Matteo Bini: montage.
Er zijn 2 films en 1 serie gevonden.

Scrapper

2023 | Komedie, Drama

Verenigd Koninkrijk 2023. Komedie van Charlotte Regan. Met o.a. Lola Campbell, Harris Dickinson, Laura Aikman, Alin Uzun en Cary Crankson.

Na haar moeders dood staat de twaalfjarige Georgie (nieuwkomer Campbell) er alleen voor. De buitenwereld denkt dat ze samenleeft met haar oom, maar in werkelijkheid dopt ze haar eigen boontjes. In de kleurrijke Londense achterbuurt waar Georgie woont – denk The Florida Project, maar dan minder Disney-achtig – trekt ze op met klasgenootje Ali (Uzun), met wie ze fietsen steelt en die dan weer doorverkoopt. Maar dan staat plots haar van haar vervreemde vader op de stoep (een geblondeerde Dickinson, goed als altijd) en moet Georgie wel stilstaan bij de dood van haar moeder. Charmant en liefdevol debuut van de Engelse Charlotte Regan. Droevig en grappig tegelijkertijd en met knap acteerwerk.

Riches

2022 | Drama

Verenigd Koninkrijk 2022. Drama van Abby Ajayi. Met o.a. Deborah Ayorinde, Sarah Niles, CJ Beckford, Adeyinka Akinrinade en Ola Orebiyi.

‘Het is een Britse specialiteit om zwarte mensen keer op keer te vragen of racisme wel echt bestaat,’ zegt de zwarte CEO van een immens succesvol cosmeticabedrijf in de eerste minuten van Riches wanneer een witte journalist hem vraagt of hij denkt dat hij in zijn carrière is gehinderd door discriminatie. Deze Britse serie over een rijke zakenman en zijn verwende kinderen begint daarmee sterk. Het is daarom jammer dat de wat meer cliché verhaallijnen – vervreemde kinderen uit een eerder huwelijk, een omstreden testament – vervolgens de overhand nemen. Op een gegeven moment wordt er zelfs woedend een fruitschaal van tafel geveegd. Hierdoor is Riches meer een soapserie dan het Britse, zwarte antwoord op Succession. Maar wegkijken doet het prima.

Pelé

2021 | Documentaire, Biografie, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 2021. Documentaire van Ben Nicholas en David Tryhorn.

Van de Braziliaanse voetballer Pelé (1940) zijn maar bar weinig beelden bewaard gebleven. Verreweg het meeste van wat we nog van hem hebben komt uit de vier WK’s waaraan hij heeft meegedaan. Die vier WK’s – Zweden 1958, Chili 1962, Engeland 1966 en Mexico 1970 – worden dan ook handig gebruikt als rode draad in deze documentaire. Maar de makers beperken zich niet tot de WK’s of zelfs maar tot Pelé’s voetballeven. Ze leggen zijn prestaties op het veld regelmatig naast de politieke situatie in Brazilië. En dat maakt deze toch al rijke documentaire – waarin de inmiddels hoogbejaarde Pelé ook zelf uitgebreid aan het woord komt – alleen nog maar rijker.