Arno (1949): cast en muziek.
Er zijn 11 films gevonden.

Préjudice

2015 | Drama

België​/​​Frankrijk​/​​Nederland​/​​Luxemburg 2015. Drama van Antoine Cuypers. Met o.a. Thomas Blanchard, Ariane Labed, Nathalie Baye, Julien Baumgartner en Éric Caravaca.

Wat is er toch aan de hand met de 32-jarige, thuiswonende Cédric, die de geladen sfeer tijdens een feestelijk familiedinertje tot ontploffing brengt? De spanningen lopen langzaam maar zeker op in dit psychologisch familiedrama met licht absurdistische ondertoon en krachtige cast dat filmische verwantschap vertoont met Vinterbergs Festen en Lanthimos' The Lobster. Sterk, schrijnend debuut van de Brusselse regisseur Antoine Cuypers dat ook valt op te vatten als pleidooi voor maatschappelijke onaangepastheid en het recht 'anders' te zijn.

C'est pas tout à fait la vie dont j'avais rêvé

2005 | Drama, Komedie

Frankrijk 2005. Drama van Met o.a. Roger Jendly, Michèle Gleizer en Elisabeth Margoni.

In de derde regie van acteur Piccoli houdt een bourgeois schavuit op leeftijd (Jendly) er twee identieke appartementen op na: eentje waarin hij samenleeft met zijn echtgenote (Gleizer) en eentje waarin hij flierefluit met zijn volslanke maîtresse (Margoni). Dit Simenon-achtige gegeven - bedacht door Piccoli en echtgenote Ludivine Clerc - dient als basis voor een fijnzinnig humoristische Spielerei met een literaire theatersfeer. Geen wonder, dus, dat de kleine cast bestaat uit toneelveteranen die veel plezier hebben in hun rol. De prachtig uitgelichte decors werden gefotografeerd door Sabine Lancelin, cameravrouw voor meerdere films van Manuel de Oliveira.

Le Bal des pantins

2000 | Romantiek, Historische film

België​/​​Portugal​/​​Luxemburg 2000. Romantiek van Herman van Eyken. Met o.a. Marc Duret, Inge Paulussen, Andréa Ferréol, Delphine Bibet en François Beukelaers.

In de derde regie van acteur Piccoli houdt een bourgeois schavuit op leeftijd (Jendly) er twee identieke appartementen op na: eentje waarin hij samenleeft met zijn echtgenote (Gleizer) en eentje waarin hij flierefluit met zijn volslanke maîtresse (Margoni). Dit Simenon-achtige gegeven - bedacht door Piccoli en echtgenote Ludivine Clerc - dient als basis voor een fijnzinnig humoristische Spielerei met een literaire theatersfeer. Geen wonder, dus, dat de kleine cast bestaat uit toneelveteranen die veel plezier hebben in hun rol. De prachtig uitgelichte decors werden gefotografeerd door Sabine Lancelin, cameravrouw voor meerdere films van Manuel de Oliveira.

Hombres complicados

1997 | Komedie, Drama

België 1997. Komedie van Dominique Deruddere. Met o.a. Dirk Roofthooft, Josse De Pauw, Hilde Van Mieghem, Lies Pauwels en François Beukelaers.

Samen met Marc Didden schreef Dominique Deruddere (Suite 16) het semi-autobiografische draaiboek over de gecompliceerde verhouding tussen twee broers, Bruno en Roger DeClerq. De oudste van de twee is Bruno (Josse De Pauw), een rechtschapen douanier, gelukkig getrouwd met verpleegster Simone. Roger is de verlepte sjacheraar met dito vrouw en torenhoge schulden. Wanneer hun moeder overlijdt aast Roger op de erfenis maar die blijkt nogal gering. Hij stelt voor het geld te besteden aan een broederlijk samenzijn in de Ardennen. Bruno gaat schoorvoetend akkoord maar voordat hij het weet zit hij tot zijn oren in de illegale zaakjes van zijn verloederde broer. De inktzwarte humor, bonkige personages en simpele techniek vormen samen een perfecte cadans met de fraaie muzikale noot van Arno Hintjens, La Muerte en Raymond van het Groenewoud. 'Nous sommes hombres complicados,' raspt troubadour Hintjens terwijl de aftiteling over het scherm rolt. Een fraaie afsluiting voor een rauwe schelmenfilm die Dominique Deruddere in slechts 18 gure winterdagen inblikte.

