Bob de Lange: cast en productie.
Er zijn 11 films gevonden.

De groeten van Mike!

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Maria Peters. Met o.a. Maas Bronkhuyzen, Faas Wijn, Bracha van Doesburgh, Leona Philippo en Carine Crutzen.

De tienjarige Mike is in het ziekenhuis behandeld voor een ernstige ziekte en mag eindelijk naar huis. Maar als zijn moeder niet komt opdagen, schakelt de verpleging Jeugdzorg in. Mike verzint dan de ene na de andere list om niet naar een pleeggezin te hoeven. Maas Bronkhuyzen, de jonge hoofdrolspeler uit Maria Peters vlotte en ontroerende familiefilm, steelt de show. Wat een mimiek, en wat een présence voor de camera. Onder alle vrolijkheid laat hij de melancholie doorklinken waar het verhaal op drijft.

Body Language

2011 | Drama, Muziek

Nederland 2011. Drama van Jeffrey Elmont. Met o.a. Floris Bosveld, Lorenzo van Velzen Bottazzi, Sigourney Korper en Ingrid Jansen.

Vijf jonge Nederlandse dansers, drie jongens en twee meisjes, belanden slecht voorbereid in New York, waar ze mee willen doen aan de danswedstrijd The Battle of Broadway. Ze kennen elkaar nog maar net, toch zullen ze in korte tijd een hechte groep moeten gaan vormen. Bovendien moeten ze een aansprekende choreografie in elkaar knutselen. Naarmate de wedstrijd nadert stijgen de (onderlinge) spanningen. De dansjes zijn leuk, maar het acteren is wel erg aan de houterige kant, in deze Nederlandse variant op de Step Up-films. Alleen voor liefhebbers van het genre.

Q en Q

1978 | Familiefilm, Mysterie

Nederland 1978. Familiefilm van Bram van Erkel. Met o.a. Erik van't Wout, Bob de Lange, Enny de Leeuwe, Martin Perels en Tamar Baruch.

De bewerking van de succesvolle dertien-delige tv-serie van totaal 300 minuten. Veel nevenintriges e.d. moesten vallen om de hoofdlijn in dit jeugd detective-verhaal te handhaven. Vooral goed spel van de jongeren.

Pinkeltje

1978 | Familiefilm

Nederland 1978. Familiefilm van Harrie Geelen. Met o.a. Aart Staartjes, Wieteke van Dort, Bob de Lange, Lex Goudsmit en Will van Selst.

Een stel kabouters is ontvoerd door wetenschappers, tuk op experimenten. Pinkel en Pinkelotje ondernemen een bevrijdingsoperatie. Met 'chroma key' op video ontstonden er aardige trucages in scènes met grote mensen en kabouters. Opgeblazen naar 35mm werd het resultaat minder indrukwekkend, maar de povere dramatisering en het schamele scenario deden het meeste afbreuk aan het totaal. Heel jonge kinderen vonden het leuk genoeg.

De Inbreker

1972 | Misdaad, Thriller

Nederland 1972. Misdaad van Frans Weisz. Met o.a. Rijk de Gooyer, Jennifer Willems, Jon Bluming, Willeke van Ammelrooy en Bob de Lange.

Jennifer Willems steelt als Slofje de show wanneer zij bij Rijk, alias messentrekker Glimmie, de boel komt beredderen in deze verschrikkelijk aardige, echt Hollandse politie-film met een voortreffelijke De Gooyer en een puikbeste regie. Ook Frits Lambrechts is een verrassing, evenals het camerawerk van Ferenč Kalman-Gall.

Daniel

1971 | Komedie

Nederland 1971. Komedie van Erik Terpstra. Met o.a. André van de Heuvel, Sylvia de Leur, Kika Mol, Peter Schaapman en Willem Nijholt.

Een rommelige, wat zwaar aangedikte satire op de seksuele revolutie en een als grappig te interpreteren beeld van de flower power-beweging van de jaren zestig. De film maakte bij de première al een sterk gedateerde indruk.

10.32

1966 | Thriller

Nederland 1966. Thriller van Arthur Dreifuss. Met o.a. Linda Christian, Eric Schneider, Bob de Lange, Wim van den Brink en Wim de Haas.

Deze J.M. Landr[KA1]e-productie is nu weer net even te gelikt, en dan weer te zwak om voor een Nouvelle Vague-productie te kunnen doorgaan. Christian is, ondanks haar leeftijd (43), erg mooi, maar de regie had problemen met Schneider die toch het dubbelverhaal over de kunstschilder die al dan niet de rijke man van de knappe vrouw vermoordde, moest dragen. Jammer van alle middelmatigheden.

De Vliegende Hollander

1957 | Biografie, Drama

Nederland 1957. Biografie van Gerard Rutten. Met o.a. Ton Kuyl, Cruys Voorbergh, Mimi Boesnach, Coen Flink en Lies Franken.

Kuyl staat als Antony Fokker wat te prutsen aan een nimmer de lucht ingaande Spin, en dat is het wel zo'n beetje wat deze eerste film van het pas opgerichte Nederlandse Productiefonds betreft met voor die tijd véél te moderne muziek van Henk Badings. Door de regie en het scenario van Eduard Hoornik werd een prima gegeven een grote mislukking.

Rechter Thomas

1953 | Drama, Thriller

Nederland 1953. Drama van Walter Smith. Met o.a. Ton van Duinhoven, Piet Bron, Rini van Slingelandt, Bob de Lange en Ida Wasserman.

Van Duinhoven als delinquent in een verfilming van een roman van François Pauwels heeft een aardige rol, maar kan dit zwakke werkje niet redden.

Morgen Gaat Het Beter

1939 | Erotiek

Nederland 1939. Erotiek van Friedrich Zelnik. Met o.a. Lily Bouwmeester, Paul Steenbergen, Theo Frenkel, Bob de Lange en Kommer Kleyn.

Naar de roman van de Deense Annemarie Selinko Morgen wird alles besser wordt vakkundig en met vaart het verhaal verteld van schoolmeisje Bouwmeester dat opklimt tot een sterretje aan het radiofirmament. Goed spel in een vrolijke produktie van Rudolf Meyer. 'Beschaafd amusement' vonden de critici, en het camerawerk van Otto Heller werd geprezen.

Veertig Jaren

1938 | Historische film

Nederland 1938. Historische film van Edmond T. Gréville, Johan de Meester en Edmond T. Greville. Met o.a. Cees Laseur, Lily Bouwmeester, Ank van der Moer, Eduard Verkade en Cor van der Lugt Melsert.

Ter gelegenheid van koningin Wilhelmina's veertigjarige jubileum als staatshoofd werd een Algemeen Comité opgericht, dat Gréville aantrok om een 'nationale film' te maken over de verhouding koningin-vaderland en koloniën. Ben van Eysselsteyn schreef met Jo van Ammers-Küller een tamelijk literair scenario dat met een reeks van familie-scènetjes, symbolische hink-stap-sprongen door de vaderlandse geschiedenis heenwipte, zonder enige dramatische betooglijn. De film werd ingezet met het voor die tijd ongelooflijk grote aantal van vijftig kopieën en werd een flop.