Freddie Jones (1927): cast.
Er zijn 40 films gevonden.

Midsomer Murders: The Maid in Splendour

2004 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 2004. Misdaad van Richard Holthouse. Met o.a. John Nettles, Daniel Casey, Jane Wymark, Frances Tomelty en Rachel Power.

David Copperfield

1999 | Drama, Historische film

Ierland​/​​Canada 1999. Drama van Peter Medak. Met o.a. Michael Richards, Eileen Atkins, Anthony Andrews, Sally Field en Hugh Dancy.

The Life and crimes of William Palmer

1998 | Drama, Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van Alan Dossor. Met o.a. Keith Allen, Jayne Ashborne, Judy Cornwell, Freddie Jones en Richard Coyle.

Married 2 Malcolm

1998 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1998. Komedie van James Cellan Jones. Met o.a. Mark Addy, Josie Lawrence, Tracey Wilkinson, Freddie Jones en Steve Speirs.

Malcolm leidt al jaren een dubbelleven: hij is stiekem getrouwd met twee vrouwen, Natalie en Norma, die natuurlijk niets weten van het bedrog. Malcolm verdeelt zijn tijd tussen zijn werk als taxichauffeur en zijn twee vrouwen en alles gaat z'n gangetje. Totdat zowel Natalie als Norma hem vraagt mee te gaan naar een concert. Malcolm vraagt zijn gestoorde vriend Sam om raad en samen bedenken ze een krankzinnig plan om de twee huwelijken van Malcolm te redden.

Dalziel & Pascoe: A ruling passion

1997 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1997. Misdaad van Gareth Davies. Met o.a. Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle, Jo-Anne Stockham en Susannah Corbett.

Malcolm leidt al jaren een dubbelleven: hij is stiekem getrouwd met twee vrouwen, Natalie en Norma, die natuurlijk niets weten van het bedrog. Malcolm verdeelt zijn tijd tussen zijn werk als taxichauffeur en zijn twee vrouwen en alles gaat z'n gangetje. Totdat zowel Natalie als Norma hem vraagt mee te gaan naar een concert. Malcolm vraagt zijn gestoorde vriend Sam om raad en samen bedenken ze een krankzinnig plan om de twee huwelijken van Malcolm te redden.

Cold Comfort Farm

1995 | Komedie, Historische film

Verenigd Koninkrijk 1995. Komedie van John Schlesinger. Met o.a. Kate Beckinsale, Joanna Lumley, Miriam Margolyes, Ian McKellen en Stephen Fry.

In 1930 wordt de jonge, eigenzinnige Flora Poste uit Londen plotseling wees. Zij gaat bij haar excentrieke familie Starkadder op het platteland in Sussex wonen. Schitterende bewerking van de in 1932 verschenen populaire roman van Stella Gibbons, die afrekende met de Britse streekromans en tegelijk het stijlvolle, modieuze leven van de Britse upper class op de korrel nam.

Young Indiana Jones And The Phantom Train Of Doom

1993 | Oorlogsfilm, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1993. Oorlogsfilm van Peter MacDonald. Met o.a. Sean Patrick Flanery, Ronny Coutteure, Lynsey Baxter, Tom Bell en Ronald Fraser.

1916. Indiana Jones (Flanery) arriveert in Afrika, samen met zijn vriend R[KA1]emy (Coutteure). Ze worden ingelijfd in het Belgische leger in Victoria. In hun haast nemen ze de verkeerde trein en komen terecht in het onherbergzame Moshi. Tijdens hun poging om hun legeronderdeel te bereiken worden ze ingerekend door een Brits regiment dat binnen de reikwijdte van een Duitse Dikke Bertha ligt. Indy wordt aangewezen als `vrijwilliger` om samen met enkele Engelse avonturiers een zelfmoordactie te ondernemen: achter de Duitse linies moeten ze de trein de lucht injagen, waarop het kanon staat. Tijdens de achtervolging verdwijnt de trein echter spoorloos. Stripverhaalachtig oorlogsavontuur van de jonge Indy als een lange special (van dubbele lengte) in de serie THE YOUNG INDIANA JONES CHRONICLES. Hij moet het opnemen tegen zowat het hele Duitse leger, wilde dieren, een sluwe Duitse spionne (Baxter) en vijandige inboorlingen. Hij vlucht per trein, huifkar, paard en luchtballon. Tijd om je te vervelen krijg je duidelijk niet, maar het scenario van Frank Darabont is weinig realistisch. Laten we eerlijk zijn, wie kan dit nu een lor schelen? Het camerawerk oogt goed en is van de talentvolle David Tattersall. Een film met een jongensavontuur dat jong en oud boeit. Dolby Surround.

