Michiel Reichwein: montage.
Er zijn 49 films en 2 series gevonden.

Rocco & Sjuul

2023 | Komedie, Drama

Nederland 2023. Komedie van Anna van der Heide. Met o.a. Beppie Melissen, Sabri Saad El-Hamus, Anniek Pheifer, Johanna Hagen en Nazmiye Oral.

Vijftig jaar geleden waren ze een poosje verliefd, de Egyptische charmeur Rocco en de wat bedeesde Sjuul. Inmiddels heeft hij meerdere huwelijken achter de rug, terwijl zij oppasoma en mantelzorger is. Als ze elkaar toevallig weer ontmoeten, slaat de vonk opnieuw over. Krijgt de liefde een tweede kans? Sympathieke feelgoodfilm uit de stal van BosBros en Omroep Max heeft een vrij voorspelbare romcomplot – een misverstandje hier, een ruzietje daar – maar El-Hamus en Melissen zetten Rocco en Sjuul zo innemend neer dat je ze alle geluk van de wereld gunt. Ook fijn: de nuchtere toon en kleine, rake observaties over de ouderdom.

Matties

2022 | Jeugdfilm, Misdaad

Nederland 2022. Jeugdfilm van Ineke Houtman. Met o.a. Shad Issa, Yassine El Hamdani, Abdellah Âdmi en Rian Gerritsen.

De twaalfjarige Ilias komt graag in het wijkcentrum waar hij bevriend is met de al wat oudere stagiair Younes. Op een dag vraagt de bad boy Bruno of hij wat 'spulletjes' wil rondbrengen, dan krijgt hij honderd euro. Younes vertrouwt het niet en grijpt in. En dan loopt het helemaal fout. Uitstekende telefilm voor de wat oudere jeugd over kinderen die worden geronseld door drugscriminelen. Met veel straattaal en Nederlandstalige hiphop voor een authentieke sfeer. Prima spel, vooral van Issa als Ilias. Op Cinekid bekroond met de speciale Jeugdjury Award.

Coppelia

2021 | Familiefilm, Animatie

Nederland​/​​België​/​​Duitsland 2021. Familiefilm van Steven de Beul, Ben Tesseur en Jeff Tudor. Met o.a. Michaela DePrince, Daniel Camargo, Vito Mazzeo, Jan Kooijman en Igone de Jongh.

Dansfilm voor de hele familie waarin echte dansers en animatie-figuren dansen tegen de achtergrond van prentenboekdecors. Gebaseerd op het gelijknamige klassieke ballet in de recente vertolking van Het Nationale Ballet. Over smoothy-verkoopster Swan (DePrince), die verliefd is op fietsenmaker Franz. Hij wordt echter verleid door de perfecte schoonheid Coppelia: een creatie van Dr. Coppelius, die de harmonie in hun stadje bedreigt met zijn schoonheidskliniek. Nadrukkelijk inclusief modern sprookje over ijdelheid, met de expressieve DePrince als geweldige leading lady. Dat 'perfectie er niet toe doet' is in deze gelukzalige snoepwereld echter een wat merkwaardige boodschap.

Lieve Mama

2020 | Thriller

Nederland 2020. Thriller van Met o.a. Rifka Lodeizen, Guy Clemens, Shahine El-Hamus, Aiko Beemsterboer en Bianca Krijgsman.

Zesdelige serie naar de gelijknamige thriller van Esther Verhoef. Een welgesteld echtpaar (Rifka Lodeizen en Guy Clemens) wordt getroffen door een inbraak met tragische afloop, waarbij aspirant-inbreker Ralf (Shahine El-Hamus) een cruciale rol speelt. Vanaf dat moment gaat het van kwaad tot erger. Lieve Mama is daarmee behoorlijk zwaarmoedig, met vooral veel emotionele close-ups en moeilijke gezichtsuitdrukkingen. Iets meer luchtigheid had niet misstaan. Gelukkig zijn de acteurs sterk: Lodeizen stelt nooit teleur, El-Hamus kreeg een Gouden Kalfnominatie voor zijn rol, en Bianca Krijgsman speelt een mooi droeve bijrol als Ralfs’ moeder.

De Liefhebbers

2019 | Drama

Nederland 2019. Drama van Anna van der Heide. Met o.a. Jeroen Krabbé, Hadewych Minis, Theo Maassen, Beppie Melissen en Jelka van Houten.

Bitterzoete mozaïekfilm volgt het gezin van architect Jan Liefhebber (Krabbé), die al ruim een jaar aan beginnende alzheimer lijdt en dat al die tijd voor zijn vier volwassen kinderen heeft verzwegen. Wanneer zij het geheim ontdekken, komen de onderlinge verhoudingen onder grote druk te staan. De Liefhebbers is in opzet een beetje soapy, maar de relationele frustraties zijn geloofwaardig en herkenbaar uitgewerkt, het acteursensemble is goed op dreef en regisseur Anna van der Heide (Meester Kikker) houdt de tragikomische toon knap in balans.

De Matchmaker

2018 | Romantische komedie

Nederland​/​​België 2018. Romantische komedie van Jeroen Houben. Met o.a. Benja Bruijning, Ariane Schluter, Eva van de Wijdeven, Sanne den Hartogh en Georgina Verbaan.

Soort van romantische komedie over losbollerige fotograaf (Bruijning), die eenmaal terug in zijn geboorteplaats nog steeds gevoelens blijkt te hebben voor jeugdvriendin (Van de Wijdeven). Met als subplot de zoektocht naar een partner voor zijn alleenstaande moeder (Schluter). Buitengewoon flauw, plat en ongeloofwaardig. En - dodelijk voor een romantische komedie - niet grappig en ook niet romantisch. Kortom: teleurstellend speelfilmdebuut van Houben, die eerder positief was opgevallen als maker van korte films, commercials en videoclips (voor onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Ronnie Flex).

