Robert J. Wilke: cast.
Er zijn 15 films gevonden.

The Texas Rangers

1981 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten 1981. Avonturenfilm van George Fennady. Met o.a. Jeff Osterhage, Larry Gilman, Richard Farnsworth, Arlen Dean Snyder en Michael Cavanaugh.

Osterhage en Gilman treden in dienst van de legendarische Texas Rangers die ook in onze tijd nog steeds het kwaad bestrijden, maar nu met meer technische mogelijkheden dan destijds in het wilden westen. Hun eerste opdracht: de Ames- broers te pakken krijgen. De pilotfilm werd niet door een serie gevolgd.

The Boy Who Cried Werewolf

1973 | Horror

Verenigde Staten 1973. Horror van Nathan Juran. Met o.a. Kerwin Mathews, Elaine Devry, Scott Sealey, Robert J. Wilke en Susan Foster.

Een jongen ontdekt dat zijn vader een weerwolf is. Het lijkt meer een avonturenfilm dan horror, maar in geen enkel genre echt goed. Vreemde weerwolf make-up.

The Cheyenne Social Club

1970 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1970. Western van Gene Kelly. Met o.a. James Stewart, Henry Fonda, Shirley Jones, Elaine Devry en Robert Middleton.

In deze mislukte komische western erft Stewart een bordeel. Na een tocht van een jaar komt hij aan met zijn vriend Fonda. Het liefst sluit hij de tent, na gezien te hebben wat het is. De toekomst van de dames baart hem echter zorgen. Dan komt er ook nog een bende in het spel. Daarom besluit hij de zaak aan de dames over te doen en weer rustig koeien te gaan hoeden. Kelly produceerde de film ook, en James Lee Barrett schreef het scenario. Cameraman William Clothier leverde goed werk af - als enige. Gefilmd in Panavision.

Tony Rome

1967 | Mysterie, Thriller

Verenigde Staten 1967. Mysterie van Gordon Douglas en Gordon M. Douglas. Met o.a. Jill St. John, Sue Lyon, Jeffrey Lynn, Lloyd Bochner en Lloyd Gough.

De niet bepaald orthodoxe priv[KA1]e-detective Tony Rome (Sinatra) staat erom bekend dat hij alle opdrachten aanneemt, op voorwaarde dat hij verliest op de paardenwedrennen. Miljonair Oakland roept zijn hulp in om een waardevolle broche terug te vinden die zijn dochter Lyons in een dronken bui verloor. Hij vindt het sieraad terug, maar de diamanten zijn vervangen door waardeloze stenen. Actie en spanning wisselen elkaar af, terwijl er ook een vleugje humor te vinden is in deze eerste filmzaak van Tony Rome. De goede vertolking maakt het routine-scenario dat Richard L. Breen putte uit de roman Miami Moghem van Marvin H. Albert nog best verteerbaar. De sfeer van de goede oude série noire is in elk geval ver te zoeken. Fotografie is van Joseph Biroc. Nancy Sinatra zingt de titelsong van Lee Hazlewood. Gevolgd door LADY IN CEMENT.

The Hallelujah Trail

1965 | Western, Komedie

Verenigde Staten 1965. Western van John Sturges. Met o.a. Burt Lancaster, Lee Remick, Jim Hutton, Brian Keith en Martin Landau.

De stad Denver, Colorado, moet in de winter van 1887 een zware crisis onder ogen zien: er is geen druppel whiskey meer. De lading die onderweg is, krijgt het niet alleen te verduren van aanvallende Indianen, maar ook van de plaatselijke geheelonthoudersclub onder leiding van een rumoerige Remick, die het op het kostelijke vocht voorzien heeft. Een wat lange film bedoeld als satire, die het echter in de verste verte niet haalt bij Whiskey Galore waar je echt dorst van krijgt (zelfs als je niet drinkt). Het scenario is van John Gay, die het boek van Bill Gulick bewerkte. Het camerawerk is van Robert Surtees. Oorspronkelijk uitgebracht als Cinerama-film.

The Tarnished Angels

1958 | Drama

Verenigde Staten 1958. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Dorothy Malone, Robert Stack, Jack Carson en Robert Middleton.

Mardi Gras in New Orleans in 1932. Er zijn heel wat deelnemers voor het vliegfeest. Favoriet is de grote held (Stack) van het legendarische La Fayette Escader. Zijn vrouw (Malone) heeft voor hem haar bourgeois leven opgegeven en is parachutiste geworden. Zij vergezelt hem met hun zoon en zijn trouwe boordwerktuigkundige Carson. Journalist Hudson moet een reportage maken over de luchtshow. Een pakkende, dramatische film, die een aardig beeld schetst van het leven van waaghalsen in de lucht en van hun dagelijkse strijd om het bestaan dat vol gevaren en dodelijke risico's is. De kijker ziet het door de ogen van een buitenstaander, reporter Hudson. De film is gevoelig, bij het sentimentele af. George Zuckerman bewerkte de roman Pylon van William Faulkner tot scenario. Knappe zwart- wit-fotografie van Irving Glassberg.

