Brandelli, Toccare

Brandelli van Ron Ford wordt door musicologe Saskia Törnqvist een meesterwerk genoemd. Het werk bestaat uit 12 mini-stukjes, allemaal opgetrokken uit hetzelfde tonenmateriaal. Het leuke is dat de volgorde steeds weer anders kan worden gespeeld. Twee keer uitvoeren in met de stukjes in een verschillende volgorde levert een groot avontuur op. Ron Ford werd op 29 september 1959 geboren in Kansas City, U.S.A., sinds 1983 woont hij in Nederland. "Brandelli" wordt gespeeld door Daria van den Bercken (piano), Nadia Wijzenbeek (viool) en Charles Watt (cello). 

kijk

Toccare for soundtrack & piano van Ton Bruynèl. De pianist heeft relatief veel ritmische vrijheid; met een stopwatch timet hij of zij het spel met de soundtrack. Iedere uitvoering is dus weer anders en dus uniek. 
Ton Bruynèl werd op 26 januari 1934 geboren te Utrecht en overleed op 5 mei 1998 in Mailly, Frankrijk. In 1957 richtte Ton Bruynèl de eerste privé-studio van Nederland op. Hij specialiseerde zich vervolgens in het componeren van werken waarin elektronische en akoestische klanken versmelten.
"Toccare" wordt gespeeld door Henry Kelder. De tape (viersporen) wordt bediend en geregisseerd door Hans van Eck.