Petrus Schloemp: cast en camera.
Er zijn 7 films gevonden.

Jägerschlacht

1981 | Drama

Duitsland 1981. Drama van Wigbert Wicker. Met o.a. Bernd Stephan, Heinrich Schweiger, Günther Ungeheuer, Paul Hoffmann en Marina Demetz.

Een boer die strijdt tegen zijn dictatoriale landheer, neemt het recht in eigen hand en doodt de landheer en diens helper. Na een redelijk begin, waarin de armoedige boerengemeenschap op een geloofwaardige wijze wordt getekend, ontaardt de film in een oppervlakkig tegenover elkaar plaatsen van goed en kwaad. Het camerawerk is van Petrus Schloemp, Wolfgang Bachmann en Rainer Lanuschny.

Der Rote Strumpf

1980 | Familiefilm

Duitsland 1980. Familiefilm van Wolfgang Tumler. Met o.a. Inge Meysel, Julie Tumler, Peter Bauer, Ulrike Bliefert en Inge Wolffberg.

Naar het gelijknamige kinderboek van Elfie Donnelly, dat ook in onze taal is verschenen onder de titel [KL]Wie rood is, moet slim zijn[KLE]. De elf-jarige Maria Wagner (Tumler) is een pittig kind. Op een dag ziet ze een oudere vrouw (Meysel) op een bank in het park zitten. Meysel heeft één rode en één zwarte kous aan. Ze heet mevrouw Panacek en verkeert in een psychiatrische kliniek en wordt nog wel eens verkeerd begrepen door de andere mensen. Zij vertelt over haar schoonzoon, die - zo vreest zij - haar wil vergiftigen. Marie laat de vrouw bij haar thuis onderduiken, maar ze wordt natuurlijk door de ouders ontdekt. Marie weet haar ouders te overtuigen om de oude vrouw niet in de steek te laten. Een belangwekkende film over de relatie kind-bejaarde. Meysel en Tumler dragen met hun uitstekende spel de film. Elfie Donnelly schreef haar eigen scenario en Petrus Schloemp stond achter de camera.

Wehe, wenn Schwarzenbeck kommt

1979 | Komedie

Duitsland 1979. Komedie van May Spils. Met o.a. Werner Enke, Sabine von Maydell, Benno Hoffmann, Helmuth Stange en Elma Karlowa.

Schroothandelaar Hoffmann ligt voortdurend overhoop met de belastingdienst. Als Enke, de gesjeesde directeur van een vlooientheater hem behoedt voor een fataal ongeluk, sluiten ze vriendschap en gaan ze samen de fiscus een fikse loer draaien. Ze worden daarbij geholpen door de vlotte, fraai-ogende Maydell. Derde klucht van Spils na ZUR SACHE SCHÄTZCHEN en NICHT FUMMELN, LIEBLING, die favoriet waren bij de Duitse bioscoopganger tussen 1975-80. Scenario van Peter Schlieper, Werner Enke en Jochen Wedegärtner. Camerawerk van Petrus Schloemp.

Who?

1974 | Sciencefiction, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1974. Sciencefiction van Jack Gold. Met o.a. Elliott Gould, Trevor Howard, Joseph Bova, Ed Grover en James Noble.

Een fysicus die aan een geheim Amerikaans project werkt, raakt tijdens een reis in de DDR zwaar gewond bij een verkeersongeval. Zes maanden later wordt hij uitgeleverd aan het westen, opgelapt met metalen onderdelen. FBI-agent Gould vermoedt echter dat de man is vervangen door een androïde. Het scenario van John Gould, gebaseerd op een roman van Algis Budrys, brengt een cocktail van SF, drama en James Bond-achtige spionage maar bevredigt op geen van deze onderdelen helemaal. De geslaagde make-up-effecten maken de film interessant maar zeker niet geslaagd. Fotografie van Petrus Schloemp en een score van John Cameron. Ook bekend als ROBO MAN.

Tatort - Gegenspieler

1972 | Mysterie

Duitsland 1972. Mysterie van Wolfgang Staudte. Met o.a. Helmut Fischer, Georg Einerdinger, Henner Quest, Uschi Wolf en Horst Kummeth.

Om van zijn speelschulden af te komen pleegt Jürgen een overval op een benzinestation, die geheel volgens plan verloopt. Tot de pomphouder een geweer trekt en Jürgen op hem moet schieten. En dan is ook nog zijn auto weg en vlucht hij met een een autobus, die toevallig voorbij rijdt. De dag daarna wordt hij ervan beschuldigd een marktstalletje omver gereden te hebben en daarna te zijn doorgereden. En een kolonel doodgeschoten te hebben! Het was misschien toch niet zo'n goed idee, van die benzinepomp. Scenario van Ulf Miehe en Klaus Richter. Camerawerk van Petrus Schloemp.

Die Engel von St. Pauli

1969 | Misdaad

Duitsland 1969. Misdaad van Jürgen Roland en Jurgen Roland. Met o.a. Horst Frank, Herbert Fux, Werner Pochath, Karl Lieffen en Rainer Basedow.

Op de Hamburgse Reeperbahn is een Oostenrijker neergestreken met Weense meiden, tot verdriet van de Duitse hoerenbazen. Oorlog is onvermijdelijk. Er vallen dooien, maar wie uiteindelijk wint is onduidelijk. Een frisse wereld is het niet die we te zien krijgen. Het scenario is van Karl-Heinz Zeitler en Werner J. Lüddecke. Het camerawerk is van Petrus Schloemp.

Tamara

1966 | Misdaad

Duitsland 1966. Misdaad van Hansjürgen Pohland. Met o.a. Petrus Schloemp, Hansi Linder, Wolfgang Preiss en Barbara Rütting.

Als een reclame-adviseur in de trein in Noord-Duitsland van een klein vissersplaatsje onderweg is naar Hamburg, vindt hij het lijk van een jonge vrouw. Hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan en als hij in het kustdorpje contact met de familie opneemt, probeert men hem het zwijgen op te leggen. Een degelijke niet al te opwindende krimi met documentaire opnamen. Naar het boek Kein Schnaps für Tamara van Hansjörg Martin. Goed camerawerk van Robert van Ackeren, die later met DIE FLAMBIERTE FRAU naam maakte.