Margaret Lee: cast.
Er zijn 41 films gevonden.

Stangata napoletana...la trastola

1982 | Romantiek, Komedie

Italië 1982. Romantiek van Vittorio Caprioli. Met o.a. Margaret Lee en Treat Williams.

Een leuke romantische sit-com, op locatie opgenomen in New York. De fleurige weduwe van een Napolitaanse baron erft een prachtige villa in New York. Ze ontdekt algauw dat op dit huis een enorme hypotheek staat. Maar er komt een jongeman in haar leven waarop ze verliefd wordt.

Sesso... e volontieri

1982 | Komedie, Erotiek

Italië 1982. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Laura Antonelli, Johnny Dorelli, Gloria Guida, Margaret Lee en Giuliana Clandra.

Een episodenfilm waarin tien maal de erotische impulsen van de personages worden gefrustreerd door de uitwassen van de moderne maatschappij (of juist door onverwacht traditionalisme). Een geroutineerde formulefilm van Risi op het stramien van zijn SESSO MATTO, die slechts heel sporadisch de satirische scherpte van zijn beste werk benadert.

La Bestia uccide a sangue freddo

1971 | Horror, Erotiek

Italië 1971. Horror van Ferdinando di Leo. Met o.a. Klaus Kinski, Margaret Lee, Monica Strebel, Rosalba Neri en John Karlsen.

In een luxe psychiatrische vrouwenkliniek vindt een reeks bloedige moorden plaats. Deze onzinnige en onzindelijke psycho- thriller laat de misdaadintrige los voor (erotische) hallucinaties van de patiëntes gefilmd met opzichtige camera-effecten. Een van de films waarmee Kinski destijds zijn eigen tijd en die van zijn fans verknoeide, zonder zich in te spannen. De actrices zijn ofwel in ontklede staat of aan het krijsen en soms allebei tegelijk.

El proceso de las brujas

1971 | Horror

Duitsland​/​​Italië​/​​Spanje 1971. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Christopher Lee, Maria Schell, Hans Hass, José María Prada en Maria Rohm.

Gewetenloze, onbarmhartige rechter Lee oefent in 1685 een schrikbewind uit onder het bewind van Jacobus II. Executies en de vreselijkste folteringen zijn aan de orde van de dag. Een staaltje spectaculair martelwerk van uitgesproken sadistische inslag. Geen beste film, die typisch alleen leuk is voor de liefhebbers. Ook bekend als THE BLOODY JUDGE, IL TRONO DI FUOCO, DER HEXENTO[KA3]TER VON BLACKMOOR, EL JUEZ SANGRIENTO, en NIGHT OF THE BLOOD MONSTER. De meeste kopieën duren ca. 80m.

Venus in Furs

1970 | Horror, Mysterie

Italië​/​​Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk 1970. Horror van Jesús Franco. Met o.a. James Darren, Barbara McNair, Maria Rohm, Klaus Kinski en Dennis Price.

Een musicus staat versteld als hij een vrouw tegenkomt die zojuist nog als zwaar verminkt lijk op het strand aanspoelde. Voor de tv zullen er beslist scènes uit dit armetierige mysterieverhaal worden weggesneden.

La Vera storia di Frank Mannata

1970 | Misdaad

Spanje​/​​Italië 1970. Misdaad van Saverio Seto. Met o.a. Margaret Lee, William Bogard, Miquel Del Castillo en Gogò Rojo.

Een Italiaanse gangster bouwt in Chicago een nieuw bestaan op door middel van chantage, afpersing en moord. Deze harde gangsterfilm leunt louter op grafisch geweld, waarin de karakters volledig verloren gaan. USA-titel: THE TRUE STORY OF FRANK MANNATA.

Un Sudario a la medida

1969 | Actiefilm

Spanje​/​​Italië 1969. Actiefilm van José María Elorrieta. Met o.a. John Richardson, Anita Ekberg, Margaret Lee en Fernando Rey.

Een jonge Amerikaan wordt voor een wapenhandelaar aangezien. Aktie en een beetje erotiek in deze co-productie, die typerend is voor de jaren zestig.

