Marta Eggerth: cast.
Er zijn 18 films gevonden.

Tatort: Nie wieder Oper

1999 | Thriller

Oostenrijk​/​​Duitsland 1999. Thriller van Robert-Adrian Pejo. Met o.a. Loretta Pflaum, Gundula Rapsch, Harald Krassnitzer en Marta Eggerth.

Das Land des Lächelns

1952 | Muziek

Duitsland 1952. Muziek van Hans Deppe. Met o.a. Marta Eggerth, Walter Müller en Paul Hörbiger.

Een Weense trouwt een Chinese prins maar moet tot de ontdekking komen dat oost oost en west west is. Een verfilming van Franz Lehárs operette die de cinefiel weinig vreugde biedt, maar voor de operetteliefhebber een boeiend document is door de medewerking van het eens zo vermaarde zangersechtpaar Kiepura Eggerth.

La Valse brillante

1949 | Muziek

Frankrijk 1949. Muziek van Jean Boyer. Met o.a. Marta Eggerth, Jan Kiepura, Lucien Baroux, Arlette Méry en Roger Tréville.

Enige bewonderaars van een beroemde sopraan worden afgetuigd door een paar geheimzinnige aanvallers. Haar impressario vreest voor haar veiligheid en huurt een tenor in als lijfwacht. Dit verhaaltje is niet meer dan een alibi voor talrijke zangscènes - opera en populair - van het destijds beroemde duo, dat ook nog een vocale steun krijgt van de Petits Chanteurs à la Croix de Bois. Acteren kunnen ze niet, maar dat zou toch aan een flutscenario en gemakzuchtige regie zijn verspild.

Presenting Lily Mars

1943 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1943. Musical van Norman Taurog. Met o.a. Judy Garland, Van Heflin, Fay Bainter, Richard Carlson en Spring Byington.

Vrolijke musical volgens een beproefd recept volgt een meisje dat droomt van een zangcarrière op Broadway. De hier 21-jarige Garland, als kind gelanceerd als 'the little girl with the great big voice' is uiteraard de attractie en haar liedjes zijn de hoogtepunten van dit sprookje. Heflin speelt de producent wiens aandacht de wannabe star probeert te trekken. Met succes uiteraard.

Immer, wenn ich glücklich bin

1938 | Komedie

Oostenrijk 1938. Komedie van Karel Lamac. Met o.a. Marta Eggerth, Lucie Englisch, Paul Hörbiger, Hans Moser en Frits van Dongen.

Een zangeres heeft na haar huwelijk haar beroep opgegeven. Ze ontmoet ex-collega's en haar man komt tot de conclusie dat hij haar met de kunst zal moeten delen. De film drijft bij gebrek aan originele handeling op de komieken en op de zang van Marta Eggerth, die prima is ingebouwd.

Zauber der Bohème

1937 | Muziek

Oostenrijk 1937. Muziek van Géza von Bolváry. Met o.a. Jan Kiepura, Marta Eggerth, Oskar Sima, Paul Kemp en Theo Lingen.

Een zangeres gaat aan dezelfde ziekte tenonder als de operaheldin die ze speelt. Niet alleen fragmenten uit Puccini's La Bohème, maar ook liederen van Robert Stolz voor het zangersechtpaar Eggerth-Kiepura. Aardige bijrollen van Kemp en Lingen.

Wo die Lerche singt

1936 | Komedie, Muziek

Hongarije​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1936. Komedie van Carl Lamac. Met o.a. Marta Eggerth, Hans Söhnker, Lucie Englisch, Rudolf Carl en Fritz Imhoff.

Freule Margit (Eggerth) en haar vader (Neugebauer) hebben grote zorgen. Hun kleine Hongaarse landgoed is met zware schulden bezwaard. Dan besluit Margit een auto-Csarda, ofwel een wegrestaurant, te beginnen. De jonge Hans (Söhnker), zoon van een rijke moeder, die eindelijk op eigen benen wil staan, probeert Margit over te halen hem een vergunning te geven voor de bouw van een benzinepomp. Ze worden verliefd op elkaar. Ieder denkt dat de ander arm is. Wanneer de waarheid uitkomt, komt het eerst tot een ruzie maar uiteindelijk komt alles goed. De film werd gemaakt naar de gelijknamige operette van Franz Lehár. De mooie zangstem van Marta Eggerth en het komische duo Englisch-Carl doen dramaturgische zwakheden vergeten.

