Louis Fievetz: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Les roues de la fortune

1990 | Familiefilm

België 1990. Familiefilm van Teff Erhat. Met o.a. Pascal Mitevoy, Liliane Becker, Jean-Paul Dermont, Louis Fievetz en Gilbert Charles.

De dertien-jarige Cyrille woont in de streek Namen en droomt ervan, net als al haar klasgenoten, fietskampioene te worden. Een mager thema, waarvoor de regisseur een hele reeks sc[KA2]enes van zeer uiteenlopende inhoud bij elkaar heeft gekregen. Het eindresultaat is een onsamenhangende tv-film, die vele rake toespelingen en een goede observatie van het dagelijks bestaan in het Waalse dorp Hainaut bevat. Niettemin bestaat er een groot risico dat degenen die niet zo ge[KA3]interesseerd zijn in `de kleine koningin` het verhaal al gauw langdradig zullen vinden en afhaken. Overtuigend acteerwerk van Mitevoy (Cyrille), wat minder opgaat voor dat van enige volwassenen.

Le tribunal des sept

1987 | Misdaad

België 1987. Misdaad van Jean-Louis Colmant. Met o.a. Roger Dutoit, Jules-Henri Marchant, Nicole Valberg, Paul Clairy en Robert Roanne.

Een routine-verfilming naar de gelijknamige roman van Paul Kinnet. Dit `tribunaal van zeven` is het enige (magere) idee van de film. Het steekt de ogen van alle kindermoordenaars en kinderverkrachters uit en werd opgericht na de dood van een meisje, dat verkracht en vastgebonden in een bos werd gevonden. Zonder diepgang en onevenwichtig acteerwerk.

Mariages

1977 |

België 1977. Teff Erhat. Met o.a. Chantal Nobel, Jean-Pierre Dauzun, Jean-Marie Deblin, Roger Dutoit en Nadia Gary.

Een verfilming van een roman uit 1936 van Charles Plisnier die in 1896 in Ghlin geboren werd, ofwel een meedogenloze en afschrikwekkende beschrijving van de schijnvrome zeden en sociale gebruiken binnen het bourgeois-milieu van toen met dialogen van Jos[KA1]e-Andr[KA1]e Lacour, die opvallend trouw blijft aan de strekking van het boek. De tekst is dus koning, de film iets te demonstratief. Daarentegen uitstekend spel en originele decors. Het verhaal betreft de dynastie van een schoenenfabriek in de provincie. De dochter van fabrikant Fraigneur (Deblin), Fabienne (Nodel) en zijn zoon Maxime (Dauzun) zijn het middelpunt van de verwikkelingen. De titel verwijst naar hun favoriete tijdsverdrijf. Wordt ook in twee delen uitgezonden, deel een: FABIENNE, deel twee: MAXIME.

Jusqu'à ce que la vie nous sépare

1975 | Drama

België 1975. Drama van Fred Van Besien. Met o.a. Janine Godinas, Alexandre von Sivers, Claudine Charles, Irène Laurent en Louis-Alexis Dubois.

Een echtpaar besluit te scheiden, en kiest daarbij voor een zo vriendelijk mogelijke aanpak. Afgezien van het feit dat door de veranderde wetgeving dit thema inmiddels pass[KA1]e is, rijst de vraag of het hier gaat om een `fictiefilm`, zoals de cineast het noemt, of een propagandafilm ter meerdere eer en glorie van de `vriendelijke scheiding` (sic). Bovendien laten de problemen van de hoofdrolspelers ons koud. Een van die onzinnige films, waar de RTBF altijd scheutig mee is geweest!