I Bastardi

1969 | Misdaad, Drama

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1969. Misdaad van Duccio Tessari. Met o.a. Giuliano Gemma, Rita Hayworth, Klaus Kinski, Claudine Auger en Margaret Lee.

Gangster wordt na een juwelenroof bedrogen door medeplichtige broer en zijn vriendin en raakt verminkt. Na een moeizame revalidatie bezint hij zich op wraak, nog zonder van het dubbele spel van de geliefde te weten. De ontdekking daarvan doet hem zijn wraak pas echt doorzetten. (Waarna hij in de oorspronkelijke versie zelf door zijn moeder wordt gedood - scène die in de meeste exportversies werd gecoupeerd, maar Hayworth nog enig bestaansrecht in de film geeft die haar voor het overige als een wazige alcoholiste alleen maar door het beeld laat lopen.) Eigentijdse misdaadfilm met de pretenties van een noodlotsdrama, werd gefilmd in de barokke stijl van spaghettiwestern, met de Spaanse hoogvlakte als de prairie rond Phoenix.

Frau Wirtin hat auch eine Nichte

1969 | Erotiek, Komedie

Italië​/​​Duitsland​/​​Oostenrijk 1969. Erotiek van Franz Antel. Met o.a. Terry Torday, Claude Brook, Margaret Lee, Jacques Herlin en Heinrich Schweiger.

De tweede FRAU WIRTIN-film in de reeks waarin de mooie Torday als de herbergierster Suzanne met haar gezelschap van 'artistes' in Parijs belandt waar zij warempel keizer Napoleon uit een benaderde situatie redt en en passant enkele hofintriges onthult. Torday vindt zelfs een levensgezel in de onbenullige finale, die nauwelijks laat vermoeden dat nog twee volgende films op til zijn. Zie ook: 'Tiroler'-seksfilms.

Cinque per l'inferno

1969 | Actiefilm, Oorlogsfilm

Duitsland​/​​Italië 1969. Actiefilm van Gianfranco Parolini. Met o.a. Gianni Garko, Margaret Lee, Klaus Kinski, Luciano Rossi en Aldo Canti.

Amerikaans commando van vijf wordt in 1944 belast met opdracht om achter plannen te komen voor bundeling van Duitse troepen die nederlaag van geallieerden tot gevolg zou kunnen hebben. Oorlogsfilm biedt verbazend ratjetoe van allerlei oorlogssituaties waarbij accent vooral komt te liggen op acrobatisch stuntwerk van vijftal. Lee is dubbelspionne die kapitein Kinski in bed moet houden, zodat helden ongestoord dossiers kunnen fotocopiëren. GB-titel: FIVE FOR HELL.

A doppia faccia

1969 | Horror, Thriller, Erotiek

Italië​/​​Duitsland 1969. Horror van Riccardo Freda. Met o.a. Klaus Kinski, Margaret Lee, Christiane Krüger, Sydney Chaplin en Annabella Incontrera.

Een huisvriendin neemt een man die net weduwnaar is geworden, mee naar een feestje waar amateurfilms worden gedraaid, waarop naar men veronderstelt, de overleden vrouw te zien is. De man krijgt steeds meer aanwijzingen dat zijn vrouw nog in leven moet zijn. Deze matige thriller naar Edgar Wallace, wiens intriges beter werken in de Londense mist dan in het zonnige Rome, kreeg later van slimme producenten een gedaanteverwisseling door de vervanging van de mysterieuze stukken film door lesbische porno. Kinski heeft het uiterlijk van de geobsedeerde echtgenoot zoveel mee, dat hij niet eens hoeft te acteren.

Pas des roses pour O.S.S. 117

1968 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië 1968. Actiefilm van André Hunebelle. Met o.a. John Gavin, Margaret Lee, Curd Jürgens, Robert Hossein en Luciana Paluzzi.

