Hugh Hudson (1936): regie, cast, scenario en productie.
Er zijn 9 films gevonden.

Midnight Sun

2014 | Familiefilm, Avonturenfilm

2014. Familiefilm van Roger Spottiswoode en Brando Quilici. Met o.a. Dakota Goyo, Goran Visnjic, Bridget Moynahan, Duane Murray en Peter MacNeill.

De noordelijke ijsvelden van Noord-Canada. Wanneer Luke ontdekt dat een jonge ijsbeer door een drijvende ijsberg gescheiden is van zijn moeder, zoekt hij een manier om de twee terug te herenigen. Het is nu aan Luke om het jong te beschermen tegen de vele gevaren van de wildernis en de zware natuurelementen om zijn missie te volbrengen.

I Dreamed of Africa

2000 | Drama, Romantiek, Avonturenfilm

Verenigde Staten 2000. Drama van Hugh Hudson. Met o.a. Kim Basinger, Vincent Perez, Liam Aiken, Garrett Strommen en Eva Marie Saint.

De affiche met een innig omstrengeld romantisch paar in de ondergaande Afrikaanse zon doet onmiddellijk aan Out of Africa denken. Maar afgezien van de fotografie heeft I Dreamed of Africa weinig met de fameuze voorganger te maken. Het verhaal - over een gescheiden Italiaanse die met haar kersverse man en haar toen zevenjarige kind naar Afrika verkast - maakt onlogische sprongen en stevent voorspelbaar af op een hoop ellende. Met de acteerprestaties zit het ook al niet mee. De knappe Basinger doet vergeefs haar best om op Meryl Streep te lijken, terwijl de prettig ogende Perez soms wordt weggespeeld door Garrett Strommen, die de rol van de (inmiddels zeventienjarige) zoon voor zijn rekening neemt. Maurice Jarre schreef de muziek.

My Life So Far

1999 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1999. Biografie van Hugh Hudson. Met o.a. Colin Firth, Rosemary Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Irène Jacob en Tchéky Karyo.

Op sommige plaatsen in Groot-Brittannië was het leven in de jaren twintig van de vorige eeuw één grote welgestelde droom. De familie MacIntosh woont in My Life So Far volkomen onbezorgd in een Schots kasteel. Gamma MacIntosh (Harris) heeft het in bezit, de dochter (Mastrantonio) is sympathiek, haar echtgenoot (Firth) is een leuke excentrieke uitvinder en hun twee kinderen zijn braaf. Toch verschijnt er een wolkje aan de horizon met de komst van oom Morris (McDowell) en zijn vrouw (Jacob). My Life So Far roept een sfeer van vervlogen tijden op en draait vooral daar om.

Lumière et compagnie

1995 | Documentaire

Duitsland​/​​Spanje​/​​Noorwegen​/​​Frankrijk 1995. Documentaire van Sarah Moon. Met o.a. Gabriël Axel, Theodoros Angelopoulos, Vicente Aranda, Merzak Allouache en John Boorman.

Op initiatief van Philippe Poulet werden veertig internationale regisseurs uitgenodigd door het Filmmuseum van Lyon om een stukje film te draaien met de originele cinématographe van de gebroeders Lumière, onder het talentrijke oog van kunstenares Sarah Moon. De regels die ze moeten volgen: het filmpje mag maximum tweeënvijftig seconden duren, mag geen synchroon geluid hebben en moet uit ten hoogste drie scènes bestaan. Ondertussen worden hen vragen gesteld als 'Waarom filmt u?', 'Houdt de filmkunst op te bestaan?' en 'Waarom wilt u filmen met de camera van Lumière?'. Als tegenpool worden actualiteitsbeelden van het jaar getoond, zonder geluid en in zwart-wit. Een film waaraan het grote publiek weinig heeft, maar die in wezen veertig verschillende theorieën geeft over de zevende kunst, even uiteenlopend als de talenten die erbij betrokken werden. Een curiosum dat voor cinefielen en filmstudenten een hele wereld opent. Roger Ikhief en Timothy Miller moesten alles monteren en de historische ontmoetingen werden vastgelegd met een gewone 35mm-camera door Philippe Poulet en Didier Ferry. De film ging in wereldpremière op 27 december 1995, de dag dat de cinematografie honderd jaar werd.

The road home

1989 |

Verenigde Staten 1989. Hugh Hudson. Met o.a. Don Bloomfield, Amy Locane, Adam Horovitz en Donald Sutherland.

