Kay Francis: cast.
Er zijn 49 films gevonden.

Wife Wanted

1946 | Drama

Verenigde Staten 1946. Drama van Phil Karlson. Met o.a. Kay Francis, Paul Cavanagh, Robert Shayne en Veda Ann Borg.

In haar laatste film is Francis een filmster die zonder het te willen, betrokken raakt bij oplichters van eenzame dames. Een goedkope produktie.

Divorce

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van William Nigh. Met o.a. Kay Francis, Bruce Cabot, Helen Mack, Craig Reynolds en Larry Olsen.

Francis is een stadsmeisje dat naar haar geboorteplaats terugkeert, zij lokt Cabot van Mack en zijn kinderen vandaan; bevredigende doorsneefilm.

Allotment Wives

1945 | Drama

Verenigde Staten 1945. Drama van William Nigh. Met o.a. Kay Francis, Paul Kelly, Otto Kruger, Gertrude Michael en Teala Loring.

Een poging tot sensatie in een verhaal over vrouwen die militairen huwen om zo hun soldij te ontvangen; zeker niet een van Francis' betere films.

Four Jills in a Jeep

1944 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1944. Komedie van William A. Seiter. Met o.a. Kay Francis, Carole Landis, Martha Raye, Mitzi Mayfair en Phil Silvers.

Gekunsteld amusement uit de oorlogstijd, waarin de vier hoofdrolspeelsters de ervaringen naspelen die ze zelf hebben gehad bij het optreden voor soldaten overzee (Landis schreef hierover een populair boek met dezelfde titel). Een paar goede muzikale momenten, maar niets om over naar huis te schrijven.

Between Us Girls

1942 | Komedie

Verenigde Staten 1942. Komedie van Henry Koster. Met o.a. Kay Francis, Diana Barrymore, Robert Cummings, Andy Devine en John Boles.

Chique Francis en haar dochter Barrymore hebben tegelijk een romance in deze aardige komedie. Boles en Cummings zijn de heren in hun leven.

Always in My Heart

1942 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1942. Drama van Jo Graham. Met o.a. Kay Francis, Walter Huston, Gloria Warren, Una O'Connor en Sidney Blackmer.

Melodrama over gevangene Huston die bij terugkeer in maatschappij bemerkt dat vrouw Francis op het punt staat te trouwen met Blackmer en dat zijn dochter (Warren) hem niet kent.

The Man Who Lost Himself

1941 | Drama

Verenigde Staten 1941. Drama van Edward Ludwig. Met o.a. Brian Aherne, Kay Francis, Henry Stephenson, Nils Asther en S.Z. Sakall.

Als een dronken miljonair de dood vindt, denkt men met een Puertoricaanse planter te doen te hebben. Deze nu neemt op zijn beurt de rol van miljonair over. Een matig filmpje, ware het niet dat er buitengewoon goed in geacteerd wordt.

The Feminine Touch

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van W.S. Van Dyke. Met o.a. Rosalind Russell, Don Ameche, Kay Francis, Van Heflin en Donald Meek.

Subtiele komedie over de schrijver Ameche die werkt aan een boek over jaloezie en ontdekt dat hij daar zelf het slachtoffer van is, als hij met zijn vrouw naar New York City gaat en zij hem ervan verdenkt dat hij een verhouding heeft met de mooie Francis.

Charley's Aunt

1941 | Komedie

Verenigde Staten 1941. Komedie van Archie Mayo. Met o.a. Jack Benny, Kay Francis, James Ellison, Anne Baxter en Edmund Gwenn.

Van dik hout zaagt men planken, maar toch een rake verfilming van het toneelstuk van Brandon Thomas over een student uit Oxford, die zich uitgeeft voor een ongetrouwde tante, maar de grap loopt uit de hand. Opnieuw gemaakt als musical met de titel WHERE'S CHARLEY.

When the Daltons Rode

1940 | Western

Verenigde Staten 1940. Western van George Marshall. Met o.a. Randolph Scott, Kay Francis, Brian Donlevy, George Bancroft en Broderick Crawford.

