Claus Loof: camera.
Er zijn 6 films gevonden.

Min Fynske barndom

1994 | Biografie, Muziek

Denemarken 1994. Biografie van Erik Clausen. Met o.a. Morten Gundel, Anders Forchhammer, Nicolaj Kaas, Stina Ekblad en Jesper Milsted.

Deze film gaat over de jeugd (van zeven tot en met negentien jaar) van de 19e eeuwse Deense componist Carl Nielsen, die een tijdgenoot was van de Jean Sebelius. Hij werd op 9 juni 1865 geboren in N[KL23]rre Lyndelse, een dorpje niet ver van Odense (waar Hans Christian Andersen werd geboren) op het eiland Fyn. De film beslaat het tijperk van 1872 tot en met 1884 en wordt door drie op elkaar lijkende jonge acteurs gespeeld (Gundel, Forchhammer en Kaas). We zien hoe de maar matig getalenteerde Carl viool leert spelen en hoe door een ongeluk - Carl`s schuld zonder dat hij het opzettelijk deed - zijn veel begaafdere broer zijn hand niet meer kan gebruiken en geen instrument meer kan bespelen. Zijn moeder is de drijvende kracht die hem stimuleert. Hij leert zelf piano spelen en maakt kennis met de klassieke muziek, maar zijn belangstelling voor de meisjes is op dat moment veel groter. Op achttien-jarige leeftijd begint hij te componeren en dringt hij door tot de betere kringen in Zweden, waar hij zelfs een romance beleeft met de knappe Anna (Eklund). De film is mooi gemaakt, zorgvuldig geregisseerd waardoor het maximum uit de rolbezetting is gehaald. Het is een prachtig stukje vakwerk dat je geniet als een goed boek, ook al was je niet van plan het te lezen. Scenario van regisseur Clausen naar de autobiografie van Nielsen My Childhood in Fyen. Camerawerk van Claus Loof.

Nobody's Perfect

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Robert Kaylor. Met o.a. Chad Lowe, Gail O'Grady, Patrick Breen, Kim Flowers en Eric Bruskotter.

De schuchtere Lowe is tot over zijn oren verliefd op de knappe, sportieve O`Grady die bij hem in de klas zit. Ze is echter steeds in gezelschap van een macho, die Lowe behoorlijk voor zijn voeten loopt. Tot hij verneemt dat zij een nieuwe kamergenote zoekt. Waarom zou hij zich niet als meisje vermommen en bij haar intrekken? Dwaze en niet erg vermakelijke tienerkomedie die ge[KA3]inspireerd werd door films als TOOTSIE en SOME LIKE IT HOT (waarvan de laatste zin trouwens de titel werd). Lowe kan wel aardig overweg met een meidenrol, maar of hij in werkelijkheid iedereen bij de neus kan nemen is toch twijfelachtig. Vaughn heeft een leuke rol als dokter. Scenario werd geschreven door Annie Korzon en Joel Block naar een verhaal van Steven Adler. Claus Loof was verantwoordelijk voor de fotografie.

Dansen Med Regitze

1989 | Drama

Noorwegen​/​​Denemarken 1989. Drama van Kaspar Rostrup. Met o.a. Michael Helmuth, Frits Helmuth, Ghita Nørby en Rikke Bendsen.

Een bescheiden echtgenoot op leeftijd denkt tijdens een etentje terug aan zijn lange, veelbewogen huwelijk (dat in flash- backs getoond wordt) met zijn dominerende vrouw uit de titel. Het drama doet het heel goed, tot het derde deel, wanneer het melodrama te clichématig en voor de hand liggend wordt. Genomineerd voor een Oscar als Beste Buitenlansdse film. Gebaseerd op een roman van Martha Christiansen. Camerawerk van Claus Loof.

Olsen-Banden overgiver sig aldrig

1979 | Familiefilm, Komedie, Thriller

Denemarken 1979. Familiefilm van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprongøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard en Kirsten Walther.

Zoals uit de titel blijkt geven zij het nooit op. In de elfde film uit de Olsenbende-reeks draait een en ander warempel rond Brussel en de Europese Economische Gemeenschap waar zij hun slag proberen te slaan.

Olsen-Banden deruda

1977 | Familiefilm, Komedie, Misdaad

Denemarken 1977. Familiefilm van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther en Claus Ryskjær.

Tien miljoen zwarte Amerikaanse dollars moeten op de Deense afdeling van de wereldbank wit gewassen worden. In deze negende Olsenbende-film komt ook nog een neefje uit de V.S. stokken tussen de spaken steken. Scaenario van Balling en Henning Bahs. Camerawerk van Claus Loof.

Olsen-Banden pȧ sporet

1975 | Komedie

Denemarken 1975. Komedie van Erik Balling. Met o.a. Ove Sprogøe, Morten Grunwald, Poul Bundgaard, Kirsten Walther en Jes Holtsø.

In dit zevende onding uit de reeks hebben Egon Olsen en zijn mini-bende het gemunt op een safe in een treinwagon, met alle 'komische' gevolgen vandien. Scenario van de regisseur en Henning Bahs. Camerawerk van Claus Loof.