Susan Oliver: cast.
Er zijn 22 films gevonden.

The Star Trek Saga: From One Generation to the Next

1988 | Sciencefiction, Documentaire

Verenigde Staten 1988. Sciencefiction van Donald R. Beck. Met o.a. Patrick Stewart, Leonard Nimoy, William Shatner, James Doohan en Nichelle Nichols.

Stewart (het Captain Jean-Luc Picard-personage van de tv- serie Star Trek: The Next Generation presenteert het door Steve Wolcott geschreven succesverhaal van STAR TREK, het geesteskind van Gene Roddenberry, die vertelt over het ontstaan van de eerste pilotfilm, THE CAGE, die in 1964 afgewezen werd, met Hunter niet als kapitein Kirk, maar als kapitein Pike en waarin Nimoy voor het eerst als Spock te zien was. Nimoy zou de enige overlevende worden van de cast voor een tweede pilotfilm, in 1966, die de start zou betekenen van een der meest succesvolle tv-series aller tijden. Roddenberry legt ook de link naar de (op dat moment) vier Star Trek-bioscoopfilms en de nieuwe tv-serie `Star Trek: The Next Generation` (vanaf 1987). Tussen 1966 en 1969 traden heel wat gaststerren aan: Joan Collins (in de met prijzen overladen aflevering City on the Edge of Forever), Sally Kellerman, Ricardo Montalban, Teri Garr, Gary Lockwood e.a. Als toetje wordt de verloren gewaande oorspronkelijke pilotaflevering THE CAGE toegevoegd: gefundenes Fressen voor de vele Trekkies.

International Airport

1985 | Drama

Verenigde Staten 1985. Drama van Charles S. Dubin en Don Chaffey. Met o.a. Gil Gerard, Berlinda Tolbert, Pat Crowley, Cliff Potts en Bill Bixby.

Gerard is de geliefde directeur van de luchthaven 'International Airport'. Tijdens een toespraak tot een nieuwe lichting stewardessen, krijgt hij een briefje in handen waaraan hij verder geen aandacht besteedt. Pas enkele uren later leest hij de boodschap dat vlucht 305 Honolulu nooit zal bereiken. Groot alarm. Na deze film, hoef je de tientallen andere AIRPORT- films niet meer te zien. Alle sentimentele clichés van het genre zijn uit de kast gehaald. De rollen worden zoals altijd vertolkt door een pléiade van bekende gezichten en de onvermijdelijke Kennedy. Producent Robert McCullough schakelde twee regisseurs in voor deze routineklus, terwijl Emil Oster de camera hanteerde. Pilot voor een eventuele serie.

Tomorrow's Child

1982 | Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 1982. Sciencefiction van Joseph Sargent. Met o.a. Stephanie Zimbalist, William Atherton, Arthur Hill en Susan Oliver.

Deze ambitieuze televisieproductie handelt over conceptie en groei van een foetus buiten een menselijk lichaam. Uitstekende acteerprestaties, maar te veel onzinpraat. Oorspronkelijk getiteld GENESIS, wat eigenlijk nauwkeuriger is. Scenario van Jerry McNeely, camerawerk van Hector R. Figueroa.

Hardly Working

1980 | Komedie

Verenigde Staten 1980. Komedie van Jerry Lewis. Met o.a. Jerry Lewis, Susan Oliver, Roger C. Carmel, Deanna Lund en Harold J. Stone.

Jerry`s `terugkeer` (gefilmd in Florida in 1979) is een typisch naïeve komedie over een werkloze circusclown, die van het ene baantje in het andere stuntelt. Jerry aarzelt tussen het spelen van de onnozele jongen van voorheen en een meer 'volwassen' personage. In ieder geval geen erg goede film; de collage uit vroegere films aan het begin is veel leuker dan alles wat erna komt. De Amerikaanse versie is korter dan de Europese. Het scenario is van Michael Janover en Jerry. Het camerawerk is van James Pergola.

Widows' nest

1977 | Drama, Horror

Spanje​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1977. Drama van Tony Navarro. Met o.a. Patricia Neal, Valentina Cortese, Susan Oliver, Yvonne Mitchell en Lila Kedrova.

De tirannieke vader van een gezin in het vooroorlogse Cuba heeft zijn echtgenote tot waanzin gedreven en van zijn dochters gefrustreerde oude vrijsters gemaakt. De overkomst van zijn vlotte broer en schoonzus haalt alle oude wonden weer open en ook de duivelse huishoudster doet haar fatale invloed gelden. Dit in Spanje opgenomen curiosum heeft gotische melodramatiek die aan de zwijgende film herinnert, maar in nadrukkelijke symboliek nergens overtuigend wordt. Het zien van een reeks actrices van uiteenlopende nationalteit als leden van hetzelfde gezin die beurtelings aanvallen van hysterie krijgen, werkt onbedoeld parodi[KA3]erend. (Gina Lollobrigida zou in deze film een come- back maken, maar hield het halverwege de opnamen voor gezien en werd vervangen door Neal).