Sherlock Holmes: The Last Vampyre

1993 | Mysterie, Thriller

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1993. Mysterie van Tim Sullivan. Met o.a. Jeremy Brett, Edward Hardwicke, Keith Barron, Roy Marsden en Yolanda Vasquez.

Een priester vraagt om hulp als zijn bijgelovige kudde ervan overtuigd raakt dat er een vampier in hun midden huist. Een sfeervolle tv-bewerking van een van Sherlock Holmes' meest geheimzinnige zaken. De goede cast en de prachtige locaties dragen bij aan de uitstekende vertolkingen van Jeremy Brett en Edward Hardwicke als resp. de grote detective en Doctor Watson.

Hotel Room

1993 | Drama

Verenigde Staten 1993. Drama van David Lynch en James Signorelli. Met o.a. Glenne Headly, Freddie Jones, Harry Dean Stanton, Griffin Dunne en Deborah Unger.

Drie verschillende gebeurtenissen die plaats vinden in het Newyorkse Railroad Hotel in kamer 603. De regie van Lynch mist alle schwung, waaraan hij juist zijn reputatie te danken heeft. Martin Scorcese's NEW YORK STORIES uit 1989, ook geen supersterke film, is veel beter, vooral het stuk met Woody Allen. Running gag: de piccolo is dezelfde persoon en wordt in 36 jaar tijd geen dagje ouder. Al met al een grote teleurstelling.

The Last Butterfly

1991 | Oorlogsfilm

Tsjechoslowakije​/​​Frankrijk 1991. Oorlogsfilm van Karel Kachyna. Met o.a. Tom Courtenay, Brigitte Fossey, Freddie Jones, Ingrid Held en Linda Jablonska.

Antoine Moreau (Courtenay) is pantomimespeler die in WO II aan de drank verslaafd is. Hij hokt met revuedanseresje Michelle (Held), die hij ervan verdenkt dat zij met een ander gaat. In werkelijkheid zit ze in het Franse verzet. De Gestapo is haar op de hielen en bij een inval wordt zij doodgeschoten en Antoine gearresteerd. De moffen weten het goed gemaakt: joodse kindertjes zijn ge[KA3]interneerd in Theresienstadt in geannexeerd Tjechoslowakije. Ze zouden het daar goed hebben en een delegatie van het Internationale Rode Kruis komt inspecteren. De Duitsers willen dat Antoine er gaat optreden en zijn kunsten vertoont zodat dat het Rode Kruis denkt dat alles in orde is. Antoine wordt uiteraard geen keuze gelaten en komt in Theresienstadt terecht, waar hij kennis maakt V[KA1]era (Fossey). Alras komt hij erachter dat de nazi's alleen maar op een schijnvertoning uit zijn en dat zij zodra de commissie z'n hielen gelicht heeft, de kinderen willen vergassen. Met zijn pantomimespel wil Antoine de inspecterende leden waarschuwen. Een aangrijpende petite histoire over een groot drama naar het boek van Michael Jacot door niemand minder dan Ota Hofman en regisseur Kachyna tot scenario werd bewerkt. Toch is de film veel te veel volgens het boek gemaakt, zodat het uitstekende spel van Courtenay de film niet boven het gemiddelde kan verheffen. Tijdens de Fluwelen Revolutie in Praag geschoten met camerawerk van Jirí Krejcík.

Shoot the Revolution

1990 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1990. Drama van Jane Howell. Met o.a. Bernard Hill, Bob Peck, Freddie Jones, Sorcha Cusack en Iain Cuthbertson.

