Sylvia Miles: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

Denise Calls Up

1995 | Komedie

Verenigde Staten 1995. Komedie van Hal Salwen. Met o.a. Caroleen Feeney, Dan Gunther, Alanna Ubach, Aida Turturro en Liev Schreiber.

Het eerste wat Linda (Turturro) doet als ze wakker wordt, is de computer aanzetten en de portable-telefoon in de zak van haar nachtgewaad stoppen. Zo begint de film over zeven Newyorkse dertigers die uitsluitend sociaal contact via telefoon hebben. Hun leven lijkt een hel. Ze doen boodschappen en zaken, en vrijen of scheiden per telefoon, fax of E-mail.

The Mafia Kid

1989 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1989. Komedie van Paul Morrissey. Met o.a. Ernest Borgnine, Sasha Mitchell, Anne De Salvo, Sylvia Miles en Talisa Toso.

Onooglijk tussendoortje van Morrissey (bovendien door hem geschreven!) met aspirant boksertje Mitchell die beroep doet op mafiapeetvader Borgnine voor een steuntje en die bovendien verliefd wordt op de dochter van de boss. Echt niet veel zaaks.

She-Devil

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Susan Seidelman. Met o.a. Meryl Streep, Roseanna Barr, Ed Begley jr, Linda Hunt en Sylvia Miles.

Het was al na het eerste seizoen van comedyserie Roseanne, dat voormalige serveerster Roseanne Barr het aanbod kreeg om samen met Meryl Streep in een speelfilm op te treden. Ze speelt Ruth Patchett, die aangenaam sadistisch wordt als haar waardeloze man haar dumpt voor de mondaine auteur Mary Fisher (Streep). She-Devil is gebaseerd op een boek van Fay Weldon, maar ware kenners van Barr zien elementen uit haar echte leven. Meryl Streep nam met haar vette humorrol haar eigen wraak, op toenemende aantallen critici in haar echte leven die zeurden over zich herhalend afstandelijk acteerwerk in alleen maar serieuze films.

Spike of Bensonhurst

1988 | Komedie, Misdaad

Verenigde Staten 1988. Komedie van Paul Morrissey. Met o.a. Sasha Mitchell, Ernest Borgnine, Sylvia Miles, Geraldine Smith en Maria Patillo.

Regisseur Morrissey maakte talloze avantgarde films met Andy Warhol, maar behoorde merkwaardig genoeg niet tot de links georiënteerde kunstenaars, maar tot de elitaire conservatieven met een zeker dédain voor minder bedeelden. Dat schijnt ook door in zijn eigen komedie Spike of Bensonhurst. Spike (Sasha Mitchell) is een onbenullige Italiaanse Amerikaan uit Brooklyn, wiens enige drijfveer het is om naam te maken. Als bokser lukt het niet goed, hoewel hij onder bescherming staat van mafiabaas Baldo Cacetti (Ernest Borgnine). Die bescherming kan hij vergeten wanneer hij achter Cacetti's dochter Angel (Maria Pitillo) aangaat. Spike of Bensonhurst is een niet vaak komische komedie met plompe grappen over lage klassen, en met hier en daar een verdwaalde Warholiaanse lesbienne.

Crossing Delancey

1988 | Komedie

Verenigde Staten 1988. Komedie van Joan Micklin Silver. Met o.a. Amy Irving, Reizl Bozyk, Peter Riegert, Jeroen Krabbé en Sylvia Miles.

Een bijzonder warme, plezierige film over een actueel onderwerp: hoe komt de goed-uitziende, intelligente, succesvolle, ongetrouwde vrouw van in de dertig aan de man. Irving moet kiezen tussen pulpschrijver Krabbé en kruidenier Riegert. Niet erg subtiel, soms sentimenteel, maar altijd leuk en onderhoudend. Susan Sandler schreef het script, naar haar eigen toneelsucces. Effectief in beeld gebracht door de Nederlandse cameraman Theo van de Sande.