O.S.S. 117 neemt de identiteit van een beruchte killer aan om in een misdaadorganisatie binnen te dringen die een aanslag op een gedelegeerde van de Verenigde Naties voorbereidt. Dit zoveelste deel uit de reeks naar de Jean Bruce-romans heeft een sjiekere rolbezetting dan gewoonlijk, maar het scenario en vooral de regie blijven ver beneden het toch al niet hoge gemiddelde niveau. Scenario van Jean-Pierre Desagnat, Michel Levine, Pierre Foucaud en Renzo Cerrato naar de roman van Jean Bruce [KL]Pas de roses [KA1]a Ispahan pour OSS 117[KLE]. Fotografie van Tonino Delli Colli. Jean-Pierre Desagnat staat op de credits vermeld als co-tech (technical cooperation).

Niente rose per OSS 117

1968 | Actiefilm

Italië​/​​Frankrijk 1968. Actiefilm van Renzo Cerrato en Jean-Pierre Desagnat. Met o.a. John Gavin, Margaret Lee, Curd Jürgens, Luciana Paluzzi en Robert Hossein.

Geheim agent OSS 117 infiltreert in een internationale organisatie, gespecialiseerd in het vermoorden van staatshoofden. De agent wint hun vertrouwen en zij sturen hem naar Tunesië met de opdracht een efficiënt werkende functionaris van de Verenigde Naties op te ruimen. OSS 117 doet alsof hij de moord pleegt en roept daarmee een reeks kettingreacties op binnen de organisatie. Hierdoor raakt deze verzwakt en uiteindelijk geneutraliseerd. Op het tempo en de spanning van de film is niets aan te merken. De regie is middelmatig en John Gavin als OSS 117 komt geloofwaardig over. Een interessant detail is dat Gavin in de jaren 1980-90 tot ambassadeur van de VS in Mexico benoemd werd.

Franco, Ciccio e le vedova allegre

1968 | Komedie

Italië 1968. Komedie van Marino Girolami. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Margaret Lee en Rossella Como.

Een situatie-komedie in drie episoden over weduwen. Het eerste deel draait om twee vrienden die verliefd zijn op dezelfde weduwe en die vechten om haar gunsten. Het tweede deel gaat over een weduwe, die een zoon moet baren om over het erfdeel van haar gestorven man te kunnen beschikken. In de laatste episode komt een weduwe uit de V.S. om haar kleinkinderen te leren kennen. Er zijn aardige, maar ook behoorlijk melige scènes bij, al is het geheel best onderhoudend.

Banditi a Milano

1968 | Drama, Misdaad, Thriller

Italië 1968. Drama van Carlo Lizzani. Met o.a. Tomas Milian, Don Backy, Ray Lovelock, Ezio Sancrotti en Carla Gravina.

Vier bankrovers worden op het moment van hun vlucht door politie betrapt. Bij achtervolging schieten ze enige voorbijgangers neer om verwarring te zaaien en zo te kunnen ontsnappen. Politie raakt spoor echter niet kwijt en weet de overlevenden toch te pakken. Op feiten geïnspireerde film geeft beeld van de tegenwoordige stadscriminaliteit dat door reportageachtige vormgeving extra-authenticiteit krijgt. Binnen deze opzet blijft het scenario noodzakelijk aan de oppervlakte, maar er wordt krachtig geacteerd.

Questi fantasmi

1967 | Komedie, Horror

Italië 1967. Komedie van Renato Castellani. Met o.a. Sophia Loren, Vittorio Gassman, Mario Adorf, Margaret Lee en Aldo Giuffrè.

Een berooid jong echtpaar krijgt na veel tegenslag een ruime woning waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het lijkt waar te zijn, maar het spook is in werkelijkheid de aanbidder van de vrouw. Het sterduo biedt weinig soelaas in deze zouteloze filmbewerking van een toneelklucht waarin de vrouw wél overspelig was. In de film blijft ze - omwille van Lorens ster- imago - onberispelijk. De regisseur, Adriano Barraco, Leo Benvenuti, en Piero De Bernardi bewerkten het toneelstuk van Eduardo De Filippo tot scenario. Camerawerk van Tonino Delli Colli.

Pas De Roses Pour O.s.s. 117

1967 | Thriller

Frankrijk 1967. Thriller van Jean-Pierre Desagnat en Andre Hunnebelle. Met o.a. Margaret Lee, John Gavin en Curd Jürgens.

