Buddy Adler: productie.
Er zijn 10 films gevonden.

The Inn of the Sixth Happiness

1958 | Drama

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1958. Drama van Mark Robson. Met o.a. Ingrid Bergman, Robert Donat, Ronald Squire, Athene Seyler en Richard Wattis.

Rond 1937 tijdens de Chinees-Japanse oorlog, geeft Bergman haar baan als dienstmeisje op om als zendelinge naar China trekken. Haar missiepost wordt bedreigd door een Japanse aanval. Ze leidt de honderd kinderen die ze onder haar hoede heeft door gevaarlijk vijandig gebied naar de veiligheid. Geromantiseerde geschiedenis van Gladys Aylward, die deze heldendaad in werkelijkheid volbracht, al dan niet op de tonen van de Nick Nack Paddy Wack Song. Het is allemaal dik in de verf gezet, maar je laat je toch meeslepen door de bewonderenswaardige Bergman en door Donat, die als mandarijn zijn laatste filmrol speelde. Isobel Lennart adapteerde de roman The Small Woman van Alan Burgess. Voor het camerawerk zorgde Frederick A. Young. Gedraaid in CinemaScope.

South Pacific

1958 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Musical van Joshua Logan. Met o.a. Rossano Brazzi, Mitzi Gaynor, John Kerr, Ray Walston en Juanita Hall.

Gevierde musical van het legendarische duo Rodgers en Hammerstein, gebaseerd op hun succesvolle Broadwayshow (1949-1954) en geregisseerd door hun toneelregisseur en coscenarist Joshua Logan. Het verhaal speelt op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee tijdens WO II en draait om twee romances: tussen een gedistingeerde Fransman (Brazzi) en een provinciale Amerikaanse verpleegster (Gaynor), en tussen een Amerikaanse soldaat en een lokaal tienermeisje (een toentertijd gedurfde interraciale relatie). De film blinkt uit vanwege het scheutige gebruik van kleurenfilters, de zonnige locaties (Hawaii) en de opgewekte liedjes, met tikihut-evergreen 'Bali H'ai' als uitschieter. Winnaar van een Oscar voor het geluid.

Heaven Knows, Mr. Allison

1957 | Drama, Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1957. Drama van John Huston. Met o.a. Deborah Kerr en Robert Mitchum.

Tijdens de strijd in de Stille Zuidzee strandt een marinier op een eiland dat bezet is door de vijand. Tot zijn grote verbazing treft hij hier een aspirant non aan. Ze delen hun schaarse proviand en hij verzorgt haar bij haar koortsaanvallen. Hij is niet ongevoelig voor haar charmes, maar zal zij haar roeping voor hem opgeven. Het verhaal, gebaseerd op het boek van Charles Shaw, zegt niet zoveel, de cast des te meer. Kerr en Mitchum weten als novice en militair ver te ontstijgen aan de Hollywoodse formule van 'twee onkoppelbare mensen worden verliefd'. Kerr werd voor de vierde keer genomineerd met een Oscar.

Bus Stop

1956 | Komedie, Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1956. Komedie van Joshua Logan. Met o.a. Marilyn Monroe, Don Murray, Arthur O'Connell, Betty Field en Eileen Heckart.

Een uitstekende tragikomedie die bewijst dat Monroe wel degelijk kan acteren als ze op gevoelige wijze de rol van een zangeres speelt. Murray is de ruwe cowboy die haar probeert te strikken; Field is mooi als serveerster. Scenario van Georges Axelrod naar het theaterstuk van William Inge. Ook bekend als WRONG KIND OF GIRL.

Anastasia

1956 | Drama, Historische film, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1956. Drama van Anatole Litvak. Met o.a. Ingrid Bergman, Yul Brynner, Helen Hayes, Akim Tamiroff en Martita Hunt.

Parijs 1926. Een uit Rusland verbannen generaal is op zoek naar Anastasia, dochter van Tsaar Nicholas II, de enige die de miljoenen ponden, bevroren door de Zwitserse banken, in handen kan krijgen. Hij komt op het spoor van Anna Koreff (Bergman), die aan geheugenverlies lijdt en die veel gelijkenis vertoont met Anastasia. Hij leidt haar op om de rol te kunnen spelen van de Groot-Hertogin. Maar is zij het werkelijk of heeft hij een bedriegster opgeleid? Sterke film, waarvoor Bergman een Oscar in de wacht sleepte.