Tim is een tiener, wonend in Los Angeles, die behoorlijk met zichzelf in de knoop zit. Samen met zijn broer is hij lid van de bende Dead at Birth. Op een avond nadat de bende een gevecht heeft uitgelokt met hun Latijns-Amerikaanse tegenstanders, duikt Tim in bed met Cheryl, het vriendinnetje van de leider van hun bende. Cheryls moeder vindt het stel en laat de twee tieners arresteren. Tims vader weet niet meer wat hij met zijn rebellerende zoon aanmoet en ontrekt zich aan zijn verantwoordelijkheden, waardoor Tim veroordeeld wordt. Wanneer Felicia en Barton, Tims moeder en stiefvader, terugkeren van hun huwelijksreis, besluiten zij Tim op te laten nemen in een psychiatrische kliniek.

Lost Angels

1989 | Drama, Familiefilm

Verenigde Staten 1989. Drama van Hugh Hudson. Met o.a. Donald Sutherland, Adam Horovitz, Amy Locane, Don Bloomfield en Celia Weston.

Na een hardhandig treffen met een concurrerende jeugdbende, wordt de zestien-jarige Horovitz twee weken opgesloten in een jeugdgevangenis. Zijn moeder brengt hem naar een psychiater. Na een onderhoud, waarbij hij verdovende middelen toegediend krijgt, ontwaakt de jongen in een isoleercel van een psychiatrische instelling. Onsamenhangend melodrama over de 'rebels without a cause' van de jaren 1980-90. Door gebrek aan sympathieke personages, verliest de film aan impact. Tegen het einde kost het moeite om de aandacht vast te houden. Sutherland is de sympathieke psychiater. Na het uitstekende GREYSTOKE, verloor regisseur Hudson al zijn krediet met deze pretentieuze flop, geschreven door Michael Weller en in beeld gebracht door Juan Ruiz-Anchia. Horovitz is bekend van de popgroep The Beastie Boys. Gefilmd in Super 35. Ook bekend als THE ROAD HOME.

Revolution

1985 | Historische film, Drama

Verenigde Staten 1985. Historische film van Hugh Hudson. Met o.a. Al Pacino, Donald Sutherland, Nastassja Kinski, Joan Plowright en Dave King.

Verschrikkelijk pretentieus en verwarrend verhaal over het begin van de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd, met Pacino, die dienst neemt in het Britse leger, nadat zijn zoon als 'vrijwilliger' gerecruteerd werd. Het scenario van Robert Dillon concentreert zich op de onderlinge strijd tussen Pacino en de sadistische officier Sutherland. Na een half uur geef je gewoonweg op om te trachten het chaotische verhaal te ontwarren. Wat overblijft zijn een reeks zeer ruw geschetste schilderingen, die onderling weinig verband houden met elkaar. Nadat de film was uitgekomen ging de studio failliet en deze film geldt als een van de 'Edsels' van de filmindustrie.

Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes

1984 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1984. Avonturenfilm van Hugh Hudson. Met o.a. Christopher Lambert, Ralph Richardson, Ian Holm, James Fox en Andie MacDowell.

Wellicht trouwste verfilming van Edgar Rice Burroughs papieren origineel. Scenaristen Robert Towne en Michael Austin deden dan ook hun best om het 'ware verhaal' te vertellen. Lambert met z'n Neanderthalerhoofd is aannemelijk als de meester van de jungle die in Schotland zijn rechtmatige positie opeist als Lord Greystoke. Ralph Richardson speelt de grootvader, het is zijn laatste rol. Spannende junglebeelden, en vreemde geluiden uit de keel van Lambert. Ook uit die van MacDowall (Jane) trouwens: haar stem werd gedubd door Glenn Close. Rick Bakers make-up efecten zijn uiterst realistisch. Prachtfotografie van John Alcott.

Chariots of Fire

1981 | Sportfilm, Drama

Verenigd Koninkrijk 1981. Sportfilm van Hugh Hudson. Met o.a. Ben Cross, Ian Charleson, Nigel Havers, Nick Farrell en Alice Krige.

Sportdrama gebaseerd op de handel en wandel van twee Britse atleten, de joodse Harold Abraham en de Schotse missionaris Eric Liddell. De 24-jarige Abraham groeit op in het bevoorrechte milieu van high tea, Cambridge, automobielen en vernuftig gekapte dames. Zijn droom is om als hardloper te schitteren op de Olympische Spelen van Parijs in 1924. Hooglander Eric denkt dat God hem snel heeft gemaakt en 'when I run, I feel his pleasure'. Oscars voor het script van scenarist Welland, die de nadruk legde op de motivatie van de jongelingen, voor de muziek van Vangelis en voor de beste film.