George Gaynes: cast.
Er zijn 16 films gevonden.

The Crucible

1996 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1996. Drama van Nicholas Hytner. Met o.a. Daniel Day-Lewis, Winona Ryder, Paul Scofield, Joan Allen en Bruce Davison.

Arthur Miller zelf bewerkte zijn toneelstuk over de beruchte heksenjacht van 1692 in Salem, Massachusetts tot een scenario. Millers toneelstuk werd toen het begin jaren vijftig uitkwam gezien als aanklacht tegen McCarthy's jacht op vermeende communisten. In The crucible beschuldigen een paar meisjes hun dorpsgenoten van contacten met satan. Zware beschuldigingen, waarop de doodstraf staat. Goed spel, vooral van Day-Lewis en Allen als schuchter boerenechtpaar dat uiteindelijk voor een verschrikkelijke keus gesteld wordt: schuld bekennen of opgehangen worden.

Vanya On 42nd Street

1994 | Drama, Romantiek, Komedie

Verenigde Staten 1994. Drama van Louis Malle. Met o.a. Phoebe Brand, Lynn Cohen, George Gaynes, Jerry Mayer en Julianne Moore.

Theaterregisseur Andre Gregory ensceneerde gedurende enkele jaren Tsjechovs klassieker Oom Wanja - in een vertaling van David Mamet - op uiteenlopende locaties. Louis Malle (My dinner with Andre) besloot het theaterexperiment te filmen. In een aftands New Yorks theater komt het toneelgezelschap bij elkaar voor repetities van het stuk over de levensteleurstellingen van veertiger Wanja en zijn familie. De frustraties en verloren hoop van de acteurs met hun kartonnen koffiebekertjes, raken zo verweven met de wanhoop en eenzaamheid van hun negentiende-eeuwse Russische personages. Prima acteurs, vooral Brooke Smith is goed.

Police Academy: Mission To Moscow

1994 | Komedie

Verenigde Staten 1994. Komedie van Alan Metter en Ian Jones. Met o.a. Michael Winslow, Ron Perlman, Charlie Schlatter, George Gaynes en Claire Forlani.

Dat van de oorspronkelijke cast van Police Academy nog maar vijf van de minst belangrijke personages bereid waren om op te draven voor deel zeven was een veeg teken. En inderdaad: Mission to Moscow is een uitzonderlijk slappe aflevering van de toch al niet geweldige Police Academy serie. Ditmaal gaan de agenten naar Moskou om maffiose computercriminelen te bestrijden. Dat kunnen ze natuurlijk veel beter dan die domme Russen. Ook gerenommeerde acteurs als Christopher Lee en Ron Perlman kunnen de film niet redden.

Stepmonster

1993 | Komedie, Horror

Verenigde Staten 1993. Komedie van Jeremy Stanford. Met o.a. Bill Corben, Robin Riker, Ami Dolenz, Alan Thicke en Molly Cheek.

Een tiener ontdekt dat de sexy vrouw met wie zijn vader wil trouwen in werkelijkheid een slecht, gemeen bosmonster in menselijke vorm is (een ras dat verder vergeten mag worden en dat de filmmakers alleen voor dit verhaal bedachten). Natuurlijk geloven niemand van zijn vrienden en buren het kind, en de voorspelbare situaties lijken een eeuwigheid te duren. Banale horror-komedie, voortgekomen uit een samenwerking tussen de producenten van low budget-films, Roger Corman en Fred Olen Ray, wat op zich al een voldoende waarschuwing is.

Police Academy 6: City Under Siege

1989 | Komedie

Verenigde Staten 1989. Komedie van Peter Bonerz. Met o.a. Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow, Leslie Easterbrook en Marion Ramsey.

Onze mesjogge agenten zijn terug om een misdaadgolf te bestrijden die veroorzaakt wordt door een stel, waarbij vergeleken Hiep Hyper en Bull Super Nobelprijswinnaars lijken.

Un Tassinaro a New York

1987 | Komedie

Italië 1987. Komedie van Alberto Sordi. Met o.a. Alberto Sordi, Dom DeLuise, George Gaynes, Anna Longhi en Giorgio Gobbi.