Dramatisering van de laatste dagen van Nicolae Ceausescu's Roemenië. Mick Forde en Peter Flannery gaat verder dan de gebruikelijke mythen en simplificaties. In hun weldoordachte script roepen zij dramatische spanning op door regelmatig broers op te voeren die in de strijd aan verschillende kanten staan.

Posledni motyl

1990 | Oorlogsfilm, Experimenteel

Verenigd Koninkrijk​/​​Tsjechië​/​​Frankrijk 1990. Oorlogsfilm van Karel Kachyna. Met o.a. Milan Knazko, Ingrid Held, Tom Courtenay, Freddie Jones en Brigitte Fossey.

Dramatisering van de laatste dagen van Nicolae Ceausescu's Roemenië. Mick Forde en Peter Flannery gaat verder dan de gebruikelijke mythen en simplificaties. In hun weldoordachte script roepen zij dramatische spanning op door regelmatig broers op te voeren die in de strijd aan verschillende kanten staan.

Erik the Viking

1989 | Komedie, Fantasy, Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk​/​​Zweden 1989. Komedie van Terry Jones. Met o.a. Tim Robbins, Mickey Rooney, Eartha Kitt, Terry Jones en Imogen Stubbs.

Vikingen vallen een dorp aan, moorden, plunderen en verkrachten. Maar een van de slachtoffers merkt op dat haar aanvaller Erik (Robbins) niet erg goed is in verkrachten. Hij geeft schoorvoetend toe dat hij het nogal een ruwe en onaangename bezigheid vindt. Erik is niet zo geschikt voor het Vikingschap. De zieneres Freya geeft hem een alternatief: hij moet met een paar manschappen op weg naar Hy-Brasil om de goden te wekken en een nieuw tijdperk in te luiden. Ondanks de ruime vertegenwoordiging van Monty Pythonleden werd het toch geen Pythonfilm, jammer genoeg is de film slechts bij vlagen grappig.

Consuming Passions

1988 |

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1988. Giles Foster. Met o.a. Vanessa Redgrave, Jonathan Pryce, Tyler Butterworth, Freddie Jones en Sammi Davis.

Domme prul van een satire over drie mannen die in de chocoladekuip van een snoepfabriek terechtkomen en verwerkt tot bonbons in handen van chocoladeliefhebbers vallen. Het verhaal klinkt beter dan het is. Gebaseerd op een toneelstuk van Michael Palin en Terry Jones.

Maschenka

1987 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Finland​/​​Verenigd Koninkrijk​/​​Duitsland 1987. Drama van John Goldschmidt. Met o.a. Cary Elwes, Irina Brook, Sunnyi Melles, Jonathan Coy en Freddie Jones.

Een film naar de roman van Vladimir Nabokov. Een jonge Rus leeft in ballingschap in een pension in Berlijn in de jaren twintig. Zijn eentonige, treurige leven wordt opgefleurd door de herinneringen van een medebewoner, die hem aan zijn jeugdliefde doen terugdenken. Met veel gevoel gemaakte film, die echter niet kan wedijveren met het boek.

Young Sherlock Holmes

1985 | Mysterie, Fantasy, Familiefilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1985. Mysterie van Barry Levinson. Met o.a. Nicholas Rowe, Alan Cox, Sophie Ward, Anthony Higgins en Susan Fleetwood.

Rond Kerstmis 1870 komt de jonge John Watson op Brompton School. Hij deelt een kamer met Sherlock Holmes, een bijzonder scherpzinnige jongen, die al bij hun kennismaking een schets geeft van Watson en zijn familie. De twee worden vrienden, en het duurt niet lang of ze krijgen een eerste zaak onder handen. Proloog op de verhalen die Conan Doyle wijdde aan de superdetective.

Time After Time

1985 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1985. Komedie van Bill Hays. Met o.a. John Gielgud, Googie Withers, Helen Cherry, Ursula Howells en Brenda Bruce.

