Polly Moran: cast.
Er zijn 17 films gevonden.

Beyond the Stars

1989 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van David Saperstein. Met o.a. Christian Slater, Martin Sheen, Olivia d'Abo, Robert Foxworth en Don Davis.

Saperstein, wiens onuitgegeven verhaal inspireerde tot de bekorende film COCOON, schreef en regisseerde dit onbenullige drama over de vriendschap tussen de verbitterde ex-astronaut Sheen en tiener Slater, die een ruimtevaart-carrière proberen op te bouwen. Het is een beetje rommellig met een slap naar SF lonkend einde en een volslagen onlogisch gastrolletje van Abraham als bioloog die walvissen onderzoekt. Ook bekend als PERSONAL CHOICE.

The Yellow Cab Man

1950 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1950. Komedie van Jack Donahue en Jack Donohue. Met o.a. Red Skelton, Walter Slezak, Edward Arnold, Polly Moran en James Gleason.

Skelton in de huid van een uitvinder èn taxi-chauffeur met een zwak voor mooie meiden. Hij vindt een geheime formule uit en het ligt voor de hand dat allerlei schoften hem die afhandig willen maken. Door Devery Freeman en Albert Beich geschreven slapstick met als climax een spectaculaire achtervolging. Het camerawerk is van Harry Stradling jr.

Adam's Rib

1949 | Komedie, Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1949. Komedie van George Cukor. Met o.a. Spencer Tracy, Katharine Hepburn, Judy Holliday, Tom Ewell en Jean Hagen.

Smakelijke satire over de 'battle of the sexes' (hij openbaar aanklager, zij advocaat), met in de hoofdrollen Katharine Hepburn en Spencer Tracy. Een debuterende Judy Holliday speelt de excellente oudgedienden bijna van het doek als dom blondje dat terecht staat voor een (mislukte) moordaanslag op haar ontrouwe echtgenoot. Adam's Rib is een van de negen films van het sterduo Tracy & Hepburn, met pracht titels als Woman of the Year (1942), Pat and Mike (1952) en Desk Set (1957).

Tom Brown's School Days

1940 | Historische film

Verenigde Staten 1940. Historische film van Robert Stevenson. Met o.a. Cedric Hardwicke, Freddie Bartholomew, Gale Storm, Jimmy Lydon en Josephine Hutchinson.

Een nostalgische weergave van het leven op een Victoriaanse jongenskostschool. Ook al is de rolbezetting grotendeels Amerikaans, de Britse spirit sijpelt er toch doorheen. Hertiteld als ADVENTURES AT RUGBY.

Red River Range

1938 | Western

Verenigde Staten 1938. Western van George Sherman. Met o.a. John Wayne, Ray Corrigan, Max Terhurne, Polly Moran en Kirby Grant.

The Three Musketeers worden hulpsheriff bij de bestrijding van een bende veedieven. Wayne doet zich daarbij voor als bandiet en hij weet zo de bende binnen te dringen. Grant zou 7 jaar later zelf westernster worden. McKim was de jongensacteur die Republic voortdurend in westerns liet opdraven; na 1940 is er geen spoor meer van hem te vinden.

Laurel & Hardy: Hollywood Party

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Richard Boleslawski, Roy Rowland en Allan Dwan. Met o.a. Jimmy Durante, Stan Laurel, Oliver Hardy, Lupe Velez en Polly Moran.

Een muzikale komediehutspot, opgebouwd rond filmster Durante die een galafeest geeft. De romantische nevenintrige is te verwaarlozen, maar Stan & Ollie's gevecht met de vurige Velez, Durante als Schnarzan, de dronken Butterworth en de titelsong maken het de moeite waard. Boleslawski, Dwan en Rowland regisseerden ieder een gedeelte zonder op de titelrol vermeld te worden. In de tv-versie ontbreken Mickey Mouse en de Disneycartoon Red Hot Chocolate Soldiers. Het scenario is van Howard Dietz en Arthur Kober. Het camerawerk is van James Wong Howe.

The Passionate Plumber

1932 | Komedie

Verenigde Staten 1932. Komedie van Edward Sedgwick. Met o.a. Buster Keaton, Jimmy Durante, Irene Purcell, Polly Moran en Gilbert Roland.

Een hoogdravende bewerking van HER CARDBOARD LOVER tot een film voor Keaton, die door de Parisienne Purcell wordt ingehuurd om haar minnaar Roland jaloers te maken. Echt grappige momenten zijn er weinig en dan nog met lange tussenpozen.

The Stolen Jools

1931 | Mysterie, Komedie

Verenigde Staten 1931. Mysterie van William McGann. Met o.a. Wallace Beery, Buster Keaton, Jack Hill, Allen Jenkins en J. Farrell McDonald.

Tijdens het Screen Stars Annual Ball worden de juwelen gestolen van Norma Shearer. Dat is op zich niet zo erg, maar ze werden gestolen van de dieven (Robinson en Stone) die ze afhandig hadden gemaakt van Norma. De agent van dienst (Beery) roept de hulp in van inspecteur Eddie Kane. Deze loopt de studio`s af op zoek naar acteurs die het bal bijwoonden om uit te zoeken wie van hen de dief is. Het verhaal is natuurlijk ondergeschikt aan de vele gastrollen van bekende gezichten die meestal slechts enkele seconden in beeld zijn. Het verhaal is dan ook maar bijzaak (er werd trouwens geen scenario-credit gegeven). Het unieke is dat de verschillende studio's samenwerkten voor dit project dat opgezet werd door Chesterfield Cigarettes ten bate van het N.V.A. tuberculose sanatorium in Saranac Lake, New York, dat later het Will Rogers Memorial Hospital for Respiratory Diseases zou worden. Een zeldzaam juweeltje dat veel te weinig vertoond wordt. Hoskins staat op de credits als Farina, Beard als Stymie, Chaney als Chubby, DeBorba als Echo, Hutchins als Wheezer en Pete the Dog als Pete the Pup. Mono. In Engeland werd het uitgebracht als THE SLIPPERY PEARLS.