De Dalton-broers raken hun land kwijt en de advocaat Scott blijkt machteloos te staan. Dan besluiten de jongens treinen en blanken te gaan overvallen hetgeen leidt tot de fatale overval op de bank in Coffeyville waar alle broers bij omkomen. Dat is niet correct want Emmett overleefde. Hij werd tot levenslang veroordeeld maar in 1907 begenadigd. Naar zijn roman, die hij samen met Jack Jungmeyer Sr. schreef, werd het scenario gemaakt door Harold Shumate, Stuart Anthony en Lester Cole. Vernon Keays was assistent-regisseur en zou enkele jaren later zelf vele westerns regisseren. Hal Mohr deed het camerawerk. Donlevy was Grat Dalton, Crawford was Bob, Erwin Ben en Albertson Emmett Dalton.

Play Girl

1940 |

Verenigde Staten 1940. Frank Woodruff. Met o.a. Kay Francis, Nigel Bruce, James Ellison, Margaret Hamilton en Mildred Coles.

Francis is een hippe geldwolvin die jongere vrouwen leert hoe ze hun cliënten moeten 'uitkleden'. Een ongewone B-film.

Little Men

1940 | Drama

Verenigde Staten 1940. Drama van Norman Z. McLeod. Met o.a. Kay Francis, Jack Oakie, George Bancroft, Jimmy Lydon en Ann Gillis.

Het verhaal van Louisa May Alcott is herschreven en naar het heden gebracht. Een zo langzamerhand versleten geschiedenis over de opgroeiende jeugd.

It's a Date

1940 | Musical

Verenigde Staten 1940. Musical van William A. Seiter. Met o.a. Deanne Durbin, Walter Pidgeon, Kay Francis, Eugene Pallette en Lewis Howard.

Durbin krijgt unieke groeistuipjes te verwerken wanneer haar een Broadwayrol wordt aangeboden die bestemd is voor haar moeder (Francis)... en ze vervolgens het hof gemaakt wordt door een man van haar moeders leeftijd (Pidgeon). Het trio sterren straalt helder in dit bedenksel dat ongelukkigerwijze te lang doorgaat en (inconsequent) eindigt met een scène waarin Deanna 'Ave Maria' zingt! Opnieuw verfilmd als: NANCY GOES TO RIO.

Woman in the wind

1939 | Drama

1939. Drama van John Farrow.

Durbin krijgt unieke groeistuipjes te verwerken wanneer haar een Broadwayrol wordt aangeboden die bestemd is voor haar moeder (Francis)... en ze vervolgens het hof gemaakt wordt door een man van haar moeders leeftijd (Pidgeon). Het trio sterren straalt helder in dit bedenksel dat ongelukkigerwijze te lang doorgaat en (inconsequent) eindigt met een scène waarin Deanna 'Ave Maria' zingt! Opnieuw verfilmd als: NANCY GOES TO RIO.

King of the Underworld

1939 | Misdaad

Verenigde Staten 1939. Misdaad van Lewis Seiler. Met o.a. Humphrey Bogart, Kay Francis, James Stephenson, John Eldredge en Jessie Busley.

Een vergezocht verhaal over dokter Francis die betrokken raakt bij de onderwereldbende van Bogart; een potsierlijke finale. Opnieuw gemaakt als: Dr. SOCRATES.

In Name Only

1939 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1939. Komedie van John Cromwell. Met o.a. Carole Lombard, Cary Grant, Kay Francis, Charles Coburn en Helen Vinson.

De egoïstische, elegante Francis is om het geld en de macht gehuwd met Grant. Zij is ondragelijk, waardoor de arme Grant in de open armen van lieve weduwe Lombard gedreven wordt. Aanvankelijk stemt de valse Francis toe in een scheiding met behoorlijke alimentatie, maar ze verandert van mening en dreigt Lombard aan te klagen wegens het verleiden van haar echtgenoot. Een onmogelijk melodrama dat echter door zowel de benadering van het gegeven door regisseur Cromwell als door de knappe spelprestaties van de acteurs een uiterst scherp beeld schept van geestelijke terreur. De roman Memory of Love van Bessie Breuer werd voor de film bewerkt door Richard Sherman. Het camerawerk is van J. Roy Hunt. Wordt ook vertoond als ingekleurde versie.