Wall Street

1987 | Drama

Verenigde Staten 1987. Drama van Oliver Stone. Met o.a. Michael Douglas, Charlie Sheen, Daryl Hannah, Martin Sheen en Hal Holbrook.

De meedogenloze entrepreneur Gordon Gekko, het haar achterover gekamd, strak in het pak, ironische glimlach om de lippen, overdondert de aandeelhouders van een noodlijdend bedrijf met zijn mantra 'Greed is Good'. Hij weet ook de ambitieuze Bud Fox (Charlie Sheen) voor zich te winnen. Bud gaat door muren voor Gekko, totdat blijkt dat die van hem verlangt dat hij het bedrijf van zijn vader aan hem uitlevert. Formidabele aanklacht tegen de egoïstische en inhalige jaren tachtig. Oscar voor Douglas. In 2010 maakte regisseur Stone een iets minder goed, maar wel weer actueel, vervolg.

Critical Condition

1987 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1987. Komedie van Michael Apted. Met o.a. Richard Pryor, Rachel Ticotin, Joe Mantegna, Bob Dishy en Sylvia Miles.

Door zich als een krankzinnige voor te doen, weet kleine drugskoerier Pryor aan een gevangenisstraf ontsnappen. Hij wordt ondergebracht in een psychiatrische instelling. Hier wacht hij op de gelegenheid om te ontsnappen. Het geluk lacht hem toe, want de elektriciteit valt uit. In de chaos die hierop volgt, denkt men dat hij een dokter is en de rest is voorspelbaar. Flauwekul vermomd als komedie. Pryor kan met zijn rol geen kant op en zelfs Warhol-epigonen Dalessandro en Miles lopen er verloren bij. Het drukke maar humorloze (en hersenloze) script is van de hand van Denis & John Hamill en Alan Swyer. Verantwoordelijk voor het camerawerk is Ralf D. Bode.

Sleeping Beauty

1986 | Familiefilm, Fantasy, Animatie

Verenigde Staten 1986. Familiefilm van David Irving. Met o.a. Morgan Fairchild, Tahnee Welch, Sylvia Miles, David Holliday en Nicholas Clay.

Een hedendaagse bewerking van het bekende sprookje Doornroosje van de gebroeders Grimm door regisseur Irving. Fairchild die de boze koningin speelt, is een tv-ster uit de mini-serie FLAMINGO ROAD en Tahnee Welch in de rol van Doornroosje is de dochter van Raquel, die ervaring opdeed in COCOON. De muziek heeft een aanzienlijke rol in de film.

No Big Deal

1983 | Drama

Verenigde Staten 1983. Drama van Robert Charlton. Met o.a. Kevin Dillon, Christopher Gartin, Mary Joan Negro, Jane Krakowski en Tammy Grimes.

Een redelijk drama over de verwarde, vervreemde stadstiener Dillon en zijn streven naar acceptatie door zijn lotgenoten. Een goede poging de problemen en spanningen van jonge mensen uit te beelden, maar het resultaat is toch wat te gemakkelijk en oppervlakkig. Aardig genoeg speelt Miles hier een streng, bureaucratisch schoolhoofd.

Evil Under the Sun

1982 | Mysterie, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1982. Mysterie van Guy Hamilton. Met o.a. Peter Ustinov, Nicholas Clay, James Mason, Roddy McDowall en Sylvia Miles.

De rol van de Belgische detective Hercule Poirot, geesteskind van detectiveschrijfster Agatha Christie, is door een tiental acteurs vertolkt, waarvan zes keer door Peter Ustinov. Eigenlijk leek hij helemaal niet op het romanpersonage, maar Ustinovs invulling past wonderwel in de sfeer van Christie's boeken. In Evil Under the Sun reist hij af naar een afgelegen eilandje in de Adriatische Zee, waar een moord is gepleegd op een rijke hotelgast. Bond-regisseur Hamilton (Goldfinger) gaf de film nog wat extra flair mee. Voor liefhebbers van lekker ouderwetse whodunnits.

