Johannes Meyer: regie en cast.
Er zijn 20 films gevonden.

Furioso

1950 | Drama, Muziek

Duitsland 1950. Drama van Johannes Meyer. Met o.a. Ewald Balser, Kirsten Heiberg, Peter van Eyck, Petra Peters en Carl heinz Schroth.

Onduidelijk melodrama rond een componist, wiens lievelingsleerling eerst zijn vrouw en daarna ook zijn geliefde wegkaapt, en zo zijn leven verwoest. Voor een echte tragedie heeft deze banale geschiedenis helaas niet genoeg inhoud en tot overmaat van ramp wemelt het van ongeschikte muziekfragmenten. Ook bekend als OPFER DES HERZENS.

13 unter einem Hut

1950 | Komedie, Romantiek

Duitsland 1950. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Inge Landgut, Volker von Collande, Ruth Leuwerik, Ursula Herking en Rudolf Platte.

Twee arme vrienden komen op het idee om geld te verdienen met een bus die rijp is voor de sloop. Meteen bieden ze een gezelschapsreis aan en er dient zich al snel een bont gezelschap van dertien passagiers aan. De reis zorgt voor allerlei opwinding, de film echter niet.

Diese Nacht vergeß' ich nie

1949 | Muziek, Familiefilm, Komedie

Duitsland 1949. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Paul Henckels, Gustav Fröhlich, Hardy Krüger, Winnie Markus en Albert Florath.

Drie advocaten, grootvader, vader en zoon strijden om de gunst van een pas gescheiden cliënte. Daaruit ontwikkelt zich de gebruikelijke verwisselingskomedie uit de naoorlogse tijd, met veel muziek en weinig echte humor.

De Røde heste

1949 | Drama

Denemarken 1949. Drama van Alice O'Fredericks. Met o.a. Tove Maës, Poul Reichhardt en Johannes Meyer.

Om zijn liefdesverdriet te vergeten gaat een boerenzoon als knecht elders werken en brengt een verwaarloosde boerderij tot nieuwe bloei - mede dank zij de overwinning van een renpaard - en trouwt een kreupele boerendochter, nadat hij haar ervan overtuigd heeft dat hij méér dan alleen medelijden voelt. Een soort Deense Heimatfilm, die zich onderscheidt door het ontbreken van vals sentiment en door de rustige aandacht voor alledaagse details. Niets bijzonders, maar wel innemend.

Blockierte Signale

1948 | Mysterie

Duitsland 1948. Mysterie van Johannes Meyer. Met o.a. Heidi Kürschner, Heinz Engelmann, Walter Franck, Wolfgang Lukschy en Karl Voscherau.

Jonge belastingambtenaar in Hamburg, in de tijd vlak na de oorlog dagen raakt toevallig betrokken bij een moordzaak en handel in verdovende middelen. Hij slaagt erin de bende aan de politie over te leveren. De eerste Duitse misdaadfilm van na 1945, doet zijn best een beeld van de tijd en de omgeving te geven, maar is zwak van constructie.

Stimme des Herzens

1942 | Drama

Duitsland 1942. Drama van Johannes Meyer. Met o.a. Marianne Hoppe, Carl Kuhlmann, Ernst von Klipstein, Eugen Klöpfer en Fritz Odemar.

Hoewel Felizitas getrouwd is met de veel oudere reder Iversen, behoort haar hart toe aan haar jeugdvriend, de schilder Paul Ohlsen. Een verzorgde verfilming van een enigszins ouderwets gegeven. De binnenopnamen werden in de destijds door de UFA geannexeerde filmstudio's in Amsterdam en Den Haag gemaakt.

Ein Zug fährt ab

1942 | Komedie

Duitsland 1942. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Leny Marenbach, Ferdinand Marian, Lucie Englisch, Georg Alexander en Hans Zesch-Ballot.

Om een medepassagiere uit een netelige situatie te redden, kust Helene Wagner een haar onbekende man op het perron en raakt daardoor zelf in moeilijkheden. Dit niet onaardige blijspel moet het voornamelijk van de dialogen hebben.

