Yvonne Furneaux: cast.
Er zijn 25 films gevonden.

Tillie

1985 |

Mexico 1985. Myron J. Gold. Met o.a. Donald Pleasence, Yvonne Furneaux en June Wilkinson.

Op het kasteel van Frankenstein komt de oude tante van de oude baron te voorschijn. Een middelmatige satire op de horrorfilms, die gebruik maakt van een van de meest karakteristieke acteurs in dit genre, Pleasance, en van de mooie en vergeten Furneaux.

Frankenstein's Great-Aunt Tillie

1983 | Komedie, Horror

Mexico​/​​Verenigde Staten 1983. Komedie van Myron J. Gold. Met o.a. Donald Pleacense, Yvonne Furneaux, June Wilkinson, Miguel Ángel Fuentes en Aldo Ray.

De familie Frankenstein keert terug naar het voorvaderlijk huis en raakt betrokken bij de fabricage van monsters, de rechten van de vrouw en een oliefortuin. Domme onderbroekenlol, compleet met spuitwaterballet en belachelijk schmieren. De meeste grappen lijken nog ouder dan de titelfiguur.

Versuchung im Sommerwind

1973 | Komedie

Duitsland 1973. Komedie van Rolf Thiele. Met o.a. Helmut Käutner, Yvonne Furneaux, Christiane Hörbiger, Paul Hubschmid en Peter Vogel.

Met drie vrienden als oppassers wil een beroemd medicus zich verzekeren van de trouw van zijn echtgenote, wanneer deze alleen op vakantie gaat naar de Middellandse Zee. Zijn vrouw neemt wraak door met alle drie een verhouding aan te gaan. Licht amusement, te gemakkelijk aangepakt om echt leuk te zijn.

In nome del popolo Italiano

1971 | Komedie

Italië 1971. Komedie van Dino Risi. Met o.a. Ugo Tognazzi, Vittorio Gassman, Yvonne Furneaux, Ely Galleani en Michele Cimarosa.

Een linkse rechter van instructie is belast met het onderzoek naar de dood van een callgirl en komt op het spoor van een rechtse, despotische directeur van een milieu-onveilige industrie. Hoewel het hoertje zelfmoord blijkt te hebben gepleegd, vernietigt de rechter de bewijzen om toch de industrieel te kunnen veroordelen. Deze cynische Italiaanse komedie laat zien hoe men van een integere ideologie tot een oneerlijke methodiek komt en de maatschappij paranoïde maakt. Gassman speelt niet alleen de industrieel, maar ook een reeks van andere rollen, waardoor het hele Italiaanse volk tenslotte zí[KA1]jn gezicht krijgt. Deze lucide film werd uiteraard door links en rechts aangevochten om zijn 'onverantwoord pessimisme'.

Le scandale

1967 | Thriller, Drama

Frankrijk 1967. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Anthony Perkins, Maurice Ronet, Yvonne Furneaux, Stéphane Audran en Annie Vidal.

Een rijke champagne-verbouwster wil haar onderneming aan Amerikanen verkopen, maar ze is geen eigenares van het merk dat toebehoort aan de neef en beste vriend van haar playboy- echtgenoot. Op een ochtend ontwaakt de neef met naast zich het lijk van een call-girl. Daardoor kan hij gechanteerd worden om zijn rechten op het merk af te staan. Deze complexe thriller vol vernuftige wendingen en dubbele bodems heeft schitterend spel van Ronet die steeds meer aan zijn eigen onschuld gaat twijfelen en een bravoure-rol van Audran die de sleutel is tot een verrassende en spectaculair uitgewerkte ontknoping.

Repulsion

1965 | Drama, Horror, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1965. Drama van Roman Polanski. Met o.a. Catherine Deneuve, Ian Hendry, John Fraser, Patrick Wymark en Yvonne Furneaux.

