Charles L. Tedford: scenario.
Er zijn 4 films gevonden.

Teddy, The Rough Rider

1940 | Drama, Biografie

Verenigde Staten 1940. Drama van Ray Enright. Met o.a. Sidney Blackmer, Pierre Watkin, Theodore Von Eltz en Arthur Loft.

Een eerder over-enthousiast portret van Theodore Roosevelt (Blackmer). In 1895 werd hij politiecommissaris van New York. Hij slaagde erin om de misdaad in de stad omlaag te drijven ondanks de corrupte politie en de tegenwerking van de overheid. Terwijl deze werkten aan zijn politieke ondergang kreeg hij promotie van President McKinley, die hem naar Washington haalde. Na zijn persoonlijk succes in de bevrijding van Cuba werd hij gouverneur van New York en later vice-president van McKinley. Nadat deze vermoord werd volgde hij hem op. De Roosevelt die hier neergezet wordt is een blaaskaak, haast een karikatuur, maar waarschijnlijk wel efficiënt, volgens de producenten, op een ogenblik dat de wereldvrede weer in gevaar was in 1940. De bevolking moest opkijken en vertrouwen hebben in de Amerikaanse leiders, maar vandaag komt die stelling eerder lachwekkend over. Duidelijk een routine-opdracht voor regisseur Enright, die de film met minder persoonlijkheid draaide dan we van hem gewoon zijn. Charles L. Tedford schreef het scenario. Roy Rennahan stond achter de camera.

Pony Express Days

1940 | Drama, Western

Verenigde Staten 1940. Drama van B.Reeves Eason. Met o.a. George Reeves, David Bruce, Frank Wilcox, J. Farrell McDonald en Joseph King.

Eind jaren 1840 werden duizenden mensen naar Californi[KA3]e gelokt door het goud. De indianen maakten hen het leven zuur en berichten uit de rest van de States bereikten hen zelden. Twee zakenlieden kregen toen de idee om een koerierdienst te laten rijden. Een van de eersten die zich als ruiter liet inschrijven was Bill Cody (Reeves). De ruiters van de Pony Express reden soms drieduizend mijl op tien dagen. In 1860 groeiden de spanningen tussen noord en zuid. Een burgeroorlog lag dreigend op de loer en indien Abraham Lincoln verkozen zou worden tot president zou Californië ongetwijfeld stelling kiezen voor de federalen. Twee ongure types trachtten hier verandering in te brengen. Het was voor hen van het grootste belang dat de uitslag van de verkiezingen te laat arriveerde en daarvoor moesten ze de ruiter van de Pony Express uitschakelen. Een would be-documentaire over de gloriejaren van de Pony Express en hoe de mannen ervan door hun moed en zelfopoffering hun berichten ter bestemming brachten. Uiteraard zuivere Amerikaanse propaganda, vermomd in een educatieve verpakking. Charles L. Tedford schreef het scenario en Charles P. Boyle stond in voor de fotografie.

The Bill Of Rights

1939 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1939. Historische film van Crane Wilbur. Met o.a. Ted Osborne, Moroni Olson, Leonard Mudie, Vernon Steele en John Hamilton.

In 1774 worden James Madison en Thomas Jefferson ontvangen door afgevaardigden van de Britse regering in Williamsburg, Virginia. De opstand in Massachussets werd bloedig onderdrukt en de twee vrijheidsstrijders, die zichzelf Amerikanen en de Britten despoten noemen, willen dit aanklagen. De bevolking neemt het niet langer dat de Engelse kolonisten elke menselijke vrijheid onderdrukken. De Britse koning geeft het bevel deze oprispingen met geweld de kop in te drukken, maar het zaad van de revolutie en de erkenning van de rechten van het individu is geplant en er is geen stoppen meer aan. De strijd van de Amerikanen voor vrijheid en gelijkheid voorgesteld als een oppervlakkig geschiedenisboekje, met alle bekende namen en situaties, maar zonder de minste diepgang. Een publiciteitsfilm voor de revolutie, zoals de Amerikaanse bevolking deze waarschijnlijk nodig had op de drempel van WO II. Vlot gemaakt Hollywoodspektekel met weinig educatieve waarde. Charles L. Tedford schreef het scenario. Fotografie is van W. Howard Greene.

Lincoln In The White House

1939 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1939. Historische film van William McGann. Met o.a. Frank McGlynn, Sr., Dickie Moore, John Harron, Raymond Brown en Erville Alderson.

Op 4 maart 1861 werd Abraham Lincoln (McGlynn) verkozen tot president van Amerika, op een ogenblik dat het land op de drempel stond van een verscheurende burgeroorlog. Ondanks zijn diplomatische vredespogingen kon hij de oorlog tussen Noord en Zuid niet verhinderen. Zijn grote bekommernis was de natie als één geheel te behouden, maar hij bleef bij zijn standpunt de slavernij te bannen. Zelfs in het congres heerste een dualiteit. De enen stonden onvoorwaardelijk achter hun president, terwijl de anderen hem zijn koppigheid verweten. Een erg geromantiseerd beeld van Lincolns strijd om Amerika bijeen te houden, gelardeerd met al zijn bekende uitspraken. De oppervlakkigheid komt nu haast karikaturaal over, temeer omdat de figuur van Lincoln eerder pompeus wordt neergezet. Charles L. Tedford schreef het scenario. Achter de camera nam Wilfrid M. Cline plaats.