Fay Compton: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

The Virgin and the Gypsy

1970 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Christopher Miles en Christophre Miles. Met o.a. Joanna Shimkus, Franco Nero, Honor Blackman, Mark Burns en Maurice Denham.

In de jaren twintig was seksualiteit (van de vrouw) nog erg taboe in het Westen, dat maakt The Virgin and the Gypsy in elk geval duidelijk. Model Shimkus speelt de maagd Yvette, die thuis strak gehouden wordt, maar buiten wat over seks en liefde leert van de zigeuner uit de titel (gespeeld door spaghettiwesternster Nero). Met mevrouw Fawcett ('Pussy Galore' Blackman) en majoor Eastwood (Burns) kan ze er goed over praten, want die zijn ook pervers bezig als ongetrouwden. Het boek van D. H. Lawrence vertaalt niet bijzonder goed naar film, maar de eersterangs acteurs komen een heel eind.

The Forsyte Saga

1967 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Eric Porter. Met o.a. Nyree Dawn Porter, Kenneth More, Susan Hampshire, John Welsh en Joseph O'Connor.

De liefdes, tragedies en intrigues in een koopmansfamilie tussen 1870 en 1920. Een klassiek tv-drama, naar de eerste zes delen van de beroemde kroniek van John Galsworthy. Aan het eind van de jaren zestig werd deze tv-produktie over de hele wereld beschouwd als een meesterwerk, en er is nog niets van die glans verloren, niet in de laatste plaats door het voortreffelijke spel. Kenneth More was nog nooit zo op dreef.

The Haunting

1963 | Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Horror van Robert Wise. Met o.a. Julie Harris, Claire Bloom, Richard Johnson, Russ Tamblyn en Lois Maxwell.

Een negentig jaar oud huis in New England heeft een tragische geschiedenis van bovennatuurlijke gebeurtenissen. Een bont gezelschap komt samen in het griezelige huis om een onderzoek te doen naar die verschijnselen.

The Story of Esther Costello

1957 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1957. Drama van David Miller. Met o.a. Joan Crawford, Rossano Brazzi, Heather Sears, Lee Patterson en Fay Compton.

Een dame uit de betere kringen bemoeit zich met een blind, doofstom meisje en organiseert acties om geld voor haar in te zamelen. Een interessante blik achter de schermen van de liefdadigheidsmisdaad, maar het melodrama is ver gezocht en vaak onbedoeld grappig.

Double Cross

1956 | Mysterie

Verenigd Koninkrijk 1956. Mysterie van Anthony Squire. Met o.a. Donald Houston, Fay Compton, Anton Diffring en Delphi Lawrence.

Mild verhaal over buitenlandse agenten verwikkeld in typisch spionagekomplot om regeringsgegevens te stelen.

Aunt Clara

1954 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1954. Komedie van Anthony Kimmins. Met o.a. Margaret Rutherford, A.E. Matthews, Ronald Shiner, Fay Compton en Nigel Stock.

Een godvruchtige oude dame krijgt een erfenis van een goddeloze oom waar een luchtje aan zit: vijf hazewindhonden, een kroeg en een bordeel. Met behulp van haar boerenslimme butler probeert ze het geld aan deugdzame doelen te besteden. Verrukkelijke komedie, vooral vanwege de uitstekende bezetting.

Othello

1952 | Drama

Verenigde Staten​/​​Italië​/​​Marokko​/​​Frankrijk 1952. Drama van Orson Welles. Met o.a. Orson Welles, Suzanne Cloutier, Micheál MacLiammóir, Robert Coote en Fay Compton.

De Moorse prins van Venetië Othello (Welles himself) laat zich door de laaghartige Iago (MacLiammóir) overtuigen dat zijn geliefde Desdemona (Cloutier) hem ontrouw is. The tragedy unfolds. Klassieke Shakespeare verfilmd door filmgod Welles, dat moest wel iets interessants opleveren. En inderdaad. Welles deed er vier jaar over om hem te voltooien. Hij werd continu geplaagd door geldgebrek. Hij speelde in andermans films (The Third Man!) om aan geld te komen. Daarmee kon hij weer crew inhuren, er werkten achtereenvolgens vijf verschillende cameramannen aan Othello. De film werd zeer gemengd ontvangen maar kreeg wel een Gouden Palm in Cannes.

Lady Possessed

1952 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1952. Drama van William Spier en Roy Kellino. Met o.a. James Mason, June Havoc, Pamela Kellino, Fay Compton en Odette Myrtil.

Een bizarre film over een zieke vrouw die denkt dat ze in de macht is van de geest van Masons dode echtgenote.

I Vinti

1952 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1952. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Anna-Maria Ferrero, Franco Interlenghi, Eduardo Ciannelli, Etchika Choureau en Jean-Pierre Mocky.

Een drieluik over jeugdcriminaliteit in verschillende landen. Het eerste deel gaat over een Italiaanse jongen uit een rijke familie, die uit verzet tegen zijn komaf moordenaar wordt. In deel twee doden Franse jongelui uit verveling een vriend. Deel drie volgt een Engelsman die koste wat kost beroemd wil worden. De Italiaanse regisseur Michelangelo Antonioni maakte veertien jaar na I Vinti de klassieker Blow Up. Het Engelstalige deel van I Vinti loopt in thematiek alvast vooruit op die film. De overige twee delen van I Vinti werden flink gecensureerd in zowel Italië als Frankrijk. 'Zinloos geweld´ en zinloze censuur zijn van alle tijden en alle landen.