Een berooid jong echtpaar krijgt na veel tegenslag een ruime woning waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het lijkt waar te zijn, maar het spook is in werkelijkheid de aanbidder van de vrouw. Het sterduo biedt weinig soelaas in deze zouteloze filmbewerking van een toneelklucht waarin de vrouw wél overspelig was. In de film blijft ze - omwille van Lorens ster- imago - onberispelijk. De regisseur, Adriano Barraco, Leo Benvenuti, en Piero De Bernardi bewerkten het toneelstuk van Eduardo De Filippo tot scenario. Camerawerk van Tonino Delli Colli.

O.s.s. 117 Double Agent

1967 |

1967. André Hunebelle. Met o.a. Margaret Lee, John Gavin en Curd Jürgens.

Een berooid jong echtpaar krijgt na veel tegenslag een ruime woning waarvan gezegd wordt dat het er spookt. Het lijkt waar te zijn, maar het spook is in werkelijkheid de aanbidder van de vrouw. Het sterduo biedt weinig soelaas in deze zouteloze filmbewerking van een toneelklucht waarin de vrouw wél overspelig was. In de film blijft ze - omwille van Lorens ster- imago - onberispelijk. De regisseur, Adriano Barraco, Leo Benvenuti, en Piero De Bernardi bewerkten het toneelstuk van Eduardo De Filippo tot scenario. Camerawerk van Tonino Delli Colli.

Le soleil des voyous

1967 | Misdaad, Thriller

Frankrijk​/​​Italië​/​​Italië 1967. Misdaad van Jean Delannoy. Met o.a. Jean Gabin, Robert Stack, Suzanne Flon, Jean Topart en Margaret Lee.

Een voormalige gangster verveelt zich als eigenaar van een bar en een pension op het Franse platteland en besluit samen met een oude vriend nog één grote slag te slaan.

Five Golden Dragons

1967 | Misdaad, Oorlogsfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1967. Misdaad van Jeremy Summers. Met o.a. Christopher Lee, Robert Cummings, Margaret Lee, Maria Perschy en Brian Donlevy.

Cummings als naïeve Amerikaan te midden van internationale misdaad in Hong Kong; uiterst conventionele actiefilm die ook niet gered werd door oudere steracteurs in gastrollen.

Coplan sauve sa peau

1967 | Actiefilm, Thriller

Italië​/​​Frankrijk 1967. Actiefilm van Yves Boisset. Met o.a. Claudio Brook, Margaret Lee, Bernard Blier, Jean Servais en Klaus Kinski.

Een geheim agent wordt door zijn oude vlam naar Istanboel gehaald. Daar werkt haar broer namelijk aan een uitvinding waarmee de wereld vernietigd kan worden. Het meisje wordt vermoord; haar tweelingzus spant samen met de krankzinnige geleerde. Boissets debuut is een bekwame stijloefening vol citaten en hommages aan de klassieke Hollywood-actiefilms, en met bizarre typeringen. De film bevat een fantastische achtervolgingsfinale à la THE MOST DANGEROUS GAME. Met de held uit Paul Kenny's spionageromans heeft de film alleen de naam gemeen; die naam werd namelijk pas op aandrang van de producenten aan de hoofdpersoon gegeven toen het oorspronkelijke scenario al was voltooid.

Circus of Fear

1967 | Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1967. Thriller van John Moxey. Met o.a. Christopher Lee, Heinz Drache, Margaret Lee, Suzy Kendall en Leo Glenn.

Warrige film (de distributeur erin heeft geknipt), gebaseerd op een verhaal van Edgar Wallace over een moordenaar die het heeft gemunt op een vreemde verzameling topfiguren. Is het Gregor, de messenwerper met zijn hoed? Omdat de film zo kort is, doet hij denken aan de series van weleer. Scenario van Peter Welbeck. Ook bekend als PSYCHO-CIRCUS.

Arriva Dorellik

1967 | Misdaad, Komedie

Italië 1967. Misdaad van Steno. Met o.a. Johnny Dorelli en Margaret Lee.

