Waleed Zuaiter (1971): cast en productie.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Baghdad Central

2020 | Misdaad, Drama

Verenigd Koninkrijk 2020. Misdaad van Stephen Butchard. Met o.a. Waleed Zuaiter, July Namir, Youssef Kerkour, Bertie Carvel en Clara Khoury.

In de Irakees-Britse dramaserie Baghdad Central schittert Waleed Zuaiter als Muhsin al-Khafaji – dit keer niet in clichématige terroristenrol, maar als een ervaren,uit de gratie geraakte politie-inspecteur uit Baghdad. Wanneer zijn oudste dochter vermist wordt en zijn jongste dochter een nierdialyse nodig blijkt te hebben, wordt hij gedwongen tot een riskante samenwerking met de Amerikaanse bezetter. Baghdad Central speelt zich af na de val van Saddam Hoessein, en toont hoe oorlog niet alleen een land, maar ook familieverbanden doet versplinteren.

The Angel

2018 | Thriller, Drama

Verenigde Staten 2018. Thriller van Ariel Vromen. Met o.a. Marwan Kenzari, Toby Kebbell, Hannah Ware, Sapir Azulay en Sasson Gabai.

Na handvol bijrollen in matige megafilms (Ben-Hur, The Mummy) speelt de Nederlandse acteur Marwan Kenzari eindelijk een hoofdrol, in de politieke thriller The Angel. En ondanks de soms wat springerige verhaallijnen houdt hij onze aandacht moeiteloos vast. Kenzari speelt Egyptenaar Ashraf Marwan, die in de jaren zeventig - onder codenaam The Angel - spioneerde voor Israël. Of was hij een dubbelspion? Regisseur Vromen (The Iceman) laat de waarheid netjes in het midden en leverde een spannende en intelligente spionnenthriller af. Geproduceerd door en voor Netflix.

Omar

2013 | Drama

Palestijnse gebieden 2013. Drama van Hany Abu-Assad. Met o.a. Adam Bakri, Leem Lubany, Waleed Zuaiter, Essam Abu Aabed en Foad Abed-Eihadi.

In een paar stappen zien we hoe de jonge Palestijnse bakker Omar een aanslag pleegt en, nadat hij is opgepakt door de Israëli's, verandert in een informant. En toch is Omar geen politiek pamflet, want Abu-Assad is meer geïnteresseerd in universele thema's als liefde, vriendschap, trouw en verraad. Na de Golden Globe en Oscarnominatie in 2006 voor Paradise Now vertrok Abu-Assad naar Hollywood, waar hij in zes jaar tijd één (slechte) film wist te maken. Omar is een terugkeer naar zijn vaderland en naar het niveau van Paradise Now.