Women Are Like That

1938 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1938. Komedie van Stanley Logan. Met o.a. Kay Francis, Pat O'Brien, Ralph Forbes en Melville Cooper.

Een handig niemendalletje: Francis is als dochter van een reclameman verliefd op tekstschrijver O'Brien.

Secrets of an Actress

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van William Keighley. Met o.a. Kay Francis, George Brent, Ian Hunter, Gloria Dickson en Isabel Jeans.

Alledaags romantisch melodrama, waarin Francis een actrice speelt die een radeloze, ongelukkig getrouwde architect (Brent) voor zich weet te winnen.

My Bill

1938 | Drama

Verenigde Staten 1938. Drama van John Farrow. Met o.a. Kay Francis, Bonita Granville, Anita Louise, Bobby Jordan en Dickie Moore.

Francis is een door armoede getroffen weduwe met vier kinderen, die in een schandaal betrokken raakt; een goed gemaakte smartlap.

Comet Over Broadway

1938 |

1938. George Amy. Met o.a. John Litel, Minna Gombell, Kay Francis, Donald Crisp en Ian Hunter.

Francis is een door armoede getroffen weduwe met vier kinderen, die in een schandaal betrokken raakt; een goed gemaakte smartlap.

First Lady

1937 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1937. Drama van Stanley Logan. Met o.a. Kay Francis, Anita Louise, Verree Teasdale, Preston Foster en Walter Connolly.

Een geestige bewerking van het wrange toneelstuk van George S. Kaufman en Katherine Dayton, waarin Francis de rol speelt van de ambitieuze echtgenote van de minister van buitenlandse zaken (Foster), die haar man ertoe brengt een verkiezingscampagne te voeren om een corrupte rechter (Connolly) van het presidentschap af te houden. Het resultaat is niet erg filmisch, maar er wordt prima samenspel geleverd door de acteurs.

Confession

1937 | Drama

Verenigde Staten 1937. Drama van Joe May. Met o.a. Kay Francis, Basil Rathbone, Ian Hunter, Donald Crisp en Jane Bryan.

Bijzonder stijlvol, goed gespeeld melodrama in de trant van MADAME X. Zangeres Francis vertelt de gebeurtenissen die leidden tot haar moord op de gladde Rathbone. Deze visueel boeiende film lijkt meer op een Duitse film uit 1920 dan op een Hollywood- product van eind jaren dertig. Regisseur May was dan ook een emigrant uit Duitsland. Naar de Duitse film MAZURKA (1935) met Pola Negri.

Another Dawn

1937 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1937. Avonturenfilm van William Dieterle. Met o.a. Kay Francis, Errol Flynn, Ian Hunter, Frieda Inescort en Mary Forbes.

Francis moet kiezen tussen echtgenoot Hunter en officier Flynn in pittig avonturenverhaal in Britse legerpost in Afrikaanse woestijn.

The White Angel

1936 | Biografie

Verenigde Staten 1936. Biografie van William Dieterle. Met o.a. Kay Francis, Ian Hunter, Donald Woods, Nigel Bruce en Donald Crisp.

Een sjiek maar niet geslaagde biografie van Florence Nightingale met Francis in de verkeerde rol van de 19e-eeuwse Engelse pionier-verpleegster.

Give Me Your Heart

1936 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1936. Komedie van Archie Mayo. Met o.a. Kay Francis, George Brent, Roland Young, Patric Knowless en Henry Stephenson.

Men neme: Francis' romance, de Engelse lord van wie ze houdt, zijn lichamelijk gehandicapte vrouw, Kays baby, en haar beschermer - en men krijgt een snedig Francis-Brent-stuk met grandioze kostumering.

