John Olden: regie.
Er zijn 8 films gevonden.

Fat Guy Goes Nutzoid

1986 | Komedie

Verenigde Staten 1986. Komedie van John Golden en John Olden. Met o.a. Tibor Feldman, Peter Linari, John MacKay en Douglas Stone.

Smakeloze komedie over twee eikels die, als ze aan de zwier zijn in New York, vriendschap sluiten met een grote, dikke, potsierlijke en een beetje achterlijke kerel. Linari weet als de dikzak nog wel wat sympathie te wekken, maar het platvloerse script maakt achterlijken belachelijk. Wonderlijk genoeg was de volgende film van dezelfde regisseur een eerlijke poging een filmversie te maken van de klassieke roman van J.P. Donleavy The Ginger Man. Opgenomen in 1983. Ook bekend als ZEISTERS.

The Great British Train Robbery

1967 |

1967. Claus Peter Witt en John Olden. Met o.a. Gunther Neutze, Hans Cossy en Horst Tappert.

Smakeloze komedie over twee eikels die, als ze aan de zwier zijn in New York, vriendschap sluiten met een grote, dikke, potsierlijke en een beetje achterlijke kerel. Linari weet als de dikzak nog wel wat sympathie te wekken, maar het platvloerse script maakt achterlijken belachelijk. Wonderlijk genoeg was de volgende film van dezelfde regisseur een eerlijke poging een filmversie te maken van de klassieke roman van J.P. Donleavy The Ginger Man. Opgenomen in 1983. Ook bekend als ZEISTERS.

Die Gentlemen bitten zur Kasse

1966 | Misdaad, Drama

Duitsland 1966. Misdaad van John Olden en Claus Peter Witt. Met o.a. Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess en Hans Reiser.

Dit is een Duitse tv-bewerking van de gewaagde, indertijd spraakmakende grote roof op de posttrein Glasgow-Londen uit 1963, waarbij het kolossale bedrag van 2,6 miljoen pond (toen zo`n dertien miljoen euro) werd buitgemaakt door een stelletje treinrovers, waarvan er een uit handen van de justitie is gebleven, Ronald Biggs die in 2003 vrij man zou moeten zijn. Michael Donegan (Tappert, die later heel bekend zou worden als Derrick) is de aanvoerder der schurken, die de overval perfect leidt totdat het uit de hand loopt en eindigt met een bloedige schietpartij als de buit allang binnen is. Vooral de laatste helft van de film is veel minder spannend en zet een domper op het geheel dat in de THE LEAGUE OF GENTLEMEN-stijl gemaakt is. De commentaarstem van de spreker is van Hans Günter Martens. Het scenario is van Henry Kolarz en is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen zoals rechtbankverslagen en politierapporten. De namen van de werkelijke personen zijn veranderd en de feiten zijn hier en daar opzettelijk aangepast om smaadprocessen te vermijden. Regisseur Witt nam het roer over van Olden na diens ontijdige dood.

Die Glücklichen Jahre der Thorwalds

1962 | Drama

Duitsland 1962. Drama van Wolfgang Staudte en John Olden. Met o.a. Hansjörg Felmy, Dietmar Schönherr, Elisabeth Bergner, Johanna Matz en Brigitte Grothum.

Verfilming van J.B. Priestley's toneelstuk Time and the Conways, begonnen onder regie van Olden die ziek werd, waarna Staudte het met tegenzin overnam, wat te merken is. In het Duitsland van de jaren 1910-1920 verlangt mevrouw Thorwald de beste toekomst voor haar kinderen.

Schau heimwärts, Engel

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van John Olden. Met o.a. René Deltgen, Inge Meysel, Dietmar Schönherr, Christoph Bantzer en Gunnar Möller.

