Harry Engel: cast.
Er zijn 4 films gevonden.

Die Gentlemen bitten zur Kasse

1966 | Misdaad, Drama

Duitsland 1966. Misdaad van John Olden en Claus Peter Witt. Met o.a. Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess en Hans Reiser.

Dit is een Duitse tv-bewerking van de gewaagde, indertijd spraakmakende grote roof op de posttrein Glasgow-Londen uit 1963, waarbij het kolossale bedrag van 2,6 miljoen pond (toen zo`n dertien miljoen euro) werd buitgemaakt door een stelletje treinrovers, waarvan er een uit handen van de justitie is gebleven, Ronald Biggs die in 2003 vrij man zou moeten zijn. Michael Donegan (Tappert, die later heel bekend zou worden als Derrick) is de aanvoerder der schurken, die de overval perfect leidt totdat het uit de hand loopt en eindigt met een bloedige schietpartij als de buit allang binnen is. Vooral de laatste helft van de film is veel minder spannend en zet een domper op het geheel dat in de THE LEAGUE OF GENTLEMEN-stijl gemaakt is. De commentaarstem van de spreker is van Hans Günter Martens. Het scenario is van Henry Kolarz en is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen zoals rechtbankverslagen en politierapporten. De namen van de werkelijke personen zijn veranderd en de feiten zijn hier en daar opzettelijk aangepast om smaadprocessen te vermijden. Regisseur Witt nam het roer over van Olden na diens ontijdige dood.

Die Fastnachtsbeichte

1960 | Thriller

Duitsland 1960. Thriller van William Dieterle. Met o.a. Hans Söhnker, Gitty Daruga, Götz George, Friedrich Domin en Christian Wolff.

Het scenario van Kurt Heuser is gebaseerd op de novelle van Carl Zuckmayer, die wellicht het bekendst is geworden door Der Hauptmann von Köpenick dat meerdere keren verfilmd werd. Hier gaat het om een moord in de biechtstoel van de dom van Mainz. Tijdens de carnavalsnachten - het zijn er vier - worden er onthullingen gedaan, die de puzzel over de schuldvraag in elkaar doen passen. Als film niet helemaal gelukt en tegenwoordig zeer verouderd. Gesitueerd in 1913 tegen een fraaie, maar statische achtergrond. Van de rolverdeling werd naderhand niet veel meer gehoord, maar let op George die twintig jaar later als TATORT-commissaris Schimanski een bekend gezicht zou worden en hele verdienstelijke tv-films zou maken in de jaren 1990. Het camerawerk is van Heinz Pehlke.

So weit die Füße tragen

1959 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Duitsland 1959. Oorlogsfilm van Fritz Umgelter. Met o.a. Heinz Weiss, Harro Rievière, Edgar Mandel, Ferdinand Mandel en Ferdinand Anton.

Deze waargebeurde, geschiedenis gaat over de eerste luitenant bij de Duitse Wehrmacht Clemens Forell (Weiss), die in WO II (1939-45) in Russische krijgsgevangenschap raakte. Hij werd met talloze lotgenoten geïnterneerd in een kamp in Siberië, waar de voormalige soldaten van Adolf Hitler slavenarbeid moesten verrichten. Forell ontsnapt en maakt een barre tocht van drie jaar te voet over ijsvlakten, door immense wouden en over hoge bergen om tenslotte in het voormalige Perzië de vrijheid te bereiken. Halverwege de tocht als hij probeert naar Mongolië te komen, meent hij dat het onmogelijk is om de Sovjetunie te verlaten, maar hij geeft niet op. Het realistische, enigszins helden vererende scenario is van regisseur Umgelter naar een roman van Josef Martin Bauer. Het camerawerk is van Walter H. Schmitt. Wordt meestal in twee delen uitgezonden en in 2001 opnieuw gedraaid als bioscoopfilm. Spreekt vooral de oudere generatie in Duitsland aan, omdat die zich de verhalen en tragedies nog herinneren kan. Wordt in eigen land hoger gewaardeerd dan daar buiten.

Berlin - Ecke Schönhauser

1957 | Drama

Oost Duitsland 1957. Drama van Gerhard Klein. Met o.a. Ekkehard Schall, Ilse Pagé, Harry Engel, Ernst Georg Schwill en Erika Dunkelmann.

Oostberlijnse nozems worden dik betaald door Westberlijnse 'vluchtelingenhelpers' voor het stelen van paspoorten. Na een schietpartij krijgt één van de nozems berouw en keert naar de DDR terug. Opmerkelijke film wegens het openlijk tonen van jeugdproblemen in de DDR.