Maly Delschaft: cast.
Er zijn 10 films gevonden.

Studentin Helene Willfüer

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Rudolf Jugert. Met o.a. Ruth Niehaus, Hans Söhnker, Harald Juhnke, Elma Karlowa en Erik Schumann.

Studente Niehaus raakt na een avontuurtje in verwachting van een semi-arts, die als hij het ook weet, voorstelt met haar te trouwen. Ze wijst hem af en legt het aan met haar veel oudere prof Söhnker, op wie ze verliefd is, en waardoor er een schandaal dreigt in het kleine stadje. Als de jonge dokter onder mysterieuze omstandigheden dood wordt aangetroffen, wordt Niehaus van moord verdacht. Ondanks deze wending brengt de film spanning van een misdaadverhaal, maar is een banaal, kletserig melodrama. Deze teleurstellende herverfilming van het als maatschappelijk kritisch bedoelde, maar sentimentele boek van Vicky Baum werd in 1929 al eerder verfilmd door Fred Sauer en in 1936 door Jean- Benoît-Lévy onder de titel HÉLÈNE.

Leuchtfeuer

1954 | Drama

Zweden​/​​Oost Duitsland 1954. Drama van Wolfgang Staudte. Met o.a. Leonhard Ritter, Horst Naumann, Jochen Thomas, Friedrich Gnaß en Hans Klering.

De bewoners van een eenzaam en verafgelegen eilandje in de Atlantische Oceaan bevinden zich in 1901 in een hachelijke situatie. De visserij waarvan ze leven, levert niets meer op en een accuut tekort aan voedsel ontstaat. Terwijl enkele bewoners de lange tocht ondernemen om op het vasteland hun schamele bezittingen tegen eten te ruilen, wordt de toestand op het eiland steeds nijpender.

Familie Benthin

1950 | Drama

Oost Duitsland 1950. Drama van Slatan Dudow en Kurt Maetzig. Met o.a. Maly Delschaft, Charlotte Ander, Hans Georg Rudolph, Brigitte Conrad en Harry Hindemith.

Een fabriekseigenaar in het westen laat een fabriek in de DDR, geleid door zijn broer, ontmantelen. Kinderen uit een arbeidersgezin werken aan deze economische sabotage mee. Ondanks de propaganda een aardig, overtuigend politiek drama uit de DEFA-studio`s, gefilmd door een collectief onder leiding van Slatan Dudow (KUHLE WAMPE) en Kurt Maetzig (EHE IM SCHATTEN).

Affäre Blum

1948 |

Oost Duitsland​/​​Duitsland 1948. Erich Engel en Erich Engels. Met o.a. Hans Christian Blech, Gisela Trowe, Maly Delschaft, Arno Paulsen en Blandine Ebinger.

In de UFA-studio's van de Berlijnse wijk Babelsberg begon de latere DDR-staatsfirma DEFA aan een serie hoogst interessante films, die in die jaren beter waren dan het gros dat uit West- Duitsland kwam. DIE MÖRDER SIND UNTER UNS en AFFÄRE BLUM zijn daar knappe voorbeelden van. Dr. Jakob Blum wordt omstreeks 1925 van moord beschuldigd en wegens het heersende antisemitisme staat zijn schuld bij voorbaat vast. Goed scenario van Robert A. Stemmle, prima acteurs zelfs in de bijfiguren, en soms schitterend camerawerk van Friedl Behn-Grund en Karl Plintzner. Een klassieke DEFA-produktie.

Angelika

1940 | Drama, Misdaad

Duitsland 1940. Drama van Jürgen von Alten. Met o.a. Olga Tschechowa, Albrecht Schoenhals, Marina von Ditmar, Jaspar von Oertzen en Otto Graf.

Weduwe Angelika (Tschechowa) moet voor de rechtbank verschijnen, omdat ze kunsthandelaar Immerzeel (Schafheitlin) heeft neergeschoten. Ze niets wil loslaten over de motieven voor haar wandaad en ze wordt veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf. Bovendien wordt ze door haar schoonfamilie verstoten. Uiteindelijk weet advocaat dr. Westphal (Schoenhals) licht de zaak op te werpen. Immerzeel had, zo blijkt, Angelika`s man (Graf) jarenlang gedwongen schilderijen te vervalsen. Na diens dood bleef hij Angelika hiermee chanteren. Dankzij dr. Westphal's opheldering van de zaak wordt Angelika na haar ontslag uit de gevangenis met open armen door haar familie ontvangen. Een melodrama dat niet boven de middelmaat uitkomt. Dit ligt vooral aan hoofdrolspeelster Tschechowa, die boven haar kunnen moet spelen.