Paid

1931 | Drama

Verenigde Staten 1931. Drama van Sam Wood. Met o.a. Joan Crawford, Kent Douglas (Douglass Montgomery), Robert Armstrong, Marie Prevost en John Miljan.

Een niet slechte vroege Crawford. Een onschuldig meisje belandt in de gevangenis; ze wordt hard en zint op wraak. Opnieuw verfilmd als WITHIN THE LAW.

Guilty Hands

1931 | Thriller

1931. Thriller van W.S. Van Dyke. Met o.a. Lionel Barrymore, C. Aubrey Smith, Polly Moran, William Bakewell en Madge Evans.

Een niet slechte vroege Crawford. Een onschuldig meisje belandt in de gevangenis; ze wordt hard en zint op wraak. Opnieuw verfilmd als WITHIN THE LAW.

Way for a Sailor

1930 | Avonturenfilm, Romantiek

Verenigde Staten 1930. Avonturenfilm van Sam Wood. Met o.a. John Gilbert, Wallace Beery, Leila Hyams, Jim Tully en Polly Moran.

Een vroege sprekende film met zwijgende-ster Gilbert als zeeman die zijn meisje verliest als hij het ruime sop kiest. Vooral nog leuk voor filmgekken.

Way Out West

1930 | Western

Verenigde Staten 1930. Western van Fred Niblo. Met o.a. William Haines, Leila Hyams, Polly Moran, Cliff Edwards en Francis X. Bushman jr..

De eerste westernparodie uit de sprekende periode, door Byron Morgan en Alfred Block geschreven, met Henry Sharp als cameraman. Haines is het groentje dat denkt een paar cowboys te kunnen oplichten. Hij kan, eenmaal gesnapt, het geld terug verdienen door op een ranch te gaan werken, waar hij verliefd wordt op eigenares Hyams. Voordat zij de zijne wordt moet er nog heel wat worden afgehandeld. Soms wel leuk, maar te lang en daardoor langdradig. Haines (1900-1973) zat sinds 1922 in het vak en was vrij populair. Midden jaren dertig trok hij zich terug uit de film business.

The Unholy Night

1929 | Drama, Misdaad

Verenigde Staten 1929. Drama van Lionel Barrymore. Met o.a. Ernest Torrence, Dorothy Sebastian, Roland Young, Natalie Moorhead en Sydney Jarvis.

Als verschillende leden van hun regiment worden vermoord komen veteranen uit de Indiase oorlog bij elkaar in Youngs huis in Londen om te proberen de zaak op te lossen. Een toneelachtig melodrama met veel Schmiere, vooral door Karloff als een Indiase mysticus.

The Hollywood Revue of 1929

1929 | Musical

Verenigde Staten 1929. Musical van Charles Riesner. Met o.a. Conrad Nagel, Jack Benny, John Gilbert, Norma Shearer en John Crawford.

De 'sprekende' introductie van de MGM-sterren van de zwijgende film. De gastheren zijn Benny en Nagel. Beslist een curiositeit voor liefhebbers van filmgeschiedenis. Verscheidene scènes zijn zelfs in kleur. Er is ook een versie van 116m.

Show People

1928 | Komedie

Verenigde Staten 1928. Komedie van King Vidor. Met o.a. Marion Davies, William Haines, Del Henderson, Paul Ralli en Harry Gribbon.

Een heerlijke komedie uit de periode van de zwijgende film. Het gaat over een meisje dat uit de goot komt en vastbesloten is 'het te maken' in Hollywood... en ze slaagt erin, maar het verliep niet zoals gedacht had. Waarschijnlijk de beste film van Davies, die voor eens en altijd vastlegt dat ze over komisch talent beschikt en bovendien een fraaie blik achter de schermen van de filmerij. Van de vele piepkleine gastoptredens is die van Vidor vermeldenswaard, omdat hij een filmregisseur speelt, dus zichzelf. Het scenario is van Agnes Christine Johnston en Laurence Stallings. Het camerawerk is van John Arnold.

Rose Marie

1928 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1928. Avonturenfilm van Lucien Hubbard. Met o.a. Joan Crawford, James Murray, House Peters, Creighton Hale en Gibson Gowland.

Populaire Rose Marie, die in de bergen woont, versiert alle mannen in haar omgeving en maakt veel emoties los. Nog vele malen hierna verfilmd. Spanning ontbreekt. De muziek van de verfilming van de operette vult de leemte aan.

Beyond the Sierras

1928 | Western

Verenigde Staten 1928. Western van Nick Grinde. Met o.a. Tim McCoy, Sylvia Beecher, Roy D'Arcy, Polly Moran en Richard R. Neill.

Plaats van handeling: Californië. McCoy is een soort Zorro-type, de wrekende gerechtigheid. Hij vond de rol heerlijk; hij zou later nog vele westerns maken waarin hij vermommingen gebruikte. Dat waren dan wel veel goedkopere produkties dan deze. Arthur Reed nam op, en Robert Lord bewerkte het verhaal van John Thomas Neville.