Brussel

2017 | Drama

2017. Drama van Met o.a. Carolien Spoor, Hans Dagelet, Steef de Bot, Johanna ter Steege en Alexandre Lazarev.

Soort van romantische komedie over losbollerige fotograaf (Bruijning), die eenmaal terug in zijn geboorteplaats nog steeds gevoelens blijkt te hebben voor jeugdvriendin (Van de Wijdeven). Met als subplot de zoektocht naar een partner voor zijn alleenstaande moeder (Schluter). Buitengewoon flauw, plat en ongeloofwaardig. En - dodelijk voor een romantische komedie - niet grappig en ook niet romantisch. Kortom: teleurstellend speelfilmdebuut van Houben, die eerder positief was opgevallen als maker van korte films, commercials en videoclips (voor onder andere De Jeugd van Tegenwoordig en Ronnie Flex).

Meester Kikker

2016 | Familiefilm

Nederland 2016. Familiefilm van Anna van der Heide. Met o.a. Jeroen Spitzenberger, Georgina Verbaan, Yenthe Bos, Paul Kooij en Wine Dierickx.

De meester van Sita heeft een geheim: af en toe verandert hij in een kikker. Hij hoeft maar aan zo'n beest te denken en het kan al misgaan. Als de school een gemene nieuwe directeur krijgt met de veelzeggende achternaam Stork, loopt de meester serieus gevaar. Het geestige kinderboek van Paul van Loon (Dolfje Weerwolfje) werd door de regisseur van Brammetje Baas bewerkt tot een vrolijke, pretentieloze familiefilm vol oer-Hollandse decors. Dat het scenario soms wat rammelt valt dankzij de enthousiaste hoofdrolspelers nauwelijks op.

Familieweekend

2016 | Komedie

Nederland 2016. Komedie van Pieter van Rijn. Met o.a. Derek de Lint, Dirk Zeelenberg, Jennifer Hoffman, Jelka van Houten en Tim Haars.

Inspiratieloze klucht over rijke weduwnaar Pieter Severijn (De Lint), die tot grote schrik van zijn drie volwassen kinderen tijdens een familieweekend aankondigt opnieuw te gaan trouwen. En wel met Bonnie (Hoffman), een dertig jaar jongere blondine met een schimmig verleden en een asociale vriendenkring. De kinderen doen er vervolgens alles aan om de ordinaire vrouw als oplichtster te ontmaskeren. Hoffman is best aardig als flodderesk archetype met vet Rotterdams accent, maar de rest van de personages hoort vooral in het theater thuis.

De Reünie

2015 | Thriller, Drama

Nederland 2015. Thriller van Menno Meyjes. Met o.a. Thekla Reuten, Daan Schuurmans, Marie-Mae van Zuilen, Daantje Idelenburg en Myron Wouts.

Opeens staat de brallerige bal Olaf bij het grijze muisje Sabine op de stoep. Sabine kent Olaf nog van de middelbare school, inmiddels twintig jaar geleden, en door zijn aanwezigheid komen verdrongen herinneringen boven over de mysterieuze verdwijning van haar toenmalige beste vriendinnetje Isabel. En dan volgt de vraag: is Olaf eigenlijk wel te vertrouwen? Verfilming van Simone van der Vlugts literaire thriller is op geen enkele manier spannend, en regelmatig zijn scènes door knullige dialogen, personages of acteerwerk onbedoeld lachwekkend.

Mees Kees op de planken

2014 | Familiefilm

Nederland 2014. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Felix Osinga, Hannah Hoekstra en Brent Thomassen.

In Barbara Bredero’s derde film in de serie moeten Mees Kees en de kinderen van groep zes een toneelstuk opvoeren. Helaas blijkt het een oubollig stuk waar ze geen woord aan mogen veranderen. Doen ze natuurlijk lekker toch. Mees Kees op de planken doet waarvoor de film gemaakt is: de film was zeer succesvol in de bios en werd genomineerd voor de publieksprijs op het NFF, maar stilistisch had er best wat minder op veilig mogen worden gespeeld. Maar de film werd wel genomineerd voor de publieksprijs op het NFF en deed het uitstekend in de bioscopen.

Dorsvloer vol confetti

2014 | Drama

Nederland​/​​België 2014. Drama van Tallulah Hazekamp Schwab. Met o.a. Hendrikje Nieuwerf, Suzan Boogaerdt en Steven van Watermeulen.

Het was best een riskante onderneming, de verfilming van bestseller Dorsvloer vol confetti van Franca Treur. De roman, over een twaalfjarig meisje dat eind jaren tachtig opgroeit in een streng-gereformeerde boerengemeenschap, is vrijwel plotloos en heel specifiek gesitueerd, en regisseur Hazekamp Schwab had niet eerder een lange speelfilm gemaakt. Maar het resultaat is uitermate geslaagd. De film zit vol subtiel drama, smaakvolle symboliek en prachtige opnamen van het Zeeuwse platteland, met een luchtige toon die nooit kolderiek wordt. De grootste pluim gaat echter naar hoofdrolspeelster Hendrikje Nieuwerf, die met weinig woorden een even stoere als vertederende heldin neerzet.

Mees Kees op kamp

2013 | Familiefilm, Komedie, Drama

Nederland 2013. Familiefilm van Barbara Bredero. Met o.a. Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Cas Jansen, Hannah Hoekstra en Felix Osinga.

