Lucie Höflich: cast.
Er zijn 13 films gevonden.

Himmel ohne Sterne

1955 | Drama

Duitsland 1955. Drama van Helmut Käutner. Met o.a. Erik Schumann, Eva Kotthaus, Horst Buchholz, Georg Thomalla en Gustav Knuth.

Een moeder uit Oost-Duitsland wil haar zoon terugzien in West-Duitsland en alles eindigt treurig in het prikkeldraad tussen Oost en West. Het lukte de Duitsers maar moeilijk iets zinnigs over de deling van hun land te vertellen.

Starke Herzen

1953 | Drama

Duitsland 1953. Drama van Herbert Maisch. Met o.a. Maria Cebotari, Gustav Diessl, Albert Hörrmann, Hermann Wolder en Walter Franck.

Een operazangeres wordt door de man die haar bemint uit de handen van revolutionairen gered. Een op historische gegevens gebaseerde anti-communistisch bedoelde film, die door de nazi- censuur werd verboden, waarschijnlijk uit vrees dat hij averechts zou werken. De film werd gemaakt in 1937, maar kwam in 1952 onder de titel STARKE HERZEN IM STURM in roulatie.

Ohm Krüger

1941 |

Duitsland 1941. Hans Steinhoff. Met o.a. Emil Jannings, Lucie Höflich, Werner Hinz, Ernst Schröder en Gisela Uhlen.

Een met een flink budget geproduceerde film over de wederwaardigheden van de leider van de opstandige Afrikaander Boeren, Paul Krüger. Een uiterst vervelende propagandafilm.

Der Fuchs von Glenarvon

1940 | Avonturenfilm

Duitsland 1940. Avonturenfilm van Max W. Kimmich. Met o.a. Olga Tschechowa, Karl Ludwig Diehl, Ferdinand Marian, Elisabeth Flickenschildt en Traudl Stark.

Ierland rond 1900. De vrijheidsstrijd tegen de Engelsen is in volle gang. Gloria Grandison (Tschechowa), die getrouwd is met een Engelse rechter (Marian), verraadt ongewild geheime plannen van de Ieren aan haar man. Te laat bemerkt ze dat hij in geen geval met de Ieren sympathiseert. Integendeel, hij is een spion voor de Engelsen. Gloria verlaat haar man en sluit zich aan bij Graaf Ennis (Diehl), de leider van de opstandige Ieren. Grandison krijgt uiteindelijk zijn verdiende loon en wordt veroordeeld door het veemgericht. Spannende propaganda-film met goede acteurs en uitstekend camerawerk. Jammer dat de Engels-Ierse situatie zo zwart-wit wordt afgeschilderd.

Wir tanzen um die Welt

1939 | Musical

Duitsland 1939. Musical van Karl Anton. Met o.a. Lucie Höflich, Herbert Hübner, Harald Paulsen, Carl Raddatz en Charlotte Thiele.

De concurrentie poogt een succesvolle revue-troep te ondermijnen. Een revuefilm, waarin nogal opvallend met 'ijzeren discipline' en 'kameraadschap' wordt geschermd. Willi Kollo, zoon van de operettecomponist Walter en vader van de operatenor René, leverde het idee en schreef de muziek en de teksten van de liedjes.

Schatten der Vergangenheit

1936 | Drama

Oostenrijk​/​​Duitsland 1936. Drama van Werner Hochbaum. Met o.a. Luise Ullrich, Oskar Sima, Lucie Höflich, Gretl Berndt en Gustav Diessl.

Een ex-gevangene wordt aangezien voor haar tweelingzuster, nadat deze verdronken is, waarna de ware schuldige van de misdaad waarvoor zij gevangen zat, bekend wordt. Een uiterst interessante regie van een ingewikkeld scenario over verwisselende identiteiten met een moedige knipoog naar de toenmalige Duitse actualiteit. Regisseur Hochbaum verdient het herontdekt te worden.

