Gerd Schelfhout: camera.
Er zijn 7 films en 2 series gevonden.

Marie Antoinette

2022 | Drama, Biografie

Frankrijk 2022. Drama van Deborah Davis. Met o.a. Emilia Schüle, Louis Cunningham, Jack Archer, Jasmine Blackborow en Marthe Keller.

BBC-serie over Marie-Antoinette (1755-1793), de laatste koningin van Frankrijk voordat de Franse Revolutie een einde maakte aan de monarchie. De serie is geschreven door Deborah Davis, die we nog kennen als regisseur van The Favourite (2018) over koningin Anna (1665-1714), en vertelt het levensverhaal van de ‘ongelooflijk moderne en avant-gardistische koningin’ Marie-Antoinette die op haar veertiende Oostenrijk verliet om met de dauphin van Frankrijk te trouwen. De slotscène laat zich raden.

Grenslanders

2019 | Misdaad, Drama, Thriller

Nederland​/​​België 2019. Misdaad van Met o.a. Jasmine Sendar, Koen De Bouw, Wim Willaert, Nico de Vries en Monic Hendrickx.

Politierechercheur Tara Dessel (Jasmine Sendar) wordt van Rotterdam overgeplaatst naar een klein plaatsje in Zeeuws-Vlaanderen. Ze krijgt te maken met een cultuurschok en stugge nieuwe collega’s, en valt bovendien meteen in twee ingewikkelde en gevaarlijke politiezaken.

Broer

2016 |

België​/​​Ierland 2016. Geoffrey Enthoven. Met o.a. Koen De Bouw, Titus De Voogdt, Koen De Graeve en Udo Kier.

Gelikte thriller uit de koker van topscenarist Pierre de Clercq, de man die het Nederlands/Vlaams taalgebied verrijkte met onder meer de tv-series Windkracht 10 en Flikken, en films als Man zkt Vrouw en Hasta la Vista. Deze film Broer is van hetzelfde glanzende laken een massapak, met Koen De Bouw als een lamzak die zich voordoet als z’n broer om zo in het gevlei – en de portemonnee – te komen van diens steenrijke ex in Ierland (Alison Doody). Uiteraard heeft mevrouw haar eigen snode plannen. Solide binnen z’n klasse.

Frits & Franky

2013 | Komedie

België 2013. Komedie van Mark Punt. Met o.a. Georgina Verbaan, Peter Paul Muller, Axel Daeseleire, Jack Wouterse en Manou Kersting.

Komedie van Mark Punt over twee domme Belgen die koffer vol geld vinden van Nederlandse criminelen.

Achtste-groepers huilen niet

2012 | Jeugdfilm, Familiefilm

Nederland 2012. Jeugdfilm van Dennis Bots. Met o.a. Hanna Obbeek, Nils Verkooijen, Hanna Verboom, Johanna ter Steege en Loek Peters.

Akkie (Obbeek) is een opgewekte stoere meid die verzot is op voetbal, net als haar klasgenoot Joep (Verkooijen), een nogal chagrijnige jengelkop, met wie ze het voortdurend aan de stok heeft. Maar dan wordt Akkie op een dag met leukemie in het ziekenhuis opgenomen. In deze verfilming van het gelijknamige boek van Jacques Vriens blijven lijden en tragiek wel erg ver op de achtergrond. Er zijn ontroerende momenten, maar vooral is dit een nogal rechttoe-rechtaan jeugdfilm over niet te stuiten levenslust. Opmerkelijk: de moeder van Obbeek wordt gespeeld door haar echte moeder, Johanna ter Steege.

Hasta la vista

2011 | Komedie

België 2011. Komedie van Geoffrey Enthoven. Met o.a. Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert, Isabelle De Hertogh en Kimke Desart.

In de tragikomische roadmovie Hasta la vista gaan drie gehandicapte vrienden naar een speciaal Spaans bordeel om hun maagdelijkheid te verliezen. Zo politiek correct als bovenstaande zin is de film gelukkig niet. Regisseur Geoffrey Enthoven maakte van zijn gehandicapte drietal geen stelletje zielenpieten, maar echte mensen met elk hun eigen zwakheden. De toon in de film is perfect, probleem is wel dat al vrij snel duidelijk is welke kant het allemaal op zal gaan. Dat is niet erg: de bestemming is minder belangrijk dan de weg ernaartoe.

Limo

2009 | Familiefilm

België 2009. Familiefilm van Guy Goossens. Met o.a. Jan Decleir, Jack Wouterse, Jaap Spijkers, Inge Ipenburg en Maya van den Broecke.

De vier meiden van het succesvolle popgroepje Kus (Kus gaat los, Lekker ding) beleven hun eerste, volslagen zotte filmavontuur in een variatie op de K3-films, gecombineerd met een vleugje Anubis. Succes verzekerd bij de doelgroep (meisjes vanaf een jaar of 6), een beproeving voor hun ouders. Fleur, Meike, Monique en Anouk articuleren dat het een aard heeft ('Shit, wat krijgen we nou!') en zingen twee nieuwe liedjes. Jan Decleir heeft een leuke rol als verstrooide professor, Jack Wouterse is gekmakend luidruchtig als streng-orthodoxe dominee. Het grotendeels in Bulgarije opgenomen allegaartje is geregisseerd door de Vlaming Guy Goossens, die eerder de dramaseries Matroesjka's en De wet volgens Milo maakte.

Suske en Wiske: De duistere diamant

2004 | Familiefilm, Avonturenfilm

België​/​​Duitsland 2004. Familiefilm van Rudi Van Den Bossche. Met o.a. Joeri Busschots, Céline Verbeeck, Peter Van den Begin, Dirk Roofthooft en Stany Crets.

Heel vreemd: tante Sidonia die gespeeld wordt door een man. Het is een van de merkwaardige keuzes die Suske en Wiske en de Duistere Diamant minder geschikt maken als jeugdsentiment. Volwassenen kunnen beter de stripboeken op zolder afstoffen. Voor kinderen tot een jaar of tien is hij heel geschikt. Onze helden zijn op vakantie als tante door een magisch medaillon wordt behekst. Gelukkig kunnen ze met de teletijdmachine naar de middeleeuwen om de zaken recht te zetten.

Les enfants de l'amour

2002 | Drama, Documentaire

België 2002. Drama van Geoffrey Enthoven. Met o.a. Nathalie Stas, Winnifred Vigilante, Michael Philpot, Olivier Ythier en Fauve De Loof.

Nathalie staat er na twee mislukte huwelijken weer alleen voor. Ze maakt zich op voor een vrijgezellenweekendje met haar vriendinnen en vindt zo een deel van haar jeugd terug, die ze te snel heeft moeten opgeven. De kinderen lijden echter zwaar onder de scheiding van hun ouders en begrijpen niet waarom ze voortdurend van thuis moeten veranderen. Beginnend regisseur Enthoven wilde oorspronkelijk een documentaire maken over de drama's die kinderen ondergaan bij echtscheidingen. Toen na veel research een van de 'onderwerpen' niet meer mee wilde werken, besloot Enthoven over te gaan op fictie met acteurs. Enthoven: 'Achteraf bekeken was een geacteerde documentaire het beste wat ik kon doen want als je echte situaties probeert uit te buiten [...] kom je eerder in het straatje van reality television in het genre van Big Brother en dat haat ik.' De bibberige digitale camera richtte zich dus uiteindelijk op de vrijheid eisende Nathalie (Stas), haar drie kinderen en twee exen. En de boodschap komt aan.