Allan Corduner: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

The Offering

2022 | Horror

Verenigde Staten 2022. Horror van Oliver Park. Met o.a. Paul Kaye, Jodie Jacobs, Allan Corduner, Nick Blood en Emily Wiseman.

In de hoop zich te verzoenen met zijn streng orthodox-joodse vader, keert Arthur na vijftien jaar samen met zijn zwangere vrouw terug naar huis. Hij heeft echter nog een geheime reden om zijn vader op te zoeken. Als in de kelder van het huis waar vader Saul het mortuarium van de gemeenschap runt een lijk wordt binnengebracht, blijkt daar een oude entiteit - Abyzou - in te huizen.

Disobedience

2017 | Drama, Romantiek

Ierland​/​​Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 2017. Drama van Sebastián Lelio. Met o.a. Rachel Weisz, Rachel McAdams, Alessandro Nivola en Allan Corduner.

Ronit (Weisz) groeide op in een orthodox-joodse gemeenschap in Londen, maar leidt nu al jaren een seculier bestaan in New York. Na het overlijden van haar vader, een prominente rabbijn, keert ze terug voor de begrafenis. Het weerzien met jeugdvriendin Esti (McAdams), met wie ze ooit een verboden relatie had, maakt veel los. Broeierig melodrama van Chileen Lelio (Gloria), naar de roman van Naomi Alderman, heeft een sterke opbouw, voortreffelijke hoofdrolspelers en sfeervolle muziek, maar ook een rommelige afwikkeling en drakerige momenten. Of de stomende seksscène daar ook onder valt, zal een kwestie van smaak zijn.

An Enemy to Die For

2012 | Oorlogsfilm, Drama

Duitsland​/​​Zweden 2012. Oorlogsfilm van Peter Dalle. Met o.a. Tom Burke, Allan Corduner en Jeanette Hain.

Een Duitse expeditie met deelnemers uit verschillende landen is in 1939 in het Noordpoolgebied als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Ze komen in een lastig parket als ze opdracht krijgen om actief aan de oorlog deel te nemen.

Mr. Nobody

2009 | Drama, Romantiek, Fantasy

België​/​​Canada​/​​Frankrijk​/​​Duitsland 2009. Drama van Jaco Van Dormael. Met o.a. Jared Leto, Sarah Polley, Diane Kruger, Linh Dan Pham en Rhys Ifans.

De derde film van Dormael, na Toto le héros en Le huitième jour, begint verbluffend met verschillende versies van dezelfde man: Nemo als 118-jarige in 2092, Nemo als tiener in drie parallelle werkelijkheden, en Nemo als dertiger in drie afzonderlijke gezinssituaties (Leto). En dan is er nog de Nemo-creatie op Mars, de pennenvrucht van een van de tieners. Mr. Nobody speelt met tijd en ruimte, zonder pretentieus te worden. De centrale vraag is wat het leven had gebracht als je op de kleinste momenten een andere keuze had gemaakt. Concentratie is een pre, begrip allerminst.

Defiance

2008 | Drama, Oorlogsfilm, Thriller

Verenigde Staten 2008. Drama van Edward Zwick. Met o.a. Daniel Craig, Liev Schreiber, Jamie Bell, Alexa Davalos en Allan Corduner.

Nadat hun ouders door de nazi's zijn vermoord, verschuilt een aantal Joodse boerenzonen zich in de ondoordringbare bossen van Navahrudak, in wat tegenwoordig Belarus heet. Steeds meer mensen voegen zich bij hen; uiteindelijk hebben ze 1200 mannen, vrouwen en kinderen onder hun hoede. Regisseur Zwick maakte van dit waargebeurde verhaal een weinig subtiele film, waarin de rivaliteit tussen de broers Tuvia (Craig) en Zus Bielski (Schreiber) centraal staat: Tuvia voelt zich verantwoordelijk voor de bescherming van de groep, Zus wil niets liever dan wraak nemen op de Duitsers.

The White Countess

2005 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten​/​​Duitsland​/​​China 2005. Drama van James Ivory. Met o.a. Natasha Richardson, Ralph Fiennes, Vanessa Redgrave, Madeleine Potter en Allan Corduner.

In het voorjaar van 2005 overleed producent Ismail Merchant, de levensgezel van regisseur James Ivory. Sinds 1961 maakten ze samen memorabele films als A Room with a View en The Remains of the Day. The White Countess is een waardige zwanenzang, een typische 'Merchant-Ivory film' met gedistingeerde personages die worstelen met desillusies. Richardson speelt een gevluchte Russische gravin in politiek roerig Shanghai in 1936 die met oneerbaar nachtwerk de schamele kost verdient. Fiennes is de verkommerde Amerikaanse diplomaat aan haar zijde. Een rijke film, wat betreft inhoud en sfeertekening.