Altes Herz geht auf die Reise

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Carl Junghans. Met o.a. Eugen Klöpfer, Helga Marold, Maly Delschaft, Gerhard Bienert en Jaspar von Oertzen.

Rosemarie (Marold) vecht in een dorpje in Mecklenburg, met behulp van de dorpsjeugd, tegen haar sluwe voogd (Bienert) en zijn vrouw (Delschaft), die haar een erfenis betwisten. Zij roept de hulp in van haar peetvader, de oude professor Kittgu[KL29] (Klöpfer). Zij wint ook zonder hem, maar de oude geleerde denkt nog lang terug aan dat uitstapje in het leven, dat hem voor korte tijd uit zijn afzondering gehaald heeft. Geweldige verfilming van Hans Fallada's roman. Hulde aan regisseur Junghans, die niet het door de nazi's goedgekeurde script verfilmde, maar zijn eigen versie. Bijzonder ook is de muziek van Werner Egk, een van de grootste Duitse componisten van de 20e eeuw.

Meine Frau, die Hochstaplerin

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Kurt Gerron. Met o.a. Heinz Rühmann, Käthe von Nagy, Fritz Grünbaum, Alfred Abel en Theo Lingen.

De temperamentvolle vrouw van een schuchtere bankemployé weet door allerlei listen te bereiken dat haar man mededirecteur wordt van een worstfabriek. Een vlotte komedie waarin de beide hoofdrollen met Von Nagy en Rühmann uitstekend zijn bezet.

Keine Feier ohne Meyer

1931 | Komedie

Duitsland 1931. Komedie van Carl Boese. Met o.a. Siegfried Arno, Ralph Arthur Roberts, Dina Gralla, Adele Sandrock en Maly Delschaft.

Huwelijksbemiddelaar Siegmund Meyer (Arno) doet veel moeite om Mary (Gralla), de dochter van gemeenteraadslid Goebel (Roberts) aan de haak te slaan. Ze mag hem echter niet. Goebel denkt dat Meyer een grootindustrieel is en Meyer stelt alles in het werk om deze indruk te versterken. In de loop van de nogal turbulente verwikkelingen maakt hij, die altijd overal in slaagt, een grote fout. Hij koppelt zijn vriend Walter (Vespermann) onbedoeld aan Mary en brengt zo, zonder het te willen, een huwelijk tot stand. Zelf moet hij genoegen nemen met zijn secretaresse (Delschaft). Een blijspel dat geheel op hoofdrolspeler Arno is afgestemd. Bij hem vergeleken steekt Dina Gralla, ten tijde van de zwijgende film een ster, kleurloos af. Er zijn betere Arno-films. Deze werd op 5 maart 1934 door de nazi's verboden. Ook bekend als HOTEL 'ZUR STILLEN LIEBE'.

Der Letzte Mann

1924 | Drama, Zwijgende film

Duitsland 1924. Drama van F.W. Murnau. Met o.a. Emil Jannings, Georg John, Hans Unterkircher, Maly Delschaft en Emilie Kurz.

De wereld van een oude hotelportier (Jannings) stort ineen wanneer hij zijn uniform - waaraan hij zowel thuis als op zijn werk al zijn prestige ontleende - moet inleveren en naar de toiletten wordt verplaatst. In een oorspronkelijk niet geplande epiloog erft hij dan bij toeval een fortuin en leeft er vervolgens uitbundig naar. Een revolutionaire film door zijn experimenten met een bewegende camera die gebruikt wordt om de subjectieve blik van de hoofdpersoon uit te drukken. Scenario van Carl Mayer. Camerawerk van Karl Freund en Robert Baberske.

Danton

1921 | Drama, Historische film

Duitsland 1921. Drama van Dimitri Buchowetzki. Met o.a. Emil Jannings, Werner Krausz, Charlotte Ander, Maly Delschaft en Ferdinand von Alten.

Beroemd geworden camerawerk van Anton Viragh in een vrije bewerking van het historische verhaal over de leider van de Franse revolutie die aan de aspiraties van zijn mede-leiders te gronde gaat.