Männerwirtschaft

1941 | Komedie

Duitsland 1941. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Volker von Collande, Carsta Löck, Paul Henckels en Josef Sieber.

Ilske wil best vrouw van Hinnerk worden, maar dan moet hij haar zelf ten huwelijk vragen en niet via een koppelaar. Voordat ze uiteindelijk toch haar jawoord geeft laat ze hem dat goed voelen. Een eenvoudige dorpskomedie met aardige rollen van Hardt en Von Collande.

Casa lontana

1940 | Muziek, Drama

Italië​/​​Duitsland 1940. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Hilde Horeber, Beniamino Gigli, Kirsten Heiberg, Hans Olden en Rudolf Platte.

De film begint met een moord, waarvan operazanger Carlo Franchetti (Gigli) wordt beschuldigd. In terugblik zien we hoe het zover gekomen is. Franchetti is een beroemd, veelgevraagd zanger, maar toch zit hij financieel aan de grond. Zijn vrouw Maria (Horeber), waarvan hij zielsveel houdt, is van hem vervreemd. Ze wil een eigen zangcarrière opbouwen. Een hoffelijke jongeman stelt haar voor aan een duistere, doch steenrijke figuur. De lichtgelovige vrouw trapt in hun smoesjes totdat haar man, uit liefde en wanhoop, haar redt door de rijkaard te vermoorden.

Ehe in Dosen

1939 | Komedie

Duitsland 1939. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Leny Marenbach, Johannes Riemann, Ralph Arthur Roberts, Grethe Weiser en Hilde Weißner.

Componist Peter (Riemann) en zijn vrouw Nora (Marenbach) willen scheiden. Een huisvriend maakt hen wijs dat ze, om te kunnen scheiden, eerst een aantal pogingen tot verzoening moeten doen. Daardoor verzoent het paar zich na allerlei verwikkelingen tenslotte echt. Van deze middelmatige film blijft je alleen de originele muziek van Grothe bij.

Dein Leben gehört mir

1939 | Misdaad

Duitsland 1939. Misdaad van Johannes Meyer. Met o.a. Karin Hardt, Dorothea Wieck, Karl Martell, Ivan Petrovitch en Rolf Wanka.

Vioolvirtuoos Fabreani (Martell) wordt tijdens een boottocht vergiftigd. In het verdere verloop van de film lost de politie de misdaad op. Iedereen is verdacht. De verhoudingen tussen de personages, liefde, afgunst en jaloezie, zijn zo gecompliceerd, dat ze zelfs de oplettende toeschouwer in verwarring brengen. Minder zou hier meer geweest zijn. Misdaadfilm met een beetje spanning.

Dreizehn Man und eine Kanone

1938 | Oorlogsfilm

Duitsland 1938. Oorlogsfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Friedrich Kayssler, Otto Wernicke, Herbert Hübner, Erich Ponto en Alexander Golling.

Een van de dertien soldaten, die de 'bemanning' van een belangrijk kanon vormen, schijnt een 'verrader' te zijn. Dit verhaal uit WOI paste aan het eind van de jaren '30 als 'lofzang op de Duitse soldaat' uitstekend in de propagandamachine.

Diskretion - Ehrensache

1938 | Komedie

Duitsland 1938. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Heli Finkenzeller, Hans Holt, Ida Wüst, Ralph Arthur Roberts en Theo Lingen.

Mary (Finkenzeller) wil koste wat kost voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de sullige Lord Benton (Lingen). Ze laat zich in met een jongeman (Holt), opdat Benton haar als 'gevallen vrouw' zal afwijzen. Maar ze heeft buiten de waard gerekend, de jonge man is niet degene die ze voor het gefingeerde avontuurtje uitgezocht had. Zo beginnen de verwikkelingen. Maar de toevallige kennismaking leidt tenslotte natuurlijk tot een echte verbintenis. Het heeft te weinig inhoud dit blijspel, en algauw slaat de verveling toe. Dankzij het goede spel is het toch nog een middelmatige film geworden.

Fridericus

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Otto Gebühr, Hilde Körber, Lil Dagover, Käthe Haack en Agnes Straub.

