Guus Verstraete

Acteur

Guus Verstraete is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

De kleine Waarheid

1971 | Drama

Nederland 1971. Drama van Willy van Hemert. Met o.a. Willeke Alberti, Jacques Commandeur, Ton Lensink, Coen Flink en John Leddy.

Oerpopulaire, volkse kroniek, gesitueerd in de eerste helft van de 20e eeuw die met sentiment en vleugjes humor het leven van de Amsterdamse volksklasse uitbeeldt met centraal Alberti als het meisje Marleen Spaargaren, haar eerste hoofdrol, ingestudeerd naturel, maar meteen goed voor een Televizier-ring. Een prachtige Commandeur is haar vader, Lensink is professor Buwalda, Fink haar minnaar Boswinkel, Leddy haar man Jan Engelmoer. Enorm succes bij het publiek maar door de betweterige pers ten onrechte in de grond geboord als 'de kleine waarheid burgerlijke brij', 'smulpaperij voor de massa', 'kwasi-diepzinnig en sentimenteel'.

Als twee druppels water

1963 | Oorlogsfilm, Drama, Thriller

Nederland 1963. Oorlogsfilm van Fons Rademakers. Met o.a. Lex Schoorel, Mia Goossen, Elise Hoomans, Jos Gevers en Nan Los.

Een dromerig burgermannetje wordt de kans geboden om het verzet te dienen via het uitvoeren van liquidaties. Dat levert hem na de oorlog geen medailles op, maar een plaats in de beklaagdenbank. De schimmige grenzen tussen 'goed' en 'fout' in oorlogsomstandigheden zijn door Rademakers met gepast gevoel voor mysterie behandeld. Romanschrijver W.F. Hermans was niet ongemeen gelukkig met deze verfilming van zijn Donkere kamer van Damocles. Toch is het de eerste belangwekkende oorlogsfilm die door een Nederlandse regisseur werd afgeleverd.

Uit het Leven van Dik Trom

1937 | Familiefilm, Avonturenfilm

Nederland 1937. Familiefilm van G.B.H. Niestadt. Met o.a. Bennie Niestadt, Herman van Brummelen, Guus Verstraete, Hendrik Teune en Alex de Haas.

Bennie Niestadt speelt Dik Trom als drie-jarige, Herman van Brummelen als tien-jarige en Guus Verstraete als negentien- jarige. C. Joh. Kieviets beroemde jongensboeken over Dik Trom zouden nog vele malen opnieuw verfilmd worden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guus Verstraete op televisie komt.

Reageer