Arturo Dominici: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Confessione di un commissario di polizia al procuratore della repubblica

1971 | Thriller, Mysterie, Misdaad

Italië 1971. Thriller van Damiano Damiani. Met o.a. Franco Nero, Martin Balsam, Marilù Tolo, Claudio Gora en Arturo Dominici.

Een politiecommisaris probeert een misdadiger, die door hooggeplaatste protectie steeds weer ontsnapt, te vangen door zelf buiten de wet te gaan, waardoor hij in de ogen van de rechter van instructie zelf verdacht wordt. Zijn onderzoek wijst naar de medeplichtigheid van de openbare aanklager, maar voordat de gearresteerde commissaris kan getuigen, wordt hij gedood. Goed spel van Nero en Balsam in politieke misdaadfilm, waarvan de aanklacht tegen de corruptie enigszins verloren gaat in ingewikkelde wie-is-de-dader structuur. Het scenario is van Salvatore Laurani en regisseur Damiani. Het camerawerk is van Claudio Ragona. Eastmancolor, Mono.

Confessione di un Commissario di Polizia al Procuratore della Republica

1971 | Thriller

Italië 1971. Thriller van Damiano Damiani. Met o.a. Michele Gammino, Arturo Dominici, Claudio Gora, Giancarlo Prete en Marilù Tolo.

Een politiecommisaris probeert een misdadiger, die door hooggeplaatste protectie steeds weer ontsnapt, te vangen door zelf buiten de wet te gaan, waardoor hij in de ogen van de rechter van instructie zelf verdacht wordt. Zijn onderzoek wijst naar de medeplichtigheid van de openbare aanklager, maar voordat de gearresteerde commissaris kan getuigen, wordt hij gedood. Goed spel van Nero en Balsam in politieke misdaadfilm, waarvan de aanklacht tegen de corruptie enigszins verloren gaat in ingewikkelde wie-is-de-dader structuur. Het scenario is van Salvatore Laurani en regisseur Damiani. Het camerawerk is van Claudio Ragona. Eastmancolor, Mono.

Indagine su un cittadino al di sopra di ogni sospetto

1970 | Thriller

Italië 1970. Thriller van Elio Petri. Met o.a. Gian Maria Volonté, Florinda Bolkan, Salvo Randone, Orazio Orlando en Gianni Santuccio.

Een politie-inspecteur vermoordt zijn onberekenbare minnares, maar is zo zeker van zijn eigen onaantastbaarheid dat hij met opzet een aantal sporen nalaat die in zijn richting wijzen. Belast met het onderzoek naar zijn eigen misdaad heeft hij de mogelijkheid om zich alsnog op zijn rivalen te wreken. Deze bekroonde film combineert een psychologische thriller met een aanklacht tegen machtsmisbruik en is in beide opzichten even overtuigend. Een knappe rol van Volonté als de door zijn beroep paranoide geworden inspecteur.

Un homme qui me plaît

1969 | Komedie

Frankrijk 1969. Komedie van Claude Lelouch. Met o.a. Jean-Paul Belmondo, Annie Girardot, Marcel Bozzuffi, Maria Pia Conte en Richard Basehart.

Een Franse actrice en een componist van filmmuziek worden verliefd op elkaar tijdens opnamen in Hollywood. Na voltooiing van de film maken ze samen een toeristische reis door de V.S. en keren dan terug naar hun gezinnen. De film begint veelbelovend met een ironisch kijkje op het produktieproces en voor de hand liggende, maar werkzame humor over taalbarrières, maar halverwege wordt het verhaal stopgezet voor een banale reisdocumentaire waarbij de acteurs alleen maar toeschouwers zijn. Jammer, want Girardot en Belmondo vormen een goede combinatie.

Il Momento di uccidere

1968 | Western

Italië 1968. Western van Giuliano Carmineo. Met o.a. George Hilton, Loni von Friedl, Walter Barnes, Horst Frank en Arturo Dominici.

Een rechter haalt een duo scherpschutters naar een stadje waar sinds de burgeroorlog een goudschat verborgen is die bandietenbendes heeft aangetrokken. Bij hun aankomst is de rechter vermoord, maar ze associëren zich met zijn verlamde dochter die dubbel spel blijkt te spelen. Dit nogal fantasierijke scenario kreeg een verfilming die de banaalste elementen van spaghetti- en Sauerkraut-western verenigt. Goede rol van Von Friedl. Het heldenduo van de jonge vlotterik en de humeurige domme kracht kondigt de TRINITÀ-formule al aan, nog zonder slapsticks. Carmineo regisseerde als Anthony Ascott. Ook bekend als THE MOMENT TO KILL.