Was meester Kees in de eerste film al een eigenaardige verschijning op een basisschool, in dit vervolg gaat Kees (Voogd, prima als grootogige jongeman) met zijn leerlingen naar een kamp aan zee. Vanzelfsprekend krijgt hij het weer te stellen met schoolhoofd Dreus (lekker vet gespeeld door Wallis de Vries), een kordate vrouw die dol is op discipline en regels. Tussen de duinen blijkt Kees opnieuw een laat-maar-lekker-waaien-meester waar kinderen dol op zijn. Kleurrijke tweede verfilming van de populaire boeken van Mirjam Oldenhave.

Finn

2013 | Familiefilm

Nederland 2013. Familiefilm van Frans Weisz. Met o.a. Mels van der Hoeven, Jan Decleir, Daan Schuurmans en Hanna Verboom.

Als Finn een oude man (Decleir) ontmoet die met zijn vioolspel een foto van Finns in het kraambed overleden moeder tot leven brengt, wil Finn ook zo betoverend mooi leren spelen. Tot onvrede van zijn vader (Schuurmans), die hem liever ziet voetballen. Kerstfilm met mythologische trekjes leent bij Kauwboy, Lang leve de koningin en The Sixth Sense, maar zet het traditionele kerstverhaal gewiekst naar zijn hand. Scenario van Janneke van der Pal, liefdevol geregisseerd door Frans Weisz.

Het diner

2013 | Thriller, Drama

Nederland 2013. Thriller van Menno Meyjes. Met o.a. Jacob Derwig, Thekla Reuten, Daan Schuurmans en Kim van Kooten.

Herman Kochs internationale bestseller Het diner heeft een heldere premisse en lijkt dus ideaal voor verfilming: twee stellen komen samen in een chique restaurant om een misdaad te bespreken die hun zonen hebben gepleegd. Maar de kracht van de roman ligt in het ingenieuze vertelperspectief, en daar is door regisseur Meyes, die meeschreef aan het scenario, geen goed filmequivalent voor gevonden – de vele voice-overs ten spijt. De kijker moet het doen met onsympathieke personages met onduidelijke motieven en met allerlei actuele thema’s die worden aangestipt maar onvoldoende uitgewerkt. Gelukkig weten de uitstekende hoofdrolspelers de film net te redden.

Matterhorn

2013 | Drama

Nederland 2013. Drama van Diederik Ebbinge. Met o.a. Ton Kas, René van 't Hof, Porgy Franssen, Ariane Schluter en Helmert Woudenberg.

De alleenstaande, verzuurde Fred (Kas) vouwt de handen voor het eten om zes uur, en geen minuut eerder. Maar op een dag doet hij iets onverwachts: hij neemt de zonderling Theo (Van 't Hof) in huis, geeft hem eten en een bed. Warmbloedig tragikomisch debuut van regisseur Ebbinge neemt de kijker met elke wending van het verhaal meer voor zich in. De twee mannen zijn de onwaarschijnlijkste personages om elkaars leven een schitterende nieuwe draai te geven, de film danst dus op een slap koord, maar verliest zich nergens in absurdisme. En de twee acteurs zijn formidabel.

Brammetje Baas

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Anna van der Heide. Met o.a. Coen van Overdam, Katja Herbers, René Groothof, Egbert Jan Weeber en Tjebbo Gerritsma.

Brammetje Baas (Van Overdam) is een heel erg drukke, zevenjarige jongen met een levendige fantasie. Hij verheugt zich op groep drie, waar hij Chinees hoopt te leren. Maar als hij daar op meester P. Vis (Groothof) stuit, raakt die hoop snel vervlogen. Brammetje Baas, geschreven door Tamara Bos, is een fijne familiefilm, met gelaagde personages als ­belangrijkste troef. Brammetjes fantasiewereld krijgt gestalte door collageachtige animaties, mooie geluidseffecten en een voice-over waarin Bram zijn gedachtewereld, soms iets te perfect, weet te verwoorden. Bekroond met de prijs voor de beste film op Cinekid.

Nova Zembla

2011 | Historische film

Nederland 2011. Historische film van Reinout Oerlemans. Met o.a. Doutzen Kroes, Robert de Hoog, Derek de Lint, Jan Decleir en Victor Reinier.

Amsterdam, 1596. De onervaren wees Gerrit de Veer (De Hoog) is een onwaarschijnlijke zeeheld, maar omdat hij goed is opgeleid mag hij als schrijver mee aan boord van een schip van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (De Lint). Nova Zembla begint veelbelovend: de historische decors zijn overtuigend, de personages interessant genoeg, de gebeurtenissen vakkundig in beeld gebracht. Maar nadat het schip vastloopt in het poolijs gebeurt er niet veel meer. Een avonturenfilm met te weinig avontuur, dat maakt zelfs het gretig gefilmde decolleté van Doutzen Kroes niet meer goed.

Mijn opa de bankrover

2011 | Jeugdfilm, Familiefilm, Komedie

Nederland 2011. Jeugdfilm van Ineke Houtman. Met o.a. Michiel Romeyn, Zoë van der Kust, Katja Herbers, Waldemar Torenstra en Loes Haverkort.

Tienermeisje Grace (Van der Kust) wil op zoek naar haar roots in Suriname. Ondertussen dreigt opa Gerrit (Romeyn), een voormalige circuscowboy, te verpieteren na de dood van oma. Een gezamenlijk reisje naar Suriname lijkt het uitgelezen uitstapje voor de twee emotionele hinkepoten. Melodrama Mijn opa de bankrover heeft van alles wat; van pret met een rollatorrace en rappende journalisten (Lange Frans en Yes-R) tot tragikomedie rond seniorenromantiek en rouwverwerking. Soepel gaat het allemaal niet tussen de verschillend geschoolde acteurs maar de stroefheid blijft binnen de perken van de sympathieke knulligheid.