Een uiterst grappige film over Gielgud die op een landgoed woont samen met zijn drie bejaarde zusters (April, May en Baby June geheten): hun eigenaardigheden, herinneringen en wat er gebeurt als ze bezoek krijgen van hun bemoeizieke, lang vergeten nicht (Withers). Uitstekend script van Andrew Davies, gebaseerd op een roman van Molly Keane; alleen de regie werpt af en toe een klein smetje op het geheel.

Silas Marner

1985 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1985. Drama van Giles Foster. Met o.a. Ben Kingsley, Jenny Agutter, Patrick Ryecart, Jonathan Coy en Freddie Jones.

Een degelijke, schitterend gedetailleerde versie van het boek van George Eliot. Kingsley is roerend als titelheld, een wever die kiest voor een bestaan als kluizenaar nadat hij valselijk is beschuldigd van diefstal.

Lost in London

1985 | Familiefilm

Verenigde Staten 1985. Familiefilm van Robert Lewis. Met o.a. Ben Vereen, Lynne Moody en Freddie Jones.

Een kind loopt weg bij zijn steeds ruziemakende ouders en vindt het avontuur in de straten van Londen. Wordt aangekondigd als iets bijzonders, maar is alleen maar saai.

Firestarter

1984 | Fantasy, Thriller, Sciencefiction, Horror

Verenigde Staten 1984. Fantasy van Mark L. Lester en Mark Lesser. Met o.a. David Keith, Drew Barrymore, George C. Scott, Martin Sheen en Heather Locklear.

Een kind beschikt over telekinetische krachten en kan willekeurig objecten in brand steken. De Amerikaanse regering ziet er een geheim wapen in en isoleert de familie door hun de bewegingsvrijheid te ontnemen. Er ontstaat wrijving tussen de regering en de ouders. Een rommelige film en een krakend scenario (van Stanley Mann naar het gelijknamige boek van Stephen King) zorgen er voor dat het talent van de spelers geen kans krijgt.

Dune

1984 | Sciencefiction, Experimenteel, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1984. Sciencefiction van David Lynch. Met o.a. Kyle MacLachlan, Francesca Annis, Jürgen Prochnow, Brad Dourif en Virginia Madsen.

Wie Frank Herberts gelijknamige sciencefiction-reeks niet gelezen heeft, tast waarschijnlijk in het duister tijdens het kijken naar deze verfilming van David Lynch, toch al geen regisseur die het mysterie schuwt in zijn verhaallijnen. Lynch, kunstschilder van huis uit, ging naar eigen zeggen ooit filmen 'to make paintings move', en dat is hem in deze visueel sterke film prima gelukt. Het verhaal, voor zover na te vertellen, gaat over twee rivaliserende families in het jaar 10191. Om het universum te domineren hebben ze het goedje Spice nodig, dat alleen te halen is op de woestijnwereld Arrakis, oftewel Dune.

Krull

1983 | Fantasy, Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1983. Fantasy van Peter Yates. Met o.a. Ken Marshall, Lysette Anthony, Freddie Jones, Francesca Annis en Alun Armstrong.

Een jonge prins onderneemt samen met een ziener, een melancholieke cycloop, een onhandige tovenaar en een roversbende een gevaarlijke tocht om zijn jonge bruid te bevrijden, die ontvoerd is door 'Het Beest'. Een tamelijk ouderwets en voorspelbaar sprookje, met behulp van voor begin jaren '80 alleszins acceptabele speciale effecten verteld. Niets nieuws onder de zon, maar de film biedt niettemin aangenaam vertier.

E la nave va

1983 | Drama, Experimenteel

Italië​/​​Frankrijk 1983. Drama van Federico Fellini. Met o.a. Freddie Jones, Barbara Jefford, Victor Poletti, Peter Cellier en Pina Bausch.

Aan de vooravond van WO I vertrekt een oceaanstomer uit Napels om de as van een overleden operadiva naar haar geboorte- eiland te brengen. Een alcoholistische journalist introduceert de passagiers, die uit de wereld van belcanto en theater en uit de Europese aristocratie afkomstig zijn, terwijl beneden op het dek Servo-Kroatische politieke vluchtelingen huizen wier uitlevering wordt geëist. Een opmerkelijke Fellini-film, waarin het gebruikelijke rariteitenkabinet is vervangen door veel mildere karikaturen. Ondanks vedetten-venijn en hypocriet eigenbelang overheerst een toon van melancholieke poëzie en de kunstmatigheid van de vormgeving steekt de draak met zichzelf. Indrukwekkende muziek van Verdi en een machtig spektakel in de studio's in Rome, waar Fellini bijna een compleet schip liet nabouwen.

