Susann Thiede: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

König Phantasios

1992 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1992. Familiefilm van Karola Hattop. Met o.a. Thomas Rudnick, Susann Thiede, Martin Trettau, Ursula Werner en Volkmar Kleinert.

Droomprins Phantasios (Rudnick) wordt onverwacht koning van een klein rijk. Boerin Anne (Thiede) wil de koning veroveren, maar hij is beloofd aan een schone fee. Anne maakt dus geen kans. Ondertussen raakt het land in gevaar en de fee laat het afweten. Anne helpt de koning het vaderland te redden, waarop ze ten huwelijk wordt gevraagd. En ze leefden nog lang en gelukkig. Sprookje naar de vertelling van Jacques Cazottell dat in het Duits is verschenen als Die Schöne durch Zufall. De film kwam uit de DEFA-fabriek, waar de kameraden zich toegelegd hadden op ongevaarlijke, kleurloze producties. Door het vallen van de Muur raakte het maken ervan in het gedrang; de opnames waren al in 1989 begonnen onder het communistische bewind en de film was in 1990 gereed, maar werd pas in 1992 uitgezonden door de voormalige DDR-omroep, nu met een westers jasje, MDR als verplichting van de curator, de Treuhand. Camerawerk van Günther Jaeuthe.

Die letzte Nacht zum Fürchten

1990 | Familiefilm, Fantasy

Duitsland 1990. Familiefilm van Bodo Schwarz. Met o.a. André Jautze, Susann Thiede, Michael Gerber, Wolfgang Dehler en Reinhard Michalke.

Karl die acht jaar is, is een Jantje Bang. Zijn moeder werkt bij de tv en heeft soms nachtdienst. Zo belandt Karl in een wild avontuur, waarbij spoken in de studio, een gauwdief en een gestolen koningskroon betrokken zijn. Hierdoor loopt de productie van een tv-programma groot gevaar. Karl moet zijn angst wel overwinnen om alles niet in het honderd te laten lopen. Aan het einde van de film is hij een Pietje Flink. Het goed bedoelde, zij het moraliserende scenario is van regisseur Schwarz en Anne Goßens. De film heeft als grote verdienste dat hij nog geen uur duurt, waardoor zelfs onrustige kinderen erin slagen op hun plaats te blijven zitten en er iets van op te steken. Het camerawerk is van Alfred Kirchner.

Polizeiruf 110: Der Mann im Baum

1988 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1988. Misdaad van Manfred Mosblech. Met o.a. Andreas Schmidt-Schaller, Lutz Riemann, Anne Kasprik, Renate Geißler en Günter Schubert.

Een Oostduits dorp is in de ban van een gemaskerde verkrachter. Zijn eerste slachtoffer is Ingrid Willert (Von Zglinicki), een vroedvrouw en de volgende is een jonge blom, die met tegenspartelen en geroep om hulp het ergste kon voorkomen. De slachtoffers geven hetzelfde vage signalement: de man is zwaar, heeft een bepaald luchtje en maakt zich uit de voeten op een brommer. De plaatselijke politie zit met de handen in het haar en roept hippe Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) te hulp. Hij komt opdagen met saaie dienstklopper Oberleutnant Zimmermann (Riemann) en charmante Unterleuntnant G[KA3]ortz (Kasprik). Voor G[KA3]ortz is het haar eerste zaak en omdat zij een vrouw is, is ze extra fanatiek. Terwijl de politie snuffelt en zoekt (en op den duur vindt), hoort Margit Silawske (Gei[KL29]ler) aan de kassa van de plaatselijke supermarkt (model 1950, zonder al te veel keuze, wel veel drank, en wat je ziet is niet de werkelijkheid - die is erger) de enge verhalen over de verkrachter. De vlammen slaan haar uit, want er gaat haar een licht op. Het duurt nog wel even voordat Grawe haar man Karl (Schubert) hoort. Ook verkrachten was niet toegestaan in de voormalige DDR. Bloedeloze aflevering, nummer 117, uit de serie. Kasprik zagen we later (enige jaren na de Duitse eenwording) in betere tv-films. Het camerawerk is van Günter Heimann. Regisseur Mosblech, die met nummer negen in de reeks gekomen was, hebben we in het Westen toch niet meer teruggezien.

Polizeiruf 110: Zwei Schwestern

1987 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1987. Misdaad van Hans-Werner Honert. Met o.a. Peter Borgelt, Andreas Schmidt-Schaller, Angelika Waller, Susann Thiede en Peter Reusse.

Aflevering 114 is de eerste die 100 minuten duurt. Helaas bevat het scenario van G[KA3]unter Mehnert nauwelijks een verrassing, omdat de clou eigenlijk meteen al wordt weggegeven. Hauptmann Fuchs (Borgelt) bij wie de (zestien) dienstjaren nu zwaar beginnen te tellen (het staat op zijn gezicht te lezen) en zijn hippe, naar DDR-begrippen vlot geklede Leutnant Grawe (Schmidt-Schaller) moeten een geval van doodslag onderzoeken. De kijker weet allang dat Beate Bernert (Thiede) altijd de kerels van haar verlegen zus Angelika (Waller) inpikt, en dat zij deze keer met Kurt Singer (Reusse) te ver is gegaan. Dan wordt het afzien hoe de Hauptmann en zijn Leutnant de zaak uit elkaar rafelen en de puzzel daarna in elkaar passen. Volgens het kijkonderzoek uit die tijd scoorde de film heel hoog in kijkdichtheid, maar dat ging net zoals met de vijfjarenplannen en de economische statistieken, het was pure propaganda en er klopte geen hout van. Twee jaar later was de republiek feitelijk opgehouden te bestaan en partijvoorzitter Honecker die bevolen had te schieten op mensen die het land probeerden te verlaten, mocht enige tijd later in een Boeing 747 (geen toestel van Interflug!) plaatsnemen om zijn laatste dagen in Chili bij dictator Pinochet te slijten.