El Sonido del bandoneon

2011 | Documentaire

Nederland 2011. Documentaire van Jiska Rickels.

Rickels interviewde verschillende bandoneonisten in Argentinie. In de vorm van een roadmovie

Briefgeheim

2010 | Drama, Familiefilm, Jeugdfilm, Thriller

Nederland 2010. Drama van Simone van Dusseldorp. Met o.a. Hanna Obbeek, Isabelle Stokkel, Nils Verkooijen, Daan Schuurmans en David-Jan Bijker.

De Koude Oorlog-setting van Jan Terlouws jeugdboek uit 1973 werd vaardig geüpdatet naar de tijd van mobieltjes en iPods; de plot bleef verder min of meer ongewijzigd. Elfjarige Eva (Obbeek) is het geruzie van haar ouders zat en besluit van huis weg te lopen. Ze verstopt zich bij haar vrienden Jackie en Thomas. Dan stuit het drietal op een vreselijk geheim. Deze film voor iets oudere kids heeft last van wat houterige momenten, maar is vlot gefilmd en spannend tot het eind. Briefgeheim was ooit het lievelingsboek van regisseur Van Dusseldorp (Kikkerdril).

Komt een vrouw bij de dokter

2009 | Drama, Romantiek

Nederland 2009. Drama van Reinout Oerlemans. Met o.a. Carice van Houten, Barry Atsma, Anna Drijver, Pierre Bokma en Jeroen Willems.

Verfilming van de gelijknamige gedramatiseerde autobiografie van auteur Kluun uit 2003, het boek dat met ruim een miljoen verkochte exemplaren behoort tot een van de best verkochte Nederlandse boeken ooit. Voor wie het boek niet heeft gelezen kort de inhoud: de frisse vrouw (Van Houten) van een overspelige man (Atsma) krijgt kanker, hij gaat meer vreemd dan ooit (met oa Drijver), vrouw wordt zieker, man voelt berouw, einde oefening. Kluuns boek was geen literaire hoogvlieger en debuterend regisseur Oerlemans vergrootte de malaise met platitudes, een simplistische voice-over en sentimentele muziekjes. Kaskraker.

Happy End

2009 | Drama

Nederland 2009. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Gaite Jansen, Pierre Bokma, Edwin de Vries, Kitty Courbois en Annet Nieuwenhuijzen.

Laatste deel van een trilogie, samen met Leedvermaak (1989) en Qui vive (2001), over een Joodse familie die nog steeds worstelt met het Holocaust-verleden. Bijzonder is dat de cast twintig jaar lang onveranderd bleef, en daarom is het ook zo zonde dat Weisz de behoefte voelde om in Happy End alles nog eens te herhalen en te verduidelijken. Het maakt de film ook zonder voorkennis kijkbaar, maar voor wie het drieluik in zijn geheel wil zien wordt het allemaal erg vermoeiend.

Babaji, an Indian Love Story

2009 | Documentaire

Nederland 2009. Documentaire van Jiska Rickels.

Babaji is een stokoude Indiase wonderdokter. Jaren geleden liet hij zijn overleden vrouw volgens Hindoegebruiken cremeren, maar omdat hij geen afscheid van haar kon nemen, begroef hij haar verkoolde resten op zijn erf - zeer tegen de gebruiken in. Ernaast dolf hij zijn eigen graf. Elke ochtend gaat hij erin liggen wachten tot de dood hem komt halen. De documentaire heeft dezelfde bijzondere regelmaat als Babaji's oude dag, en dezelfde lichtdroeve, berustende sfeer. Babaji, an Indian Love Story is een ongedwongen, teder portret van een man wiens liefde de dood werkelijk lijkt te overwinnen. Regisseuse Rickels maakte in 2006 de fascinerende documentaire 4 Elements.

Alibi

2008 | Komedie

Nederland 2008. Komedie van Johan Nijenhuis. Met o.a. Achmed Akkabi, Georgina Verbaan, Egbert Jan Weeber, Frederik Brom en Cees Geel.

Regisseur Nijenhuis (Costa!, Zoop) levert in vlot tempo luchtig bioscoopentertainment af, zoals deze losse komedie rond een kantoortje dat handelt in smoesjes en alibi's. Want een goed alibi heeft iedereen wel eens nodig. Youssef (Akkabi) blijkt zeer geschikt voor het vak, maar komt in de problemen wanneer hij verliefd wordt op serveerster Andrea (Verbaan) en niet langer op leugens wil vertrouwen. Enthousiaste acteurs tegen de achtergrond van zonnig Amsterdam in een film die niet meer pretenties heeft dan gewoon te willen vermaken. En dat doet ie.

Vox Populi

2008 | Komedie

Nederland 2008. Komedie van Eddy Terstall. Met o.a. Tom Jansen, Johnny de Mol, Tara Elders, Ton Kas en Hilde Van Mieghem.

Jos Fransen (Jansen) is een wat elitaire, oudere, politiekcorrecte politicus van linkse signatuur. Op een dag komt zijn dochter Zoë (Elders) thuis met een nieuw vriendje, de marechaussee Sjef (De Mol), en dan ontmoet Jos ook Sjefs vader, autohandelaar Nico. Nico is nogal volks, heeft bijvoorbeeld een uitgesproken mening over de islam. Als Jos iets van zijn denkbeelden overneemt, legt het hem geen politieke windeieren. Geestige, tikje eendimensionale komedie over de keuze van de politicus: te zeggen wat hij vindt, of wat hem stemmen oplevert.