Een niet onaardige grapjesfilm, deze parodie op de bekende stripfiguur Diabolik, die meesterdief. Het gaat over de avonturen van Dorellik, een ongrijpbare boef, meester in het beramen van de meest gewaagde misdaden, waarbij hij steeds een andere identiteit aanneemt. Hij wordt opgejaagd door Interpol en alle politiekorpsen in Europa, en dat leidt tot vele komische situaties.

Se tutte le donne del mondo...

1966 | Komedie, Thriller

Italië 1966. Komedie van Henry Levin. Met o.a. Mike Connors, Dorothy Provine, Raf Vallone, Margaret Lee en Nicoletta Rangoni.

Een aan grootheidswaanzin lijdende Braziliaanse miljonair heeft een raket ontworpen, die de seksuele potentie van alle mannen op aarde kan vernietigen. Ontoelaatbaar, natuurlijk. Een Britse agente (Provine) en haar Amerikaanse collega (Connors) snellen toe om deze ramp te voorkomen. Deze aardige parodie op het spionagegenre, met aanstekelijk plezier gemaakt, bevat een paar aardige grappen. In 1968 hertiteld als OPERAZIONE PARADISO. USA/GB titel: KISS THE GIRLS AND MAKE THEM DIE.

On a volé la Joconde

1966 | Komedie, Misdaad

Frankrijk​/​​Italië 1966. Komedie van Michel Deville. Met o.a. Marina Vlady, George Chakiris, Margaret Lee, Jean Lefebvre en Paul Frankeur.

Een kunstminnaar slaagt er in 1911 in de Mona Lisa uit het Louvre te stelen en heeft een waterdicht alibi waardoor de verdenking op zijn vriendin valt die behalve de politie ook andere dieven achter zich aan krijgt. Ongewoon logge grappen voor de anders zo lichtvoetige Deville en relatief weinig verrassende verhaalswendingen houden de achtervolgingskomedie middelmatig, met de schoonheid van Vlady en de locaties als voornaamste kwaliteit.

New York Chiama Superdrago

1966 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1966. Actiefilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Ray Danton, Marisa Mell, Margaret Lee, Carlo d'Angelo en Jess Hahn.

Een internationale misdaadorganisatie probeert de macht van de Verenigde Staten uit te schakelen via een wilskracht ondermijnende drug die in snoepgoed onder jonge Amerikanen verspreid moet worden. Geheim agent Superdrago moet het complot oprollen, dat hij weet op te sporen in Amsterdam. De Nederlandse locaties geven een onbedoeld vermakelijk effect aan de routineuze, maar met vaart gemaakte geheim agenten-avonturen die worden versierd met fraaie (dubbel-)spionnes. Scenario van Mike Mitchell en Bill Colemann.

Djurado

1966 | Western

Spanje​/​​Italië 1966. Western van Gianni Narzisi. Met o.a. Montgomery (Dante) Clark (Posani), Scilla Gabel, Mary Jordan, Isarco Ravaioli en Luis Induni.

Een bende terroriseert een stad, mensen worden zonder meer omgebracht, totdat de held en de sheriff zij aan zij het tuig opruimen. Het is allemaal maar zozo.

Dick Smart 2/007

1966 |

Italië 1966. Franco Prosperi. Met o.a. Richard Wyler, Margaret Lee, Rozana Tabajos, Fregolente en Flavia Balbi.

Supermisdadigster Lee steelt het geheim van de `gekweekte diamant` om hiermee een atoombom te bouwen in een laboratorium in de Braziliaanse rimboe. Geheim agent Smart (Wyler) rukt uit om dit te voorkomen. Volkomen ongeïnspireerde, clichématige avonturen. Kijker zal het zonde van de tijd vinden. Prosperi op de titelrol als Frank Shannon.

Da Berlino l'apocalisse

1966 | Actiefilm

Frankrijk​/​​Italië​/​​Duitsland 1966. Actiefilm van Mario Maffei. Met o.a. Roger Hanin, Margaret Lee, Helga Sommerfeld, Claude Dauphin en Peter Carsten.

Een Franse geheim agent komt door de mysterieuze verdwijningen van zijn collega's op het spoor van een complot in Oost-Berlijn, dat door verspreiding van valse, geheime documenten de geallieerden en de Sovjetunie tegen elkaar wil opzetten om zo WO III te provoceren. Vlot, maar verwarrend spionage-avontuur dat zich in half Europa afspeelt, in de stijl van een komisch stripverhaal. Interessante internationale rolbezetting.

