Walter Newman: scenario.
Er zijn 5 films gevonden.

The Champ

1979 | Drama, Sportfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1979. Drama van Franco Zeffirelli. Met o.a. Jon Voight, Faye Dunaway, Jack Warden, Arthur Hill en Strother Martin.

Voight is een ex-wereldkampioen boksen. Hij leeft gescheiden van zijn vrouw Dunaway en komt aan de kost als paardenverzorger en adviseur bij het paardenrennen. Hij gokt en is alcoholist. Toch wordt hij vereerd door zijn zoontje Schroder die niets liever zou willen dan dat zijn vader weer in de ring zou stappen. Sentimenteel melodrama dat het luxueuze wereldje van de moeder die mode-ontwerpster is, confronteert met het ongenadige boksmilieu. Onnodige remake van de veel sterkere film van King Vidor uit 1939, met acteurs die zich niet op hun gemak zijn in hun rol. Walter Newman moderniseerde het verhaal van Frances Marion, maar gooide ook alle charme overboord. Schroder is hartveroverend als de jongen. Fred J. Koenekamp stond in voor de fotografie.

Cat Ballou

1965 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1965. Western van Elliot Silverstein. Met o.a. Jane Fonda, Lee Marvin, Michael Callan, Dwayne Hickman en Nat King Cole.

Feministische western. Fonda speelt lerares Cat, wier vader wordt vermoord en die enkele mannen, onder wie de altijd dronken ex-scherpschutter Kid (Marvin), inhuurt voor gerechtigheid. De mannen zijn terughoudend, zodat Cat - 'Jullie haken al af bij de eerste keer dat ik jullie iets vraag, zoals een treintje beroven!' - maar zich zelf op het werk toelegt. Vooral Marvin in een dubbelrol is grappig; hij kreeg er een Oscar voor. Stubby Kaye en Nat King Cole dienen als 'Grieks' commentaarkoor.

The Magnificent Seven

1960 | Western

Verenigde Staten 1960. Western van John Sturges. Met o.a. Yul Brynner, Steve McQueen, Eli Wallach, Horst Buchholz en James Coburn.

Vrije remake van Akira Kurosawa’s meesterwerk The Seven Samurai uit 1954 kenmerkt zich vooral door eenvoud. Zeven scherpschutters worden door de bewoners van een Mexicaans dorpje ingehuurd om Calvera (Eli Wallach) en zijn bandieten te verjagen. Regisseur Sturges zorgde voor een perfecte balans tussen actie, karakterontwikkeling en tempo. De acteurs waren in 1960 relatieve nieuwkomers. Brynner, McQueen, Coburn en de anderen speelden dat de stukken ervan afvlogen en maakten de film tot een van de hoogtepunten uit het genre.

The True Story of Jesse James

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van Nicholas Ray. Met o.a. Robert Wagner, Jeffrey Hunter, Hope Lange, Agnes Moorehead en Alan Baxter.

Wagner is Jesse en Hunter is Frank James, de broers die ook in deze versie door gebeurtenissen tijdens de Burgeroorlog in de misdaad zijn vervallen. Outlaws tegen wil en dank, gevangenen van de situatie waarop zij niet of nauwelijks invloed konden uitoefenen. Walter Newman schreef deze niet oninteressante western maar van het verhaal van Nunnally Johnson is de kern zeker niet overeind gebleven. Moorehead is de moeder van de broers, Hale is Cole Younger, Elliott is Jim Younger en Anthony Ray is Bob Younger. Meer dan een normale actiewestern is het niet. Goed camerawerk van Joe MacDonald. De herverfilming van de versie uit 1939 met Tyrone Power en Henry Fonda (JESSE JAMES). Gefilmd in CinemaScope.

The Man with the Golden Arm

1955 | Drama

Verenigde Staten 1955. Drama van Otto Preminger. Met o.a. Frank Sinatra, Eleanor Parker, Kim Novak, Arnold Stang en Darren McGavin.

Nadat hij uit de gevangenis is ontslagen probeert Frankie (Sinatra) zijn leven te beteren, uit de buurt te blijven van zijn oude vrienden waarvoor hij werkte als de man die de kaarten deelt in illegale gokspellen, en vooral probeert hij geen heroïne meer te gebruiken. Hij wil beroepsmuzikant worden, heeft talent, maar zijn invalide vrouw (Parker) ziet daar weinig brood in. Waarom gaat hij niet weer gewoon kaarten delen? Fascinerend drama, met sterk spel, vooral van een uitstekende Sinatra, en een mooie, sfeervolle jazz-score.