Hans Kaart

Acteur

Hans Kaart is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Fanfare

1958 | Komedie, Muziek

Nederland 1958. Komedie van Bert Haanstra. Met o.a. Hans Kaart, Andrea Domburg, Ineke Brinkman, Herbert Joeks en Ton Lutz.

Een verrukkelijke komedie van een filmer, die om zijn documentaires met prijzen is overladen. Haanstra`s speelfilmdebuut raakt de roos wat betreft het tonen van het typisch Hollandse karakter: een klein klompendorp (Giethoorn) staat op stelten wegens een scheuring in de fanfare, dus zijn er vanaf nu twee. De oplossing is zowel filmtechnisch als muzikaal gaaf, evenals het spel van Kaart, Mol, Domburg en vele anderen.

Dorp aan de Rivier

1958 | Drama, Experimenteel

Nederland 1958. Drama van Fons Rademakers. Met o.a. Max Croiset, Mary Dresselhuys, Jan Teulings, Hans Kaart en Dick Swidde.

Rademakers` debuut in oer-Hollandse Pagnol-stijl - maar dan wel bijna 25 jaar later - met een scenario van Hugo Claus naar het veelgelezen streekroman van Antoon Coolen en met schitterend camerawerk van Eddy van der Enden, dat 35 jaar later nogal tijd recht overeind staat. Het landelijke drama over de door autoriteiten weggewerkte, excentrieke arts Taeke (Croiset) toont echter mankementen wat de aanpak in kroniekvorm betreft. Ongeïnspireerde rol van Dresselhuys als echtgenote dokter Croiset. De film zinkt in het niet met zijn tijdgenoten uit Hollywood en het weerzien valt beslist niet mee.

Het Wonderlijke leven van Willem Parel

1955 | Komedie

Nederland 1955. Komedie van Gerard Rutten. Met o.a. Wim Sonneveld, Hans Kaart, Peronne Hosang, Femke Boersma en Albert Mol.

Ondanks al het talent dat aan het scenario werkte (Joop Geesink, Eli Asser, Max Dendermonde en Rutten zelf) ging deze film, met z`n alleraardigste gegeven over Sonneveld die het aan de stok krijgt met zijn `dubbelganger` Willem Parel de Orgeldraaier (een in werkelijkheid uiterst populair radio- karakter van Sonneveld), dankzij de regie volslagen de mist in. Het enige dat blijft is de uitstraling van Sonneveld zelf, en - voor wie snel kijkt - De Gooyer in zijn filmdebuut.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Hans Kaart op televisie komt.

Reageer