Hilde Körber: cast.
Er zijn 19 films gevonden.

Mein Vater, der Schauspieler

1956 | Drama

Duitsland 1956. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. O.W. Fischer, Hilde Krahl, Susanne von Almassy, Erica Beer en Peter Capell.

Een melodrama over een jonge acteur die met een oudere beroemde actrice huwt, waarbij het evenwicht in het gelukkige huwelijk zich verplaatst naar de man, die haar voorbijstreeft. De actrice komt bij een auto-ongeluk om het leven en haar zoontje weet de verloederde vader weer in het zadel te helpen. Vakkundig door Siodmak neergezet, maar beslist een van zijn mindere films.

Teufel in Seide

1955 | Drama, Thriller

Duitsland 1955. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Lilli Palmer, Curd Jürgens, Winnie Markus, Adelheid Seeck en Hans Nielsen.

Muziekuitgeefster en weduwe Palmer hertrouwt met sympathieke, niet al te succesvolle componist Jürgens, die zij een baan in de firma geeft. Ze is ziekelijk jaloers en maakt Jürgens het leven volledig zuur. Als ze meent dat haar echtgenoot flirt met medewerkster Markus, pleegt ze zelfmoord met voorbedachte rade zodat haar echtgenoot zich moet verantwoorden voor het gerecht wegens dood door schuld. Gelukkig wordt hij vrijgesproken en is hij verlost uit de hel waarin zijn psychopatische vrouw hem gevangen hield en kan hij een nieuw en gelukkig leven beginnen met Markus. Fraaie, Duitse super-soap van de bovenste plank. Gaat dat zien.

Sauerbruch - Das war mein Leben

1954 | Drama, Biografie

Duitsland 1954. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Ewald Balser, Heidemarie Hatheyer, Maria Wimmer, Lina Carstens en Hilde Körber.

Balser werd bij het bioscooppubliek geweldig populair door zijn rol van chirurg Ferdinand Sauerbruch met zijn twijfels aan het bestaan, etcetera, die pas het licht ziet als een reeds opgegeven patiënte toch nog beter wordt. Wat is het medische beroep toch wondermooi... Geen film voor nuchtere kijkers. Scenario van Felix Lützkendorf. Camerawerk van Helmuth Ashley.

Ave Maria

1953 | Drama, Familiefilm, Muziek

Duitsland 1953. Drama van Alfred Braun. Met o.a. Zarah Leander, Marianne Hold, Hans Stüwe, Hans Henn en Ingrid Pan.

Een zangeres, vroeger beroemd en gevierd, moet in een nachtclub zingen, om de studie van haar dochter te betalen, die op een dure kloosterschool zit. Haar dubbelleven wordt ontdekt als de dochter wil trouwen met een rijke industrieel. Moeder offert zich op en verlaat het land. Mislukte poging om Zarah Leander na de oorlog weer in het zadel te helpen.

Rosen blühen auf dem Heidegrab

1952 | Drama, Fantasy

Duitsland 1952. Drama van Hans H. König. Met o.a. Ruth Niehaus, Konrad Mayerhof, Hilde Körber, Armin Dahlen en Lotte Brackebusch.

Mensen die zich laten meeslepen door hun hartstochten. Een ruwe boer probeert een mooie jonge vrouw met geweld te dwingen hem lief te hebben. Zij moet denken aan de legende uit de 17e eeuw, die in Heidedorf maar al te bekend is: een meisje lokt haar gewelddadige minnaar naar het moeras, om daar samen met hem ten onder te gaan... Zwoele heimatfilm met een verkrampt soort erotiek en mystieke en veelbetekenende beelden van de natuur.

Das Letzte Rezept

1951 | Drama

Duitsland 1951. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Otto Wilhelm Fischer, Heidemarie Hatheyer, Carl Wery, Harald Paulsen en René Deltgen.

Een danseresje is verslaafd aan morfine. De film biedt huichelachtige oplossingen. Overslaan, tenzij men dit soort melodrama's om te lachen vindt. Scenario van Hans-Joachim Beyer en Juliane Kay. Camerawerk van Franz Weihmayr.

Morituri

1948 | Oorlogsfilm

Duitsland 1948. Oorlogsfilm van Eugen York. Met o.a. Walter Richter, Winnie Markus, Lotte Koch, Josef Sieber en Siegmar Schneider.