Agente 0077 d'all oriente con furore

1966 | Thriller

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1966. Thriller van Terence Hathaway. Met o.a. Ken Clark, Philippe Hersant, Margaret Lee, Fabienne Dali en Evi Marandi.

Een verteerbare James Bond-kloon over een professor, ontdekker van de dodelijke beta-stralen, die vermoord zou zijn. Speciaal-agent Clifton (Clark) wordt ingezet en spoort de geleerde op in Istanboel, die in de macht is van een internationale terreur-organisatie. Kort daarna wordt zijn knappe dochter ontvoerd. Veel actie en spanning.

3 noches violentas

1966 | Actiefilm

Spanje​/​​Italië 1966. Actiefilm van Nick Nostro. Met o.a. Brett Halsey, Margaret Lee, Irán Eory en Julio Peña.

Een journalist gaat zich wreken op de moordenaar van zijn verloofde. Een ordinaire aktie- en avonturenproduktie die wordt opgefleurd door de sensualiteit van de explosieve Lee.

Questa volta parliamo di uomini

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Lina Wertmüller. Met o.a. Nino Manfredi, Luciana Paluzzi, Milena Vukotic, Margaret Lee en Patrizia De Clara.

Het eerste deel van dit komische vierluik gaat over een rijke vrouw die steelt uit verveling. Dat komt mooi uit als haar echtgenoot bijna failliet gaat. In het tweede deel weet een messenwerper in zijn act zijn vrouw maar niet te missen, hij moet aan de bril. Ook het derde en vierde deel gaan over ongewone relaties tussen mannen en vrouwen. Regisseur Wertmüller weet daar wel weg mee, zoals ze in 1972 bijvoorbeeld liet zien in het hilarische Mimì metallurgico ferito nell'onore. Deze film is minder briljant, maar nog steeds de moeite waard.

Le Tigre se parfume à la dynamite

1965 | Avonturenfilm, Thriller

Italië​/​​Spanje​/​​Frankrijk 1965. Avonturenfilm van Claude Chabrol. Met o.a. Roger Hanin, Margaret Lee, Michel Bouquet, Roger Dumas en Michaela Cendali.

Geheimagent de Tijger wordt door Guyaanse revolutionairen ingeschakeld voor een wapenruil met een geheimzinnige organisatie. Hij krijgt geen steun van de Franse autoriteiten, maar wel Amerikaanse, Duitse en Russische spionnen achter zich aan. Het volstrekt onbegrijpelijk scenario is voor Chabrol aanleiding voor een reeks filmcitaten-met-knipoog, met name uit Fritz Langs TIGER VON ESCHNAPUR. Filmische pop-art.

I Due sergenti del generale Custer

1965 | Western

Italië​/​​Spanje 1965. Western van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia, Fernando Sancho, Margaret Lee en Moira Orfei.

Het komische duo Franchi/Ingrassia heeft ook enkele malen het Wilde Westen met een bezoek vereerd. Hier zijn ze 'dappere' soldaten die geacht worden te zijn gesneuveld; in werkelijkheid hebben ze zich verstopt. Ze gaan er vandoor en komen in een ratjetoe terecht van Zuidelijken en Indianen die het fort willen aanvallen. Zowel de western-fans als de lachers zullen niet aan hun trekken komen.

Casanova 70

1965 | Komedie, Erotiek

Italië​/​​Frankrijk 1965. Komedie van Mario Monicelli. Met o.a. Marcello Mastroianni, Virna Lisi, Michèle Mercier, Marisa Mell en Margaret Lee.

Een Navo-officier is impotent, behalve wanneer de amoureuze situatie levensgevaarlijke risico's met zich meebrengt. Hij mint een leeuwentemster in de piste, vrouwen van jaloerse echtgenoten en komt tenslotte voor de rechter op beschuldiging van moord. De spottende omkering van de mythe van de 'latin lover' toont het romantische idool Mastroianni niettemin in een serie pikante situaties, die de film onderhoudend, maar slechts bij vlagen echt leuk maken. Het gedeelte met Ferreri als wantrouwende ega van Mell is een hoogtepunt.