The Goose and the Gander

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van Alfred E. Green. Met o.a. Kay Francis, George Brent, Genevieve Tobin, John Eldredge en Claire Dodd.

Vrouwenverhaal over de op grote voet levende Francis die een oogje houdt op haar ex-man Brent; dat is niet zo moeilijk, want ze woont boven hem.

Stranded

1935 | Komedie

Verenigde Staten 1935. Komedie van Frank Borzage. Met o.a. Kay Francis, George Brent, Patricia Ellis, Donald Woods en Robert Barrat.

Francis als reisleidster die ieders problemen mag oplossen en ook nog met oplichters te maken krijgt.

Living on Velvet

1935 | Komedie

Verenigde Staten 1935. Komedie van Frank Borzage. Met o.a. Kay Francis, George Brent, Warren William, Russell Hicks en Maude Turner Gordon.

De romance tussen Brent, die in shocktoestand verkeert, en de dure juf Francis die verdwijnt als hij weer tot zijn positieven komt. Chique onzin.

I Found Stella Parish

1935 | Drama

Verenigde Staten 1935. Drama van Mervyn LeRoy. Met o.a. Kay Francis, Ian Hunter, Paul Lukas, Sybil Jason en Jessie Ralph.

Een armoedige actrice met een verleden (Francis) komt met haar dochter (Jason) naar de VS in de hoop op een rustige toekomst. Tamme soaper.

Wonder Bar

1934 | Musical, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1934. Musical van Busby Berkeley en Lloyd Bacon. Met o.a. Al Jolson, Kay Francis, Dolores Del Rio, Dick Powell en Ricardo Cortez.

Een vreemd en soms erg smakeloos muzikaal drama dat zich afspeelt in een Parijse nachtclub, met moord, romantiek en een ongelooflijk muzikaal nummer: 'Goin' to Heaven on a Mule', dat bij tv-uitzending zeker wordt gecoupeerd. Het scenario is van Earl Baldwin. Het camerawerk is van Sol Polito.

Mandalay

1934 | Drama

Verenigde Staten 1934. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Kay Francis, Lyle Talbot, Warner Oland, Rafaela Ottiano en Ruth Donnelly.

Rangoon fungeert als exotisch decor voor een niemendalletje over Francis als een louche dame die verliefd is op Talbot, een aan alcohol verslaafde medicus.

British Agent

1934 |

Verenigde Staten 1934. Michael Curtiz. Met o.a. Kay Francis, Leslie Howard, William Gargan, Philip Reed en Irving Pichel.

Howard is de hoofdfiguur in nood als hij in 1910 in Rusland is en verliefd wordt op de verleidelijke spionne Francis. Goede sterren in piekfijn mengsel van spionage en romantiek. Het scenario is van Laird Boyle naar de roman van Bruce H. Lockhart.

Storm at Daybreak

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Richard Boleslawski. Met o.a. Kay Francis, Nils Asther, Jean Parker, Walter Huston en Phillips Holmes.

Een verfijnd damesdrama spelend in Servië. Francis is de vrouw van majoor Huston en zij heeft een affaire met de herstellende soldaat Asther.

I Loved a Woman

1933 | Drama

Verenigde Staten 1933. Drama van Alfred E. Green. Met o.a. Edward G. Robinson, Kay Francis, Genevieve Tobin, J. Farrell MacDonald en Robert Barrat.

Robinson speelt de eigenaar van een vleesverpakkingsbedrijf, wiens leven wordt geruïneerd door de verleidelijke, ambitieuze operazangeres Francis.Een absurd verhaal, zo vlot als koude stroop. Om de dialoog kun je nog weleens lachen, maar dat was niet de bedoeling van de makers van het prul.

Trouble in Paradise

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Ernst Lubitsch. Met o.a. Kay Francis, Miriam Hopkins, Herbert Marshall, Charles Ruggles en Edward Everett Horton.