Amelia Earhart

1976 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1976. Drama van George Schaefer. Met o.a. Susan Clark, John Forsythe, Stephen Macht, Susan Oliver en Catherine Burns.

Een intrigerend portret van een unieke vrouw, haar privé-en maatschappelijke carrière, de vervulling van haar beroep als bekende pilote. Susan Clark brengt de beroemde feministische vliegenierster met verve tot leven als pionierster in de luchtvaart. Ook complimenten voor Carol Sobieski voor haar uitstekende scenario.

Ginger in the Morning

1973 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1973. Romantiek van Gordon Wiles. Met o.a. Sissy Spacek, Monte Markham, Mark Miller, Susan Oliver en Slim Pickens.

Enigszins romantische komedie over een eenzame vertegenwoordiger die een knappe liftster oppikt. Hij wordt aangetrokken door haar jonge, frisse onafhankelijkheid, zij door zijn ouderwetse gevoel voor romantiek.

Do You Take This Stranger

1970 | Drama

Verenigde Staten 1970. Drama van Richard T. Heffron. Met o.a. Gene Barry, Lloyd Bridges, Diane Baker, Joseph Cotten en Susan Oliver.

Drama rondom Barry als de man die een miljoen dollar binnen handbereik heeft als hij maar iemand anders kan vinden die zijn identiteit aanneemt. Het slachtoffer van een dodelijke ziekte is de vermoedelijke kandidaat. Goede verwikkelingen, redelijke rollen. Het scenario is van Matthew Howard.

Company of Killers

1970 | Misdaad

Verenigde Staten 1970. Misdaad van Jerry Thorpe. Met o.a. Van Johnson, Ray Milland, John Saxon, Brian Kelly en Fritz Weaver.

De scherpschutter Dave (Saxon) werkt voor Murder Inc. Hij wordt het doelwit van zijn opdrachtgevers en het politieapparaat, nadat er een politieman is neergeschoten. Het gegeven roept meer vragen op dan het kan beantwoorden. Scenario van Jack Neuman.

The Monitors

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Jack Shea. Met o.a. Guy Stockwell, Susan Oliver, Avery Schreiber, Larry Storch en Ed Begley.

Acteurs van niveau, maar ze hebben hun tijd verspild door mee te werken aan deze mislukte poging om een satire op een SF-film te maken. Opgenomen in Chicago, door de Second City Company. Buitenaardse Opzichters beheersen de aarde en zorgen ervoor dat overal de vrede wordt bewaard, maar rebellen smeden een komplot tegen hen. Let op rolletjes van Alan Arkin en Everett Dirksen.

Change of Mind

1969 | Sciencefiction

Verenigde Staten 1969. Sciencefiction van Robert Stevens. Met o.a. Raymond St.Jacques, Susan Oliver, Janet McLachlan, Leslie Nielsen en Donnelly Rhodes.

Tijdens een spoedoperatie worden de hersenen van een blanke officier van justitie met succes getransplanteerd naar het lichaam van een zwarte man (St. Jacques). Deze als protest tegen rassendiscriminatie bedoelde SF-thriller is op zijn zachtst gezegd gekunsteld, maar door de sterke rolbezetting en het ongebruikelijke uitgangspunt blijft hij toch de moeite van het bekijken waard. Opgenomen in Canada.

Carter's Army

1969 | Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1969. Oorlogsfilm van George McCowan. Met o.a. Stephen Boyd, Robert Hooks, Susan Oliver, Roosevelt Grier en Paul Stewart.

Infanterie-kapitein die afkomstig is uit het Zuiden, krijgt uitgerekend het bevel over een compagnie soldaten, die uitsluitend door zwarten gevormd wordt en zonder enige gevechtservaring. Ze moeten een dam verdedigen tijdens WO II. Een clichématig geheel ondanks de behoorlijke rolbezetting.

A Man Called Gannon

1969 | Western

Verenigde Staten 1969. Western van James Goldstone. Met o.a. Tony Franciosa, Michael Sarrazin, Judi West, Susan Oliver en John Anderson.

Een herverfilming van MAN WITHOUT A STAR met Franciosa en Sarrazin in de rollen van Kirk Douglas en William Campbell. De eerste is een idool voor de tweede tot de beide mannen tegenover elkaar komen te staan door de intriges van Oliver, die Sarrazin aan haar kant wist te krijgen. Gene Kearney herschreef het scenario van de eerder gemaakte film maar het is moeilijk tegen een origineel met een grote naam op te boksen. Objectief was dit niet echt een slechte film - ook al zeggen velen dat - maar het was de mindere van de originele. Camerawerk van William Margulies.

The Love-Ins

1967 | Drama

Verenigde Staten 1967. Drama van Arthur Dreifuss. Met o.a. Richard Todd, James MacArthur, Susan Oliver, Mark Goddard en Carol Booth.

Todd doet een imitatie van Timothy Leary in deze lachwekkende film over een professor aan de Westkust die LSD gebruikt voor religieuze meditatie.