Agente 077, dall'Oriente con furore

1965 | Thriller

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Italië 1965. Thriller van Sergio Grieco. Met o.a. Ken Clark, Margaret Lee, Fabienne Dali, Evi Marandi en Philippe Hersent.

De uitvinder van een dodende straal wordt door Russische spionnen ontvoerd en in Istanboel verborgen gehouden. De Amerikaanse agent Dick Malloy (Clark) moet hem zien te vinden. Avonturen beneden het James Bond-niveau in een middelmatig werkstuk; weinig originaliteit en houterig acteerwerk. Grieco regisseerde als Terence Hathaway. USA/GB-titel: FURY ON THE BOSPORUS; ook bekend als FROM THE ORIENT WITH FURY.

Via Veneto

1964 | Komedie, Drama

Italië 1964. Komedie van Giuseppe Lipartiti. Met o.a. Gerard Blain, Cristina Gajoni, Donatella Turri, Leopoldo Trieste en Ingrid Schoeller.

De Via Veneto is een sjieke straat in Rome, waar de café's vol zitten met rijke en beroemde mensen. Deze sociale satire laat de bittere achtergronden zien van de economische vooruitgang in Italië in de periode 1960-1970. Het verhaal gaat over een nietsnut die overleeft door gotspe en oplichterij. Als hij een rijkaard probeert te strikken om een film te financieren wordt een valse cheque van hem ontdekt en hij valt door de mand. Bittere, tragische film over de onrechtvaardige verdeling van rijkdom in een bloeiende maatschappij.

Letti sbagliati

1964 | Komedie

Italië 1964. Komedie van Steno. Met o.a. Ingheborg Shoener, Lando Buzzanca, Raimondo Vianello, Margaret Lee en Aldo Giuffrè.

Een vierluik van min of meer leuke, maar niet erg opzienbarende verhalen, die twee dingen gemeen hebben: seks en erotiek. Het gaat over de verleidingskunsten van verlegen of brutale rondneukers. Een middelmatige film, al ligt dat zeker niet aan de acteurs.

Sansone contro i pirati

1963 | Fantasy, Avonturenfilm

Italië 1963. Fantasy van Amerigo Anton. Met o.a. Kirk Morris, Margaret Lee, Daniele Vargas en Aldo Bufi.

Amerigo Anton, alias Tanio Bocca, regisseert slechte en goedkope Italiaanse films. Het best - of liever: het minst slecht - is hij in mythologische avonturenfilms. Spelers van God's toorn mimen een afschuwelijk script, waarin gespierde helden het onmogelijke presteren. In deze film staat de held tegenover een stelletje zeerovers die hij verslaat - na het gebruikelijke verraad, de geketende gevangenschap, liefde op het eerste gezicht en de obligate gevechten. Gerol van spieren. Niet om aan te zien.

Maciste contro i mostri

1962 | Avonturenfilm, Fantasy

Italië 1962. Avonturenfilm van Guido Malatesta. Met o.a. Reg Lewis, Luciano Marin, Andrea Aureli en Margaret Lee.

Aan dit slecht gespeelde, warrig geregisseerde en flodderig opgenomen onzinverhaal kunnen kinderen tot twaalf jaar toch nog veel plezier beleven. De gespierde hulk Maciste helpt een stam die wordt onderdrukt door genadeloze holbewoners.

Due samurai per 100 geisha

1962 | Komedie, Avonturenfilm

Italië 1962. Komedie van Giorgio Simonelli. Met o.a. Franco Franchi, Ciccio Ingrassia en Margaret Lee.

Twee neven gelden op de universiteit als het slechte voorbeeld. Dan krijgen ze een grote erfenis van een Japanse samurai. Dolblij en met hooggestemde verwachtingen reizen ze met een advokaat van Italië naar Japan. Om er daar slechts achter te komen dat ze, om in het bezit van de erfenis te komen, eerst een martial-arts-cursus moeten volgen, en samurai's moeten worden. Achterlijk, dwaas en armoedig gerisseerd.