Een 'vroege' na-oorlogse film met als thema de ontsnapping uit een concentratiekamp voor politieke gevangenen en de meedogenloze achtervolging der bewakers met als gevolg dat vrijwel niemand het er levend vanaf brengt. Kinski's filmdebuut in een klein rolletje als Hollandse krijgsgevangene. Gebaseerd op de ware belevenis van Artur Brauner, oprichter van CCC-Film in Berlijn. De film is te bekijken vanwege zijn curiositeitswaarde. Karl Heinz Schroth schreef later zijn naam met een C, Carl Heinz.

Via mala

1945 | Drama

Duitsland 1945. Drama van Josef von Baky. Met o.a. Karin Hardt, Carl Wery, Viktor Staal, Hilde Körber en Hildegard Grethe.

Een alcoholische vader terroriseert zijn gezin, verkracht zijn oudste dochter en pakt zijn jongste haar geld af. De moeder bekent tenslotte dat zij het was die eindelijk de bruut heeft vergiftigd. Een melodrama waarvoor de kassa's rinkelden; naar John Knittels boek. De film verwekte veel kerkelijk protest.

Damals

1943 | Drama, Thriller

Duitsland 1943. Drama van Rolf Hansen. Met o.a. Hans Stüwe, Rossano Brazzi, Zarah Leander, Karl Martell en Hilde Körber.

Om haar dochter te beschermen laadt Vera Meiners (Leander) de schijn op zich, een moord gepleegd te hebben. Hansen ontlokt aan Leander vakkundig de ene gevoelsuitbarsting na de andere, maar het wordt op den duur een beetje te veel van het goede. Dit was Leanders laatste film in nazi-Duitsland. Ze ging niet in op Goebbels' 'verzoek' de Duitse nationaliteit aan te nemen en keerde naar haar geboorteland, Zweden, terug. Het scenario is van Peter Groll en regisseur Hansen. Het camerawerk is van Franz Weihmayr.

Der Sündenbock

1940 | Komedie

Duitsland 1940. Komedie van Hans Deppe. Met o.a. Karl Hellmer, Hilde Körber, Ernst Waldow, Fritz Odemar en Norbert Rohringer.

Een twaalfjarige verhuist van het ene pleeggezin naar het andere. Een alleraardigste geschiedenis, verteld vanuit het perspectief van de jongen die door Rohringer overtuigend wordt gespeeld. De hem omringende cast is prima.

Salonwagen E417

1939 | Historische film

Duitsland 1939. Historische film van Met o.a. Käthe von Nagy, Curd Jürgens, Paul Hörbiger, Hilde Körber en Otto Graf.

Een epische film waarin de traumatische belevenissen in WO I van de passagiers in een spoorwagon in beeld gebracht worden. De film werd aanvankelijk door de gealliëerde bezetters van het Duitsland van na WO II verboden en is daarom weinig openbaar vertoond.

Heiratsschwindler

1938 | Misdaad, Drama

Duitsland 1938. Misdaad van Herbert Selpin. Met o.a. Harald Paulsen, Hilde Körber, Elisabeth Flickenschildt, Viktoria von Ballasko en Fita Benkhoff.

Huwelijkszwendelaar H[KA3]aslich (Paulsen) legt het aan met Melitta (K[KA3]orber), die in een stationsretauratie werkt, wanneer hij nog maar net uit de gevangenis is ontslagen. Tegelijkertijd strikt hij ook een rijke waardin (Benkhoff) in zijn netten. In de loop van de dramatische verwikkelingen kan H[KA3]aslich door een jonge spoorwegbeambte (Waitzmann) en een voormalig slachtoffer van de oplichter (Flickenschildt) gearresteerd worden. Een fantastische film, die op realistische wijze de levenssituatie van ongetrouwde vrouwen van middelbare leeftijd, en de moeilijkheden bij het betrappen van huwelijkszwendelaars schetst. Deze aardige en ook nu nog internationaal zeer geprezen film is de beste van regisseur Selpin, die in 1942 op nooit opgehelderde wijze in Gestapo- gevangenschap om het leven kwam.

Grossalarm

1938 | Thriller

Duitsland 1938. Thriller van Georg Jacoby. Met o.a. Ursula Grabley, Paul Klinger, Walter Franck en Hilde Körber.

Met hulp van collega's verslaat een chauffeur de dievenbende die gestolen auto's over de grens smokkelt. In het begin wordt er wel wat veel gepraat, maar later worden de gebeurtenissen vlot uit de doeken gedaan.

