Yvette Andreyor: cast.
Er zijn 6 films gevonden.

La veuve et l'innocent

1948 | Komedie

Frankrijk 1948. Komedie van André Cerf. Met o.a. Jean Tissier, Sophie Desmarets, Raymond Bussièrs, Jean Desailly en Saturnin Fabre.

Een misdaad-komedie waarin de guillotine gestolen is, zodat een onschuldig ter dood veroordeelde niet geëxecuteerd kan worden. Een stelletje dat op huwelijksreis is, heeft die valbijl bij zich. De komische situaties, de gevatheden en de reeks goede bijrollen waarop de Franse cinema toen nog het patent bezat, vormen de essentie van de film. De maker is in hoofdzaak een scenario- en dialoogschrijver en neemt slechts zo nu en dan achter de camera plaats.

Torrents

1947 | Avonturenfilm, Romantiek, Drama

Frankrijk 1947. Avonturenfilm van Serge de Poligny. Met o.a. Renée Faure, Hélène Vita, Gabrielle Fontan, Lucy Valnor en Yvette Andreyor.

Een verfilming van de roman van Anne-Marie Desmarets die ons via de Savoie meeneemt van Brugge naar de Sahara. Kwellende liefde die eindigt met de zelfmoord van de heldin. Ze stort zch in een wilde rivier, het symbool van de stroom der liefde en de haat die vloeit in deze dwaze, onsamenhangende, romantische en erg bijzondere film van een regisseur die het verdient opnieuw ontdekt te worden.

Un Ami viendra ce soir

1945 | Oorlogsfilm, Drama

Frankrijk 1945. Oorlogsfilm van Raymond Bernard. Met o.a. Madeleine Sologne, Yvette Andreyor, Cécilia Paroldi, Lily Mounet en Michel Simon.

Een vreemd sanatorium in de Alpen tijdens de Duitse bezetting: het dient als hoofdkwartier van het Verzet terwijl spionnen, door de nazi's betaald, zich onder de demente patiënten bevinden. De sfeer is zo gespannen dat men niet goed de een van de ander kan onderscheiden tijdens de gewelddadige gebeurtenissen. Deze film lijdt onder zijn lengte maar bevat een aantal verstikkende scènes in een claustrofobische sfeer met bovendien uitzonderlijke intense acteerstaaltjes.

Les deux timides

1928 | Komedie, Romantiek, Drama

Frankrijk 1928. Komedie van René Clair. Met o.a. Véra Flory, Maurice de Féraudy, Pierre Batcheff, Jim Gérald en Anna Lefeuvrier.

Clair werkte voor het eerst samen met Eug[KA2]ene Labiche voor de film UN CHAPEAU DE PAILLE D`ITALIE (1927), die als een van zijn meesterwerken wordt beschouwd. Voor deze film besloten zij weer samen te werken door Labiche`s gelijknamige toneelstuk (waaraan Marc Michel had meegeschreven) te bewerken voor het cellulo[KA3]id. Verlegen advocaat Fremissin (Batcheff) verdedigt opvliegende Garadoux (G[KA1]erald), die ervan beschuldigd wordt zijn echtgenote mishandeld te hebben, maar het briljante pleidooi van de verdediger zakt als een pudding in elkaar op het moment dat er een muis de rechtszaal binnenritst. Bij gevolg krijgt Garadoux twee jaar. Als Garadoux weer vrij is, worden hij en Fremissin verliefd op de lieve C[KA1]ecile Thibandier (Flory). Alles komt op zijn pootjes terecht, als Fremissin de kans krijgt te laten zien hoe goed hij wel pleiten kan. Toch niet die grootse film, waarvan Frankrijk hoopte dat Clair Chaplin zou kunnen evenaren. De Duits-Franse cultuurzender ARTE en het tweede Duitse tv-net ZDF lieten in 1994 Bernd Schultheis muziek bij deze zwijgende film schrijven en het ZDF restaureerde de kopie voor uitzending op de tv. Het scenario is van Clair. Achter de camera stonden Robert Balton en Nicolas Roudakoff. In 1941 opnieuw gefilmd door Yves Allégret.

Judex

1916 | Drama

Frankrijk 1916. Drama van Louis Feuillade. Met o.a. René Cresté, Musidora, Yvette Andreyor, Marcel Lévesque en Bout-de-Zan.

Een uit een proloog en elf (volgens sommigen twaalf) episodes bestaande serial. De bankier Favraux (Leubas) die zich door tal van misdrijven verrijkt heeft, haalt zich de wraak van Judex (Crest[KA1]e) op de hals. Hij wordt levenslang tot het tuchthuis veroordeeld en vervolgens bevrijd door avonturiers die zich van het ge[KA3]erfde fortuin van zijn dochter Jacqueline (Andreyor) meester willen maken. Judex trouwt uiteindelijk met Jacqueline en vergeeft de berouwvolle bankier. We zullen de door de populaire scenario- en romanschrijver Arthur Bern[KA2]ede verzonnen fantastische verwikkelingen maar buiten beschouwing laten. De regie is van hetzelfde niveau als in FANTOMAS van dezelfde regisseur (1913-1914). De moralistische en melodramatische ondertoon van het geheel vormen evenwel een behoorlijk minpunt. In dit opzicht is de remake-kopie-hulde van Georges Franju veel beter geslaagd. Duur van de oorspronkelijke versie gebaseerd op wat er volgens de bestaande kopieën van over is ...

Le Bossu

1913 | Komedie, Drama

Frankrijk 1913. Komedie van André Heuzé. Met o.a. Henry Krauss en Yvette Andreyor.

De oudst bekende verfilming van de beroemde roman van Paul Féval, in een zwijgende versie. Theatraal, hoogdravend en stoffig in onze ogen maar deze film neemt een eervolle plaats in de vroege geschiedenis van de film in. Een historische curiositeit.