Een sprankelend niemendalletje van Lubitsch over de chique Francis die betrokken is bij het oplichtersechtpaar Marshall en Hopkins in Parijs. Een geestige, verrukkelijke klassieke film. Samson Raphaelson en Grover Jones bewerkten het toneelstuk The Honest Finder van Laszlo Aladar tot scenario. Camerawerk van Vitor Milner.

Strangers in Love

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. Kay Francis, Fredric March, Stuart Erwin, Juliette Compton en Sidney Toler.

Een rustig voortkabbelende komedie. Francis is als secretaresse verliefd op March, een zwakkeling en een playboy die gedwongen wordt zich voor zijn broer uit te geven om een familieschandaal tot klaarheid te brengen.

One Way Passage

1932 | Romantiek, Drama

Verenigde Staten 1932. Romantiek van Tay Garnett. Met o.a. Kay Francis, William Powell, Aline MacMahon, Warren Hymer en Frank McHugh.

Een gevoelige romance aan boord van een schip tussen oplichter Dan Hardesty (Powell) en de ongeneeslijk zieke Joan Ames (Francis), schitterend gespeeld, en met goede bijrollen van MacMahon en McHugh als twee andere oplichters die voor Cupido spelen.

Jewel Robbery

1932 | Misdaad, Komedie

Verenigde Staten 1932. Misdaad van William Dieterle. Met o.a. William Powell, Kay Francis, Hardie Albright, C. Henry Gordon en Helen Vinson.

Barones Teri (Francis) krijgt van haar man een dure ring afgezet met briljanten, die ze net gekocht hebben bij de Weense juwelier Holl[KA3]ander (Kohlmar). Op dat moment overvalt een gentleman-boef (Powell) de zaak en de verwende barones zit zonder haar kostbare kleinood. In het holst van de nacht dringt de boef door tot haar slaapkamer en bezorgt haar de ring terug. Een onstuimige relatie is het gevolg. Heerlijk gespeeld en snel ontrollend escapisme. Een werkje uit Dieterle's vroege Amerikaanse periode nadat hij in Duitsland een grote naam had gemaakt als acteur en regisseur van zwijgende films. Erwin Gelsey bwerkte het toneelstuk van Ladislaus Fodor tot filmscenario. Het camerawerk is van Robert Kurrle.

Cynara

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van King Vidor. Met o.a. Ronald Colman, Kay Francis, Henry Stephenson, Phyllis Barry en Paul Porcasi.

Vandaag de dag is deze typisch Duitse film verschrikkelijk gedateerd. Hij handelt over een advocaat die een relatie heeft met een meisje uit een arbeidsmilieu, als zijn vrouw van huis moet zijn; maar Colman is zoals we gewend zijn goed.

Vice Squad

1931 | Misdaad

Verenigde Staten 1931. Misdaad van John Cromwell. Met o.a. Paul Lukas, Kay Francis, Helen Johnson (Judith Wood), Esther Howard en William B. Davidson.

Lukas is schitterend in het verhaal over een corrupte zedenbrigade, maar de produktie had best wat meer gezouten gekund. Alle mogelijkheden worden tegengehouden door een traag scenario.

Scandal Sheet

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van John Cromwell. Met o.a. George Bancroft, Kay Francis, Clive Brook, Lucien Littlefield en Jackie Searl.

Uitgever Bancroft heeft het beste voor met Brook, die er met zijn vrouw vandoor wil. De bekende driehoeksverhouding maar alles keert ten goede.

Ladies' Man

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. William Powell, Kay Francis, Carole Lombard, Gilbert Emery en John Holland.

Een levenloos verhaal over gigolo Powell die betrokken raakt bij een moeder (Tell) en dochter (Lombard) uit de betere kringen maar het ware geluk tracht te vinden bij Francis. Een vreemde, neerslachtige film.

Guilty Hands

1931 | Thriller

1931. Thriller van W.S. Van Dyke. Met o.a. Lionel Barrymore, C. Aubrey Smith, Polly Moran, William Bakewell en Madge Evans.