Eén van de slechtste films van Sordi. Hij speelt een Italiaan uit Rome, die met zijn vrouw op bezoek is in New York, waar zijn zoon aan de universiteit studeert. Hij is getuige van een mafiamoord, en wordt door een Italo-Amerikaanse politieofficier gebruikt als taxichauffeur en lokaas voor de mafia. Iedereen in de film ziet er Italiaans uit, zelfs de negers, en als het geen Italianen zijn, zijn het Cubanen. De stad zit vol gemene en gedegenereerde figuren, en men vraagt zich af waarom New York eruit ziet als Miami.

Ternosecco

1986 | Misdaad, Drama

Italië 1986. Misdaad van Giancarlo Giannini. Met o.a. Giancarlo Giannini, Lino Troisi, Victoria Abril en George Gaynes.

In Napels wordt een oude kassier van de loterij vermoord. Mimi (Giannini), die erom bekend staat dat hij winnende nummers kan voorspellen aan de hand van dromen, wordt beschuldigd van de moord. Als hij in de gevangenis zit begint zijn vrouw een verhouding met een advocaat. Hij krijgt in de cel kennis aan een zware jongen, die hem de fijne kneepjes van het vak leert. Als hij vrijkomt weet hij een casino over te nemen en hij wordt een man in bonus. De regisseur heeft het beste gemaakt van een onevenwichtig verhaal.

Police Academy 3: Back in Training

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van Jerry Paris. Met o.a. Steve Guttenberg, Bubba Smith, David Graf, Michael Winslow en Marion Ramsey.

In de Amerikaanse bioscopen bracht dit derde deel 43 miljoen dollar op. Er is dus een flinke doelgroep voor de puberale en platvloerse lol van Police Academy-films. Het voortbestaan van de politieschool wordt bedreigd. Oud-studenten worden teruggeroepen om een wedstrijd met een rivaliserende school te helpen winnen. Voor de verstokte fans is Back in Training een aardige aflevering van de serie. Voor alle anderen een uitgelezen moment voor een goed gesprek over de belastingaangifte, om de afwas te doen, of een andere leuke bezigheid.

Police Academy

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Hugh Wilson. Met o.a. Steve Guttenberg, Bubba Smith, Kim Cattrall, G.W. Bailey en George Gaynes.

Nadat het in een Noord-Amerikaanse stad heel erg uit de hand loopt met de criminaliteit wil de burgemeester meer blauw op straat. Voortaan wordt letterlijk iedereen aangenomen op de politieschool. Ook figuren zoals het wandelende geluidseffect Jones (Winslow), de bijzonder grote en sterke Hightower (Smith) en de gestoorde vuurwapenliefhebber Tackleberry (Graf). De nieuwe rekruten doen het onder aanvoering van Mahoney (Guttenberg) niet eens zo slecht, tot chagrijn van hun directe superieuren. Plat, voorspelbaar vermaak, maar zo nu en dan toch wel grappig. Veel beter dan de vele, vele vervolgen die werden gemaakt.

Micki & Maude

1984 | Komedie

Verenigde Staten 1984. Komedie van Blake Edwards. Met o.a. Dudley Moore, Amy Irving, Ann Reinking, Richard Mulligan en George Gaynes.

Tv-presentator Moore is getrouwd met advocate Reinking. Zijn leven verandert echter wanneer hij de mooie celliste Irving ontmoet, op wie hij op slag verliefd wordt. De liefde is wederzijds en daarom wordt hij tot een driehoeksverhouding gedwongen. Hij kan geen van beide vrouwen opgeven. Wanneer Irving zwanger blijkt besluit hij met haar te trouwen, maar ondertussen verwacht zijn vrouw ook een kind. Ouderwetse klucht die niet het niveau haalt van Edwards' 10, met cynische opmerkingen over de emancipatie en de media. Na een spetterend begin verwatert het scenario van Jonathan Reynolds echter tot een brave komedie. In beeld gebracht door Harry Stradling. Panavision. Dolby Stereo.

It Came Upon a Midnight Clear

1984 | Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1984. Komedie van Peter H. Hunt. Met o.a. Mickey Rooney, Scott Grimes, Barrie Youngfellow, George Gaynes en Hamilton Camp.

