Siegmar Schneider: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Tatort - Rot-rot-tot

1978 | Mysterie

Duitsland 1978. Mysterie van Theo Mezger. Met o.a. Curd Jürgens, Renate Schroeter, Christian Berkel, Werner Schumacher en Frank Stecker.

In het hoger gelegen Killesberg, een betere wijk van Stuttgart, worden in korte tijd twee jonge, roodharige vrouwen vermoord. De politie houdt ernstig rekening met een gestoorde seriemoordenaar. Konrad Pfandler (J[KA3]urgens), een grijze, besnorde verzekeringsdeskundige, is getrouwd met de veel jongere, roodharige Julia (Schroeter), een tweede huwelijk. Het echtpaar woont in een grote bungalow, waar de vrouw des huizes voldoende ruimte heeft om haar dure Mercedes cabriolet binnen het hek te parkeren. Julia lijdt echter onder de tirannie van haar man en gaat vreemd om hem opzettelijk te kwetsen met haar escapades. Konrad domineert eveneens zijn zoon Uwe (Berkel), die daarom naar de fles grijpt. Kommissar Lutz (Schumacher) die weet dat Julia rood haar heeft, vreest dat zij wel eens het volgende slachtoffer zou kunnen worden. Als hij bij Konrad binnenkomt, merkt hij dat de sfeer om te snijden is. Een van de zestien TATORT-afleveringen die Mezger tussen 1971 en 1987 draaide, naar een redelijk, maar traag en praterig scenario van Karl Heinz Willschrei, ook al een vertrouwde naam voor TATORT-afleveringen en andere Duitse krimi's w.o. Der Alte, Ein Fall für zwei en Eurocops. Jürgens, toen al duidelijk op zijn retour - hij zou vier jaar later door een hartaanval definitief geveld worden - zorgt voor het nodige gewicht in een overigens alledaagse krimi. Het camerawerk is van Justus Pankau. Achtste zaak van Lutz. Aflevering 83.

Martina

1949 | Drama, Mysterie

Duitsland 1949. Drama van Arthur Maria Rabenalt. Met o.a. Jeanette Schultze, Cornell Borchers, Siegmar Schneider, Albert Hehn en Werner Hinz.

Melodrama uit de tijd vlak na WO II toen alles in puin lag. Een jong meisje dat door de wanorde van de oorlog labiel geworden is, woont na haar vlucht uit het jeugdtehuis bij haar zus, die neurologe is. Wanneer ze verliefd wordt op de vriend van haar zus, gaat ze vrijwillig terug naar het tehuis. Nadat ze hieruit ontslagen is, raakt ze in slechte kringen verzeild. Dit enigszins irritante verhaal verhaal wordt door de prestaties van de acteurs en de beschrijving van de tijdsgeest goedgemaakt.

Straßenbekanntschaft

1948 | Drama

Duitsland 1948. Drama van Peter Pewas. Met o.a. Gisela Trowe, Alice Treff, Ursula Voß, Siegmar Schneider en Harry Hindemith.

Het verhaal van een jong meisje, dat bezwijkt voor de seksuele verlokkingen van de grote stad. Het speelt zich vlak na de oorlog af. De DEFA-film, die informatie wil verspreiden over de gevaren van geslachtsziekten, is betrekkelijk serieus, ook al is hij artistiek pretentieloos in scène gezet.

Morituri

1948 | Oorlogsfilm

Duitsland 1948. Oorlogsfilm van Eugen York. Met o.a. Walter Richter, Winnie Markus, Lotte Koch, Josef Sieber en Siegmar Schneider.

Een 'vroege' na-oorlogse film met als thema de ontsnapping uit een concentratiekamp voor politieke gevangenen en de meedogenloze achtervolging der bewakers met als gevolg dat vrijwel niemand het er levend vanaf brengt. Kinski's filmdebuut in een klein rolletje als Hollandse krijgsgevangene. Gebaseerd op de ware belevenis van Artur Brauner, oprichter van CCC-Film in Berlijn. De film is te bekijken vanwege zijn curiositeitswaarde. Karl Heinz Schroth schreef later zijn naam met een C, Carl Heinz.