Der Spieler

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Gerhard Lamprecht. Met o.a. Lída Baarová, Hannes Stelzer, Albrecht Schoenhals, Eugen Klöpfer en Hilde Körber.

Geslaagde verfilming van de gelijknamige roman van Dostojewski. De sfeer is goed getroffen en de rollen zijn uitstekend bezet. Jammer genoeg stond deze film onder een slecht gesternte. Hoofdrolspeelster Lida Baarova viel bij Hitler in ongenade vanwege haar verhouding met propagandaminister Goebbels. Ze werd afgevoerd naar Tsjechoslowakije en de film werd verboden. Pas na de oorlog draaide hij, met veel succes, in de Duitse bioscopen. Een film die zeer het aanzien waard is en die de vergelijking met andere verfilmingen van hetzelfde verhaal glansrijk kan doorstaan.

Patrioten

1937 | Romantiek

Duitsland 1937. Romantiek van Karl Ritter. Met o.a. Lída Baarová, Mathias Wieman, Hilde Körber, Paul Dahlke en Bruno Hübner.

Een Duitse vliegenier stort in WO I neer achter de vijandelijke linies. Goebbels vriendin Baarova is het meisje dat trouw op de vliegenier wacht.

Mein Sohn, der Herr Minister

1937 | Komedie

Duitsland 1937. Komedie van Veit Harlan. Met o.a. Hans Moser, Françoise Rosay, Hans Brausewetter, Heli Finkenzeller en Hilde Körber.

Een film naar het stuk Fiston van de Franse blijspelschrijver Birabeau, waarin gespot wordt met de republiek als staatsvorm. Het feit dat de film in Frankrijk speelt is eigenlijk bijzaak, de democratische staatsvorm moet belachelijk gemaakt worden. Een ambtenaar van het Franse ministerie van Onderwijs krijgt van zijn ex-vrouw te horen dat hun zoon minister geworden is en als gevolg daarvan de baas van zijn vader. Met wat gekonkel wordt de zoon afgezet en vervangen door de vader, die echter ook geen lang politiek leven beschoren is. Aan het eind van de film zitten vader en zoon samen te vissen langs de Seine. Het is een boosaardige satire, die tot vandaag niet in Duitsland vertoond mag worden. Wie de film toch heeft gezien, zal moeten vaststellen dat hij uitstekend gemaakt is en ook nu nog een groot komisch effect heeft. Dat is te danken aan het heerlijke spel van Moser en Rosay, zowel in de vrolijke als in de serieuze scènes. Je vraagt je af wat Moser, staatsburger van het nog vrije Oostenrijk, en de grote Franse toneelspeelster bezield heeft in zo'n ondubbelzinnig propagandawerkje te spelen. Als je de film vandaag ziet houdt hij je een spiegelbeeld voor van elke willekeurige Europese staat.

Fridericus

1937 | Historische film

Duitsland 1937. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Otto Gebühr, Hilde Körber, Lil Dagover, Käthe Haack en Agnes Straub.

Deze Frederik de Grote-verfilming verschilt niet veel van Veit Harlan's reactionaire DER GROSZE KÖNIG. Fransen en Oostenrijkers verklaren Pruisen de oorlog. Frederik stuurt onder gejuich van de Berlijners zijn soldaten het slagveld op. Deze film kreeg als alternatieve titel mee: DER ALTE FRITZ.

Die Kreutzersonate

1937 | Drama

Duitsland 1937. Drama van Veit Harlan. Met o.a. Lil Dagover, Peter Petersen, Albrecht Schönhals en Hilde Körber.

Andrej vermoedt, dat zijn vrouw Jelaina haar neef Gregor bemint. Een elegante, mooi geacteerde verfilming van de roman van Leo Tolstoj.

Brillianten

1937 | Misdaad

Duitsland 1937. Misdaad van Eduard von Borsody. Met o.a. Hansi Knoteck, Viktor Staal, Hilde Körber en Hans Brausewetter.

Een oplichter laat zijn dubbelganger een aantal in onderpand gegeven briljanten ophalen, om vervolgens zelf zijn slachtoffer geld afhandig te kunnen maken. Maar die vlieger gaat niet altijd op! Met deze spannende film debuteerde Von Borsody, die voordien cameraman en montageman was, op verrassende wijze als regisseur.