Lucien Andriot: camera.
Er zijn 5 films gevonden.

The Sullivans

1944 | Oorlogsfilm, Drama

Verenigde Staten 1944. Oorlogsfilm van Lloyd Bacon. Met o.a. Anne Baxter, Thomas Mitchell, Selena Royle, Ward Bond en Bobby Driscoll.

Vader Mitchell heeft het niet gemakkelijk met zijn kroost, die bestaat uit vijf zonen en een dochter. Met liefde en toewijding voedt hij hen op tot intelligente jonge mensen en elke crisissituatie kan hij de baas. De jongens hebben alles over voor elkaar en zelfs als de jongste trouwt blijven ze onafscheidelijk. Dan breekt de oorlog uit. Ze geven zich op als vrijwilligers bij de marine, op voorwaarde dat ze bij elkaar kunnen blijven. Eén van de hoogtepunten van het Amerikaanse filmdrama, knap gemaakt, subliem gespeeld. Het op waar gebeurde belevenissen gebaseerde scenario van Mary McCall Jr., naar een verhaal van Edward Doherty en Jules Schermer is pakkend en ontroerend. Een onvervalst stukje Americana, een sentimentele hulde aan heldenmoed. De camera was in handen van Lucien Andriot. Cyril J. Mockridge componeerde de score, die gearrangeerd en gedirigeerd werd door Alfred Newman. Ook bekend als THE FIGHTING SULLIVANS.

Mr. Moto's Gamble

1938 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1938. Mysterie van James Tinling. Met o.a. Peter Lorre, Keye Luke, Dick Baldwin, Lynn Bari en Douglas Fowley.

Wanneer een bokser sterft in de ring, worden er sporen van vergif gevonden op de handschoenen van zijn tegenstander. Moto is erbij en hij komt op het spoor van de misdadige praktijken van een bende die zich heeft gespecialiseerd in grote weddenschappen. Deze aflevering staat niet op het niveau van de voorgaande twee. Wel plezierig is de aanwezigheid van Charlie Chan's nr. 1 son, Luke, die Moto assisteert. Dit script van Charles Belden en Jerry Cady was inderdaad voorzien voor een Chan-film, maar door de plotselinge dood van Warner Oland werd het herschreven voor Mr.Moto/Lorre. Camerawerk van Lucien Andriot. Vervolg: MR. MOTO TAKES A CHANCE. Zie ook: Mr. Moto-serie.

Anne of Green Gables

1934 | Drama, Komedie

Verenigde Staten 1934. Drama van George Nicholls jr. Met o.a. Anne Shirley, Tom Brown, O.P. Heggie, Helen Westley en Sara Haden.

Montgomery werd voor het eerst verfilmd in 1934. Kindster Dawn O'Day veranderde er zelfs permanent haar werknaam voor: ze werd Anne Shirley. In de film is Anne een weeskind dat terechtkomt bij Canadese pleegouders (Westley en Heggie), die eigenlijk een jongen willen voor op het land. Terwijl Anne worstelt met onzekerheid en heetgebakerdheid, wordt ze een vrouw en gaan de pleegouders steeds meer van haar houden. Anne of Green Gables vindt veel kracht in de consequent ouderwetse, melodramatische stijl.

Westward Passage

1932 | Drama

Verenigde Staten 1932. Drama van Robert Milton. Met o.a. Ann Harding, Laurence Olivier, Irving Pichel, Zasu Pitts en Irene Purcell.

Olivier en Harding houden van elkaar, maar hun huwelijk is een constant gevecht. Wanneer Harding een jeugdvriend, Pichel, terug ontmoet, besluit ze Olivier te verlaten en een nieuw leven te beginnen met de ander. Jaren later ontmoeten ze elkaar opnieuw. Olivier is nu een bekend schrijver. Hun oude liefde vlamt weer op. Relatiekomedie die erg traag verloopt en vandaag haast niet meer te genieten valt. De acteurs zijn houterig en hebben een onwaarschijnlijk script tegen. Dit scenario is van de hand van Bradley King en Humphrey Pearson, naar een verhaal van Margaret Ayer Barnes. Lucien Andriot stond achter de camera.

West of Chicago

1922 | Western

Verenigde Staten 1922. Western van Scott Dunlap en C.R. Wallace. Met o.a. Buck Jones, Renée Adorée, Philo McCullough, Sidney D'Albrook en Charles K. French.

Buck Jones keert terug naar de ranch van zijn oom op diens verzoek. Voorman Philo McCullough deelt mee dat die oom is vermoord en hij het bedrijf heeft overgenomen. Buck is achterdochtig en gaat de zaak nader onderzoeken. Redelijke mystery-western, door Paul Schofield naar een verhaal van George Scarborough geschreven en met Lucien Andriot achter de camera. Renée Adorée was vanaf 1920 in het vak en werd na 1925 een ster. Haar carrière was van korte duur, omdat zij in 1933 aan tuberculose stierf, op 35-jarige leeftijd.