De jonge Belgische Carole (Deneuve) woont bij haar zus in Londen. Ze walgt van seks en beschouwt elke man als een potentiële verkrachter, ook de minnaar van haar zus. Wanneer ze een tijdje het huis alleen heeft, slaan bij haar de stoppen door. Volgens velen is Repulsion een van de beste thrillers ooit. Hij komt wat traag op gang, met lange shots van Carole die stil voor zich uitstaart, gaandeweg wordt duidelijk dat ze een tijdbom is die op het punt staat te ontploffen. De zwart-witte overbelichte en onderbelichte beelden en het Barbiepop-uiterlijk van ijskoningin Deneuve dragen bij aan een onwerkelijke spanning.

Il geone di Tebe

1964 | Fantasy, Avonturenfilm

Italië 1964. Fantasy van Giorgio Ferroni. Met o.a. Mark Forrest, Yvonne Furneaux, Massimo Serato, Rosalba Neri en Pierre Cressoy.

Farao Ramses wil de troon van Egypte aan Helen (Furneaux) geven, die in Thebes wordt ontvangen met haar adviseur en de trouwe, uit Troje ontsnapte Spartaan, Arion (Forrest). Tutmes (Seratoo) heeft kwade bedoelingen en doodt de farao. Hij geeft de Spartanen daarvan de schuld, maar Arion slaagt erin te ontsnappen. Na veel gevechten en andere confrontaties, slaagt hij erin Helen en haar adviseur te bevrijden, en eveneens de orde en de rust te herstellen. Een ongeloofwaardige historisch- mythologische fantasie, passend geregisseerd door Ferroni, hoewel het spel iets beneden de maat is.

Die Todesstrahlen des Dr. Mabuse

1964 | Misdaad, Thriller, Sciencefiction

Duitsland​/​​Frankrijk​/​​Italië 1964. Misdaad van Hugo Fregonese en Victor De Santis. Met o.a. Peter van Eyck, O.E. Hasse, Yvonne Furneaux, Walter Rilla en Rika Dialina.

Psychiater Pohland (Rilla), wiens geest in bezit is genomen door de dode Dr. Mabuse, wordt ontvoerd naar het eiland Malta. Majoor Anders (Van Eyck) volgt hem, en ontdekt dat professor Larsen (Hasse) aan een dodelijk wapen werkt. Een ongeïnspireerde verfilming met een voorspelbare handeling over de klassieke misdadiger Dr. Mabuse.

Le meurtrier

1963 | Drama, Thriller

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1963. Drama van Claude Autant-Lara. Met o.a. Maurice Ronet, Marina Vlady, Robert Hossein, Yvonne Furneaux en Gert Fröbe.

Een politie-inspecteur ziet parallellen tussen de moorden op twee vrouwen en de alibi's van hun verdachte echtgenoten. Inderdaad heeft de tweede man zich laten inspireren door de 'volmaakte misdaad' van de eerste, die zich op hem zal wreken voor deze imitatie. Deze matte bewerking van een roman van Patricia Highsmith maakt van bekwame acteurs ongeïnteresseerde slaapwandelaars, met uitzondering van Fröbe en Furneaux die tot driemaal toe te véél doen. Opnieuw gefilmd als Der Mörder.

Io Semiramide

1963 | Avonturenfilm

Italië 1963. Avonturenfilm van Primo Zeglio. Met o.a. Yvonne Furneaux, John Ericson, Gianni Rizzo, Germano Longo en Renzo Ricci.

De strenge koningin Semiramis van Assyrië wordt verliefd op een slaaf die aan de bouw van Babylon werkt en zelf een koningszoon is. Hofintriges doen hem aan verraad van zijn minnares geloven en de leiding nemen van het slavenverzet. Deze spektakelfilm legt meer nadruk op de romantiek dan gebruikelijk en is daarin redelijk overtuigend, méér dan de decors van Ninive die heel erg lijken op die voor tientallen eerdere films gebruikte overbekende decors van het oude Rome.