Firefox

1982 | Actiefilm, Drama, Thriller

Verenigde Staten 1982. Actiefilm van Clint Eastwood. Met o.a. Clint Eastwood, Freddie Jones, David Huffman, Warren Clarke en Ronald Lacey.

Langdradige actiefilm waarin de immer onverschrokken en grimmig kijkende ex-Vietnampiloot Mitchell Gant (Eastwood) de Sovjet Unie wordt binnengesmokkeld - wat zeker de helft van de film duurt - om een supersonisch vliegtuig te stelen. Dankzij uitgebluste KGB-agenten slaagt zijn missie en wat rest is een onvermijdelijke achtervolging in de lucht. Eastwoods missie om van Craig Thomas' roman een spannende film te maken mislukt echter en het enige lichtpuntje zijn de spectaculaire vliegtuigopnamen. Volgens Michael Paris, auteur van 'From the Wright Brothers to Top Gun' was Firefox de opmaat van een hernieuwde belangstelling voor 'aviation movies': puur vliegavontuur met een boodschap. In dit geval: leve de Koude Oorlog.

The Elephant Man

1980 | Biografie, Horror, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1980. Biografie van David Lynch. Met o.a. John Hurt, Anthony Hopkins, Anne Bancroft, John Gielgud en Wendy Hiller.

Londen 1884. Tegen betaling kunnen kijklustigen op de kermis de verschrikkelijk misvormde John Merrick (Hurt), artiestennaam The Elephant Man, bekijken. Een jonge arts (Hopkins) bevrijdt hem uit de klauwen van zijn eigenaar en brengt hem naar een ziekenhuis om hem te onderzoeken. Hij ontdekt dat Merrick intelligent en gevoelig is met een sterke persoonlijkheid. Fascinerend drama dat op feiten gebaseerd is. Een tour-de-force van acteur Hurt om ondanks het afschrikwekkende masker emoties te kunnen spelen. Fraaie Victoriaanse sfeer, ijzersterk scenario, prachtige zwart-wit fotografie. Genomineerd voor acht Oscars, waarvan nul toegekend. Wél een César en BAFTA's, voor beste film en acteur.

Secret Orchards

1980 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk 1980. Drama van Richard Loncraine. Met o.a. Freddie Jones, Noël Dyson, Joseph Blatchley, Judy Parfitt en Phoebe Nicholls.

De film vertelt de ware geschiedenis van bananenmiljonair Roger Ackerley, die in 1929 stierf en rond wie er toen een schandaal losbrak. Hij was getrouwd en had een zoon maar na zijn dood bleek dat hij nog een tweede vrouw had die hem drie dochters had geschonken.

Pennies From Heaven

1978 | Muziek, Drama

Verenigd Koninkrijk 1978. Muziek van Piers Haggard. Met o.a. Bob Hoskins, Gemma Craven, Cheryl Campbell, Kenneth Colley en Freddie Jones.

Een verkoper van bladmuziek uit 1935 wil het soort leven leiden dat wordt bezongen in zijn favoriete nummers. Dat pakt natuurlijk rampzalig uit. Dennis Potter heeft een meesterwerk gemaakt voor tv, waarin hij de spelers de songs van die tijd laat naspelen, om nadruk te leggen op de emotionele sleutelmomenten. Boeiend.

All Creatures Great and Small

1975 | Drama, Biografie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1975. Drama van Claude Whatham. Met o.a. Simon Ward, Anthony Hopkins, Lisa Harrow, Brian Stirner en Freddie Jones.