Angélique et le Sultan

1968 | Avonturenfilm, Romantiek, Actiefilm

Frankrijk​/​​Duitsland​/​​Italië 1968. Avonturenfilm van Bernard Borderie. Met o.a. Robert Hossein, Jean-Claude Pascal, Roger Pigaut, Bruno Dietrich en Sieghardt Rupp.

Laatste deel van avonturen van Angélique die eindelijk met echtgenoot De Peyrac herenigd wordt, maar eerst nog op de slavenmarkt van Algiers wordt verkocht en favoriete in de harem van een sultan wordt. Mercier blijft bij alle ontberingen expressieloos als altijd. Pascale Jardin, Francis Cosne en de regisseur bewerkten de roman van Anne en Serge Golon tot scenario.

Golia alla conquista di Bagdad

1964 | Avonturenfilm

Italië 1964. Avonturenfilm van Domenico Paolella. Met o.a. Peter Lupus, Mario Petri, Helga Liné, Arturo Dominici en Piero Lulli.

Een bedroefde sultan van Bagdad geeft Goliath opdracht zijn door een wrede Koerdenstam ontvoerde dochter te bevrijden. Koren op de molen van de gespierde gigant, die met de kruiperige kidnappers de woestijn aanveegt. Zeer naïeve, maar onbekommerde avonturen zijn te zien in deze pseudo-klassieke vertelling.

Il Trionfo di Robin Hood

1963 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1963. Avonturenfilm van Umberto Lenzi. Met o.a. Don Burnett, Gia Scala, Samson Burke, Gérard Philippe Noël en Vincenzo Muselino.

Deze Italiaanse verfilming van de roman die Alexandre Dumas wijdde aan de legendarische Britse volksheld, wijkt wat inhoud betreft weinig af van talrijke vroegere versies en werd - ondanks middelmatige rolbezetting - kleurrijk en met geestdrift in beeld gebracht.

Golia e il cavaliere mascherato

1963 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië 1963. Avonturenfilm van Piero Pierotti. Met o.a. Alan Steel, Mimmo Palmaro, Ettore Manni, Pilar Cansino en José Greci.

Goliath is knokker in kamp van zigeuners die rivaliteit opwekt van andere spierbundel, maar zich daarna met hem associeert in strijd tegen wrede hertog. Body-buildersavontuur in middeleeuwen in plaats van mythologie of prehistorie. Enige aardigheid: Steel weet zijn hele rol lang zijn lachen niet te houden.

Ercole contro Molock

1963 | Avonturenfilm, Fantasy

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1963. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Gordon Scott, Alessandra Panaro, Rosalba Neri, Michel Lemoine en Nerio Bernardi.

De wrede koningin van Mykenos laat haar zoon Moloch als god aanbidden waarbij talrijke slaven aan zijn cultus geofferd worden. De prins van Tirontos voegt zich bij de slaven en weet zo de favoriet van de koningin te worden, zodat hij aan het hof een revolutie kan voorbereiden die met de steun van de bevolking van Tirontos slaagt. Het scenario heeft een reeks van spectaculaire en al dan niet bedoeld komische vondsten die de film boven de middelmaat van het genre uittillen. Om op de succesreeks in te haken, neemt de prinselijke held als slaaf de schuilnaam Hercules (Ercole) aan. Scenario van Arrigo Equini, Remigio Del Grosso en de regisseur. Camerawerk van Augusto Tiezzi.

Perseo, l'invincible

1962 | Avonturenfilm

Spanje​/​​Italië 1962. Avonturenfilm van Alberto De Martino. Met o.a. Richard Harrison, Anna Ranalli, Elisa Cegani, Arturo Dominici en Leo Anchoriz.

Perseus is de minnaar van de prinses van Cyriphos, dat bedreigd wordt door het naburige vorstendom waarvan de prins zijn zinnen ook heeft gezet op de troonopvolgster. Middels een getruceerd toernooi lijkt hij zijn doel te bereiken, maar de goden hebben Perseus voorbestemd om de usurpator te verdelgen. Nieuwe antieke krachtpatser onderscheidt zich in niets van zijn voorgangers, al zijn de regie, de fotografie, de trucage en het spel iets beter dan het gemiddelde in dit genre.

La Guerra di Troia

1961 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Frankrijk​/​​Italië​/​​Verenigde Staten 1961. Avonturenfilm van Giorgio Ferroni. Met o.a. Steve Reeves, Juliette Mayniel, John Drew Barrymore, Edy Vessel en Lidia Alfonsi.

Aan het Griekse beleg van Troje wordt na tien jaar een eind gemaakt door Odysseus' list met het houten paard. Beroemd stuk mythologie kreeg een adequate filmversie, waarbij alleen de decors soms overduidelijk van karton zijn. Geslaagde spectaculaire scènes en goed spel van Barrymore als Ulysses. Rol van Reeves als Trojaanse held Aeneas werd in vervolgfilm nog eens overgedaan.