Il Criminale

1963 | Thriller, Misdaad

Italië 1963. Thriller van Marcello Baldi. Met o.a. Jack Palance, Yvonne Furneaux, Salvo Randone, Franco Fabrizi en Andrea Checchi.

Op kerstavond, in een bijna lege trein van Rome naar Milaan wordt een man door zijn medepassagier herkend als een Duitse oorlogsmisdadiger. De man schudt aanvankelijk met succes de door de passagiers gealarmeerde politie van zich af, maar wordt toch neergeschoten, zodat hij zijn op het eindstation wachtende oude moeder niet zal terugzien. Deze thriller slaagt er niet in suspense te wekken of van de dramatische mogelijkheden van de rijdende trein gebruik te maken. Lusteloos geacteerd, behalve de melodramatische schmiere van Palance.

Semiramide Io

1962 | Drama

Italië 1962. Drama van Primo Zeglio. Met o.a. Renzo Ricci, John Ericson en Yvonne Furneaux.

Op kerstavond, in een bijna lege trein van Rome naar Milaan wordt een man door zijn medepassagier herkend als een Duitse oorlogsmisdadiger. De man schudt aanvankelijk met succes de door de passagiers gealarmeerde politie van zich af, maar wordt toch neergeschoten, zodat hij zijn op het eindstation wachtende oude moeder niet zal terugzien. Deze thriller slaagt er niet in suspense te wekken of van de dramatische mogelijkheden van de rijdende trein gebruik te maken. Lusteloos geacteerd, behalve de melodramatische schmiere van Palance.

Via Margutta

1961 | Drama, Komedie

Italië​/​​Frankrijk 1961. Drama van Mario Camerini. Met o.a. Antonella Lualdi, Gérard Blain, Yvonne Furneaux, Franco Fabrizi en Christina Gaioni.

Een Romeinse straat is een ontmoetingscentrum voor jonge kunstenaars die het nog niet gemaakt hebben. Een bezeten schilder veronachtzaamt zijn toegewijde geliefde door zijn drukke werk voor een expositie, die echter door de homoseksuele galeriehouder is georganiseerd om hem aan zich te binden. Een ander verkoopt zijn doeken pas als hij voorgeeft dat ze 'naïef' werk van een serveerster zijn. De onderhoudende en episodische milieuschets heeft soms melodramatische of moraliserende trekken, maar de aandacht die verdeeld wordt over goed geacteerde personages houdt alles binnen de perken.

Le Comte de Monte Cristo

1961 | Historische film, Romantiek, Avonturenfilm

Italië​/​​Frankrijk 1961. Historische film van Claude Autant-Lara. Met o.a. Louis Jourdan, Yvonne Furneaux, Pierre Mondy en Bernard Dhéran.

De jonge Franse zeeman Edmond Dantès wordt in 1814 slachtoffer van een intrige en wordt als Bonapartist achter de tralies gezet. Een lotgenoot vertelt hem over een geheime schat en als Edmond erin slaagt te vluchten lonkt de grote rijkdom. De zoveelste (derde Franse geluids-) verfilming van de roman van Alexandre Dumas heeft meer decoratieve romantiek dan actie en is daardoor wel erg wijdlopig. Scenario van Jean Halain. Camerawerk van Jacques Natteau.

Dox, caccia all'uomo

1961 | Misdaad, Thriller, Drama

Italië 1961. Misdaad van Riccardo Freda. Met o.a. Umberto Orsini, Eleonora Rossi-Drago, Yvonne Furneaux, Giorgia Moll en Philippe Leroy.

Dankzij het vernuft van zijn politiehond slaagt een jonge inspecteur erin om een Siciliaanse bandiet te arresteren en vervolgens achter de moord op een mannequin een internationale drugssmokkel te ontdekken. Bovendien helpt de hond hem zijn jeugdliefde te hervinden. De hond is de held in deze onderhoudende politiefilm. De twee afzonderlijke en contrasterende delen, waarin de film uiteenvalt zijn op zich weinig opmerkelijk, maar in combinatie en in kort bestek zijn ze acceptabel. Hoewel tegen de viervoeter niet valt op te acteren, is de rolbezetting in dubbel opzicht aantrekkelijk.