Das Schloß in Flandern

1936 | Drama, Muziek, Oorlogsfilm

Duitsland 1936. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Marta Eggerth, Paul Otto, Hilde Weißner, Valy Arnheim en Sabine Peters.

Zes officieren in een belegerd fort nabij Ypern in Vlaanderen tijdens WO I hebben als enige troost en tijdspassering een grammofoonplaat van de zangeres Gloria Delamare (Eggerth). E[KA1]en officier (Hartmann) zoekt haar na de oorlog op. Schlagers: 'Herz, du kennst meine Sehnsucht' en 'Ein neues Leben fängt an'.

Das Hofkonzert

1936 | Muziek

Duitsland 1936. Muziek van Douglas Sirk. Met o.a. Marta Eggerth, Johannes Heesters, Rudolf Klein-Rogge, Otto Tressler en Herbert Hübner.

Marta Eggerth als Biedermeier-zangeresje en Heesters als heerser van een vorstendommetje vinden elkaar als vader en dochter. Sirk draaide tegelijk een Franse versie onder de titel LE CHANSON DU SOUVENIR. Paul Verhoeven maakte acht jaar later een nieuwe versie in kleur: DAS KLEINE HOFKONZERT.

The Divine Spark

1935 | Muziek, Biografie

Italië​/​​Verenigd Koninkrijk 1935. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Phillips Holmes, Marta Eggerth, Benita Hume, Donald Calthrop en Arthur Margetson.

Een vrouw, die verliefd is op de opera-componist Bellini, kiest toch voor haar verloofde om zijn muzikale carrière niet in de weg te staan. De Engelse variant van CASTA DIVA heeft een sterke rolbezetting, maar als Napolitanen zijn de acteurs weinig overtuigend. Een film voor liefhebbers van belcanto en fans van Eggerth. Door Gallone zelf in de jaren vijftig opnieuw gefilmd.

Mein Herz ruft nach dir

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Carmine Gallone. Met o.a. Jan Kiepura, Marta Eggerth, Trude Hesterberg, Hilde Hildebrand en Paul Hörbiger.

Een operagezelschap dat failliet dreigt te gaan tracht een engagement in Monte Carlo te krijgen. Wanneer dat niet lukt treedt het met veel succes op het plein vóór het operatheater op en wordt dan toch aangenomen. Een voorbeeld van een geslaagde zang-, resp. zangersfilm, dank zij een prima scenario, temperamentvolle regie, een stralende Jan Kiepura, voortreffelijke bijrollen van Paul Hörbiger, Paul Kemp en Theo Lingen en de muziek van Robert Stolz en Werner Schmidt-Boecke.

Ihr größter Erfolg

1934 | Historische film, Muziek, Biografie

Duitsland 1934. Historische film van Johannes Meyer. Met o.a. Marta Eggerth, Aribert Mog, Leo Slezak, Gustav Waldau en Max Gülstorff.

Deze film is een vrije interpretatie van de opkomst van de Oostenrijkse actrice Therese Krones (1801-1830), gespeeld door Eggerth. Nadat de beroemde Ferdinand Raimund uit het volkstheater, gespeeld door Slezak, de weg naar het toneel voor haar ge[KA3]effend heeft, maakt ze snel carri[KA2]ere en wordt de lieveling van Wenen. Wanneer haar intieme vriend graaf Jaroff (Schoenhals) echter een bedrieger blijkt te zijn, die de bourgeoisie geld afhandig heeft gemaakt, keren de Weners zich van Therese af. Maar weer is het Raimund, die alles ten goede keert. Deze film staat of valt met de mooie muziek van Grothes, de komische kracht van Slezak en de prachtige stem van Marta Eggerths. Ook bekend als THERESE KRONES.