Atlantis

2008 |

Nederland 2008. Digna Sinke. Met o.a. Valérie Bédier de Prairie, Pitou Nicolaes, Annemarie Prins, Hilde Prins en Cas Enklaar.

In toekomstig Nederland is positiviteit een plicht en wordt zelfstandig denken ontmoedigd door het totalitaire regime, een new age-achtige variant op het Noord-Koreaanse model. Xenia (Nicolaes), een meisje van 14 worstelt met de grote levensvragen: wie is ze? En hoe dient ze te leven? Ze wordt op een met symboliek overladen queeste gestuurd, mysterieuze personages helpen haar orakelend op weg , maar het komt allemaal wel erg gekunsteld over. Als regisseur Sinke wat minder diepzinnigheid en wat meer aandacht voor spelregie in de film had gestopt school er in het voor volwassenen bedoelde Atlantis wellicht een aardige jeugdfilm.

Johan

2005 | Drama, Sportfilm, Romantiek

Nederland 2005. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Michiel Huisman, Johnny de Mol, Caro Lenssen, Huub Stapel en Ariane Schluter.

Op het moment dat zijn elfde zoon ter wereld komt, zit vader Rinus voor de televisie. Het Nederlands elftal speelt een belangrijke wedstrijd en de geboorte valt samen met de winnende goal. Rinus noemt zijn jongste kind Johan; de andere tien heten ook naar een voetballer. Johan had het elftal van zijn vader compleet moeten maken, maar hij geeft helemaal niets om voetbal. De hele film gaat over de rivaliteit tussen de broertjes. In het begin werkt dat nog aardig, maar een overmaat aan simplisme staat een geloofwaardige verhaalontwikkeling in de weg. Pluspunten zijn de aankleding van de film, perfecte voetbalscènes, en prettige muziek.

Het ravijn

2005 | Drama

Nederland 2005. Drama van Nicole van Kilsdonk. Met o.a. Gijs Scholten van Aschat, Kristen Denkers, Mijs Heesen, Kenneth Herdigein en Peter Paul Muller.

De 53-jarige Max wordt getroffen door een hersenbloeding. In het ziekenhuis komt hij weer bij. Hij kan niet plassen, niet lopen en hij praat slecht. De schaamte en woede over zijn omstandigheden kosten hem bijna de relatie met zijn veel jongere vrouw. Klinkt misschien als ziekte-van-de-week-film van de commerciëlen, maar is in werkelijkheid een verfrissend onsentimentele film over de pijn en verwarring van ­iemand die door een beroerte is getroffen. Sterk spel van Scholten van Aschat en scherpe dialogen. Gebaseerd op de autobiografische roman van Max Pam. Regisseuse Van Kilsdonk maakte in 2001 de fraaie telefilm Ochtendzwemmers.

Stille nacht

2004 | Thriller, Mysterie, Misdaad, Drama

Nederland 2004. Thriller van Ineke Houtman. Met o.a. Caro Lenssen, Christel Oomen, Victoria Koblenko, Liesbeth Kamerling en Josefien Hendriks.

Nadat een studente slachtoffer is geworden van een serieverkrachter ondernemen vijf vriendinnen, gefrustreerd door het gebrek aan slagvaardigheid van de politie, zelf stappen om de dader in de val te lokken. Een beruchte zaak in Utrecht een aantal jaar geleden vormde de basis voor deze film, die deels thriller is en deels een maatschappelijk kijkje in cijfers en statistieken rond seksueel geweld, recidivisten en aangiften. Regisseur Houtman (Polleke) verzamelde een prima gezelschap jonge actrices. Het scenario van Stille nacht werd geschreven door Frank Ketelaar, die ook de scenario's van de voetbalfilm In Oranje en de tv-serie De Band schreef.

Noord-Korea: een dag uit het leven

2004 | Documentaire

Nederland 2004. Documentaire van Pieter Fleury.

Pretentieloze documentaire over Noord-Koreaanse textielarbeidster en haar familie, zonder begeleidend commentaar.

Feestje!

2004 | Komedie, Romantiek

Nederland 2004. Komedie van Ruud van Hemert. Met o.a. Antonie Kamerling, Beau van Erven Dorens, Daphne Bunskoek, Chantal Janzen en Trudy Labij.

Regisseur Ruud van Hemert houdt van uitroeptekens: Schatjes!, Moeder is boos! Eerlijk is eerlijk: je weet ongeveer wat je aan bruuskheid kunt verwachten. Dertigers Kamerling en Van Erven Dorens spelen studenten Thijs en Ben, die met elkaar hebben afgesproken nooit voor de liefde te zwichten. Dus wanneer Ben plots zijn trouwplannen bekendmaakt, zijn de rapen gaar. Bovendien aan Thijs de eer de bruiloft te organiseren. Na de Ronald Giphart-verfilming Ik ook van jou kreeg Van Hemert dezelfde hoofdrolspelers enthousiast voor deze komedie die van suffe grappen aan elkaar hangt. De acteurs, hoe aardig ook, kunnen er geen kant mee op.

Polleke

2003 | Familiefilm

Nederland 2003. Familiefilm van Ineke Houtman. Met o.a. Liv Stig, Mamoun Elyounoussi, Halina Reijn, Daan Schuurmans en Frank Lammers.

