Richard Rodgers: muziek.
Er zijn 13 films gevonden.

The King And I

1998 | Animatie, Familiefilm, Musical

Verenigde Staten 1998. Animatie van Richard Rich.

Cinderella

1997 | Fantasy, Musical, Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1997. Fantasy van Robert Iscove. Met o.a. Whitney Houston, Bernadette Peters, Jason Alexander, Whoopi Goldberg en Victor Garber.

Moderne, muzikale versie van het klassieke sprookje over het meisje dat door haar stiefmoeder en stiefzussen als sloof wordt behandeld. Als ze haar verbieden om naar het bal van de prins te gaan krijgt ze hulp van de goede fee.

Women & Men: Dusk Before Fireworks

1990 | Romantiek, Komedie

Verenigde Staten​/​​Verenigd Koninkrijk 1990. Romantiek van Ken Russell. Met o.a. Peter Weller en Molly Ringwald.

Gigolo Weller brengt regelmatig de nacht door bij zijn vriendin Ringwald. Het begint haar echter op de heupen te werken dat telkens wanneer ze een amoureuse sfeer bereikt hebben, ze onderbroken worden door een of andere vrouw aan de telefoon. Tussen de telefoons in slaagt hij er steeds in het terug goed te maken, maar bij elk gerinkel van de bel wordt haar jaloezie sterker. Een stuk voor twee acteurs en een telefoon. Russells exuberante stijl is duidelijk aanwezig in aankleding van de decors en ontkleding van de acteurs. De sfeer hangt tussen komedie en drama. Valerie Curtin bewerkte het verhaal van Dorothy Parker. Prachtig camerawerk van Billy Williams.

Billy Rose's Jumbo

1962 | Drama, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1962. Drama van Charles Walters. Met o.a. Doris Day, Stephen Boyd, Jimmy Durante, Martha Raye en Dean Jagger.

Een prima film die zich afspeelt in het circus. De liedjes zijn van Rodgers & Hart en Busby Berkely heeft het heel goed in scène gezet. Durante en Raye spelen de sterretjes van de hemel. Welluidende songs waaronder 'The Most Beautiful Girl in the World', 'My Romance', 'This Can't Be Love'. Scenario van Sidney Sheldon naar een musical van Ben Hecht. Camerawerk van William Daniels. Ook bekend als JUMBO.

Flower Drum Song

1961 | Musical

Verenigde Staten 1961. Musical van Henry Koster. Met o.a. Nancy Kwan, James Shigeta, Miyoshi Umeki, Juanita Hall en Benson Fong.

Geen grootse liedjes, maar redelijke muziek die het aanhoren waard is en goede choreografie in een verhaal over San Francisco's Chinatown. Belangrijkste probleem: het duurt allemaal veel te lang.

South Pacific

1958 | Musical, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Musical van Joshua Logan. Met o.a. Rossano Brazzi, Mitzi Gaynor, John Kerr, Ray Walston en Juanita Hall.

Gevierde musical van het legendarische duo Rodgers en Hammerstein, gebaseerd op hun succesvolle Broadwayshow (1949-1954) en geregisseerd door hun toneelregisseur en coscenarist Joshua Logan. Het verhaal speelt op een afgelegen eiland in de Stille Zuidzee tijdens WO II en draait om twee romances: tussen een gedistingeerde Fransman (Brazzi) en een provinciale Amerikaanse verpleegster (Gaynor), en tussen een Amerikaanse soldaat en een lokaal tienermeisje (een toentertijd gedurfde interraciale relatie). De film blinkt uit vanwege het scheutige gebruik van kleurenfilters, de zonnige locaties (Hawaii) en de opgewekte liedjes, met tikihut-evergreen 'Bali H'ai' als uitschieter. Winnaar van een Oscar voor het geluid.

Slaughter on Tenth Avenue

1957 | Actiefilm, Misdaad, Thriller

Verenigde Staten 1957. Actiefilm van Arnold Laven. Met o.a. Richard Egan, Jan Sterling, Dan Duryea, Julie Adams en Walter Matthau.

In de haven van New York moet assistent-procureur Egan een moordpoging onderzoeken. Hij stuit op een muur van zwijgzaamheid. Zelfs het slachtoffer, diens vrouw (Sterling) en vrienden weigeren toe te geven dat er misdaad in het spel is. Het enige wat hij weet is dat de zwaargewonde zich openlijk verzette tegen havenbaas Matthau. Een scenario dat opvallend veel gelijkenis vertoont met ON THE WATERFRONT, maar dat er toch in slaagt op eigen benen te staan. Uitstekende vertolkingen, met een verrassende Dureya als advocaat van de verdachte. De roman The Man Who Rocked The Boat van William J. Keating en Richard Carter werd bewerkt door Lawrence Roman. Voor de score werd gebruik gemaakt van het gelijknamige ballet dat Richard Rodgers componeerde voor de musical ON YOUR TOES, aangepast en gearrangeerd door Herschel Burke Gilbert. Camerawerk van Fed Jackman, Jr.