Texas John Slaughter

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Harry Keller. Met o.a. Tom Tryon, Robert Middleton, Norma Moore, Harry Carey jr en Edward Platt.

Tryon speelde de titelrol in de Disney tv-serie THE TALES OF TEXAS JOHN SLAUGHTER. De eerste drie afleveringen werden tot deze film gemonteerd voor Europese bioscoopvertoning. Het zijn de gelijknamige pilotfilm van 31.10.'58, AMBUSH AT LAREDO van 14.11.'58 en KILLERS FROM KANSAS van 9.1.'59. Ook de latere afleveringen werden op deze wijze bij ons uitgebracht. De serie was zeer populair maar iedere aflevering had zijn eigen verhaal, in filmvorm is er dus geen onderlinge samenhang behalve de hoofdrolspeler die het recht te hulp komt tegen het gespuis. Walter Castle was de cameraman voor producent James Pratt. Albert Lewin, Burt Styler en Frank Gillroy schreven ieder een aflevering.

Return to Warbow

1958 | Western

Verenigde Staten 1958. Western van Ray Nazarro. Met o.a. Phil Carey, Catherine McLeod, Andrew Duggan, William Leslie en Robert J. Wilke.

In deze magere western ontsnapt Carey met twee anderen, Leslie en Wilke, uit de gevangenis. Ze gaan terug naar de plaats waar ze destijds 30.000 dollar bij een postkoetsoverval hebben geroofd. Carey's altijd bezopen broer, Griffith, zou de buit verbergen. Bij aankomst blijkt deze de buit verspeeld te hebben. Dan barst de bom. Slechte regie van Nazarro naar een mager verhaaltje van Les Savage Jr. die zijn eigen roman bewerkte, Wallace MacDonald was de producent. Cameraman Henry Freulich deed goed werk, evenals acteur Carey, die nog iets van zijn rol wilde maken.

Man of the West

1958 | Western, Romantiek

Verenigde Staten 1958. Western van Anthony Mann. Met o.a. Gary Cooper, Julie London, Lee J. Cobb, Arthur O'Connell en Jack Lord.

Cooper speelt een bekeerd man: een ex-gangster die zijn vroegere gewelddadige leven heeft afgezworen. Tegenwoordig wordt hij gerespecteerd door zijn medeburgers en is hij belast met de bewaking van hun spaarcentjes. Het noodlot slaat toe wanneer de leden van zijn oude bende hem overvallen. Nu moet hij terugvallen in zijn oude leven om zich van zijn verleden te bevrijden. Dit morele dilemma, dat Clint Eastwood ook gebruikte in Unforgiven, geeft deze western extra cachet. Cobb is fantastisch als Coopers sadistische tegenstander. Saloongirl Julie London steelt de show met een voor die tijd gewaagde 'striptease'.

Night Passage

1957 | Western

Verenigde Staten 1957. Western van James Neilson. Met o.a. James Stewart, Audie Murphy, Dan Duryea, Dianne Foster en Elaine Stewart.

In deze uitstekende western zijn Stewart (als Grant McLaine) en Murphy broers. Stewart is de goede van de twee. Destijds werd hij als bewaker bij de bouw van spoorwegen ontslagen. Nog [KA1]e[KA1]enmaal krijgt hij het vertrouwen en komt hij tegenover zijn broer te staan. Vanaf het moment dat Murphy in de film opduikt overheerst hij in de uitstekende rol van Utica Kid. Stewart zingt een tweetal western-songs (en zeer goed!). De Wilde, als Joey Adams, zien we in zijn eerste western sinds SHANE en hij is nog altijd even aandoenlijk. De film zou aanvankelijk door Anthony Mann geregisseerd worden, maar die weigerde op het laatste moment. Scenario van Borden Chase en camerawerk van William Daniels.

Written on the Wind

1956 | Drama, Romantiek

Verenigde Staten 1956. Drama van Douglas Sirk. Met o.a. Rock Hudson, Lauren Bacall, Robert Stack, Dorothy Malone en Robert Keith.

