nieuwe site?

Marie Ahl

Acteur

Marie Ahl is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Beck - Enslingen

2002 | Misdaad

Zweden/Denemarken 2002. Misdaad van Kjell Sundvall. Met o.a. Peter Haber, Mikael Persbrandt, Marie Göranzon, Malin Birgerson en Hanns Zischler.

De afdeling moordzaken van Martin Beck (Haber) houdt zich bezig met twee gevallen. Gunvald Larsson (Persbrandt) onderzoekt de moord op een onbekende prostitu[KA1]ee van Aziatische afkomst, die uit het water van de haven is opgedregd. Alice Levander (Birgerson), die zoals we in de eerste aflevering van deze nieuwe reeks hebben gezien, verbaasd kan reageren op de onorthodoxe en oneigenlijke methodiek van Gunvald, houdt zich bezig met de roofmoord op de gepensioneerde Erik Johannesson (Friberg), die op een van de vele eilandjes rondom Stockholm in een boerderijtje leefde. Alice heeft geluk. Op grond van getuigenverklaringen kan zij een jong stel, Tanja (Larsson) en Jakob (Emretsson), laten arresteren, die de vermoedelijke daders zijn. Ondertussen weet Gunvald door de tatoeage van het slachtoffer dat het een Thaise vrouw moet zijn. Beck is tevreden dat beide onderzoeken vlotten en dat hij Alice en Gunvald op een gepaste manier uit elkaar gehouden heeft, maar dan blijken beide zaken met elkaar verband te houden als in een pornovideootje, dat bij de eenzame Johannesson gevonden is, het vermoorde hoertje een rol speelt. Het scenario van Rolf Börjlind en Cecilia Börjlind naar de personages van Maj Sjöwall en Per Wahlöö, ruimt steeds meer plaats in voor Alice Levander die nooit door het oorspronkelijke schrijversduo bedacht werd. Hardcore fans zullen hier weinig begrip voor hebben, maar ruim denkende kijkers hebben er geen moeite mee. Wel stijgt deze aflevering niet boven een gewone misdaadfilm uit en is het tempo als gebruikelijk niet erg vlot. Het camerawerk is van Olof Johnson.

Järngänget

2000 | Thriller

Zweden 2000. Thriller van Jon Lindström. Met o.a. Emil Forselius, Rafael Edholm, Alexander Skarsgård, Peter Lorentzon en Yaba Holst.

Regisseur/co-scenarist Lindström combineert elementen uit Amerikaanse tienersoaps met een vleugje Hitchcock in deze psychologische thriller waarin vier vrienden een boottochtje maken in het ruige noorden van Zweden. Wanneer ze op het water twee zussen aantreffen, lijkt alles gereed voor een avondje lol. Maar de ontmoeting pakt niet best uit voor een van de meisjes, die de volgende dag dood en schijnbaar misbruikt aan de oever van de rivier wordt aangetroffen, en ook niet voor de kijker, die wordt opgezadeld met een rammelend plot en matig acteerwerk.

op televisie
1 uitzending

Järngänget (2000) is deze week eenmaal op televisie. Log in om een abonnement aan te maken

Datum
Zender
Tijd
zaterdag 22 oktober
ZDF
01:55 - 03:30

Reageer