Steefs Cantina

Steefs Cantina

Steefs Cantina, de smaak van Radio 6 Soul & Jazz, gaat over muziek. En bij muziek horen eten, stijl en smaak. En smaken verschillen. Tijdens de lunch duikt Steef Cuijpers in de muziekgeschiedenis en zit hij in de “Ridm & Bloeshoek”. Ook gaat hij op zoek naar soul- en jazzverhalen en laat zich verrassen door nieuwe muziek.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Steef belt met Esma

vanaf 01:05:59

Couscous met 7 groenten (Couscous sebha godaar): Ingrediënten100 gram gedroogde kikkererwten1 kg lamsvlees met been of 1 kilo kippenpootjes3 eetlepel olijfolie1 liter groentebouillon van tablet2 uien 1 tomaat1 envelopje saffraanverse koriander naar smaak1 mespuntje gemberpoeder 1 mespuntje pimentpeder1 mespuntje paprikapoeder1 mespunte koriander (ketoembar)zout en zwarte peper300 gram couscous3 eetlepel olijfolie3 deciliter water4 kleine winterwortel1 kleine pastinaak1 raapje1 kleine courgette100 gram tuinbonen (diepvries) 100 gram doperwten (diepvries) Spoel de kikkererwten af en laat ze in ruim water 12 uur weken. Verhit olie in een koekenpan en braad hierin het vlees of kip rondom bruin. Breng de bouillon aan de kook. Snijd de ui in halve maantjes en voeg toe, kruid met peper en zout. Ontvel de tomaat, snijd in reepjes en voeg toe. Doe nu de kruiden, kikkererwten, saffraan en de koriander erbij. Breng aan de kook en laat 30 minuten sudderen doe er dan het vlees bij totdat het vlees gaar is (ongeveer 30 minuten). Meng de couscous met de extra vierge olijfolie en 3 deciliter water en laat 30 minuten in een kom wellen. Maak intussen alle groenten schoon en snijd in niet te kleine stukken en voeg aan de bouillon toe in volgorde van gaartijd. Stoom de couscous boven de vlees en groentenbereiding. Parfumeer de couscous met een klontje smen of boter, doe over in een zeer ruime schaal. Leg het vlees in het midden, schik wat van de groenten rondom en lepel wat saus over het geheel. Geef de rest van de groenten in saus apart.