Naar het gelijknamige kinderboek van Guus Kuijer. Polleke is een elfjarig meisje uit Amsterdam-West, dat 'helemaal wiebel' wordt van de Marokkaanse Mimoen die in de flat tegenover haar woont. Maar Mimoen moet van zijn vader met een meisje uit Marokko trouwen. Liv Stig, met ogen die vuur spuwen, is prachtig als de eigenwijze Polleke, Daan Schuurmans speelt een van zijn eerste serieuze rollen als wankelmoedige vader en doet dat uitstekend. Houtman regisseert met vaste hand en het camerawerk van Sander Snoep is fraai.

Volle maan

2002 | Romantische komedie

Nederland 2002. Romantische komedie van Johan Nijenhuis. Met o.a. Cas Jansen, Daan Schuurmans, Georgina Verbaan, Ellen ten Damme en Michiel Huisman.

Creatief of diepgaand is Volle maan niet, dat bekent ook regisseur Nijenhuis, en een tijdsbeeld à la Spetters (1980) is het evenmin. Maar samen met voorganger Costa! (ook van Nijenhuis) werd de film destijds wel grotendeels verantwoordelijk geacht voor de plotselinge populariteit van Nederlandse films bij de jeugd. Volle maan gedijde bij gratie van de sterrencultuur rond de acteurs en de clipachtige inhoudelijke verwikkelingen over zon, zee en seks. In 'The Breakfast Club op een boot', in de woorden van de regisseur, zien we acht schoolverlaters op een zeiljacht op weg naar Spanje hun dromen najagen en experimenteren met seks.

Qui vive

2001 | Drama, Oorlogsfilm

Nederland 2001. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Kitty Courbois, Peter Oosthoek, Catherine ten Bruggencate, Pierre Bokma en Rijk de Gooyer.

Vervolg op Leedvermaak (1989), ook weer gebaseerd op een stuk van Judith Herzberg. Als een uitgebreide Joodse familie bij elkaar komt ter gelegenheid van het veertigjarig huwelijk van de pater familias komt veel oud zeer naar boven. Over de oorlog, toen kinderen uit de familie werden ondergebracht bij protestantse boeren, over kinderwensen, midlifecrises en nog veel meer. Misschien iets te veel, in de volle film die voor het goede begrip nog het best na Leedvermaak kan worden bekeken. Goed spel van de uitstekende cast maakt de film toch de moeite waard.

The Luzhin Defence

2000 | Drama, Romantiek

Frankrijk​/​​Verenigd Koninkrijk 2000. Drama van Marleen Gorris. Met o.a. Christopher Thompson, Stuart Wilson, Geraldine James, Emily Watson en John Turturro.

Op het WK schaken leert Natalia (Watson) het verstrooide genie Alexander Luzhin (Turturro) kennen. 'Hoe lang speel je al schaak?' vraagt ze. Luzhin kijkt op zijn klok en antwoordt: '9263 dagen, vier uur en vijf minuten'. Een paar dagen later vraagt de vreemde schaker haar ten huwelijk. De wereldtitel schaken en zijn liefde kunnen enkel nog gesaboteerd worden door Luzhin's duivelse oud-mentor (Wilson). Regisseuse Gorris, na de Oscar voor Antonia Nederland uit gesleurd, blijft een vrouwen-cineaste. In deze chique kostuumverfilming van Nabokovs 'De verdediging' schroefde Gorris de rol van Natalia romantisch op. De obsessie en zelf-destructie in Nabokovs roman verweken daarmee tot sentimentaliteit.

Vrekken

1999 |

Nederland 1999. Hans Heijnen.

Op het WK schaken leert Natalia (Watson) het verstrooide genie Alexander Luzhin (Turturro) kennen. 'Hoe lang speel je al schaak?' vraagt ze. Luzhin kijkt op zijn klok en antwoordt: '9263 dagen, vier uur en vijf minuten'. Een paar dagen later vraagt de vreemde schaker haar ten huwelijk. De wereldtitel schaken en zijn liefde kunnen enkel nog gesaboteerd worden door Luzhin's duivelse oud-mentor (Wilson). Regisseuse Gorris, na de Oscar voor Antonia Nederland uit gesleurd, blijft een vrouwen-cineaste. In deze chique kostuumverfilming van Nabokovs 'De verdediging' schroefde Gorris de rol van Natalia romantisch op. De obsessie en zelf-destructie in Nabokovs roman verweken daarmee tot sentimentaliteit.

Een vrouw van het Noorden

1999 | Drama, Historische film

Nederland​/​​Italië 1999. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Johanna ter Steege, Massimo Ghini, Douglas Henshall, Lena Headey en Claudio Amendola.

Emilie van Thuile (Johanna ter Steege) is in 1899 weduwe geworden. Ze is bedroefd en gedeprimeerd. Op doktersadvies reist ze naar Itali[KA3]e, waar haar veel te vroeg gestorven echtgenoot als archeoloog opgravingen deed. Ze wordt in de kuurplaats Bagni di Lucca hoffelijk ontvangen door Hugo Aylva (Ghini), de assistent van haar overleden man. Ze is zich niet bewust dat Hugo haar bewondert en heimelijk op haar verliefd is. Hugo wil de situatie rustig afwachten. In Bagno di Lucca arriveert ook Aldo Ardo (Amendola), een onstuimige officier uit het leger, die het leven in de kazerne even voor gezien houdt. Er ontwikkelt zich een intieme relatie tussen Emilie en Aldo, maar als Aldo hoog en breed zijn verovering gemaakt heeft, kiest hij toch voor het leger. Emilie staat in dubio of zij terug zal keren naar het Noorden. Regisseur Weisz is voorzichtig, subtiel en met precisie te werk gegaan. Zijn hoofdrol Ter Steege is waardig en goed gecast, maar de film is ondanks zijn fraaie aanpak en mooie uitvoering niet opvallend genoeg, vergeleken bij gelijksoortige werken van collega-cineasten uit Engeland, Itali[KA3]e of Frankrijk. Het scenario is van Ger Thijs en Angelo Pasquini naar de novelle [KL]Aan de weg der vreugde[KLE] van Louis Couperus. Het camerawerk van Goert Giltay is beslist indrukwekkend. De film werd geproduceerd met een niet gering budget (naar Nederlandse maatstaven althans) van ongeveer drie miljoen euro en subsidie voor de distributie (maar dat heeft weinig geholpen). Geen bioscoopfilm, maar wie de kans krijgt om hem op de tv te gaan zien, moet die grijpen. Heel wat beter dan de fraai ingepakte kitsch van Rosamunde Pilcher of Danielle Steel. Ook bekend als UNA DONNA DEL NORD.

