Koken met Van Boven

Damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen

In de derde aflevering van de kerstserie van Koken met van Boven bereidt Yvette een heerlijke appel en tomaten chutney, black apple butter en een feestelijk pastei van hert. Zalig Kerstfeest!

Damhert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen

Wat ooit begon als onschuldige bezienswaardigheid is uitgegroeid tot een ware plaag; damherten in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Er zijn dit jaar 3800 damherten geteld, en de populatie groeit gestaag. De toename zorgt voor voedseltekorten, verdwijnen van andere dieren en overlast in de omgeving. Op sommige plekken in Nederland mogen jagers de herten op verantwoorde wijze schieten om het beheer van de natuur en groei van de populatie in toom te houden.

Yvette krijg van jager Sjoerd vlees van een zelf geschoten damhert waar ze heerlijke stoof van gaat maken voor een pastei. Bij de stoof komt zelfgemaakte chutney en homemade appelstroop van goudrenetten. Een waar feestmaal.