I Lancieri neri

1961 | Avonturenfilm, Historische film

Frankrijk​/​​Italië 1961. Avonturenfilm van Giacomo Gentilomo. Met o.a. Mel Ferrer, Yvonne Furnaux, Letitia Roman, Jean Claudio en Annibale Ninchi.

Tijdens een toernooi waarbij de winnaar door de Poolse koning tot legeraanvoerder wordt gemaakt, komen in de finale twee broers tegenover elkaar uit. De uitslag blijft onbeslist en de meest ambitieuze van de twee sluit zich uit teleurstelling aan bij vijandige Kirgiezen. De tweede wordt nu benoemd en moet het land redden van het verraad van zijn broer. Dit kleurrijk en met vaart gemaakt spektakel over 13e-eeuwse lansiers blijft ondanks het overdreven spelen van de acteurs onderhoudend. USA-titel: THE BLACK LANCERS. GB-titel: THE CHARGE OF THE BLACK LANCERS.

Messalina venere imperatrice

1960 | Avonturenfilm

Italië 1960. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Belinda Lee, Spiros Focás, Carlo Giustini, Gian Carlo Sbragia en Giulio Donnini.

Een zoveelste verfilming van het leven van Messalina. Pompeus en naïef.

La maschera del demonio

1960 | Horror, Mysterie

Noorwegen​/​​Italië 1960. Horror van Mario Bava. Met o.a. Barbara Steele, John Richardson, Ivo Garrani, Andrea Checchi en Arturo Dominici.

Een door de inquisitie geexecuteerde heks wordt na twee eeuwen door een bloeddruppel op haar kist weer tot leven gewekt en doodt haar nazaten. Een jonge geleerde redt echter de dochter (die sprekend op de heks lijkt) uit die familie en dorpelingen verbreken de vloek door de heks op de brandstapel te brengen. Deze film naar een griezelverhaal van Gogol werd een klassieker in het horrorgenre door de uitzonderlijk suggestieve kwaliteit van de fotografie - Bava die hiermee zijn regiedebuut maakte was zelf cameraman - en de fascinerende dubbelrol van Steele die hiermee een cultus-idool werd. Actrice en regisseur zouden deze kwaliteit zelden meer evenaren.

Il Ladro di Bagdad

1960 | Familiefilm, Avonturenfilm, Fantasy

Italië​/​​Frankrijk​/​​Verenigde Staten 1960. Familiefilm van Arthur Lubin. Met o.a. Steve Reeves, Giorgia Moll, Georges Chamarat, Arturo Dominici en Antonio Battistella.

Een dief die zijn buit onder de armen van Bagdad verdeelt, wordt verliefd op de dochter van de sultan en komt tegenover een gevaarlijke rivaal te staan. Dit avontuurlijke sprookje kan qua vernuftige speciale effecten en spelprestaties niet in de schaduw van de vooroorlogse versie (THE THIEF OF BAGDAD) staan, maar is kleurrijk en met vaart gemaakt.

Il Terrore dei barbari

1959 | Avonturenfilm, Historische film, Drama

Italië 1959. Avonturenfilm van Carlo Campogalliani. Met o.a. Steve Reeves, Bruce Cabot, Chelo Alonzo, Giulia Rubini en Andrea Checchi.

Als Verona door de Longobarden wordt overvallen, wordt een graaf gedood en gaat zijn zoon het verzet tegen de barbaren leiden. Ondanks zijn verliefdheid op een Longobardijnse prinses, wat het allemaal nog moeilijker maakt, wordt hij de overwinnaar. Deze rommelig gemonteerde spektakelfilm biedt nauwelijks gelegenheid om het verhaal te volgen en de krachtpatserij van Reeves is wel erg doorzichtig getruceerd. Ook voor het genre onder de maat. Scenario van Nino Stresa, Gino Mangini en regisseur Campogalliani. Camerawerk van Adalberto Albertini.

Gli Amori di Messalina

1959 | Avonturenfilm, Historische film

Italië 1959. Avonturenfilm van Vittorio Cottafavi. Met o.a. Belinda Lee, Spiros Fokas, Carlo Giustini, Giancarlo Sbragia en Giulio Donnini.

Een Vestaalse maagd, tegen haar wil uitgehuwelijkt aan keizer Claudius, ontwikkelt zich tot een wrede despote, die complotteert tegen haar echtgenoot. Haar oude liefde voor de legeraanvoerder Maximus keert zich tegen haar, want hij wil zijn keizer redden. Messalina wordt gedood; Maximus verlaat Rome met een christen- slavin. Het genuanceerde scenario en de inventieve regie redden de film van de middelmaat van bordpapieren decors en houterig acteren. Lee in de titelrol is een overtuigende perfide verleidster.