Laughter in Paradise

1951 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1951. Komedie van Mario Zampi en Mano Zampi. Met o.a. Alastair Sim, Joyce Grenfell, Hugh Griffith, Fay Compton en John Laurie.

Een notoire bedenker van practical jokes overlijdt en laat een aanzienlijk geldbedrag na aan vier familieleden - maar dan moeten ze wel zijn duivelse instructies uitvoeren. Een amusante, weinig pretenderende komedie. Audrey Hepburn drijft even voorbij over het scherm als sigarettenverkoopster. Herverfilmd in 1969 als SOME WILL, SOME WON'T.

Blackmailed

1950 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1950. Thriller van Marc Allégret. Met o.a. Dirk Bogarde, Mai Zetterling, Fay Compton, Robert Flemyng en Michael Gough.

Een chanteur wordt vermoord. Verschillende van zijn slachtoffers zijn betrokken bij de misdaad. Een mat scenario (van o.a. Roger Vadim, toen nog journalist en assistent van Allégret) naar de roman Mrs Christopher van Elizabeth Myers resulteerde in een slechte thriller.

Britannia Mews

1949 | Drama

Verenigde Staten 1949. Drama van Jean Negulesco. Met o.a. Dana Andrews, Maureen O'Hara, Sybil Thorndike, Wilfrid Hyde-White en Fay Compton.

Grillig melodrama over de rijke O'Hara die haar familie trotseert door met de aan lager wal geraakte artiest Andrews te trouwen. Speelt in het Engeland van de jaren zeventig van de vorige eeuw.

London Belongs to Me

1948 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1948. Misdaad van Sidney Gilliat. Met o.a. Richard Attenborough, Alastair Sim, Stephen Murray en Fay Compton.

Een film met een goede sfeertekening over een achterbuurt van Londen en zijn inwoners, die massaal opkomen voor één uit hun midden die van moord wordt beschuldigd.

Esther Waters

1948 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1948. Drama van Peter Proud. Met o.a. Dirk Bogarde, Fay Compton, Kathleen Ryan, Cyril Cusack en Mary Clare.

Goed geconstrueerd verhaal rondom de snaakse Bogarde en zijn betrekkingen met de lieve tantetjes die de renbaan frequenteren. Speelt in het 19e-eeuwse Engeland. De film verwordt tot een damesdrama over het sombere huwelijksleven, wat het goede begin duchtig naar beneden haalt.

Esther Waters

1948 |

1948. Ian Dalrymple. Met o.a. Cyril Cusack, Fay Compton, Ivor Barnard, Kathleen Ryan en Dirk Bogarde.

Goed geconstrueerd verhaal rondom de snaakse Bogarde en zijn betrekkingen met de lieve tantetjes die de renbaan frequenteren. Speelt in het 19e-eeuwse Engeland. De film verwordt tot een damesdrama over het sombere huwelijksleven, wat het goede begin duchtig naar beneden haalt.

Odd Man Out

1947 | Thriller, Drama

Verenigd Koninkrijk 1947. Thriller van Carol Reed. Met o.a. James Mason, Kathleen Ryan, Robert Newton, F.J. McCormick en Dan O'Herlihy.

Gebaseerd op de roman van F.L. Green. Na een spectaculaire roofoverval wordt de zwaar verwonde Ierse rebellenleider Johnny McQueen (Mason) opgejaagd door vriend en vijand tegen het grimmige decor van nachtelijk Belfast. Regisseur Carol Reed (1906-1976), de maker van The Third Man (1949), was behept met een scherp oog voor detail, sfeer en spanningsopbouw. Zo ook zijn doorbraakfilm Odd Man Out, een Britse klassieker. Tergend spannend tot de één na laatste scène. Regisseur Robert Alan Arthur draaide een 'gemoderniseerde' versie die in de VS speelde tijdens de rassenrellen van de jaren '60.

The Prime Minister

1941 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1941. Drama van Thorold Dickinson. Met o.a. John Gielgud, Diana Wynyard, Fay Compton en Will Fyffe.

De decors en kostuums kan men indrukwekkend noemen, maar de film is nogal vervelend. De acteurs doen hun uiterste best en zijn dan ook zeer competent.

The Mill on the Floss

1937 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1937. Drama van Tim Whelan. Met o.a. Frank Lawton, Victoria Hopper, Fay Compton, Geraldine Fitzgerald en Griffith Jones.

Een teleurstellende en dramatisch onevenwichtige verfilming van het boek van George Eliot over de vete tussen een molenaar en een advocaat, wiens invalide zoon (Lawton) verliefd is op de dochter van zijn vijand (Fitzgerald), en alle complicaties van dien.

Waltzes from Vienna

1933 | Muziek, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1933. Muziek van Alfred Hitchcock. Met o.a. Jessie Matthews, Esmond Knight, Frank Vosper, Fay Compton en Edmund Gwenn.

Compton als gravin helpt in het Wenen van 1840 de walz-koning Johann Strauss naar het succes. Wankele low-budget musical met weinig muziek en weinig Hitchcock. Gedraaid vóór het begin van Hitchcock's internationale reputatie als maëstro van het thrillergenre. Naar het toneelstuk Walzerkrieg van H. Reichart, E. Marischka en A.M. Willner. Ook bekend als STRAUSS'S GREAT WALTZ.