Der Raub der Sabinerinnen

1936 | Komedie

Duitsland 1936. Komedie van Robert A. Stemmle. Met o.a. Bernard Wildenhain, Max Gülstorff, Maria Koppenhöfer, Lucie Höflich en Trude Hesterberg.

Kleinsteedse burgerlijke ambities krijgen een kans als een plaatselijke professor er de uitvoering van het toneelstuk over de Sabijnse maagdenroof organiseert.

Der Kurier des Zaren

1936 | Avonturenfilm

Frankrijk​/​​Duitsland 1936. Avonturenfilm van Richard Eichberg. Met o.a. Adolf Wohlbr[KA3]uck (Anton Wallbrook), Maria Andergast, Lucie Höflich, Hilde Hildebrand en Theo Lingen.

Een verfilming van Jules Vernes beroemde boek. Michael Strogoff krijgt van de tsaar opdracht een geheim document naar het verre Irkoetsk te brengen. Deze verfilming werd in Parijs gedraaid met een gelijktijdige Franse versie.

Peer Gynt

1934 | Drama

Duitsland 1934. Drama van Fritz Wendhausen. Met o.a. Hans Albers, Lucie Höflich, Olga Tschechowa, Ellen Frank en Otto Wernicke.

Het toneelstuk van Henrik Ibsen als een schelmenverhaal in kostuums. Albers is nog wel leuk, de rest niet.

Brennendes Geheimnis

1933 | Drama

Duitsland 1933. Drama van Robert Siodmak. Met o.a. Willi Forst, Hilde Wagner, Hans Joachim Schaufuss, Alfred Abel en Lucie Höflich.

Een moeder dreigt te bezwijken voor de charmes van een baron, maar haar dertienjarige zoon redt haar huwelijk. Een delicate verfilming van een novelle van Stefan Zweig met een prachtige rol van Forst als de baron.

Strafsache van Geldern

1932 | Misdaad

Duitsland 1932. Misdaad van Willi Wolff. Met o.a. Paul Richter, Elga Brink, Fritz Kampers, Lizzi Waldmüller en Ellen Richter.

Men beweert dat advocaat Van Geldern (Richter) zijn vrouw vermoord heeft. Alle aanwijzingen wijzen in zijn richting. Het is uitgerkend Willi Vogel (Kampers), reeds meerdere malen ontsnapt uit de gevangenis, die probeert de onschuld van Van Geldern te bewijzen. Deze wordt echter tijdens een achtervolging door de politie doodgeschoten. Van Geldern staat er zeer slecht voor bij het proces. Pas als twee kinderen, die als getuigen optreden, de echte dader herkennen (Chmara), komt alles goed. Net als T[KA3]ATER GESUCHT (1931) gaat deze film over het probleem van het bewijs op grond van vermoedens. De film is spannend en onderhoudend. Zijn uitdrukkingskracht maakt hem tot een betere film dan de gemiddelde misdaadfilm uit die tijd. Ook bekend als 5. MAI, 7 UHR ABENDS.

Der Weise Dämon

1932 | Avonturenfilm

Duitsland 1932. Avonturenfilm van Kurt Gerron. Met o.a. Hans Albers, Gerda Maurus, Peter Lorre en Lucie Höflich.

Heini Gildemeister ontdekt dat zijn zuster verslaafd is aan cocaïne en bindt de strijd aan tegen de bende die het spul verhandelt. Veel actie, Albers voelt zich dus in zijn element. Ook bekend onder de titel RAUSCHGIFT.

Der Verlorene Schuh

1923 | Drama

Duitsland 1923. Drama van Ludwig Berger. Met o.a. Olga Tschechowa, Hermann Thimig, Mady Christians, Lucie Höflich en Paul Hartmann.

Een glansrolletje van Tschechowa in een produktie van de Duitse filmveteraan Erich Pommer, gespeeld in de tradities van Stanislawski en Max Reinhardt.