Jürgen Reuter: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

Unser fremdes Kind

1998 | Drama

Duitsland​/​​Polen 1998. Drama van Miroslaw Bork. Met o.a. Susanne Lüning, Oliver Stritzel, Danuta Stenka, Maciej Robakiewicz en Grzegorz Ruda.

Das elfte Gebot

1997 | Misdaad, Thriller

Duitsland 1997. Misdaad van Rainer Bär en Rainer Bèr. Met o.a. Vadim Glowna, Julia Jäger, Udo Schenk, Judith Földesi en Ulrike Kriener.

Toneelspeler Wolf Ahrend (Glowna) heeft succes en dat levert hem een aardig, vast contract op bij een tv-omroep. Hij is gescheiden. Zijn vrouw Gisela (Kriener) wil niet dat hun zoon Robert met hem meegaat op vakantie naar Budapest. Met hulp van zijn advocaat krijgt hij het toch voor elkaar. Dan wordt de kleine Robert ontvoerd. Het mag vervolgens niet uitlekken waar Wolf was op het tijdstip van de kidnapping, want anders verliest hij zijn voogdijschap. Hij besluit op eigen houtje achter de ontvoerders aan te gaan. Hij lijkt kansloos, maar krijgt `onverwachts` hulp van Kathlen May (Jäger), een ambitieuze redactrice van de zender, die ervoor zorgt dat het tv-station het losgeld betaalt. In ruil daarvoor krijgt de omroep de exclusieve rechten van de gebeurtenis. Als het losgeld betaald is en de jongen bevrijd, krijgt Wolf in de gaten dat alles doorgestoken kaart was en dat hij slechts gebruikt was om de kijkcijfers op te krikken. Zoveelste film - dit keer met een weinig sterk scenario - dat de macht van de media aan de kaak wil stellen, verpakt in een voorspelbaar misdaadverhaaltje dat in exotisch, maar toch niet geheel veilig Hongarije speelt. Glowna en Jäger, die best wat kunnen, moeten de kar trekken, waarin de rest van de rolverdeling volgt. Camerawerk van Jürgen Heimlich.

Das gläserne Haus

1994 | Drama

Duitsland 1994. Drama van Rainer Bär en Rainer Bèr. Met o.a. Katja Riemann, Hansa Czypionka, Vadim Glowna, Ute Willing en Peter Sattmann.

Riemann woont met haar man Czypionka, een Iraanse arts, in een buitenwijk van Leipzig. Riemann die zwanger is, krijgt te maken met vijandigheid en racisme. Door middel van anonieme dreigbrieven en telefoontjes wordt haar duidelijk gemaakt dat ze beter kan vertrekken. Vreemdelingenhaat in het nieuwe Duitsland van 1990 in een 'bruin' Leipzig staat centraal in tv-film waar je met goed fatsoen niet omheen kunt. Scenario van regisseur Bär naar een idee van Michaela Bach en Jörg Schade. Camerawerk van Rolf Liccini.

Polizeiruf 110: Unheil aus der Flasche

1987 | Misdaad, Thriller

Oost Duitsland 1987. Misdaad van Helmut Krätzig. Met o.a. Peter Borgelt, Jörg Hengstler, Jenny Gröllmann, Jürgen Reuter en Barbara Schnitzler.

Frau Henrich (Gr[KA3]ollmann) is gescheiden en moeder van twee kinderen. De jongste Holger (Haverland) is twaalf en wordt aan haar toegewezen. Henrich, die tolk van haar beroep is, is alcoholiste, maar het is al een tijdje gelukt om van de fles af te blijven. Als ze hoort dat haar ex (Reuter) gaat hertrouwen, vervliegt al haar hoop op een eventuele toekomstige hereniging. Nu kan ze de situatie niet meer bolwerken en begint ze weer te drinken. Holger gaat uit stelen om zijn moeder cadeaus te kunnen geven en krijgt daarbij hulp van lui die uitsluitend van hem willen profiteren. Als er bij een inbraak in een winkel iets misgaat, wordt Holger in elkaar getimmerd en raakt hij zwaar gewond. De politie die erbij geroepen is, ondervraagt hem, maar Holger wil niet praten. Hauptman Fuchs (Borgelt) en Unterleutnant Becker (Hengstler) zetten een val om de zaak te klaren. Het scenario van regisseur Krätzig behandelt de problemen van echtscheiding, de vrijwel ongeneesbare alcoholverslaving en de kleine misdaad, die uit de hand kan lopen. De kijker moest van het DDR-regime leren dat je zó beter niet door het leven kan gaan. Dat lijkt ons nogal wiedes, maar de maatschappij van Honecker c.s. was nu niet bepaald hulpvaardig en bood geen alternatieven en begon een jaar later af te brokkelen, de Muur van Berlijn viel en de DDR hield op te bestaan, omdat de mensen het zat waren. Na een schijnproces mocht de aan kanker lijdende Erich Honecker in Chili sterven, waar zijn vrouw hem lang overleefde en in verontwaardiging doorging heilig te geloven in hun idealen. Het camerawerk is van Wolfram Beyer. Aflevering 111.

Polizeiruf 110: Der Schweigsame

1981 | Misdaad

Oost Duitsland 1981. Misdaad van Peter Vogel. Met o.a. Jürgen Frohriep, Jürgen Zartmann, Wilfried Pucher, Christine Schorn en Jürgen Reuter.

Nolle (Reuter) heeft een fors strafblad. Hij is onverbeterlijk en heeft middels een inbraak stereo-apparatuur te pakken gekregen. Nolle is echter heel ambitieus want hij wil van kruimeldiefstallen overschakelen naar grote zaken. Daartoe heeft hij een vrachtwagen nodig en vrachtrijder Udo Walter (Pucher) die eveneens het nodige op zijn kerfstok heeft, is daartoe de ideale figuur. Oberleutnant H[KA3]ubner (Frohriep) komt hen op het spoor en nagelt hen tenslotte vast met hulp van zijn collega Bergmann (Zartmann). Het scenario is van Otto Bonhoff en Frohriep is even onsympathiek als altijd. Aflevering 74. Stereo.

Ein Schneemann für Afrika

1978 | Familiefilm, Fantasy

Oost Duitsland 1978. Familiefilm van Rolf Losansky. Met o.a. Wolfgang Penz, Wolfgang Winkler, Jürgen Reuter, Bruno Carstens en Gerhard Rachold.

Kali is matroos op een handelsschip. Hij is net terug van een reis naar Afrika. Op de terugreis wil hij een cadeautje voor de acht-jarige Asina meebrengen en omdat het dan net sneeuwt, bouwt hij een sneeuwpop voor haar. Tijdens de reis gaat de sneeuwman leven en zorgt aan boord voor enige verwarring. Eindelijk aangekomen bij Asina in Afrika, begint hij te smelten. Met een bedroefd hart neemt ze afscheid van hem en stuurt hem met het eerstvolgende schip naar Antartika. Een kinderfilm vol humor, die echter bij het in beeld brengen van zwarte mensen de gangbare cliché's rondstrooit.