Lisdoonvarna - Lourdes of Love

1998 |

Nederland 1998. Hans Heijnen.

Emilie van Thuile (Johanna ter Steege) is in 1899 weduwe geworden. Ze is bedroefd en gedeprimeerd. Op doktersadvies reist ze naar Itali[KA3]e, waar haar veel te vroeg gestorven echtgenoot als archeoloog opgravingen deed. Ze wordt in de kuurplaats Bagni di Lucca hoffelijk ontvangen door Hugo Aylva (Ghini), de assistent van haar overleden man. Ze is zich niet bewust dat Hugo haar bewondert en heimelijk op haar verliefd is. Hugo wil de situatie rustig afwachten. In Bagno di Lucca arriveert ook Aldo Ardo (Amendola), een onstuimige officier uit het leger, die het leven in de kazerne even voor gezien houdt. Er ontwikkelt zich een intieme relatie tussen Emilie en Aldo, maar als Aldo hoog en breed zijn verovering gemaakt heeft, kiest hij toch voor het leger. Emilie staat in dubio of zij terug zal keren naar het Noorden. Regisseur Weisz is voorzichtig, subtiel en met precisie te werk gegaan. Zijn hoofdrol Ter Steege is waardig en goed gecast, maar de film is ondanks zijn fraaie aanpak en mooie uitvoering niet opvallend genoeg, vergeleken bij gelijksoortige werken van collega-cineasten uit Engeland, Itali[KA3]e of Frankrijk. Het scenario is van Ger Thijs en Angelo Pasquini naar de novelle [KL]Aan de weg der vreugde[KLE] van Louis Couperus. Het camerawerk van Goert Giltay is beslist indrukwekkend. De film werd geproduceerd met een niet gering budget (naar Nederlandse maatstaven althans) van ongeveer drie miljoen euro en subsidie voor de distributie (maar dat heeft weinig geholpen). Geen bioscoopfilm, maar wie de kans krijgt om hem op de tv te gaan zien, moet die grijpen. Heel wat beter dan de fraai ingepakte kitsch van Rosamunde Pilcher of Danielle Steel. Ook bekend als UNA DONNA DEL NORD.

Mrs. Dalloway

1997 | Drama, Romantiek, Historische film

Verenigd Koninkrijk​/​​Nederland​/​​Verenigde Staten 1997. Drama van Marleen Gorris. Met o.a. Vanessa Redgrave, Natascha McElhone, Rupert Graves, Michael Kitchen en Alan Cox.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

Het jaar van de opvolging - Het najaar van de waarheid

1997 |

Nederland 1997. Frans Weisz. Met o.a. Victor Löw, Will van Kralingen, Pierre Bokma, Titus Muizelaar en Renée Soutendijk.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

Het jaar van de opvolging - De zieke zomer

1997 |

Nederland 1997. Frans Weisz. Met o.a. Will van Kralingen, Pierre Bokma, Titus Muizelaar, Victor Löw en Renée Soutendijk.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

Het jaar van de opvolging - De lente van de macht

1997 |

Nederland 1997. Frans Weisz. Met o.a. Victor Löw, Will van Kralingen, Pierre Bokma, Titus Muizelaar en Renée Soutendijk.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

Het jaar van de opvolging

1997 | Drama

Nederland 1997. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Victor Löw, Porgy Franssen, Will van Kralingen, Pierre Bokma en Titus Muizelaar.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

De waterwolf van Itteren

1996 | Documentaire

Nederland 1996. Documentaire van Hans Heijnen.

Na het binnenhalen van de Oscar werd regisseuse Marleen 'Antonia' Gorris uitbundig het hof gemaakt door Hollywood. 'Je wordt ineens zichtbaar, je staat op de kaart, in elk geval in Amerika,' concludeerde ze. Eerste resultaat daarvan is de verdienstelijke Virginia Woolf-verfilming Mrs. Dalloway, een ingenieus vertelde film met twee naadloos vervlochten verhaallijnen. Centraal staat zomaar een dag uit het leven van Mrs. Dalloway, een dame uit de Britse upperclass die (middels de hier probaat werkende kunstgreep van de voice-over) mijmert over haar leven. Even belangrijk is de ziektegeschiedenis van de suïcidale oud-soldaat Septimus Warren (Rupert Graves) die in WO I een trauma heeft opgelopen. Scenariste Eileen Atkins laat duidelijk uitkomen dat Virginia Woolf zich meer verwant voelde aan Septimus dan aan de - vaak irritante, maar door Redgrave fraai en eigenzinnig gespeelde - titelfiguur die tenslotte kiest voor een leven van zelfbedrog. Fraaie muziek (uit onder andere La Traviata) onderstreept de opstandige melancholie van pracht acteur Rupert Graves, als altijd op z´n best in uitpuntige, aparte rollen.

