Pierre Aviat: muziek.
Er zijn 6 films gevonden.

Lourdes

2019 | Documentaire

Frankrijk 2019. Documentaire van Thierry Demaizière en Alban Teurlai.

Lourdes is een klein stadje in het zuiden van Frankrijk waar 160 jaar geleden de Maagd Maria verscheen aan Bernadette Soubirous. Nu is het een plek waar dagelijks duizenden pelgrims uit de hele wereld samenkomen in de hoop op een wonder. De Franse filmmakers Thierry Demaizière en Alban Teurlai volgen een aantal pelgrims op hun jaarlijkse reis naar de beroemde bedevaartsplaats en luisteren naar hun gebeden en hun door beproeving getekende levens.

Sir

2018 | Drama

India​/​​Frankrijk 2018. Drama van Rohena Gera. Met o.a. Ahmareen Anjum, Vivek Gomber, Geetanjali Kulkarni, Tillotama Shome en Rahul Vohra.

De arme bediende Ratna werkt in het huis van meneer Ashwin, een rijke vrijgezel wiens geplande huwelijk zojuist is afgeblazen. Hoewel het uitgangspunt van dit romantische, in Mumbai gesitueerde drama leest als een aflevering uit de Bouquetreeks, is de uitwerking verrassend ingetogen en menselijk, met ruimte voor subtiliteit. Een speelfilmdebuut over een onmogelijke liefde met een emancipatoire boodschap, verpakt in kleurige stoffen en vrolijke dansmuziek. Ondanks de nodige platitudes maakt filmmaakster Rohena Gera tastbaar hoe bepalend gender- en klassenverschillen in India nog altijd zijn.

Le roman de ma femme

2011 | Drama

Frankrijk 2011. Drama van Jamshed Usmonov. Met o.a. Léa Seydoux, Olivier Gourmet, Maruf Pulodzoda, Sacha Bourdo en Thibault Vinçon.

Wanneer haar echtgenoot, een zakenman, spoorloos verdwijnt en Ève (Seydoux) achterlaat met verdriet, vraagtekens en een schuldenberg, vindt ze steun bij diens advocaat Chollet (Gourmet). Eerste Franse regie van Tadzjiekse regisseur is een geslaagde, sterk aan Simenon-romans en -verfilmingen herinnerende melange van drama en psychologische thriller. De aanvankelijk ietwat vergezochte toenadering tussen elegante schoonheid Ève en stoffige eenzaat Chollet wordt dankzij het geleidelijke verloop plausibel. Contra alle modes met een zekere ouderwetse kalmte geregisseerd, gespeeld, gefotografeerd én gemonteerd - een verademing.

Bihisht faqat baroi murdagon

2006 | Drama

Rusland​/​​Frankrijk​/​​Tadzjikistan​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 2006. Drama van Jamshed Usmonov. Met o.a. Khurshed Golibekov, Dinara Drukarova en Maruf Pulodzoda.

Indringend zorgvuldig geënsceneerd en gemonteerd drama over een negentienjarige plattelandsjongen (Golibekov) in Tadzjikistan die het niet voor elkaar krijgt om zijn prille huwelijk te consummeren. Ten einde raad probeert hij in de stad samen met zijn wereldwijze neef een vrouw te regelen die hem kan ontmaagden, een zoektocht die uitmondt in aanranding en moord. Regisseur/scenarist Usmonov (1965) toont zich een meester in het verbeelden van de neerwaartse spiraal van een naar mannelijkheid smachtende dwaalgast.

Les invasions barbares

2003 | Drama, Komedie

Canada​/​​Frankrijk 2003. Drama van Denys Arcand. Met o.a. Rémy Girard, Stéphane Rousseau, Marie-Josée Croze, Marina Hands en Dorothée Berryman.

In Le déclin de l'empire américain (1986) schetste regisseur Arcand de dynamiek tussen acht politiek en seksueel geëngageerde Canadese mannen en vrouwen. In Les invasions barbares pakt Arcand de draad op aan het sterfbed van een van hen (Girard), inmiddels een vijftiger. Geflankeerd door al dan niet weerbarstige vrienden en familieleden maakt Rémy de balans op, een exercitie die via sarcasme en agressie uitmondt in ontvankelijkheid en liefde. Een ontroerend, lyrisch en toegankelijk kunststuk. Gouden Palmen voor het scenario en voor Croze, Oscar voor beste buitenlandse film.

France Boutique

2003 | Komedie

Frankrijk 2003. Komedie van Tonie Marshall. Met o.a. Karin Viard, François Cluzet, Judith Godrèche en Nathalie Baye.

‘Ik houd ontzettend van teleshop-programma‘s,’ zei cineast Marshall over deze film, ‘want ze beloven altijd een simpeler leven.’ In France Boutique presenteren de getrouwde Olivier en France samen een teleshopprogramma. De zaken en hun huwelijk gaan niet best. Marshall, bekend van filmhuishit Vénus Beauté (Institut), baseerde zijn hoofdpersoon op Pierre Bellemare, de man die teleshopping invoerde in Frankrijk. Uitstekende acteurs Cluzet en Viard komen niet ­helemaal uit de verf in deze toch best leuke farce.