Mickey, een vroegere politieman die op een miraculeuze manier veranderd is in een engel, gaat naar New York om in de kersttijd de stad wat op te vrolijken. Hij laat zijn kleinzoon uit Californië zien hoe er vroeger Kerst gevierd werd. Rooney kan het ook niet helpen dat de film maar niet van de grond wil komen.

It Came Upon The Midnight Clear

1984 |

Verenigde Staten 1984. Peter H. Hunt. Met o.a. Hamilton Camp, Gary Bayer, George Gaynes, Barrie Youngfellow en Scott Grimes.

Mickey, een vroegere politieman die op een miraculeuze manier veranderd is in een engel, gaat naar New York om in de kersttijd de stad wat op te vrolijken. Hij laat zijn kleinzoon uit Californië zien hoe er vroeger Kerst gevierd werd. Rooney kan het ook niet helpen dat de film maar niet van de grond wil komen.

To Be or Not To Be

1983 | Komedie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1983. Komedie van Alan Johnson. Met o.a. Mel Brooks, Anne Bancroft, Charles Durning, Tim Matheson en José Ferrer.

Het Bronski Theater heeft veel succes in Warschau in 1939. Bij de opvoering van een felle anti-Hitler satire door directeur Brooks en zijn vrouw Bancroft wordt de voorstelling onderbroken door een ambtenaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Ondertussen probeert Engelse luitenant Matheson die verliefd is op Bancroft, haar kleedkamer binnen te sluipen. Enkele dagen later wordt Polen bezet door de nazi's. Wie het origineel niet kent van Ernst Lubitsch zal van deze Brooksfilm lekker genieten, maar hij mist alle verfijningen van het origineel. De boertige humor werkt wel, maar is minder overtuigend, ook al wordt dit gecompenseerd door het briljante spel van de twee hoofdrolspelers. Thomas Meehan en Ronny Graham baseerden hun scenario op dat van Edwin Justus Mayer, dat op zijn beurt geïnspireerd werd door een verhaal van Melchior Langvel. Camerawerk is van Gerald Hirschfeld.

Tootsie

1982 | Komedie, Romantiek

Verenigde Staten 1982. Komedie van Sydney Pollack. Met o.a. Dustin Hoffman, Jessica Lange, Teri Garr, Dabney Coleman en Bill Murray.

Dustin Hoffman is Michael Dorsey die zich als acteur van oost tot west ongeliefd heeft gemaakt. Zelfs een tomaat spelen in een reclame ging mis omdat Michael het als tomaat onlogisch vond dat hij moest gaan zitten. Maar acteren zal hij en dus verkleedt Michael zich als vrouw, noemt zich Dorothy Michaels, en krijgt gelijk een rol in een soapdrama. De lol van Tootsie zit hem vervolgens in de vele romantische gevolgen van de sekseverwisseling. Ingenieus of origineel is het niet (dat was het ook niet in 1982), maar op de een of andere manier is het zeer aangenaam kijken naar deze farce.

Dead Men Don't Wear Plaid

1982 | Mysterie, Komedie, Thriller

Verenigde Staten 1982. Mysterie van Carl Reiner. Met o.a. Steve Martin, Rachel Ward, Carl Reiner, Reni Santoni en George Gaynes.

Op een regenachtige avond in Los Angeles, ergens in de jaren veertig, wordt er op de deur geklopt van privé-detective Rigby Reardon (Martin). Voor de deur staat een beeldschone jonge vrouw (Ward), die meteen flauwvalt. Dan begint een zoektocht naar een verdwenen wetenschapper, waarbij Reardon hulp krijgt van Humphrey Bogart, James Cagney en nog een aantal andere sterren, doordat regisseur Reiner fragmenten uit klassiekers als The Big Sleep, White Heat en Double Indemnity door zijn film sneed. Het resultaat is vaak grappig, maar ook bijzonder knap. Kostuums van de legendarische Edith Head.

Trilogy of Terror

1975 | Mysterie, Horror

Verenigde Staten 1975. Mysterie van Dan Curtis. Met o.a. Karen Black, Robert Burton, John Karlen, George Gaynes en James Storm.

Drie verhalen van Richard Matheson: vier rollen voor Black. Het derde verhaal `Prey` (waarin een duivelse pop haar de dood injaagt) is het beste en is op zich de tijd van het kijken al waard.