Alors voilà

1997 | Komedie

Duitsland​/​​Frankrijk 1997. Komedie van Michel Piccoli. Met o.a. Maurice Garrel, Roland Amstutz, Audrey Guillaume, Dominique Blanc en Arno.

Regiedebuut uit 1997 van toen 72-jarige Piccoli is een bij vlagen hilarische vertelling over een neurotische familie die uit picknicken gaat. Typische acteursfilm waarin veel gepraat, gevloekt en gedronken wordt - oftewel een kwaadaardige komedie à la manière Piccoli.

Suite 16

1994 | Thriller, Drama, Erotiek

Nederland​/​​België​/​​Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 1994. Thriller van Dominique Deruddere. Met o.a. Pete Postlethwaite, Antonie Kamerling, Géraldine Pailhas, Bart Slegers en Viviane de Muynck.

Jonge, charmante en ambitieuze Kamerling verleidt rijke, oude dames om hen van geld en goud te kunnen ontdoen. Tot een van zijn slachtoffers zich verzet en hij moet vluchten naar Suite 16, een afgelegen hotelkamer. In de waan dat hij er veilig is, valt hij argeloos in de handen van steenrijke, oudere, impotente, aan rolstoel gekluisterde Postlethwaite.

Personne ne m'aime

1994 | Drama, Komedie

Frankrijk 1994. Drama van Marion Vernoux. Met o.a. Bernadette Lafont, Bulle Ogier, Lio, Michèle Laroque en Maaike Jansen.

Een vrouwenkwartet. Het bestaat uit moeder Annie (Lafont), een aan lager wal geraakte redactrice die altijd door haar minnaars wordt afgescheept, haar dochter Marie (Lio) die zeven jaar geleden na een ruzie was weggelopen, haar zuster Fran[KA10]coise (Ogier) een onderdrukte huisvrouw en Cri-Cri (Laroque), een hotelhoudster uit de provincie die ze later zullen ontmoeten. Annie en Fran[KA10]coise gaan in een oude camper op zoek naar Fran[KA10]coise`s man, Paul die vreemd zou gaan. Hij blijkt vertrokken te zijn als ze aankomen in het hotel van Cri- Cri. Annie`s dochter Marie staat er achter de bar. In flashbacks kijken ze terug op hun soms bittere verleden en hun dikwijls ongelukkige ervaringen. Jansen speelt de eenvoudige kamerdienster Dizou - moeder van elf kinderen met [KA1]e[KA1]en droom: een dagje naar het strand. Zij blijkt als `vijfde wiel` aan de wagen een rots in de branding. De vrouwen vertrekken met de gammele auto richting zee. Film over gebroken liefdes, eenzaamheid, bedrog, opstandigheid, genegenheid etc., etc. met behoorlijke spelprestaties, die het echter moet hebben van een ge[KA3]engageerd (vrouwen)publiek. Het scenario is van de regisseuse. Het camerawerk is van Eric Gautier.

Moeder, waarom leven wij ?

1993 | Drama

België 1993. Drama van Guido Henderickx. Met o.a. Els Dottermans, Hilde Van Mieghem, Chris Lomme, Willy Vandermeulen en Luc Perceval.