Moonlight Mile

2002 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 2002. Drama van Brad Silberling. Met o.a. Jake Gyllenhaal, Dustin Hoffman, Ellen Pompeo, Susan Sarandon en Holly Hunter.

Gyllenhaal speelt Joe Nast, een jongeman wiens verloofde pas geleden is vermoord. Hij trekt tijdelijk in bij de ouders van het meisje, Ben (Hoffman) en JoJo (Sarandon). Hij voelt verdriet, maar ook schuld die pas later in de film verklaard wordt. Joe's innerlijke toestand wordt nog roeriger als hij een meisje (Pompeo) ontmoet. Ondertussen worstelen Ben en JoJo op twee emotionele eilanden met hun eigen onpeilbare frustratie en triestheid. Moonlight Mile combineert Hollywoodse toegankelijkheid met de eigengereidheid van een auteur-regisseur, wiens autobiografische, fijnzinnige en soms grappige teksten de acteurs dankbaar gebruiken.

The Way We Live Now

2001 | Drama, Historische film, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 2001. Drama van David Yates. Met o.a. David Suchet, Matthew MacFayden, Paloma Baeza, Cheryl Campbell en Shirley Henderson.

Terwijl Paul Montague zich met Delmotte in een zakelijk complot stort, vormt de aanwezigheid van de mysterieuze Amerikaan in London een bedreiging voor zijn kansen bij Hetta. Felix zet er vaart achter bij Marie, want haar vader heeft een concurrerent als huwelijkskandidaat gevonden

The Grey Zone

2001 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 2001. Oorlogsfilm van Tim Blake Nelson. Met o.a. Harvey Keitel, David Arquette, Steve Buscemi, Daniel Benzali en David Chandler.

Een van de meest duistere hoofdstukken uit de Tweede Wereldoorlog was de inzet van de Sonderkommandos. In onder andere Auschwitz-Birkenau moesten gevangenen, de Sonderkommandos, onder andere de lijken uit de gaskamers uitkleden, hun gouden tanden trekken en naar de verbrandingsovens brengen. The Grey Zone behandelt dit onderwerp. Het levert een aangrijpende film op over mensen die onder extreme druk - ze werden afschuwelijk behandeld - gedwongen worden vreselijke dingen te doen. De film is echter lang niet zo genuanceerd als het precaire onderwerp vereist, en is ook niet altijd even waarheidsgetrouw.

Me Without You

2001 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 2001. Komedie van Sandra Goldbacher. Met o.a. Michelle Williams, Anna Friel, Kyle MacLachlan, Oliver Milburn en Trudie Styler.

Prima coming of age drama over twee Engelse vriendinnen, de uitbundige Marina (Friel) en de verlegen Holly (Williams, bekend van Dawson's Creek, met geloofwaardige Britse tongval), die elkaar als kind leren kennen in de jaren zeventig. De film volgt het stel terwijl ze samen studeren, romances aangaan, ruzies krijgen en zich ten slotte proberen te settelen. Hoewel niet vrij van clichés (het 'herinneringendoosje' dat ze als jonge meisjes begraven en twintig jaar later weer opspitten) is Me Without You veel geloofwaardiger dan menige 'meidenfilm', met leuke verwijzingen naar het veranderende tijdsbeeld en een aanstekelijke punk- en new-wavesoundtrack.

Topsy-Turvy

1999 | Biografie, Muziek, Historische film, Musical, Drama

Verenigd Koninkrijk 1999. Biografie van Mike Leigh. Met o.a. Jim Broadbent, Allan Corduner, Lesley Manville, Eleanor David en Ron Cook.

In Topsy-Turvy etaleert Mike Leigh zijn voorliefde voor het theater met in de hoofdrollen het beroemdste Londense operetteduo uit de 19de eeuw, Gilbert en Sullivan (Broadbent en Corduner). Met minutieus oog voor detail (Oscars voor make-up en kostumering) volgt hij het duo van het dieptepunt van hun gezamenlijke carrière naar de geboorte, voorbereiding en presentatie van hun nieuwe komische Japanse opera 'the Mikado'. Visueel festijn over de theaterwereld backstage, de financiële rompslomp, persoonlijke wrevel, seksuele uitstapjes en eindeloze repetities. Broadbent werd op het Filmfestival van Venetië bekroond met de prijs voor de beste acteur.

The Impostors

1998 | Komedie

Verenigde Staten 1998. Komedie van Stanley Tucci. Met o.a. Oliver Platt, Stanley Tucci, Alfred Molina, Teagle F. Bougere en Elizabeth Bracco.

