Chris Bryant: scenario.
Er zijn 8 films gevonden.

Miracle at Midnight

1998 | Oorlogsfilm, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten 1998. Oorlogsfilm van Ken Cameron. Met o.a. Sam Waterston, Mia Farrow, Justin Whalin, Nicola Mycroft en Benedick Blythe.

Foreign Affairs

1993 | Romantiek, Komedie, Experimenteel

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1993. Romantiek van Jim O'Brien. Met o.a. Joanne Woodward, Brian Dennehy, Eric Stoltz, Stephanie Beacham en Ian Richardson.

Zeer intellectuele prof. Woodward wordt uitgenodigd college te geven als gastdocente aan de universiteit van Oxford. Tijdens de vlucht van Amerika naar Engeland ontmoet ze de onbehouwen, ruwe zakenman Dennehy. Na aankomst laat hij haar niet met rust. Hij vraagt haar te helpen zoeken naar het graf van zijn voorouders, die zo'n tweehonderd jaar geleden beroemde Schotten waren. Ze probeert hem af te poeieren, maar het lukt niet. Tot ze hem op de duur zelfs sympathiek gaat vinden. De tegenstelling tussen beide hoofdrollen wordt tot in het kleinste detail uitgewerkt. Als gevolg zijn er knotsgekke toestanden en zalige dialogen. Richardson schittert als de homoseksuele, Britse vriend van Woodward. Een lust voor het oog en een streling voor het oor, geschreven door Chris Bryant naar een roman van Alison Lurie. De beelden zijn van Michael Coulter.

Young Catherine

1991 | Historische film

Canada​/​​USSR​/​​Verenigd Koninkrijk 1991. Historische film van Michael Anderson. Met o.a. Vanessa Redgrave, Christopher Plummer, Franco Nero, Marthe Keller en Maximilian Schell.

Groots opgezet kostuumdrama over het jonge Duitse meisje dat in de 18e eeuw de Russische Catherina de Grote zou worden. Kosten noch moeite werden gespaard om van deze internationale produktie iets groots te maken, met o.m. buitenopnames in Leningrad, nu weer Sint-Petersburg. Gemaakt voor kabel-tv. Oorspronkelijk in twee delen uitgezonden. Scenario van Chris Bryant. Camerawerk van Ernest Day.

One Against the Wind

1991 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1991. Oorlogsfilm van Larry Elikann. Met o.a. Sam Neill, Judy Davis, Anthony Higgins, Christien Anholt en Kate Beckinsale.

Davis is een mooie, charmante in Frankrijk wonende Engelse tijdens WO II, die haar leven riskeert door in Duinkerken de neergeschoten Britse officier Neill uit handen van de nazi's te bevrijden en over de grens te helpen. Voor Davis is dit de start van haar werk voor het Franse verzet. Haar zoon Anholt gaat ook bij de ondergrondse, en haar dochter Beckinsale wordt de laan uitgestuurd wanneer zij verliefd wordt op een Duits officier. Davis wordt twee keer opgepakt door de Gestapo en ten slotte naar een concentratiekamp gestuurd dat zij overleeft. Gebaseerd op het ware levensverhaal van de verzetsstrijdster Mary Lindell, voor de film geschreven door Chris Bryant. Schitterende vertolking van Davis en een mooi in beeld gebracht verhaal over moed en zelfopoffering met geslaagde historische achtergronden.

Martin's Day

1984 | Avonturenfilm, Familiefilm, Thriller

Canada 1984. Avonturenfilm van Alan Gibson. Met o.a. Richard Harris, Lindsay Wagner, James Coburn, Justin Henry en Karen Black.

Een goed gespeelde maar uiterst middelmatige film voor acht tot tachtig jaar over een ontsnapte gevangene die vriendjes wordt met een jongetje dat hij heeft gekidnapt. Bleek en nergens overtuigend.

Joseph Andrews

1977 | Avonturenfilm, Komedie, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1977. Avonturenfilm van Tony Richardson. Met o.a. Ann-Margret, Peter Firth, Michael Hordern, Beryl Reid en Jim Dale.

De schelmse avonturen van de 18e eeuwse Joseph Andrews (Firth), een zoon van arme ouders die ondergebracht wordt bij een rijke familie. Alle dienstmeisjes proberen hem te versieren, maar zijn hart hoort toe aan Fanny (Ogle). Het gezinshoofd sterft, en hij valt ten prooi aan de avances van diens veel jongere echtgenote Lady Booby (Ann-Margret). Hij moet niets van haar hebben. Woedend over deze afwijzing jaagt ze hem het huis uit, waarna zijn avontuurlijk leven begint. Poging van Richardson om het succes van TOM JONES te herhalen, maar deze film mist de speelsheid en vooral de originaliteit van voornoemde. Allan Scott en Chris Bryant bewerkten de roman van Henry Fielding, maar hun schets van het Victoriaanse Engeland is minder cynisch. Ook de mooi ogende fotografie van David Watkin en de zwierige score van John Addison krijgen de film niet boven de middelmaat uitgetild.

The Girl from Petrovka

1974 | Romantische komedie

Verenigde Staten 1974. Romantische komedie van Robert Ellis Miller. Met o.a. Goldie Hawn, Hal Holbrook, Anthony Hopkins, Grégoire Aslan en Anton Dolin.

Joe (Holbrook) is een Amerikaanse correspondent die in het destijds nog communistische Moskou een relatie begint met de Russische ballerina Oktyabrina (Hawn). Dat is tegen de zin van de KGB. Zo ongeveer alle clichés over de geknechte Sovjet-Russen worden van stal gehaald: ze spelen klassiek viool maar houden diep in hun hart van free jazz, ze dansen het Zwanenmeer maar gaan eigenlijk liever swingend uit hun bol. Curieus is het om Hawn de Stervende Zwaan te zien dansen, terwijl vriend Kostya (Hopkins) geamuseerd toekijkt. De beelden van Moskou werden geschoten in Wenen en Hollywood.

Don't Look Now

1973 | Thriller, Horror

Verenigd Koninkrijk​/​​Italië 1973. Thriller van Nicolas Roeg. Met o.a. Donald Sutherland, Julie Christie, Hilary Mason, Clelia Matania en Massimo Serato.

Don't Look Now opent met de verdrinkingsdood van het dochtertje van John (Sutherland) en Laura, die onmachtig zijn het drama in hun eigen tuin te voorkomen. De meteen gekweekte verontrustende sfeer wijkt in deze griezelklassieker niet meer. In Venetië, waar John en Laura later naartoe gaan in verband met Johns werk, vertellen twee zusters hen dat het dochtertje signalen uitzendt vanuit het hiernamaals. Laura wil het graag geloven, John is sceptisch, maar raakt steeds verder uit zijn evenwicht als hij iets roods ziet, de kleur van het regenjasje van zijn overleden dochtertje.