The Funhouse

1981 | Horror

Verenigde Staten 1981. Horror van Tobe Hooper. Met o.a. Cooper Huckabee, Miles Chapin, Largo Woodruff, Sylvia Miles en William Finley.

Een tiener-kwartet besluit om de nacht door te brengen in het spookhuis van een kermis. Wat begon als een gedrufde grap eindigt als een enge benauwde nachtmerrie. Een behoorlijke horrorfilm, hoewel hier en daar wat springerig. Seks, geweld en een lugubere sfeer overheersen.

Zero to Sixty

1978 | Komedie

Verenigde Staten 1978. Komedie van Don Weis. Met o.a. Darren McGavin, Sylvia Miles, Joan Collins, Denise Nickerson en The Hudson Brothers.

McGavin is niet op zijn plaats als onhandige figuur die opgescheept wordt met een ordinaire straatvlinder van zestien lentes die haar geld verdient met auto's van eigenaar te laten veranderen. Een luide, stomme komedie met meer achtervolgingsscènes dan humor.

Shalimar

1978 | Avonturenfilm, Thriller

India 1978. Avonturenfilm van Krishna Shah. Met o.a. Rex Harrison, John Saxon, Sylvia Miles, Zenat Aman en Shammi Kapoor.

Harrison leeft als zonderling en heeft zich teruggetrokken in een zwaar bewaakt landhuis op een eiland in de Stille Zuidzee. Hij daagt beroepsdieven uit om de grootste robijn ter wereld te stelen. De een na de ander vindt daarbij de dood. Tot Saxon in staat is de robijn in handen te krijgen. Dan blijkt Harrison een slechte verliezer te zijn en verandert de gentleman in een niets ontziende moordenaar.

The Sentinel

1977 | Horror

Verenigde Staten 1977. Horror van Michael Winner. Met o.a. Christina Raines, Ava Gardner, Chris Sarandon, Burgess Meredith en Sylvia Miles.

Handig gemaakte, maar lege horrorfilm over een Newyorks fotomodel dat een herenhuis huurt op Brooklyn Heights en het vol met demonen aantreft. Zij zal de volgende Bewaakster van de Hellepoort worden. De goede bezetting maakt de film nog verteerbaar. Scenario van de regisseur en Jeffrey Konvitz.

The Great Scout & Cathouse Thursday

1976 | Komedie, Misdaad, Western

Verenigde Staten 1976. Komedie van Don Taylor. Met o.a. Lee Marvin, Oliver Reed, Robert Culp, Elizabeth Ashley en Kay Lenz.

Mislukte komedie over een oudere cowboy, Marvin, die zich wil wreken op zijn vroegere partner. Samen met een jong hoertje, Lenz, kiest hij het pad van de misdaad in de nadagen van het wilde Westen (1908). De humor in dit scenario van Richard Shapiro ligt vaak onder de gordel en lijkt uitsluitend bedoeld om gemakkelijke lachsalvo's los te krijgen. Subtiliteit is ver te zoeken. Het beste moment is dat met Reed als een nogal onwaarschijnlijke Indiaan. Alex Phillips Jr. stond in voor de fotografie en John Cameron componeerde de muziek. Ook bekend als WILDCAT.

Farewell, My Lovely

1975 | Misdaad, Film noir, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1975. Misdaad van Dick Richards. Met o.a. Robert Mitchum, Charlotte Rampling, John Ireland, Sylvia Miles en Jack O'Halloran.

Derde verfilming van de roman van Raymond Chandler, deze keer met Mitchum als Phillip Marlowe. Gangster O`Halloran, die net een gevangenisstraf van zeven jaar wegens bankroof heeft uitgezeten, vraagt Marlowe zijn vroegere vriendin Velma op te sporen. Marlowe beseft niet in wat voor wespennest hij zich begeeft door deze opdracht te aanvaarden. Mitchum is o.k. als oude, vermoeide, drankzuchtige Marlowe, maar het scenario van David Zelag Goodman komt niet in de buurt van de typische s[KA1]erie-noire-sfeer van Chandlers roman. Wie van deze nostalgisch-mysterieuze sfeer houdt, kan beter naar de eerdere verfilmingen kijken: THE FALCON TAKES OVER (1942) of MURDER, MY SWEET (1944). In 1978 zou Mitchum voor THE BIG SLEEP nogmaals in de huid kruipen van Marlowe. Fotografie van John Alonzo en muziek van David Shire.

