Carl Bosse: cast.
Er zijn 2 films gevonden.

Tatort - Mord im Ministerium

1974 | Mysterie

Oostenrijk 1974. Mysterie van Fritz Eckhardt. Met o.a. Fritz Eckhardt, Kurt Jaggberg, Albert Roland, Lieselotte Plauensteiner en Gustav Dieffenbacher.

In Wenen wordt een hoge regeringsambtenaar vergiftigd. Was het de bedoeling een minister om te brengen, die zijn koffie liet staan omdat hij werd weggeroepen? Zowel de binnenlandse veiligheidsdienst als de Oostenrijkse recherche onderzoeken het geval. Een verdachte, een agent van een vreemde mogendheid, wordt snel gevonden, maar kort daarop moet een andere topambtenaar eraan geloven. Oberinspektor Marek (Eckhardt) koestert argwaan. Hij gelooft dat een ambtenaar zijn concurrenten bij het carri[KA2]ere maken uit de weg ruimt. Bij de ondervraging bekent de gearresteerde functionaris vlotjes, maar zijn bekentenis blijkt vals te zijn. De dikke, gemoedelijke Oostenrijkse acteur Eckhardt regisseerde zichzelf als Marek, een personage dat hijzelf al sinds 1963 schiep. Gemakkelijk om naar te kijken, niet onnodig gecompliceerd en niet wreed hoewel er enkele doden zijn te betreuren. De gastcommissaris is de Berlijnse Kriminalhauptkommissar Kasulke, die zijn collega terzijde staat (ook om niet vergeten te worden) en gespeeld wordt door Paul Esser. Het scenario is van regisseur Eckhardt. Aflevering 44.

Der Seelenbräu

1950 | Drama

Oostenrijk 1950. Drama van Gustav Ucicky. Met o.a. Paul Hörbiger, Heinrich Gretler, Aglaja Schmid, Robert Lindner en Carl Bosse.

Ucicky, de gevierde regisseur der nazi`s, maakte na WO II tot 1960 toch nog zo`n vijftien films. Dit werkje is volgens sommigen de oer-Heimat film. Het verhaal gaat over het jonge meisje Schmid, die op het internaat niet wennen kan en in een dorpje in de buurt van Salzburg onder de hoede komt van haar oom Hochleithner (Gretler), de plaatselijk bierbrouwer en waard, bijgenaamd Leibesbr[KA3]au en de pastoor (H[KA3]orbiger), bijgenaamd Seelenbr[KA3]au. Meneer pastoor zorgt ervoor dat ze in Salzburg naar school gaat. Ze slaagt met vlag en wimpel. Ze wordt verliefd op de jonge leraar Franz Haindl (Lindner), hetgeen niet in de kraam van haar oom past. De geestelijke en de wereldlijke macht gaan een krachtmeting aan; met goede en minzame afloop natuurlijk. Theodor Ottawa en Alexander Lix bewerkten het gelijknamige verhaal van Carl Zuckmayer tot scenario. Achter de camera stonden Hans Schneeberger en Sepp Ketterer. Gemaakt en gedraaid in 1949 in het door de geallieerden bezette Oostenrijk en in 1950 voor het eerst vertoond in Zürich dat altijd al neutraal was.