Een levenloos verhaal over gigolo Powell die betrokken raakt bij een moeder (Tell) en dochter (Lombard) uit de betere kringen maar het ware geluk tracht te vinden bij Francis. Een vreemde, neerslachtige film.

Girls About Town

1931 | Komedie

Verenigde Staten 1931. Komedie van George Cukor. Met o.a. Kay Francis, Joel McCrea, Lilyan Tashman, Eugene Pallette en Alan Dinehart.

De film is precies wat je van zo`n titel mag verwachten. Tashman (die drie jaar later is gestorven) als Marie Bailey is verrukkelijk om te zien in waarschijnlijk haar beste filmrol en de kostuums van Trevor Banton dragen veel bij aan het kijkplezier. Francis als Wanda Howard is gewaagd. Een van de betere films van Cukor uit zijn beginperiode. Het scenario is van Raymond Griffith (die assistent-producent was) en Brian Marlow naar een verhaal van Zoe Akins. Het camerawerk is van Ernest Haller. Er zijn versies in omloop, die ruim een kwartier korter zijn. Mono.

The Virtuous Sin

1930 | Komedie

Verenigde Staten 1930. Komedie van George Cukor en Louis Gasnier. Met o.a. Walter Huston, Kay Francis, Kenneth MacKenna, Jobyna Howland en Paul Cavanagh.

Een belachelijk slechte produktie waarin de verleidelijke Francis zichzelf aan de Russische generaal Huston geeft om haar man van het schavot te redden. Een schoolvoorbeeld van een misser.

Raffles

1930 | Misdaad

Verenigde Staten 1930. Misdaad van Harry D'Arrast. Met o.a. George Fitzmaurice, Ronald Colman, Kay Francis, Bramwell Fletcher en Frances Dade.

De charmante Colman is gewoon zichzelf in dit levendige verhaal over een gentleman-dief die Scotland Yard voortdurend weet vóór te blijven. De film blijft amuseren. Het script van Sidney Howard is gebaseerd op een toneelstuk dat eerder in 1917 werd verfilmd met John Barrymore, in 1925 met House Peter en in 1940 met David Niven.

Paramount on Parade

1930 | Musical

Verenigde Staten 1930. Musical van Dorothy Arzner, Otto Brower, Edmund Goulding, Victor Heerman en Edwin Knopf. Met o.a. Nancy Carroll, Leon Errol, Stuart Erwin, Gary Cooper en Helen Kane.

Een Nederlandse 'editie' van de revuefilm PARAMOUNT ON PARADE waarvoor in de Paramount-geluidsfilmstudio's te Joinville bij Parijs Nederlandse scènes met Frenkel, Mien Duymaer en Louis Davids werden opgenomen, die tussen de Amerikaanse nummers werden gevoegd, zoals dat ook voor andere landen met deze showfilm werd gedaan.

The Marriage Playground

1929 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 1929. Komedie van Lothar Mendes. Met o.a. Mary Brian, Fredric March, Lilyan Tashman, Huntley Gordon en Kay Francis.

Een Amerikaanse reiziger in Itali[KA3]e raakt met een groep kinderen bevriend, van wie de ouders weer met elkaar zijn getrouwd en weinig aandacht voor het kroost tonen. De oudste dochter (Mary) heeft nu de moederrol en wordt verliefd op de Amerikaan, die al ergens een verloofde heeft zitten. Een sympathieke film met mooie rollen van Brian en March. Ook een goede combinatie van komedie en drama.

Cocoanuts

1929 | Komedie

Verenigde Staten 1929. Komedie van Joseph Santley en Robert Florey. Met o.a. Groucho Marx, Harpo Marx, Chico Marx, Zeppo Marx en Kay Francis.

De eerste film van de Marxbrothers is nogal toneelmatig en heeft een oudbakken muzikale nevenintrige, maar als de broers hun eigen scènes hebben dan is het dolle pret. De beste scène komt van Groucho die Chico iets probeert te vertellen over een viaduct.