Maurice (Platt) en Arthur (Tucci) zijn twee acteurs in de Amerikaanse depressiejaren. Niemand ziet wat in hun Laurel & Hardy-achtige act. Gefrustreerd beledigt Maurice op een dag de beroemde Shakespeare-acteur Jeremy Burtom (Molina) die erg boos wordt. Ze slaan voor hem op de vlucht en verstoppen zich op een cruiseschip. Helaas, ook Burtom blijkt aan boord van het schip te zijn. Wat volgt is slapstick. Tucci maakte een ode aan komedieklassiekers, van de Marx Brothers tot aan Buster Keaton. Hij vond hordes beroemde collega's bereid mee te spelen, onder wie Steve Buscemi, Billy Connolly en zelfs Woody Allen.

The Last Machine

1995 | Drama, Historische film, Documentaire

Nederland​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Richard Curson Smith. Met o.a. Terry Gilliam, Allan Corduner, Peter Eyre, Bryan Pringle en Paul Rhys.

Aan de hand van uniek filmmateriaal en geacteerde scènes vertelt Terry Gilliam mythen en legendes rond de geboorte van de film. Het is een originele en verrassende benadering van de filmgeschiedenis, rijkelijk geïllustreerd met gespeelde anecdotes rond figuren als Edward Muybridge, Prof. Marey, Edison, de gebroeders Lumière, Méliès en al die andere historische personages die aan de basis lagen van de zevende kunst. Het gefilmde materiaal bevat zowel actualiteitsopnamen als speelfilmfragmenten uit de kinderjaren van de kinematografie die voorheen haast nooit te zien waren. Bij dit materiaal hoort ook een leuke selectie van seksfilms uit de jaren 1900-1920. Er is dus duidelijk niets nieuws onder de zon. Tevens wordt er aandacht besteed aan het ontstaan van filmsterren met als grote voorlopers Max Linder en Asta Nielsen. Een boeiende kijkervaring voor elke rechtgeaarde filmliefhebber. Ian Christie schreef het scenario. Research was de verantwoordelijkheid van Denise Douieb en voor de montage stonden Ben McPherson en Mathew Stonehouse in. Nieuw materiaal werd gefilmd door Jeff Baynes. Gecoproduceerd door de VPRO onder de titel DE LAATSTE MACHINE.

Antonia & Jane

1991 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1991. Komedie van Beeban Kidron. Met o.a. Imelda Staunton, Saskia Reeves, Patricia Leventon, Alfred Hoffman en Maria Charles.

Al zijn ze totaal verschillend van karakter, toch zijn Antonia (Reeves) en Jane (Staunton) al sinds hun jeugd vriendinnen. De een is een snobistische streber, die koste wat het kost haar doel wil bereiken, de ander een wat slordige maar zeer gevoelige losbol. Ze lopen bij dezelfde psychiater, en uit de gesprekken die ze daarmee voeren komt het beeld naar voren dat ze van elkaar hebben. Cynische, tragi-komische vrouwenfilm, die zich afspeelt in de artistieke kringen van de jaren 1960-70. Schitterend spel van beide hoofdrolspeelsters. In het rijke scenario van Marcy Kahan gaan beeld en dialoog niet steeds gelijk op, wat dikwijls leidt tot leuke momenten. De humor is vaak hard, maar steeds onvoorspelbaar en verfrissend. Het slot is onvergetelijk in zijn eenvoud. Camerawerk van Rex Maidment.

Shadow Makers

1989 | Drama

Verenigde Staten 1989. Drama van Roland Joffé. Met o.a. Paul Newman, Dwight Schultz, Bonnie Bedelia, John Crusack en Laura Dern.

Schultz als de legendarische `vader` van de atoombom, de geleerde Robert Oppenheimer, en Newman als de Amerikaanse Pentagon-generaal Groves, een gevreesd veteraan voor wie het maken van de uraniumbom niet snel genoeg kon gebeuren. Er wordt veel gepraat over het werk en de spanningen rond de voltooiingsdatum, maar als kijker merk je weinig van de complexiteit van Oppenheimer in een film die een metafoor moest worden over de keuze tussen goed en kwaad. Oorspronkelijk FAT MAN AND LITTLE BOY genoemd (Fat Man was het koosnaampje voor de uraniumbom met bestemming Hiroshima en Little Boy voor de plutoniumbom richting Nagasaki). Eén punt van kritiek: in de dialogen worden een aantal uitdrukkingen gebruikt die beslist niet uit de jaren 1940-50 zijn. Het scenario is van Bruce Robinson.

Mandela

1987 | Historische film

Verenigde Staten 1987. Historische film van Philip Saville. Met o.a. Danny Glover, Alfre Woodward, John Matshikiza, Warren Clarke en Allan Corduner.

Glover en Woodard zijn perfect voor hun rollen in deze intellectuele, indringende sociale geschiedenis van Nelson en Winnie Mandela, die hun leven lang al strijden tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Het scenario van Ronald Harwood is simpel en effectief; gefilmd op locatie in Zimbabwe. Voor tv gemaakt.