Carousel

1956 | Musical

Verenigde Staten 1956. Musical van Henry King. Met o.a. Gordon MacRae, Shirley Jones, Cameron Mitchell, Barbara Ruick en Clarameae Turner.

'But somehow I can see, just exactly how I'd be, if I loved you,' zingt sopraan Shirley Jones liefdevol, in wat een ommezwaai-scène zou worden in het musical genre. Niet meer het snelle geflirt tussen vlakke figuren op weg naar een dansnummertje, maar genuanceerde volwassen personages die bedeesd hun wederzijds opbloeiende liefde verkennen. Shirley Jones als een tegendraadse textielarbeider en Gordon MacRae als een stoere draaimolen-exploitant. Beiden zo mogelijk op een nog hoger speelniveau dan een jaar eerder, toen als duo in de fraaie musical Oklahoma. Glorieus.

Oklahoma!

1955 | Musical

Verenigde Staten 1955. Musical van Fred Zinnemann. Met o.a. Gordon MacRae, Shirley Jones, Gene Nelson, Gloria Grahame en Charlotte Greenwood.

Een jonge cowboy en een vrolijke boerenmeid zijn voor elkaar geschapen, dat ziet iedereen, maar ze zijn te koppig om het toe te geven. En een ander meisje kan niet kiezen tussen haar goudeerlijke boerenvriendje en een Iraniër met gladde rappe tong. Rodgers en Hammerstein mixten cowboyromantiek in het begin 20ste-eeuwse Oklahoma met karrenvrachten klassiek geworden liedjes tot een musical uit het boekje. Inmiddels aan de lange kant, en het acteerwerk is soms wat houterig, maar liedjes als 'Oh what a beautiful morning' en de sfeer van aanstekelijk enthousiast optimisme houden de film overeind.

Victory at Sea

1954 | Romantiek, Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1954. Romantiek van Henry Salomon.

Een vlot gemonteerde oorlogsdocumentaire op basis van de populaire tv-serie waarin de geallieerde gevechten tijdens WO II het hoogtepunt vormen. Prima fotografie en opwindende muziek van Richard Rodgers. Geproduceerd door Henry Salomon en verteld door Alexander Scourby.

Mississippi

1935 | Komedie, Muziek, Musical

Verenigde Staten 1935. Komedie van A. Edward Sutherland. Met o.a. Bing Crosby, W. C. Fields, Joan Bennett, Queenie Smith en Gail Patrick.

Een sterke rolbezetting in deze muzikale komedie met Fields als kapitein van een raderboot en Crosby als zanger. De muziek van Rodgers-Hart omvat o.m. 'It's Easy to Remember But So Hard to Forget'. Een onvergetelijke partij poker met W. C. Fields. Let op Ann Sheridan.

Laurel & Hardy: Hollywood Party

1934 | Komedie

Verenigde Staten 1934. Komedie van Richard Boleslawski, Roy Rowland en Allan Dwan. Met o.a. Jimmy Durante, Stan Laurel, Oliver Hardy, Lupe Velez en Polly Moran.

Een muzikale komediehutspot, opgebouwd rond filmster Durante die een galafeest geeft. De romantische nevenintrige is te verwaarlozen, maar Stan & Ollie's gevecht met de vurige Velez, Durante als Schnarzan, de dronken Butterworth en de titelsong maken het de moeite waard. Boleslawski, Dwan en Rowland regisseerden ieder een gedeelte zonder op de titelrol vermeld te worden. In de tv-versie ontbreken Mickey Mouse en de Disneycartoon Red Hot Chocolate Soldiers. Het scenario is van Howard Dietz en Arthur Kober. Het camerawerk is van James Wong Howe.

Dancing Lady

1933 | Komedie, Muziek

Verenigde Staten 1933. Komedie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. Joan Crawford, Clark Gable, Franchot Tone, May Robson en Nelson Eddy.

Na een razzia belandt stripdanseres Crawford samen met enkele collega`s in de gevangenis. Haar borgsom wordt betaald door een rijke bewonderaar, die haar in contact brengt met regisseur Gable, met het verzoek haar een kans te geven. Routine-musical met een aantal goede nummers, maar een miscast van formaat voor Crawford. Vooral interessant als debuutfilm van Astaire. Verder zit de film vol bekende namen als Eddy, Benchley, de Three Stooges en (in een klein rolletje) Eve Arden. Alleen voor fervente fans van het genre. Geschreven door Allen Rivkin en P.J. Wolfson, naar de roman van James Warner Bellah, met muziek van onder meer Richard Rodgers, Nacio Herb Brown en Burton Lane. Choreografie van Sammy Lee. Oliver T. Marsh stond in voor de fotografie.