Een van Douglas Sirks meest bewonderde films is een kleurrijk melodrama rond twee jeugdvrienden die tegenover elkaar komen te staan. Kyle (Stack) is een verwende, drankzuchtige miljonairszoon die net als zijn armere vriend Mitch (Hudson) verliefd wordt op Lucy (Bacall). Ondertussen heeft Kyle's losbandige zus Marylee (Malone) haar zinnen op Mitch gezet. Macht, geld, seks, latente verlangens, voormalig theatermaker Sirk doseert zijn ingrediënten subliem en creëerde met zijn soap-oeuvre een voorbeeld voor diverse latere televisie- en filmmakers. Malone kreeg een Oscar voor haar bijrol. The Four Aces zingen het titelnummer.

Raw Edge

1956 | Western

Verenigde Staten 1956. Western van John Sherwood. Met o.a. Rory Calhoun, Yvonne De Carlo, Mara Corday, Rex Reason en Neville Brand.

Volgens de scenario-schrijvers Harry Essex en Robert Hill (die werkten naar een verhaal van William Kozlenko en James Benson Nablo) kon je in het oude Oregon een vrouw claimen, en daarmee had je het eerste recht haar te trouwen. Rudley, de schurk, neemt het daar niet zo nauw mee. Maar door de moord op Calhouns broer komt hij in de problemen. Ook de Indiaanse weduwe Corday wil, op haar manier, wraak nemen. Aardige western, met Maury Gertsman achter de camera.

20000 Leagues Under the Sea

1954 | Sciencefiction, Avonturenfilm

Verenigde Staten 1954. Sciencefiction van Richard Fleischer. Met o.a. James Mason, Paul Lukas, Peter Lorre, Robert J. Wilke en Carleton Young.

Voortreffelijke verfilming van het beroemde onderwateravontuur van de Franse fantast Jules Verne (1828-1905), gepubliceerd in 1870. James Mason overtuigt als de onverschrokken gezagvoerder Nemo, kapitein van de futuristische onderzeeboot De Nautilus die bekende oorden als De Rode Zee bezoekt en fantasielocaties zoals Atlantis. Kirk Douglas blinkt uit als de bonkige harpoenier Ned Land die samen met naturalist Aronnax en bediende Koenraad (Paul Lukas en Peter Lorre) door Nemo zijn gegijzeld. 20000 Leagues Under the Sea was in 1954 het summum van decorbouw en speciale effecten en de film kreeg in beide categorieën terecht een Oscar. Verplichte kost voor iedere filmliefhebber.

High Noon

1952 | Western

Verenigde Staten 1952. Western van Fred Zinnemann. Met o.a. Gary Cooper, Thomas Mitchell, Grace Kelly, Lloyd Bridges en Katy Jurado.

Amerikaanse westernklassieker, met vijftiger Gary Cooper als Will Kane, een gewetensvolle marshall geflankeerd door twintiger Grace Kelly als zijn kersverse bruid. Inleven is eenvoudig, want de lengte van de aanvankelijk gortdroge film is nagenoeg gelijk aan de lengte van het drama. Het begint met hun trouwerij in de ochtend, en bereikt de climax met de aankomst per trein om twaalf uur (High Noon) van een vrijgelaten crimineel die wraak wil nemen op de marshall (Cooper). Winnaar van vier Oscars, waaronder die voor Beste Acteur voor Cooper, hoewel de film toentertijd weinig opbracht en zelfs werd afgedaan als on-Amerikaans.

The Catman of Paris

1946 | Horror

Verenigde Staten 1946. Horror van Lesley Selander. Met o.a. Carl Esmond, Lenore Aubert, Douglas Dumbrille, Gerald Mohr en Fritz Feld.

Parijs 1896. De stad is in de greep van een reeks mysterieuze moorden die gepleegd lijken door een katachtig wezen. Charles Regouer (Esmond) is een jonge schrijver die zojuist een reis gemaakt heeft door het geheimzinnige oosten. Sinds zijn terugkeer is hij regelmatig het slachtoffer van blackouts en hij vreest dat hij de `catman` is, zoals de pers de moordenaar is gaan noemen. De mooie Marie Audet (Aubert), de dochter van zijn uitgever, is ervan overtuigd dat Charles niets met de moorden te maken heeft. Inspecteur Severin (Mohr) van de Sureté denkt er echter anders over. Een verwarrende griezelfilm uit 'poverty row', die een cocktail biedt van THE WOLFMAN en CAT PEOPLE, maar de generieken van die films waren spannender dan deze CATMAN. De sfeer van het Parijs tijdens de 'fin-de-siècle' van de 19e eeuw is zowat het beste dat deze film te bieden heeft. De acteurs hadden duidelijk geen aspiraties op het winnen van een Oscar. Sherman L. Lowe schreef het scenario. Fotografie is van Reggie Lanning.