Deze Frederik de Grote-verfilming verschilt niet veel van Veit Harlan's reactionaire DER GROSZE KÖNIG. Fransen en Oostenrijkers verklaren Pruisen de oorlog. Frederik stuurt onder gejuich van de Berlijners zijn soldaten het slagveld op. Deze film kreeg als alternatieve titel mee: DER ALTE FRITZ.

Henker, Frauen und Soldaten

1935 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Avonturenfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Jack Trevor, Ernst Dumcke en Annie Markart.

Jachtvlieger Prack (Albers) weet aan Engelse gevangenneming te ontkomen, waarna hij met een vrijkorps in 1918/19 gaat vechten op de Balkan. Daar komt hij tegenover zijn eigen broer te staan (Albers), een echte rotzak die vecht voor de Russen. Na allerlei veldslagen, die breed worden uitgemeten, doodt Prack zijn broer in een duel. Zelf sneuvelt hij tijdens een gevecht. We mogen Albers nog even in de brekende, doch helblauwe kijkers kijken en een paar heroïsche zinnen horen. Een propagandafilm waarin alles zwart-wit wordt voorgesteld, die nog saai en langdradig is op de koop toe. Geen beste beurt voor Albers. De film werd in 1945 door de geallieerden verboden, en dat verbod is nog steeds niet opgeheven.

Schwarzer Jäger Johanna

1934 | Historische film, Avonturenfilm

Duitsland 1934. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Marianne Hoppe, Paul Hartmann, Fita Benkhoff, Gustaf Gründgens en Margarethe Albrecht.

Een meisje trekt mannenkleren aan om naast de majoor op wie zij verliefd is ten strijde te trekken tegen Napoleon.

Ihr größter Erfolg

1934 | Historische film, Muziek, Biografie

Duitsland 1934. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Marta Eggerth, Aribert Mog, Leo Slezak, Gustav Waldau en Max Gülstorff.

Deze film is een vrije interpretatie van de opkomst van de Oostenrijkse actrice Therese Krones (1801-1830), gespeeld door Eggerth. Nadat de beroemde Ferdinand Raimund uit het volkstheater, gespeeld door Slezak, de weg naar het toneel voor haar ge[KA3]effend heeft, maakt ze snel carri[KA2]ere en wordt de lieveling van Wenen. Wanneer haar intieme vriend graaf Jaroff (Schoenhals) echter een bedrieger blijkt te zijn, die de bourgeoisie geld afhandig heeft gemaakt, keren de Weners zich van Therese af. Maar weer is het Raimund, die alles ten goede keert. Deze film staat of valt met de mooie muziek van Grothes, de komische kracht van Slezak en de prachtige stem van Marta Eggerths. Ook bekend als THERESE KRONES.

Es gibt nur eine Liebe

1933 | Muziek

Duitsland 1933. Muziek van Johannes Meyer. Met o.a. Louis Graveure, Heinz Rühmann, Ralph Arthur Roberts en Jenny Jugo.

Een zanger verovert het hart van een romantische steno-typiste. Het Duitse filmdebuut van de Engelse tenor Graveure, die enkele liederen van Künneke zingt. Rühmann zorgt op innemende wijze voor de lach.

Die Blonde Nachtigall

1930 | Komedie

Duitsland 1930. Komedie van Johannes Meyer. Met o.a. Else Elster, Arthur Hell, Hans Hermann Schaufuss en Paul Kemp.

De liefde tussen een jonge zangeres en een werkstudent wordt in gevaar gebracht doordat haar vader een contract tekent dat haar voor tien jaar bindt. Zij vlucht met haar geliefde. Een vrolijke film waarin Else Elster niet zo overtuigend debuteert.

Der Tiger

1930 | Mysterie

Duitsland 1930. Mysterie van Johannes Meyer. Met o.a. Charlotte Susa, Harry Frank, Hertha von Walther en Trude Berliner.

Een geheimzinnige moordenaar, 'de Tijger', die zijn slachtoffers met een schotwond midden in het voorhoofd achterlaat, wordt eindelijk ontmaskerd. De 'eerste sprekende Duitse thriller', vlot en effectief geregisseerd en prima gespeeld.