92 in the Shade

1975 | Drama, Avonturenfilm

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1975. Drama van Thomas McGuane. Met o.a. Peter Fonda, Warren Oates, Margot Kidder, Burgess Meredith en Harry Dean Stanton.

Roman van Thomas McGuane (winnaar National Book Award in Amerika) gaat over elkaar beconcurrerende kapiteins van vissersboten rond Keys Islands, Florida; geregisseerd door auteur zelf. Buitensporig ongelijkmatig, maar uitstekend vertolkt en bij tijd en wijle kostelijk amusement.

Who Killed Mary What's'ername?

1971 | Misdaad

Verenigde Staten 1971. Misdaad van Ernie Pintoff. Met o.a. Red Buttons, Alice Playten, Sylvia Miles, Sam Waterston en Dick Williams.

Een suikerzieke ex-bokser gaat op zoek naar de moordenaar van een prostituée, nadat hij opgewonden raakt door ieders onverschilligheid. Niet slecht, maar ook niet opvallend. Het acteerwerk is redelijk goed.

The Last Movie

1971 | Avonturenfilm, Drama, Western

Verenigde Staten 1971. Avonturenfilm van Dennis Hopper. Met o.a. Dennis Hopper, Julie Adams, Peter Fonda, Kris Kristofferson en Sylvia Miles.

Hoppers fatale pretentieuze vervolg op EASY RIDER is alleen maar interessant als curiositeit. Een onbegrijpelijk verhaal over een klein Peruaans dorpje nadat een filmmaatschappij is weggetrokken. Heeft mooie fotografie en goed acteerwerk van Adams, maar voor de rest bent u gewaarschuwd. Alle hippe vrienden van Hopper zijn (soms onherkenbaar) terug te vinden. Hopper zou pas in 1981 weer een film regisseren. Ook bekend als: CHINCHERO.

Midnight Cowboy

1969 | Drama

Verenigde Staten 1969. Drama van John Schlesinger. Met o.a. Dustin Hoffman, Jon Voight, Sylvia Miles, John McGiver en Brenda Vaccaro.

Voight is uitstekend als een cowboy uit een Texaans dorpje die denkt dat hij in New York een fortuin zal vergaren als gigolo. Hij sluit een onwaarschijnlijke vriendschap met een kleine oplichter (Hoffman). De film weet de smoezelige sfeer die toen rond Times Square hing fraai te vangen. De film was destijds tamelijk controversieel vanwege het geweld, openlijke ­uitingen van homoseksualiteit en enkele naaktscènes, en kreeg een X-rating. (Al werd dat snel een R-rating.) Desondanks kreeg Midnight Cowboy de Oscars voor beste film, regie en script.

Psychomania

1963 | Misdaad

Verenigde Staten 1963. Misdaad van Richard Hilliard. Met o.a. Lee Phillips, Shepperd Strudwick, Jean Hale, Lorraine Rogers en Margot Hartman.

Oorlogsheld die schilder is geworden wordt ervan verdacht twee schone jonge vrouwen te hebben omgebracht. Hij gaat zelf op onderzoek uit. Onafhankelijke produktie die naar exploitatie neigt werd in Connecticut gefilmd. Originele titel: VIOLENT MIDNIGHT.

Parrish

1961 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1961. Drama van Delmer Daves. Met o.a. Claudette Colbert, Troy Donahue, Karl Malden, Dean Jagger en Connie Stevens.

Een lawaaierig melodrama, z[KA1]o slecht dat het bij vlagen grappig is; de emotieloze Donahue woont met zijn moeder (Colbert) op Jaggers tabaksplantage en wordt daar verliefd op drie meisjes. Malden overdrijft schromelijk in rol zijn van tirannieke tabaktsaar.