Andrew Robertson: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

The Cement Garden

1993 | Drama

Duitsland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Frankrijk 1993. Drama van Andrew Birkin. Met o.a. Charlotte Gainsbourg, Andrew Robertson, Alice Coulthard, Ned Birkin en Sinéad Cusack.

In een afgelegen huis sterft de hardvochtige vader Zischler en kort daarna de zieke moeder Cusack. Hun vier nogal neurotische kinderen houden de dood van beide ouders verborgen voor de buitenwereld en doen voortaan bijna alles wat daarvoor verboden was. Gainsbourg, in haar eerste Engelstalige film, gaat als zestien-jarig meisje de incesttoer op met haar vijftien-jarige broer Robertson. Met haar jongere zus Coulthard moedigt zij zes- jarig broertje Birkin aan zich voortaan als meisje te kleden. Mooie, symbolische en realistische verfilming van de in 1978 gepubliceerde debuutroman van Ian McEwan, met tedere perversiteiten. Een beetje een familieaangelegenheid: regisseur Birkin is Gainsbourgs oom (hij is de broer van de actrice Jane Birkin, de moeder van Charlotte) en zijn zoon (Ned) speelt de rol van Gainsbourgs jongste broertje. Scenario van regisseur Birkin. Camerawerk van Stephen Blackman. Gedraaid in Dolby-sound.

Year Of The Comet

1992 | Actiefilm, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1992. Actiefilm van Peter Yates. Met o.a. Penelope Ann Miller, Art Malik, Ian Richardson, Ian McNeice en Timothy Bentinck.

Miller wordt door haar vader, een wijnmakelaar, naar het eiland Skye gezonden om de waarde te bepalen van de wijnvoorraad in de kelders van een juist overleden kasteelheer. Hier ontdekt ze tot haar verbazing niet alleen een supermagnum-fles uit 1811, maar tevens een bende, aangevoerd door een inhalerige hospita, op zoek naar een mysterieuze formule.

Comeback

1987 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1987. Komedie van David Ambrose. Met o.a. Anton Rodgers, Stephen Dillon, Kate Buffery, Charles Lamb en Andrew Robertson.

Sinds zijn vrouw hem verlaten heeft is filmproducer John Charters (Rodgers) een verbitterde man geworden. Bovendien tast een ziekte zijn lichamelijke functies aan. In zijn wanhoop neemt hij een dodelijke dosis slaapmiddelen in, maar door de vlugge reactie van zijn dokter wordt hij op het nippertje gered. In het hospitaal komt hij terecht op een zaal met potenti[KA3]ele zelfmoordenaars. Mede door toedoen van zijn arts Dr. Marshall (Buffery) en zijn, ook in het leven ontgoochelde, maar veel jongere, buurman Alec (Dillon), leert hij opnieuw de waarden van het leven kennen. Een bijna-dood ervaring versterkt bovendien nog zijn wil om te leven. Aangrijpende, maar alles behalve sentimentele, benadering van het zelfmoordprobleem. Het leven, hoe uitzichtloos ook, is en blijft waard om geleefd te worden. Op bijna documentaire wijze volgen we het dagelijkse doen op deze zeer typische hospitaalafdeling. Een film die niemand onbewogen kan laten en die een blijvende indruk nalaat op de kijker. Ambrose baseerde het scenario op het autobiografische boek van John Charters. Peter Jackson stond achter de camera.

Far from the Madding Crowd

1967 | Drama, Romantiek

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van John Schlesinger. Met o.a. Julie Christie, Terence Stamp, Peter Finch, Alan Bates en Prunella Ransome.

Aan het einde van de 19de eeuw erft Bathsheba Everdene (Christie) een landgoed. Aan belangstelling van mannen heeft ze geen gebrek. De schaapherder (Bates), de buurman (Finch) en de cynische maar verleidelijke sergeant Frank Troy (Stamp) dingen naar haar gunsten. Ze trouwt met de laatste maar wordt verscheurd door twijfel. Het lot is niet vriendelijk in de lijvige klassieker van Thomas Hardy. Far from the Madding Crowd is dan ook geen vrolijke film. Wel een mooie, met prachtig spel van de hele cast, en Christie is mooier dan ooit. Nicolas Roeg was verantwoordelijk voor de adembenemende fotografie.