Ward is de jonge dierenarts James Herriot die als assistent van de oudere, excentrieke Siegfried Farnon (Hopkins) het vak leert op het platteland van Yorkshire. Naar de autobiografische bestsellers van James Herriot (If Only They Could Talk/Alle dieren onder de veearts en It Shouldn't Happen to a Vet/Belevenissen van een veearts). De film werd de aanleiding voor een langdurige tv-serie. Een aardig beeld van het leven in de provincie omstreeks 1935.

Son of Dracula

1974 | Musical

Verenigd Koninkrijk 1974. Musical van Freddie Francis. Met o.a. Harry Nilsson, Ringo Starr, Rosanna Lee, Freddie Jones en Dennis Price.

Een ongewone maar ongeïnspireerde horror-rockfilm met zeven liedjes van Nilsson die de hoofdrol speelt. Ex-Beatle Ringo produceerde. Hertiteld als YOUNG DRACULA.

Juggernaut

1974 | Thriller, Misdaad, Actiefilm

Verenigd Koninkrijk 1974. Thriller van Richard Lester. Met o.a. Richard Harris, Omar Sharif, David Hemmings, Anthony Hopkins en Shirley Knight.

De Britannic (een passagiersschip met 1200 opvarenden) maakt een routinevaart naar Amerika. Dan vertelt een mysterieuze stem de eigenaars dat er een bom aan boord is, die de volgende ochtend zal ontploffen tenzij een immens losgeld wordt betaald. Explosievendeskundige Fallon (Harris) komt aan boord om de bom onschadelijk te maken, maar hij staat voor een haast onmogelijke opdracht. Kippevel bezorgende suspenser, waarvan de spanning handig wordt opgevoerd tot een adembenemende climax. Harris is formidabel als de arrogante deskundige. Richard Alan Simmons schreef het goed opgebouwde scenario, dat door Lester met veel gevoel voor humor in beeld werd gebracht. Gerry Fisher stond achter de camera.

Satanic Rites of Dracula

1973 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1973. Horror van Alan Gibson. Met o.a. Michael Coles, Peter Cushing, Christopher Lee, William Franklyn en Freddie Jones.

Voor de duizendste keer speelt Lee hier Graaf Dracula, na The Satanic Rites of Dracula hield hij het voor gezien. De film is een direct vervolg op Dracula A.D. 1972, waarin de graaf het nageslacht van de oude vampierdoder Van Helsing voor eens en altijd wilde uitroeien. Dat was veel gehis met rode ogen en slagtandjes. The Satanic Rites of Dracula voert wat verder en ambieert wat meer, met meer niet-serieus-te-nemen amusement als gevolg. Dracula is nu, als een eersteklas slechterik in een James Bond-film, uit op de destructie van de gehele mensheid. Een afstammeling van Van Helsing (die de vorige film op het nippertje had overleefd) probeert het tij te keren.

Antony and Cleopatra

1973 | Drama

Verenigde Staten 1973. Drama van Charlton Heston. Met o.a. Charlton Heston, Hildegard Neil, Eric Porter, John Castle en Fernando Rey.

Na JULIUS CEASAR wil Heston te veel van het goede in zijn bewondering voor Shakespeare. Ernstige budgetaire beperkingen en een trage regie resulteren in een matig eindprodukt.

Sitting Target

1972 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1972. Actiefilm van Douglas Hickox. Met o.a. Oliver Reed, Jill St. John, Ian McShane, Edward Woodward en Frank Finlay.

Reed ontsnapt uit de gevangenis om twee rekeningen te vereffenen, de eerste betreft zijn overspelige vrouw St. John. Een gewelddadige, tamelijk onsmakelijke film.

Mr. Horatio Nibbles

1972 | Familiefilm, Komedie, Horror

Verenigd Koninkrijk 1972. Familiefilm van Robert Hird. Met o.a. Lesley Roach, Gary Smith, Rachel Brennock, John Ash en Nigel Chivers.

Een jong meisje wordt door niemand geloofd als ze vertelt dat ze bevriend is geraakt met een enorm, onzichtbaar konijn - tot hij op haar verjaardagsfeestje verschijnt. Een charmante kinderfilm, die ondanks de bescheiden special effects toch een heel aparte sfeer weet op te roepen.