Dit is een tv-bewerking van de Amerikaanse roman [KL]Look Homeward Angel[KLE] uit 1929 van Thomas Wolfe, die zijn jeugdherinnerigen heeft opgetekend. Wolfe was toen nog maar 29 jaar oud en hij overleed op 38-jarige leeftijd. Hij beschrijft het gezin Gant, vader Oliver (Deltgen), een gefrustreerde figuur die aan de drank is, de tirannieke moeder Eliza (Meysel), inwonende getrouwde, willoze dochter Helen (Lutz) en haar slappe man Hugh Barton (Steffen), zoon Ben (Sch[KA3]onherr), die ongeneeslijk ziek is en de jongste Eugene (Möller) door wiens ogen we de gebeurtenissen beleven. Hij besluit tenslotte zich uit het verstikkende milieu los te maken. Een interessante kennismaking met de Amerikaanse literatuur uit de Deep South, vooral voor de Duitse kijker. Meysel was pas halverwege haar vruchtbare carrière. Het scenario is van Ketti Frings. Regisseur Olden was heel bedreven in dit genre.

Frau Irene Besser

1961 | Drama

Duitsland 1961. Drama van John Olden. Met o.a. Luise Ullrich, Rudolf Prack, Ellen Schwiers, Albert Lieven en Peer Schmidt.

Na dertien jaar Russische krijgsgevangenschap (als gevolg van WO II) keert Martin Besser (Prack) terug naar huis. Het is dan 1958. Duitsland aan het begin van het Wirtschaftswunder. Irene (Ullrich) verrast haar man Martin niet alleen met een blakende welstand - ze bezit een groot warenhuis, een villa, er zijn hun twee schitterende kinderen (Lotte, zeventien, die zich haar vader niet herinneren kan; Peter, dertien die zijn vader voor het eerst ziet) en... er is een huisvriend, Martins rivaal van vroeger, jurist Dr. Heinz Werther (Lieven). Er staat teveel in de weg om beide echtlieden weer te herenigen en Martin ontmoet de charmante Franziska von Stein (Schwiers), die het opkomende, modieuze beroep van stewardess uitoefent. Een scheiding lijkt de enige uitweg, maar er is toch nog iets wat die twee verbindt: Petertje... Oubolligheid troef en sentimenten die bij het uitkomen van de films al zo vals waren als de zee diep is. Verder is het luid en lawaaierig gespeeld. Het klungelige scenario van Jochen Huth werd geschreven naar het gelijknamige boek van Hans Habe. Het camerawerk van deze film is van Erich Claunigk.

Melodie und Rhythmus

1959 | Muziek, Komedie

Duitsland 1959. Muziek van John Olden. Met o.a. Peter Kraus, Veronika Beyer, Margit Saad, Rudolf Platte en Fred Kraus.

Violist Peter Kraus speelt in het orkest van zijn beroemde vader Fred Kraus. Hij zou graag de 'eerste viool' spelen, maar zo ver is het nog lang niet. Bovendien hebben vader en zoon een overeenkomende smaak wat vrouwelijk schoon betreft. Kortom voldoende stof voor conflict en Peter neemt de benen naar Hamburg waar hij in een 'modern' combo gaat spelen. Tegenwoordig uitsluitend nog voor bejaarde fans en sociologie-vorsers van het rollenpatroon en voorbeeldfiguren tijdens het Wirtschaftswunder.

Ende des sechsten Stocks

1959 | Komedie, Misdaad

Duitsland 1959. Komedie van John Olden. Met o.a. Charlotte Kramm, Erich Weiher, Chariklia Baxevanos, Hanns Lothar en Inge Meysel.

Estelle Larrigade (R[KA3]omer) is de nieuwe onderhuurster van Monsieur Hochepot (Weiher), een niet onbemiddelde oude heer, die meent dat hij een groot literair genie is. Wat Estelle betreft is dat zo en laat hem geloven dat ze een huwelijksaanzoek niet zal afwijzen, maar in werkelijkheid gaat er achter haar betoverende uiterlijk een ijskoude, berekenende jongevrouw schuil. Gelukkig hebben de bewoners van de zesde etage het door en zelfs oude bewoners komen een handje helpen om Estelle buitenspel te zetten. Voor jongere kijkers, die het nog niet gezien hebben: Germaine, de vrouw van Max Lescalier, wordt gespeeld door Meysel en die is nog heel lang doorgegaan met haar carrière. Het scenario is van Alfred Gehri. Een door-de-weeks mysterieverhaal met een komische, ronische ondertoon.