Star Trek: The Menagerie - Part 1

1966 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1966. Sciencefiction van Marc Daniels. Met o.a. William Shatner, DeForest Kelley, Jeffrey Hunter, Susan Oliver en Malachi Throne.

Een tiental jaren geleden was Spock tweede stuurman op de Enterprise onder bevel van Capt. Pike (Hunter). Met hem ging hij op expeditie naar Talos 4, een geheimzinnige planeet die verboden terrein werd. Na een ontmoeting met de vreselijk verminkte Pike besluit Spock toch naar de planeet te reizen, maar daarvoor moet hij de Enterprise in zijn macht krijgen. Toen Gene Roddenberry zag dat ze achter lagen op de planning kreeg hij een lumineus idee: waarom niet de allereerste pilot, die nooit uitgezonden was, herbewerken en er een aantal beelden met de huidige bemanning van de Enterprise tussen monteren? Het grootste deel van deze aflevering bevat dus de eerste pilot met Hunter als gezagvoerder van het ruimteschip. Roddenberry schreef het scenario en Jerry Finnerman stond achter de camera. De enige dubbele aflevering van de serie.

Your Cheatin' Heart

1964 | Muziek, Musical, Biografie

Verenigde Staten 1964. Muziek van Gene Nelson. Met o.a. George Hamilton, Susan Oliver, Red Buttons, Arthur O'Connell en Rex Ingram.

Eén van Hamiltons beste rollen als country-westernzanger Hank Williams die het niet kon rooien nadat hij beroemd werd in het Nashville-circuit. De liedjes werden ingezongen door Hank Williams junior. Oliver is erg treffend als Hanks vrouw.

The Disorderly Orderly

1964 | Komedie

Verenigde Staten 1964. Komedie van Frank Tashlin. Met o.a. Jerry Lewis, Glenda Farrell, Susan Oliver, Everett Sloane en Jack E. Leonard.

Verpleger Jerry in een chique kliniek voor de super-rijken. Hij doet zijn werk goed, behalve als hij te veel tegelijk moet doen, want dan komt er een ontstellende puinhoop van. Zuster Sharpe is smoor op de opbeurende Jerry, maar hij heeft uitsluitend oog voor Olivier, een voormalige klasgenote, die in het privé-ziekenhuis opgenomen is. Als haar centen op raken, beweegt Lewis hemel en aarde om geld bij elkaar te zamelen. Uiteindelijk ziet Jerry in dat Sharpe hem is voorbestemd, ondanks de dankbare Olivier. Amusante, suikerzoete Jerry-klucht met goede grappen, achtervolgingen, enz.

Looking for Love

1964 | Romantiek

Verenigde Staten 1964. Romantiek van Don Weis. Met o.a. Connie Francis, Susan Oliver, Jim Hutton, Barbara Nichols en Danny Thomas.

Ze hadden beter naar een scenario moeten zoeken. Heel zwak, met 'gaststerren' erin gegooid. Susan Oliver doet haar best als Connies beste vriendin.

Guns of Diablo

1964 | Western

Verenigde Staten 1964. Western van Boris Sagal. Met o.a. Charles Bronson, Susan Oliver, Jan Merlin, John Fiedler en Douglas Fowley.

In Europa als bioscoopfilm uitgebracht, in werkelijkheid samengesteld uit afleveringen van de tv-serie [KL]The Travels Of Jaimie McPheeters[KLE] waarin Russell de titelrol speelde. Jaimie en Linc Murdock (Bronson) komen met een karavaan aan in een stadje. Daar ontmoet Linc zijn ex-geliefde Maria (Oliver) die gedwongen werd te trouwen met Rance Macklin (Merlin). Het komt tot een vuurgevecht waarin Rance het leven laat. Niets opzienbarends, maar wel onderhoudend. Het scenario is van Berne Giler, naar een roman van Robert Lewis Taylor. Door de lens keek John M. Nickolaus Jr.

The Caretakers

1963 | Drama

Verenigde Staten 1963. Drama van Hall Bartlett. Met o.a. Robert Stack, Joan Crawford, Polly Bergen, Susan Oliver en Janis Paige.

Soms een beklemmende kijk op psychiatrisch ziekenhuis aan de westkust, bedorven door een zwak scenario en slechte montage. Goede karakterrollen van Crawford en Ford als verpleegsters en Bergen en Paige als patiënten.

The Gene Krupa Story

1959 | Drama, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1959. Drama van Don Weis. Met o.a. Sal Mineo, Susan Kohner, James Darren, Susan Oliver en Yvonne Craig.

Afgezaagd gemaakte versie van het leven van de grote drummer, zijn hoogte- en dieptepunten, en zijn overwinning op zijn drugsverslaving.

The Green-Eyed Blonde

1957 | Drama

Verenigde Staten 1957. Drama van Bernard Girard. Met o.a. Susan Oliver, Tommie Moore, Evelyn Scott, Roy Glenn en Juanita Moore.

Susan Oliver in een overtuigende hoofdrol als rebellerende tiener die, verwikkeld in een moordzaak, aan een tragisch eind komt.