Prestigieuze Vlaamse miniserie naar de gelijknamige miserabelistische roman van Lode Zielens, die gesitueerd in de wereld van het proletariaat van de havenstad Antwerpen. Het verhaal dat het tijdperk van 1910 tot 1950 beslaat, is gemoderniseerd, maar de meewarigheid van de kinder- en vooral de vrouwenkarakters wordt aangrijpend uitgebeeld. Het melodramatische verhaal wordt verteld rondom de personage van Netje (als kind pakkend gespeeld door een ontwapenend spontane en verfrissende Vinck, het dochtertje van actrice Van Mieghem; en als volwassene een glansrol voor Dottermans). Ze is een ongewenst, maar intelligent kind van een havenarbeidersgezin. Van Mieghem is haar oudere zus die haar later haar man De Bouw wegpikt. Lomme is de hardvochtige, hardwerkende moeder van Dottermans en Van Mieghem. De show wordt echter gestolen door Van der Groen als de straatarme moeder-weduwe van De Bouw die een tijdje bij Dottermans komt inwonen. Alles bij elkaar een tijdloos gevecht tussen passie en relaties, tussen man en vrouw, tussen noodlot en geluk. Peter Vandekerckhove schreef het sobere, haast ingetogen scenario, Henderickx zorgde voor een regie waarbij de camera op het lichaam en de gelaatsuitdrukkingen van de acteurs kleeft; de rollen worden met verve gespeeld door een keur van acteurs en actrices uit de Vlaamse theaterwereld. Geen grensverleggende televisie maar stukken beter dan de klassiek sentimentele soaps die de buis teisteren.

Faut-il aimer Mathilde?

1993 | Drama

Frankrijk 1993. Drama van Edwin Baily. Met o.a. Dominique Blanc, André Marcon, Paul Crauchet, Victor Garrivier en Jacques Bonnaffé.

Mooie milieuschets van mensen in het desolate Franse departement Nord (rondom de stad Lille). De jongere zus van titelpersonage Mathilde (Blanc) trouwt, maar zijzelf voelt er niet veel voor om zich te binden. Twee mannen maken haar het hof, maar zij twijfelt. Eigenlijk is het niet dat wat zij zoekt, dit leven in een fabriekswijk. Wat zij precies wil weet zij ook niet. En dat maakt haar diep ongelukkig. Scherp geobserveerde psychologische studie, voer voor vrouwelijke kijkers en cinefielen die dwepen met dit soort Franse melodrama's. Scenario van Luigi De Angelis, muziek van de eigenzinnige Belgische rocker Arno. Camerawerk van Pierre-Laurent Chenieux die het Noord-Westen van Frankrijk fraai in beeld heeft gebracht.

Abracadabra

1992 | Familiefilm, Drama, Film noir

Luxemburg​/​​Frankrijk​/​​België 1992. Familiefilm van Harry Cleven. Met o.a. Philippe Volter, Thierry Van Werveke, Clémentine Célarié, Sabrina Leurquin en Jean-Henri Compere.

Phil is twee dagen met verlof uit de gevangenis om de begrafenis van zijn moeder te kunnen bijwonen. Hij maakt van de gelegenheid gebruik om zijn twee jongere broers en de vrouw van wie hij houdt terug te zien. Maar het weerzien valt tegen. Phil weigert mee te werken aan een inbraak, die zijn broers in gedachte hebben, en zijn geliefde woont, moe van het wachten op hem, samen met een handelaar in gevogelte. Cleven, beïnvloed door een Amerikaanse filmstroming uit de jaren 1950-60, geeft er in deze debuutfilm blijk van over zeer veel gevoel te beschikken en mooie wanhoopspoëzie te kunnen creëren. Hij regisseert zijn acteurs als mensen met een kloppend hart in hun lijf. De grootste tekortkoming in het script is dat het aan de oppervlakkige kant is, gezien de lengte van de film.

Skin

1987 | Actiefilm, Drama

België 1987. Actiefilm van Guido Henderickx. Met o.a. Arno, Hilde Van Mieghem, Maggie Wing Yu, Josse De Pauw en Frank Aendenboom.

Hintjens (die in het dagelijkse leven rockidool is) speelt vrijgevochten jongeman die gek is op motoren en twee vriendinnen erop nahoudt; hij wordt voor de dienstplicht opgeroepen waardoor zijn ongebonden wereldje instort. Met twee lotgenoten neemt hij het in het oproepingscentrum op tegen de gevestigde macht, in de persoon van Aendenboom als would-be leiderfiguur en legerofficier. Primaire moderne cowboyfilm met rock`n`rollmuziek, rond het klassieke thema van macht tegen onmacht, begrip tegen onbegrip, jong tegen oud. Maar koelheid wordt afstandelijkheid en ontaardt te veel in een (mooie) stijloefening. Op papier klopt alles, maar een kloppend hart ontbreekt.