Tralievader

1995 | Drama

Nederland 1995. Drama van Danniel Danniel. Met o.a. Johan Leysen, Karen van Holst Pellekaan, Chava voor in 't Holt, Jerry Delemarre en Danniel Aiss.

De film gaat over het kleine meisje Lize en haar ervaringen in een gezin met een joodse vader die het concentratiekamp heeft overleefd. Thuis duurt voor haar en haar beide broers, Max en Simon, de oorlog voort in de eindeloos herhaalde verhalen van vader Jochel over zijn kampervaringen. 'Vader heeft kamp', zegt Lize. Het gezin doet zijn best om met vader mee te leven, maar hij behandelt hen als vreemden die hem nooit zullen begrijpen. In deze verwarrende wereld is moeder Bette voor de kinderen de enige houvast.

Hoogste tijd

1995 | Drama

Nederland​/​​België​/​​Verenigde Staten 1995. Drama van Frans Weisz. Met o.a. Rijk de Gooyer, Josse De Pauw, Kitty Courbois, Bart Slegers en Edwin de Vries.

Weisz verfilmde, met een scenario van Jan Blokker en een indrukwekkende cast, het gelijknamige boek van Harry Mulisch over een uitgerangeerde revue-artiest die wordt gevraagd voor een hoofdrol in een hedendaags stuk van een jong theatergezelschap. De Gooyer, die zich naar verluidt vooraf geen raad wist met zijn rol maar vol overtuiging de oudere acteur speelt die tijdens de repetities pijnlijk wordt geconfronteerd met zijn verleden, ambities en angsten, werd met een Gouden Kalf bekroond. Verantwoordelijk voor de prachtkostuums is Ben van Os. Robby Müller, die in 1982 met Weisz samenwerkte bij Een zwoele zomeravond, tekende voor het oogstrelend camerawerk.

Antonia

1995 | Drama, Komedie

Nederland​/​​België​/​​Verenigd Koninkrijk 1995. Drama van Marleen Gorris. Met o.a. Willeke van Ammelrooy, Jan Decleir, Els Dottermans, Marina de Graaf en Wimie Wilhelm.

Deze feministische familiekroniek, bekroond met een Oscar voor beste niet-Engelstalige film, moet het hebben van z'n bravoure, koddige humor en sprookjesachtige charme, niet per se van z'n subtiliteit. Eigenzinnige weduwe Antonia (Willeke van Ammelrooy) wordt omringd door nare kerels en geeft haar vrouwelijke nageslacht dan ook mee vooral zelfstandig te blijven. Een door regisseur Marleen Gorris geschreven ode aan sterke, geëmancipeerde, wijze vrouwen, in de vorm van een boeiende genealogie-in-de-vrouwelijke-lijn. Soms sprookjesachtig aandoende plattelandskroniek, fragmentarisch opgebouwd in korte, af en toe grappige, dan weer tragische, soms lyrische aandoende scènes. Fenomenale vertolking van Van Ammelrooy, die op memorabele wijze Antonia boetseert tot een vrouw om van te houden.

De drie beste dingen in het leven

1992 | Komedie

Nederland 1992. Komedie van Ger Poppelaars. Met o.a. Loes Wouterson, Jack Wouterse, Victor Löw, Gijs Scholten van Aschat en Gerard Thoolen.

De film is een poging het levensgevoel van midden-dertigers weer te geven. Sacha, een violiste, verlegt de waarden, die ze tot dan toe in het leven gevonden heeft, als ze de `vrije jongens` Caspar en Maarten (Löw en Wouterse) ontmoet. Zij geeft haar net-burgerlijke verloofde Ben de bons en stippelt voor zichzelf een nieuwe route uit, onder invloed van het tweetal en nog een mysterieuze figuur. Debuutregisseur Poppelaars gaat als scenarioschrijver uit van het idee: 'Wat verbindt mensen? Het feit dat ze allemaal alleen zijn.' Camerawerk van Lex Wertwijn.

Zwarte maandag

1991 |

Nederland 1991. Johan Nijenhuis. Met o.a. Rik Hoogendoorn, Michel van Rooy, Arjan Kindermans en Machiel van Cooten.

De film is een poging het levensgevoel van midden-dertigers weer te geven. Sacha, een violiste, verlegt de waarden, die ze tot dan toe in het leven gevonden heeft, als ze de `vrije jongens` Caspar en Maarten (Löw en Wouterse) ontmoet. Zij geeft haar net-burgerlijke verloofde Ben de bons en stippelt voor zichzelf een nieuwe route uit, onder invloed van het tweetal en nog een mysterieuze figuur. Debuutregisseur Poppelaars gaat als scenarioschrijver uit van het idee: 'Wat verbindt mensen? Het feit dat ze allemaal alleen zijn.' Camerawerk van Lex Wertwijn.

Eeuwige jachtvelden

1991 |

Nederland 1991. Annemiek Streng.

De film is een poging het levensgevoel van midden-dertigers weer te geven. Sacha, een violiste, verlegt de waarden, die ze tot dan toe in het leven gevonden heeft, als ze de `vrije jongens` Caspar en Maarten (Löw en Wouterse) ontmoet. Zij geeft haar net-burgerlijke verloofde Ben de bons en stippelt voor zichzelf een nieuwe route uit, onder invloed van het tweetal en nog een mysterieuze figuur. Debuutregisseur Poppelaars gaat als scenarioschrijver uit van het idee: 'Wat verbindt mensen? Het feit dat ze allemaal alleen zijn.' Camerawerk van Lex Wertwijn.