Charge Of The Black Lancers

1961 |

1961. Giacomo Gentilomo. Met o.a. Jean Claudio, Yvonne Furneaux en Mel Ferrer.

Dankzij het vernuft van zijn politiehond slaagt een jonge inspecteur erin om een Siciliaanse bandiet te arresteren en vervolgens achter de moord op een mannequin een internationale drugssmokkel te ontdekken. Bovendien helpt de hond hem zijn jeugdliefde te hervinden. De hond is de held in deze onderhoudende politiefilm. De twee afzonderlijke en contrasterende delen, waarin de film uiteenvalt zijn op zich weinig opmerkelijk, maar in combinatie en in kort bestek zijn ze acceptabel. Hoewel tegen de viervoeter niet valt op te acteren, is de rolbezetting in dubbel opzicht aantrekkelijk.

La dolce vita

1960 | Drama, Romantiek

Italië​/​​Frankrijk 1960. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Marcello Mastroianni, Anita Ekberg, Anouk Aimée, Lex Barker en Yvonne Furneaux.

Journalist Marcello Rubini (Mastroianni) holt van de ene primeur naar het volgende schandaal, slaapt in een bordeel, bezoekt een intellectueel, alles te midden van de jetset van Rome. Hij weet zijn cynische afstandelijkheid te bewaren, maar hij ontdekt te laat dat hij van zichzelf en van het 'echte leven' is vervreemd. Een van de beste en in elk geval meest toegankelijke films uit Fellini's oeuvre, met spectaculaire, aangrijpende en vermakelijke episodes, waaronder de beroemde scène van Mastroianni en Ekberg in de Trevifontein. Gouden Palm in Cannes.

A noi piace freddo

1960 |

Frankrijk​/​​Italië 1960. Steno. Met o.a. Ugo Tognazzi, Raimondo Vianello, Yvonne Furneaux, Peppino De Filippo en Francis Blanche.

Een zwarthandelaar wordt aangezien voor een geallieerde agent die een SS-kolonel moet liquideren. Na een reeks van misverstanden valt de SS-er bij Hitler in ongenade zodat de opdracht vervalt en de anti-held met een revue-zangeres kan trouwen. De satire verloopt in een reeks uitgesponnen revue-sketches (waarmee het duo Tognazzi-Vianello theatersucces oogstte), die zelfs voor een klucht ondermaats blijven. Het leukste is Blanche als de SS-er, op herhalingsoefening van zijn rol in BABETTE S'EN VA-T'EN GUERRE.

The Mummy

1959 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1959. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Christopher Lee, Peter Cushing, Yvonne Furneaux, Eddie Byrne en Felix Aylmer.

Ondanks waarschuwingen voor ernstige gevolgen breken archeologen het graf van de Egyptische prinses Ananka open. Na gedane arbeid keren zij naar Engeland terug waar de gevolgen hen wachten. Een elegant horrorwerkstuk uit de Hammer-studio.

Carta al cielo

1959 | Drama

Spanje 1959. Drama van Arturo Ruiz Castillo. Met o.a. Yvonne Furneaux, Angel Picazo, Virgilio Teixeira en Carlota Bilbao.

Een kind voelt zich door zijn ouders veracht en besluit van huis weg te lopen. De klassieke Spaanse film met kind, even slecht als alle andere in dit genre.

Lisbon

1956 | Avonturenfilm, Drama, Thriller, Actiefilm

Verenigde Staten 1956. Avonturenfilm van Ray Milland. Met o.a. Ray Milland, Maureen O'Hara, Claude Rains, Yvonne Furneaux en Francis Lederer.

