nieuwe site?

Tyron Leitso

Acteur

Tyron Leitso is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Snow White: The Fairest of Them All

2002 | Fantasy, Familiefilm, Drama

Verenigde Staten/Canada 2002. Fantasy van Caroline Thompson. Met o.a. Miranda Richardson, Kristin Kreuk, Tom Irwin, Tyron Leitso en Vera Farmiga.

Josephine (Farmiga), de gemalin van koning John (Irwin) schenkt het leven aan een gezonde baby, Snow White (Kreuk). Helaas sterft de koningin kort na de geboorte, waarop de koning wanhopig wordt. Hij weet niet hoe hij de baby moet voeden en doolt rond in het bos met de sombere gedachte Snow White en zichzelf van het leven te beroven. Dan ontmoet hij de djinn The Green Eyed One (Brown), die hem zegt dat hij drie wensen zal vervullen. De eerste wens is melk voor het kind; de tweede is een koninkrijk voor het kind en de derde is dat koningin Josephine herrijzen zal, maar de djinn heeft geen macht over leven en dood. Hij stelt de koning voor dat hij een nieuwe koningin voortovert. En zo geschiedde het... Snow White`s stiefmoeder, de knappe koningin Elspeth (Richardson) is een heks en niemand anders dan de lelijke zuster van de djinn, die een afgezant van de duivel is. In dit opzicht wijkt het scenario van regisseuse Thompson en Julie Hickson (EDWARD SCISSORHANDS en THE ADDAMS FAMILY) af van het sprookje van de gebroeders Grimm. Kreuk (bekend door de tv- serie [KL]Smallville[KLE], die Snow White speelt, is een droom van een kind om naar te kijken, maar haar spel is leeg en zonder emoties; ze wordt zondermeer weggespeeld door de fantastische Richardson, die bij tijd en wijle heel eng is. Deze tv-versie van vader en zoon Halmi (Hallmark) is spectaculair (de make-up van Norma Hill Patton) en weelderig (de kostuums van Gitte Axen, en Nancy Bryant), maar te angstaanjagend voor de allerkleinsten en grimmiger dan het oorspronkelijke sprookje. Daarmee is deze versie tussen de wal en het schip gevallen. Het camerawerk is van Jon Joffin.

Dinotopia

2002 | Fantasy, Sciencefiction, Familiefilm, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk/Duitsland/Verenigde Staten 2002. Fantasy van Marco Brambilla. Met o.a. Katie Carr, Jim Carter, Alice Krige, Tyron Leitso en Wentworth Miller.

Frank Scott (Wilson) stijgt met zijn zoons Karl (Leitso) en David (Miller) op van een vliegveld in Kansas in hun priv[KA1]e- toestel. De koers is in zuidwestelijke richting en de jongens mogen vliegen, terwijl vader een dutje doet. Boven zee gaat er iets mis en het vliegtuigje raakt in een duikvlucht, die pas onder de waterspiegel eindigt. De jongens spoelen aan op een strand en nemen aan dat hun vader verdronken is. Ze worden gevonden door Cyrus Crabb (Thewlis), die hen vertelt dat ze in Dinotopia zijn. Cyrus komt uit een eeuwenoud piratengeslacht en je weet nooit wat je precies aan hem hebt. Dinotopia is een verloren land dat op geen kaart te vinden is. Mensen en dinosaurussen leven er samen in goede harmonie. Misdaad bestaat niet en de hoofdstad heet Waterfall City. Karl is wantrouwig; hij wil zich niet zomaar aanpassen en blijft op zijn hoede. David is onder de indruk en wil leren communiceren met de dino`s. Marion (Carr) die zij op weg naar Waterfall City ontmoeten, is in staat met de kolossen te praten, die in de gewone wereld zijn uitgestorven. Toch is niet alles rozengeur en maneschijn in Dinotopia: de energie komt van zonnestenen en die beginnen te af te zwakken. In een onderwereld zouden zich nog grote voorraden bevinden. Dinotopia wordt verder belaagd door vleesetende wilde dieren die de voornamelijk vegetarische dino's bedreigen en daarmee het evenwicht in de maatschappij dreigen te verstoren. De jongens doen hun best zich aan te passen op hun nieuwe thuiswereld; Karl gaat een pasgeboren dino verzorgen en David krijgt een opleiding bij Skybax, de luchtverdediging. De jongens hebben zich verdienstelijk gemaakt in Dinotopia. Het gevaar is op dat punt aanwezig, dat het land vernietigd zal worden. Is Cyrus, die een sleutelpositie bekleedt, wel betrouwbaar en zullen ze ooit hun vader terugzien of is hij inderdaad verdronken? Deze zes uur lange mini heeft de dimensies van de Harry Potter- verhalen of de trilogie In de ban van de ring, maar het idealistische, minder spectaculaire werk van James Gurney dat in 1992 verscheen, werd bij het grote publiek nooit zo bekend en dat is een forse handicap. De spelprestaties zijn behoorlijk goed, maar niet uitzonderlijk. De echte sterren zijn de indrukwekkende speciale effecten van Michael McGee en het computerwerk van Framestore, die op het kleine scherm nog heel goed uit de verf komen. Geproduceerd door Robert Halmi, Sr. en Robert Halmi, Jr. voor 85 miljoen dollar, opgenomen in Noord- Wales en in studio's in Londen. Het scenario is van Simon Moore, die Gurney's boeken vrijelijk bewerkte. Het camerawerk is van Tony Pierce-Roberts. Wordt meestal in drie delen uitgezonden.

Take me home: The John Denver Story

2000 | Biografie, Muziek, Drama

Verenigde Staten 2000. Biografie van Jerry London. Met o.a. Chad Lowe, Kristin Davis, Gerald McRaney, Brian Markinson en Susan Hogan.

We zullen het nooit zeker weten maar het schijnt dat de bedieningshendel voor de benzinetoevoer zo onhandig was gesitueerd dat Henry John 'Denver' Deutschendorf Jr. - tijdens de betreffende bediening - de controle over zijn zelfbouwvliegtuigje verloor, neerstortte en vervolgens ter plekke het leven liet. Veel krijg je er niet van mee in de tv-versie van zijn countrybestaan. Wel mislukte playback sessies en vreemde maniertjes van Chad 'de broer van Rob...' Lowe die Denver op het celluloid moest vereeuwigen. (VM/VPRO Gids)

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tyron Leitso op televisie komt.

Reageer