Die Csárdásfürstin

1934 | Muziek

Duitsland 1934. Muziek van Georg Jacoby. Met o.a. Marta Eggerth, Hans Söhnker, Paul Kemp, Paul Hörbiger en Inge List.

Prins Edwin staat in vuur en vlam voor de zangeres Sylva Varescu, de 'koningin van de Csárdás', maar... er zijn nu eenmaal rangen en standen! Na een verfilming in de 'zwijgende' periode was dit de eerste filmversie met geluid van Kálmáns operette. Eggerth in de titelrol was in die dagen een voor de hand liggende keuze.

Die Ganze Welt dreht sich um die Liebe

1933 | Muziek

Oostenrijk​/​​Duitsland 1933. Muziek van Viktor Tourjansky. Met o.a. Marta Eggerth, Leo Slezak, Ida Wüst, Rolf Wanka en Annie Rosar.

Vader en zoon zijn beiden gecharmeerd van een operettezangeres. Vrij naar Franz Lehárs operette 'Clo-Clo'. De ex-opera-tenor Leo Slezak is Marta Eggerths oudere bewonderaar en Hans Moser vertolkt op beproefde wijze een gedienstige geest.

Es war einmal ein Walzer

1932 | Musical

Duitsland 1932. Musical van Viktor Janson. Met o.a. Marta Eggerth, Rolf von Goth, Paul Hörbiger, Ernst Verebes en Ida Wüst.

Met een scenario van Billy Wilder werd deze Weense klucht een alleraardigst gevalletje. Twee firma's dreigen failliet te gaan en besluiten te fuseren. Dit soort besluiten nemen ook de huwbare kinderen van de firmanten, maar anders dan de zakenlui hadden gepland.

Ein Lied, ein Kuss, ein Mädel

1932 | Komedie

Duitsland 1932. Komedie van Géza von Bolváry. Met o.a. Marta Eggerth, Gustav Fröhlich, Fritz Grünbaum, Paul Morgan en Oskar Sima.

Een employé van een platenfirma wordt geacht met de vrouwelijke compagnon te trouwen, maar hij ziet meer in een verkoopstertje in een van de filialen. Van dit niet erg orgineel gegeven is toch nog een amusante film gebrouwen. De muziek van Robert Stolz en het eertijds befaamde orkest van Dajos Béla dragen daar veel toe bij.

Das Blaue vom Himmel

1932 | Musical

Duitsland 1932. Musical van Viktor Janson. Met o.a. Marta Eggerth, Hermann Thimig, Fritz Kampers, Margarete Schlegel en Hans Richter.

Billy Wilder en Max Kolpe schreven het scenario voor deze vrolijke schlagerfilm met liedjes als 'Was kümmert mich die ganze Welt' en 'Einen Tag möcht' ich bei dir sein', en met een vrolijk rolletje van Margarethe Schlegel als Zigaretten-Lilly. Eggerth bezorgt de werkeloze vliegenier Thimig een baantje als reclamepiloot, waarna hij in de lucht schrijft: 'Ich liebe Dich'. Een verrukkelijke musical.

Der Draufgänger

1931 | Misdaad

Duitsland 1931. Misdaad van Richard Eichberg. Met o.a. Hans Albers, Marta Eggerth, Gerda Maurus, Senta Söneland en Sigurd Lohde.

Politieman Hans R[KA3]oder komt in de haven van Hamburg een misdadigersbende op het spoor. Verwikkelingen te over als hij verliefd wordt op het meisje Trude (Eggerth) dat, naar het schijnt, onder een hoedje speelt met de criminelen. Natuurlijk is dat niet waar, zodat niets een happy end in de weg staat. Een typische Hans Albers-film uit de eerste jaren van de geluidsfilm, met achtervolgingen, twee moorden, schietpartijen en een hoofdfiguur die te allen tijde de zaak in de hand heeft. Indertijd een groot succes - niet in de laastste plaats vanwege de populariteit van het liedje 'Kind, du brauchst nicht weinen', maar nu is het ouderwets gedoe.