Violent Saturday

1955 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Richard Fleischer. Met o.a. Victor Mature, Margaret Hayes, Stephen McNally, Richard Egan en Lee Marvin.

Een doeltreffende weergave van de effecten van een bloedige bankroof in een klein stadje. Scenario van Sidney Boehm naar een roman van William L. Heath.

Love Is a Many-Splendored Thing

1955 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1955. Oorlogsfilm van Henry King. Met o.a. William Holden, Jennifer Jones, Isobel Elsom, Jorja Curtright en Virginia Gregg.

Verfilming van het gelijknamige en grotendeels autobiografische boek van Han Suyin uit 1952. Amerikaanse actrice Jennifer Jones speelt de rol van Suyin, een Chinees-Europese arts in Hong Kong. De toentertijd evenzo populaire acteur William Holden is de gescheiden Amerikaanse correspondent. Diva's Jones en Holden konden elkaar niet uitstaan, maar regisseur King wist er toch een romantisch geheel van te maken, met de verboden - want interraciale - liefde van de twee als aanjager. Geliefde film vanwege tijdsbeeld van Hong Kong anno 1955, gefilmd in weldadig Cinemascope met Deluxe kleuren. Oscar voor titelliedje, voor de filmmuziek, en voor de kleren.

House of Bamboo

1955 | Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1955. Misdaad van Samuel Fuller. Met o.a. Robert Ryan, Robert Stack, Shirley Yamaguchi, Cameron Mitchell en Sessue Hayakawa.

Tijdens de Amerikaanse bezetting van Japan na WO II, berooft een groepje deserteurs uit de US Army onder leiding van Ryan regelmatig de militaire opslagplaatsen in- en om Tokio. Inspecteur Hayakawa probeert hieraan een eind te maken. Stack doet zich voor als als deserteur en infiltreert in de bende. Het lukt hem om het vertrouwen van Ryan te winnen. Gangsterfilm in geheel eigen stijl van regisseur Fuller die er een exotisch kader aan heeft gegeven. De spanning wordt goed opgebouwd en het eindigt met wat toen opwindende climax gevonden werd, maar die later met de meest uiteenlopende variaties werd ge[KA3]imiteerd (zodat hij in deze film niet meer zo exhalterend meer is). De hand van Fuller is duidelijk voelbaar in de tekening van de personages en hun verhoudingen tot elkaar. Het scenario van Harry Kleiner is een bewerking van zijn script voor THE STREET WITH NO NAME (1948). Joseph MacDonald stond in voor de fotografie. Gedraaid in CinemaScope.

Last of the Comanches

1953 | Western

Verenigde Staten 1953. Western van André De Toth. Met o.a. Barbara Hale, Martin Milner, Broderick Crawford, Lloyd Bridges en Johnny Stewart.

De Toth liet het scenario van Kenneth Gamet versloffen, want hij had een aanmerkelijk spannender film kunnen maken. Charles Lawton jr schoot mooie plaatjes, maar dat maakte het gebrek aan actie niet goed. Sergeant Crawford en vijf soldaten zijn de overlevenden van een Indianenaanval. Ze moeten zich door 100 mijl vijandig gebied slaan om het fort te bereiken. Onderweg komen er nog wat overlevenden van een overvallen postkoets bij, zoals Hale en de Indiaanse jongen Stewart. Het verhaal loopt goed af maar helaas, spanning zit er niet in.

From Here to Eternity

1953 | Oorlogsfilm, Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1953. Oorlogsfilm van Fred Zinnemann. Met o.a. Burt Lancaster, Montgomery Clift, Deborah Kerr, Frank Sinatra en Donna Reed.

In 1941 hebben soldaat Prewitt (Clift) en Maggio (Sinatra) op een legerbasis op Hawaii veel te stellen met brute superieuren. Dan volgt de Japanse aanval op Pearl Harbor. Kritische geluiden in het boek van James Jones uit 1951 werden aangepast voor deze filmbewerking die een grote hit werd en acht Oscars kreeg. Gracieus gemaakt drama van regisseur Zinneman (High Noon) voelt misschien wat ouderwets aan, maar heeft een uitstekende cast. De zwoele scène in de branding tussen twee heimelijke geliefden (Lancaster en Kerr) is memorabel. In 2002 geconserveerd voor het Amerikaanse nationale filmarchief.