Manfred de Graaf: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

De krans

1978 |

Nederland 1978. Jan Koelinga. Met o.a. Frits Lambrechts, Manfred de Graaf en Jan Retèl.

De Wolvenman

1974 | Drama

Nederland 1974. Drama van Joes Odufré. Met o.a. Piet Hendriks, Mary Smithuysen, Etha Coster, Rudy Falkenhagen en Jean Jacques Batteljee.

Door Dick Walda geschreven televisie-serie van dertien afleveringen, ge[KA3]ent op de dagelijkse problematiek van mensen in een grote stad in de jaren 1970. De hoofdpersoon, Otto Atsman (Hendriks), is een gepensioneerde oppasser van een dierentuin waar hij verantwoordelijk is geweest voor de wolven. Na zijn pensionering maakt hij een vervreemdingsproces door, dat ontstaat als een mens plots zijn geregelde arbeid moet opgeven. Hij vervalt in nietsdoen. Otto blijft, ondanks alle tegenslagen die hij te verwerken krijgt, een optimistische figuur. Hij komt ook - zeer tegen de zin van zijn familie, die hem op dat punt niet begrijpt - op voor de wolf en identificeert zich onbewust met de `underdog` onder de dieren. Vrij realistische weergave van een personage dat model staat voor (de meeste?) bejaarden in onze samenleving voor wie niet meer dan werkeloosheid en AOW staan te wachten. Enkele bekende namen sieren de rolverdeling. Otto`s 69- jarige echtgenote Martha wordt gespeeld door Smithuysen. Falkenhagen, die in 1981 in de dramahit DE FABRIEK een van de hoofdpersonages zou spelen, is Gijs van Nolden, de schoonzoon van de Wolvenman. Van Houweninge, die later carri[KA2]ere zou maken als scenarist (tot in Duitsland toe) van o.m. ZEG 'NS AAA, speelt Gerard Atsma, de in Utrecht aan een lampekappenzaak werkende zoon van de Wolvenman. Monique van de Ven, de schat, was toen net tweeëntwintig, en had er al TURKS FRUIT en VERLOREN MAANDAG opzitten: zij is Gerrie de Haas, een aardig meisje met hese stem, afkomstig uit Alkmaar en in Amsterdam op zoek naar een baantje en een zolderkamertje. Van Beek, een knappe en bekende karakterspeler, speelt op voortreffelijke wijze Max Daalder, de charmante vriend van een buurvrouw.

Turks fruit

1973 | Drama, Romantiek

Nederland 1973. Drama van Paul Verhoeven. Met o.a. Monique van de Ven, Rutger Hauer, Tonny Huurdeman, Hans Boskamp en Wim van den Brink.

Kunstenaar Erik (Hauer) krijgt een stormachtige liefdesrelatie met de mooie Olga (Van de Ven), maar op een dag verdwijnt ze plots uit Eriks leven. Erik zoekt uit waarom. Turks fruit werd, mede dankzij het uitstekende spel van de hoofdrolspelers - de destijds nog niet zo bekende Hauer en de debuterende Van de Ven - een prachtige en ontroerende bewerking van het boek van Jan Wolkers. In 1999 door het publiek van het Nederlands Filmfestival verkozen tot de beste Nederlandse film van de eeuw. Turks fruit lokte meer dan drie miljoen bezoekers naar de bioscoop.

De Dans van de Reiger

1966 | Komedie

Nederland 1966. Komedie van Fons Rademakers. Met o.a. Gunnel Lindblom, Jean Desailly, Van Doude, Mien Duymaer van Twist en Jan Teulings.

Regisseur Rademakers verfilmde het toneelstuk van Hugo Claus, die zelf het filmscript schreef over een huwelijkscrisis. Edouard probeert tijdens hun vakantie wraak te nemen op zijn vrouw Elena die overspelig is geweest. Rademakers maakte er een internationale produktie van, met in de hoofdrollen de Franse Desailly en Zweedse Lindblom (lid van het theatergezelschap van Ingmar Bergman). De acteurs werden wat houterig nagesynchroniseerd. De Franse cameraman Sacha Vierny maakte de fraaie opnamen aan de kust van voormalig Joegoslavië.

Makkers, staakt uw wild geraas

1960 | Komedie

Nederland 1960. Komedie van Fons Rademakers. Met o.a. Ellen Vogel, Guus Hermus, Ank van der Moer, Jan Teulings en Yoka Berretty.

'Nog één sigaretje?' vraagt actrice Ellen Vogel aan Sinterklaas. Het toneel is een weldadig grachtenpand aan het einde van het heerlijk avondje, en de man in het goedheiligkostuum is haar bedremmelde ex. Niks bevredigender dan de spanningsboog tussen voormalige intimi tijdens een verplicht gezellige feesttraditie. Filmmaker Fons Rademaker (Dorp aan de rivier) schetste de teloorgang van een Sinterklaasavond als spiegel van de veranderende maatschappij eind jaren vijftig, met schone schijn van de brave burgers versus de ingetogen rebellie van de jeugd. Winnaar Zilveren Beer in Berlijn.