Goodbye Gemini

1970 | Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Drama van Alan Gibson. Met o.a. Judy Geeson, Martin Potter, Michael Redgrave, Alexis Kanner en Marian Diamond.

De tweelingen Jacki (Geeson) en Julian (Potter) zijn sterk op elkaar aangewezen na de scheiding van hun ouders. Hun verstandhouding grenst aan telepathie. Hun enge, onvolwassen wereld wordt verstoord door Clive (Kanner) en Denise (Diamond), die de tweeling chanteren met bedenkelijke foto's. Dit leidt tot moord. Gesitueerd in maffe kringen van rijkeluiszonen en - dochters in swingend Londen, waar men weinig meer doet dan zich te pletter vervelen, en dat ondermijnt het idee van Jenni Halls duistere, claustrofobische en incestueuze roman volkomen. Oninteressant. Ook bekend als TWINSANITY.

Frankenstein Must Be Destroyed

1970 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1970. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Peter Cushing, Simon Ward, Veronica Carlson, Freddie Jones en Thorley Walters.

Cushing getuigt hier van meer koelbloedigheid dan gewoonlijk, wanneer hij een jong stel dwingt hem te helpen bij experimentele hersentransplantaties. Eén van de beste films uit de Hammer- reeks. Gevolgd door THE HORROR OF FRANKENSTEIN.

Assault

1970 | Thriller

Verenigd Koninkrijk 1970. Thriller van Sidney Hayers. Met o.a. Suzy Kendall, Frank Finlay, James Laurenson, Tony Beckley en Lesley-Anne Down.

Een aantal meisjes wordt op weg naar school verkracht en vervolgens vermoord. De politie stelt een onderzoek in en staat aanvankelijk voor een raadsel. Dit is niet onbegrijpelijk, aangezien de dader pas in de zesentachtigste minuut voorkomt. Goed opletten, want de man wordt even later alweer geëlektrokuteerd, zodat het motief van de dader niet uit de doeken wordt gedaan. De film is gebaseerd op de thriller-roman The Ravine van Kendal Young.

Frankenstein Must Be Destroyed !

1969 | Horror

Verenigd Koninkrijk 1969. Horror van Terence Fisher. Met o.a. Colette O'neil, Geoffrey Bayldon, George Pravda, Maxine Audley en Thorley Walters.

Een aantal meisjes wordt op weg naar school verkracht en vervolgens vermoord. De politie stelt een onderzoek in en staat aanvankelijk voor een raadsel. Dit is niet onbegrijpelijk, aangezien de dader pas in de zesentachtigste minuut voorkomt. Goed opletten, want de man wordt even later alweer geëlektrokuteerd, zodat het motief van de dader niet uit de doeken wordt gedaan. De film is gebaseerd op de thriller-roman The Ravine van Kendal Young.

The Bliss of Mrs. Blossom

1968 | Komedie

Verenigd Koninkrijk​/​​Verenigde Staten 1968. Komedie van Joseph McGrath. Met o.a. Shirley MacLaine, Richard Attenborough, James Booth, Freddie Jones en Bob Monkhouse.

Een originele komedie met heerlijke rollen. De vrouw van een BH-fabrikant heeft - al vijf jaar - een minnaar die op de zolder verborgen zit. Zakt aan het einde wat af, maar voor het grootste gedeelte een verrukkelijke film. Naar een toneelstuk van Alec Coppel, door hem en Denis Norden tot scenario bewerkt. Camerawerk van Geoffrey Unsworth.

Marat/Sade

1967 | Drama, Horror

Verenigd Koninkrijk 1967. Drama van Peter Brook. Met o.a. Patrick Magee, Clifford Rose, Glenda Jackson, Ian Richardson en Brenda Kempner.

Een huiveringwekkende bewerking van het toneelstuk van Peter Weiss over de 'voorstelling' door patiënten van een Frans krankzinnigengesticht, onder regie van Markies de Sade. De lugubere sfeer is zo intens, dat je de acteurs bijna in je nek voelt ademen; schitterend geregisseerd door Brook. Zeker niet geschikt voor mensen met een zwakke maag. Het scenario is van Adrian Mitchell. Het camerawerk is van David Watkin.