Kapitein ter Zee Milland wordt ingehuurd door de twijfelachtige Rains om industrieel Lederer, die met de schitterende O'Hara gehuwd is, te bevrijden uit zijn gevangenschap achter het IJzeren Gordijn. Geleidelijk groeit zijn wantrouwen over de edele motieven van Rains, die de reputatie blijkt te hebben een internationale dief te zijn. Een op locatie gemaakte film over internationale intriges. Niet al te spectaculair.

The Dark Avenger

1955 | Historische film, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1955. Historische film van Henry Levin. Met o.a. Errol Flynn, Joanne Dru, Peter Finch, Patrick Holt en Yvonne Furneaux.

Dit is Flynn`s laatste degenfilm waarin hij een Britse prins speelt die Franse belangen (en lieflijke Dru) beschermt tegen aanvallen van Finch en de zijnen. Goed gemaakt maar wel heel erg afgezaagd. VS-titel: THE WARRIORS.

Le amiche

1955 | Drama, Komedie, Experimenteel

Italië 1955. Drama van Michelangelo Antonioni. Met o.a. Eleonora Rossi-Drago, Madeleine Fischer, Yvonne Furneaux, Gabriele Ferzetti en Franco Fabrizi.

In een modezaak te Turijn groeit de vriendschap tussen de eigenares Clelia (Rossi-Drago) en haar klanten, die allen op verschillende manieren levensonmacht en relatiemislukkingen belichamen. De zelfmoord van Rosetta Savoni (Fischer) - na eerdere niet serieus genomen pogingen -doet hen de leegte en oppervlakkigheid van hun bestaan pijnlijk beseffen. De thematische invloed van schrijver Cesare Pavese op het werk van Antonioni culmineerde in deze verfilming van zijn verhaal Tra donne sole. Opmerkelijke vrouwenportretten, maar ook Ferzetti als wilszwakke, weinig succesvolle schilder Lorenzo die in zijn huwelijk met een intelligente, begrijpende collega óók geen oriëntatie vindt, is zeer goed. Het scenario is van Suso Cecchi d'Amico met medewerking van Alba De Cespedes en regisseur Antonioni. Het camerawerk is van Gianni Di Venanzo. Mono.

Il principe dalla maschera rossa

1955 | Romantiek, Avonturenfilm

Italië 1955. Romantiek van Leopoldo Savona. Met o.a. Maria Fiore, Frank Latimore, Yvonne Furneaux, Elio Steiner en Toni Angeli.

Een kruising tussen Zorro en Robin Hood. Held van de film is een gemaskerde prins (Latimore) op een wit paard, beschermer van boeren en buitenlui. Een goede graaf wordt gedood door de kapitein van de wacht (Steiner), die daarna het volk tien jaar lang met harde hand regeert. Hij wordt bestreden door de prins, die verliefd is op Isabella (Fiore), dochter van een rijke edelman die in het geheim de rebellen steunt. De kapitein laat deze goede man in de val lopen en doodt hem. En natuurlijk delft de kapitein in een duel het onderspit tegen de prins, waarna de vrede wederkeert.

The Master of Ballantrae

1953 | Avonturenfilm, Historische film

Verenigde Staten 1953. Avonturenfilm van William Keighley. Met o.a. Errol Flynn, Roger Livesey, Anthony Steel, Yvonne Furneaux en Beatrice Campbell.

Wanneer de Schotse leider Bonnie Prince Charlie oproept tot verzet tegen de Engelse overheersing, raken broers Jamie (Flynn) en Henry (Steel) gebrouilleerd. Jamie vertrekt als piraat naar zee, maar zint op wraak. Avonturenfilm hapert enigszins in historisch opzicht en legt liever de nadruk op actie en zwaardgevechten. Voor de scènes van de opstand werden beelden gebruikt uit Bonnie Prince Charlie (1948), met David Niven. Fijne swashbuckler met de onweerstaanbaar atletische Flynn die, toegegeven, op 44-jarige leeftijd iets minder soepeltjes oogt dan in zijn hoogtijdagen (Captain Blood).